Mother. во 00:54
на тема RE: Шум на срце кај дете
Ова е така, сепак, бидејќи маста е природна и не содржи хидрогенизирани масти, кои обично се додаваат на индустриски произведените производи понудени во супермаркетите.
Затоа е добро за купувачите да читаат етикети, препорача Џо Траверс од Британската асоцијација на нутриционисти.
Во многу рецепти за пециво тестото станува повеќе кисело, ако се готви со маснотии. Сепак, путерот обезбедува подобар вкус и боја.
Маста, традиционален производ, пропаѓа во 1950-тите. Студиите потоа ги поврзаа заситените масти во неа со кардиоваскуларни болести.
Таа исто така има повеќе калории – содржи 20 проценти повеќе калории од путер. Но, маста е еден од најбогатите извори на витамин Д – 50 отсто повеќе од маслото.
забава Бремените
Автор: bobik
Иако звучи целосно неверојатно, но човечкото тело може да биде алергич...
Од првата кашичка до денешниот апетит
Нашиот однос кон храната не се формира случајно. Tој е длабоко поврзан...
Да станеш мајка е едно од најдлабоките и најмоќните искуства што може ...
Куклите во животот и растењето на девојчињата
Куклата е едноставна, тивка и често потценета играчка која останува ва...
Важноста на гинеколошките прегледи
Во современото општество, грижата за здравјето станува сe поактуелна, ...
Млеко.
Admin
По една година, кое млеко е поздраво да му се дава на дете: