Mother. во 00:54
на тема RE: Шум на срце кај дете
Ова е така, сепак, бидејќи маста е природна и не содржи хидрогенизирани масти, кои обично се додаваат на индустриски произведените производи понудени во супермаркетите.
Затоа е добро за купувачите да читаат етикети, препорача Џо Траверс од Британската асоцијација на нутриционисти.
Во многу рецепти за пециво тестото станува повеќе кисело, ако се готви со маснотии. Сепак, путерот обезбедува подобар вкус и боја.
Маста, традиционален производ, пропаѓа во 1950-тите. Студиите потоа ги поврзаа заситените масти во неа со кардиоваскуларни болести.
Таа исто така има повеќе калории – содржи 20 проценти повеќе калории од путер. Но, маста е еден од најбогатите извори на витамин Д – 50 отсто повеќе од маслото.
4
4
4
4
забава Бремените
Автор: bobik
Секојдневното изложување на загаден воздух е сериозна закана за здравј...
Зошто утринските мачнини помагаат?
Верувале или не, утринската мачнина може да има и позитивна улога во т...
Совети за правилно користење цуцла кај бебиња
Цуцлата е една од најчестите алатки за утеха кај новороденчињата. Таа ...
Да го откриете името на бебето пред раѓањето или да почекате? Одлуката...
Менструацијата по првиот циклус
Првата менструација (менарха) е важен момент во развојот на секое дево...