Mother. во 00:54
на тема RE: Шум на срце кај дете
Меленото месо се расипува брзо. За разлика од парчињата месо, површината на меленото месо е многу повеќе изложена на кислород, кој е еден од главните извори на поддршка на бактериите кои предизвикуваат труење со храна.
Структурата на меленото месо формира безброј мали воздушни џебови, а секој од тие џебови е погодно место за развој на бактерии.
Како да препознаете дали меленото месо е расипано
Во случај да е расипано, знаците кои ќе ги забележите ако воопшто ги има, зависат од тоа колку е месото расипано. Еве ги знаците дека месото почнало да се расипува:
Месото е лигаво
Слузот на површината е предизвикан од формирање на бактериски клетки - кои претставуваат тело на бактериите.
Месото има чуден мирис
Овој мирис го предизвикуваат гасови кои бактериите ги произведуваат.
Месото ја променило бојата
Познатата црвена боја на месото, која потекнува од железото е истата состојка која на крвта и дава црвена боја. Таа ќе стане сива доколку месото почнале да го разградуваат бактерии.
Ако месото е сивкасто, слузаво и мириса - расипано е.
забава Бремените
Автор: bobik
Пастеризирано vs. Сурово млеко
Млекото отсекогаш било симбол на здравје и природна храна, но околу то...
Ако сакаш да внесеш разновидност во исхраната и да пробаш нешто малку ...
Мајчинство и сексуалност. Како се менува интимноста?
Мајчинството е патување исполнето со љубов, предизвици и големи промен...
Како да се справиш со првите мајчински стравови?
Стекнувањето на титулата мајка е едно од најубавите, но и најпредизвик...
Секој ден ни е подарен како празна страница. Но, често, наместо да ја ...
Одвикнување од пелени.
пеперутка16
Дали вашето дете прво се одвикна од мокрење во пелена или од какање, и дали постои одреден редослед по кој прво доаѓа едното, а кога другото?