|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

БАКЛАВА – која е нејзината тајна?

Kolid S Team, 5.1.2014
Наскоро ќе приготвувате баклава? Некој ќе каже, тоа е показател за вистинска домаќинка. Сите домаќинки имаат различни рецепти, секој додава нешто ново, посебно, крие некоја мала тајна која ја кажува само на следниот наследник на кујната во семејствот
Клучни зборови:

image
/11


 

 

Баклавата е широко распространет десерт особено во Балканските земји како за Божиќните така и за муслиманските празници. Имено, баклавата е бисерот на овие празници. Сетете се дека тоа е оној посебен момент кога одите на гости и ќе вкусите нечија вкусна тајна. Прекрасно!

Најчесто баклавата се состои од неколку тенки кори една врз друга, но и кори завиткани, претходно натопени во шеќер и млеко. Вака приготвените кори најнапред се сечат на мали коцки, триаголници или правоаголници, потоа се печат до перфекција и се прелеваат со шербет. Во неа може да се додадат различни филови. Во Арменија на пример во баклавата се додава цимет а во Грција таа секогаш има 33 слоеви на кори во чест на должината на Исусовиот живот, 33 години. Во Грузија во баклавата честопати се додава ванила, путер и павлака. Во Иран, баклавата е збогатена и со вода од роза a во Израел со сок од лимон или портокал. Така овој десерт кој обединува толку многу народи култури и традиции, допрен од преференците на тамошните луѓе, е добра тема за разговор и пријателство помеѓу различни народи.

Од каде и точно да потекнува, SUNDАY одамна ја има препознаено магичноста на овој вкусен десерт и затоа со години усовршуваме варијации на баклава која без трошка сомнеж знаеме дека ќе наиде на восхит од Вашите најблиски. Во пресрет на Божиќните празници Ве предизвикуваме SUNDAY да биде Вашата домашна баклава, затоа што таа е инспирирана токму од топлината на домот! Во преубавата природа, постоиме за внимателно да одбереме состојки кои ги комбинираме во вкусови кои достојно ќе стојат покрај вашите домашно приготвени десерти. Ви нудиме традиционална баклава со ореви, тригуна со ореви, тригуна со вишна, ролована баклава со ореви и чоко баклава.

Ви посакуваме топли празнични денови, весели разговори, грстови меѓусебна љубов и вкусни SUNDAY моменти!

 

1

Ти се допаѓа статијата? Кликни “Like” и додај свој коментар:

Контактирајте не
Сакате посебна понуда за огласување наменета за Вашата компанија, сакате да испратите текст за објавување до нашата Реда...
3
Рингераја - приказна за нашето семејство!
Рингераја е повеќе од медиум, Рингераја е пријател, Рингераја е советник, Рингераја е рамо за плачење, Рингераја е помош...
2
Соработка со Рингераја
Отворени сме за соработка, доколку сте заинтересирани Ве повикуваме да не исконтактирате.
2
Рингераја времеплов
По што ќе ја паметиме годината која изминува?
2




Анкета

Бременост.
пеперутка16

Кој дел од бременоста најмногу ви се допадна или најлесно?