|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  89 90 [91] 92 93   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27...
14.12.2011 10:13:28   
miana
Ajde Fiao bez gajle - ke bide... I mene mi e toj muabet za doktorov..Mnogu mi e nezgodno ako me fatat bolki vo sred nok da mu zvonam user posted image  pa mu rekov deka ako se sluci toa ke mu pratam samo sms user posted image   Vazno e nie da bidem poslusni trudnici i da sorabotuvame so akuserite - taka najlesno ke pomineme...Jas so prvoto mnogu lesno pominav na poraganje So tri cetiri naponi kerkami izleze ..Mene me macea bolkite predtoa 15casa user posted image  Vikas i ti na Gak a ???Epa super i ti i ja cekame sekoj moment pa sigurno i ke se nacekame user posted image  Jas mislam deka moevo ke si ceka temin - dzabe i cep i se koga nemam bolki-aber nemam...Izgleda treba da se otkazam od iscekuvanje pa da me iznenadi..Jas cekam sekoj moment na gotovs,postojno raskrevam po doma,masinive postojano mi vrtat ( da ne mi ostane nekoe partalce nepereno ili nekoja casa ) E mislam koga ke krenam race togass ke mi stropa.... user posted image  Lele aman kaj e ovoj pop ,uste go nema,do koga da go cekam i nego viseuser posted image user posted image user posted image  Sveki mi se javi da proveri da ne spijam slucajno user posted image

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 2251
14.12.2011 10:21:29   
Fiao
Lele kuti Miana i jas sum ista user posted image . Eve sega se nadevam deka ovaa masina sto ja pustiv e poslednata, ama ako ne se resi bebka da iskaca vo skoro, sigurno so mm ke i dokupime nesto plus i pak ke treba da si peram user posted image .
Inaku, riba79, mene ovaa informacija mi ja dade edna sestra koja raboti vo porodilnite sali, ama imas pravo bas sega koga ke odam vo petok ke go prasam. Tuku i manje-vise bitno, vazno mi e on da me vidi bar ednas za vreme na bolkite ili poragjajot cisto da kaze dali e se ok, a koj ke me poragja... Mislam deka lugjeto sto rabotat tamu se site dovolno obuceni za da se najdat vo ispomos ako ne daj boze nesto zatreba...

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 2252
14.12.2011 10:31:19   
miana
Inaku i jas denes se dogovoriv so mm koga ke odime na pregled da odime prvo do elektorelement da vidiem stekeri za sobava na zenskive,pa da odime do adrijano ili do Iva vo beverli da i kupime lap top na kerkani ( toj sto mu go poraca na dedo mraz) pa posle da odime i do jumbo da dokupime lampioni za elkava user posted image user posted image user posted image user posted image  Vcera vecer go terav da pesacime ( mislev ke pomogne da dojdat bolkive ) ama nisto..I cudna rabota ne se zamoruvam ama ic od setanje..i znaete sto primetiv - moeto mese e mnogu pomalo od na drugite trudnici user posted image  I site sto gi vidov na GAK bea oteceni vo liceto a jas nisto  i mazna sum kako bebesko gaze... Dobiv mnogu komplimenti - ubava trudnica sum bila ..Inaku vagata pokazuva 19 kg plus user posted image

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 2253
14.12.2011 11:29:33   
miana
Kaj ste be mamicki???? JAs cekam nekoja od vas da se vrati od pregled pa da pise- ama izgleda ispozaglavivte a ???? Ke vidam jas vecer kako ke pominam ...Planovi za setanje imam vazno pa sega.....

Непосредна врска до пораките: 2254
14.12.2011 12:42:14   
fetusce
Jas utre ke odam na predgled pa ke Vi pisam.

Непосредна врска до пораките: 2255
14.12.2011 13:48:20   
kremco
Dragi trudnici...
Ja doziveav najteskata nokj do sega...Mi padna pritisok bese mnogu cuden 120-30   so 30 ejuser posted image i se javiv na opstata doktorka i mi rece kofein,kafe,kokakola,tecnosti i tn da ne kolabiram a jas i se javiv predocna,mnogu loso se cuvstvuvav,uzasno ,gusenje cela nokj ,vrtoglavici,bolki i trnenje po muskuli,celaq vecer kako pretepana a sin mi uste kaslase,samo sto kje zaspav se budese...Nikogas poloso ne sum pominala nokj..
Sabajlevo pak...
primiv infuzija,sega sum taka taka ok,bez gusenje ama se prepotuvam,malaksanost bas nikakvo cuvstvo,sin mi sabajlevo bese kaj svekrvami a sega kje go nosam kaj majka mi,ona kje go pazi bolen e jas stvarno nemam sili,svekrvami i onaka e zafatena...

Sto da pravam,doktorkava veli od iscrpenost,hormoni i voznemirenost e sevo ovauser posted image

(Одговор на членот riba79)
Непосредна врска до пораките: 2256
14.12.2011 13:52:40   
miana
Kremco zasto ne si otisla pravo na GAK tuku si sedela doma??? Pa pritisok e opasna rabota si trebala odma na dezuren da odis - bremena si ... Duscika..Jas pa nokeska malku stanuvav,bas spiev ubavo ama nekako preterano me boli kicmava denes..Mesto ne me faka...cekam da dojde 14h da mu se javam na doktorov da vidam sto ke mi rece  - koe vreme da odam i da si legnam ...Oci mi se lepat veke...kako li izdrzuva mm ,sekoja vecer do minimum 00h na lap top raboti pa cel dena na rabota po patistava?? Mu se cudam i go zalam....Kremc...o epten si se namacila ama i bas si hrabra sto si resila doma da ostanes so 30 pritisok... I jas merev vcera- mene mi e sekogas 137-8 so 67-8

(Одговор на членот kremco)
Непосредна врска до пораките: 2257
14.12.2011 14:08:41   
elenak
Еве ме мене, сега се вратив од преглед, ми направија цтг кое д-рот го оцени со 10-ка user posted image , ме гледаше на ехо, се е во ред, бебка пораснала 230 гр за една недела и беше многу немирна. Така, ми дадоа упати еден куп, утре од сабалје ќе си фатам со ред, лабораторија, трансфузиологија, интерно, а поручек последна депилацијаuser posted image Во петок пак цтг, ехо и брис кај друг д-р, тој што треба да му асистира на мојот д-р user posted image , сите си имале барања, и така деновиве по болници ќе се влечам. А инаку царскиот на Коцкичка требаше да почне кога јас бев таму, накај 12 и 30 па може веќе и се гушкаат со user posted image   

Непосредна врска до пораките: 2258
14.12.2011 14:14:53   
elenak
Леле кремчо каков е тој притисокuser posted image Како не те фатила паника? Добро ли си сега?
Фиао јас викам да си го прославиш роденденот, ако тебе не ти е мачно и тешко нема причина да се прескокне еден убав повод за славје user posted image

(Одговор на членот elenak)
Непосредна врска до пораките: 2259
14.12.2011 14:20:12   
kremco
Vrska nemam kakov pritisok ama jas se osekjav uzasno...
Vo re medika bev vcera se pozaliv na malaksalost ama togas ne mi bese taka loso pa doktorot nisto ne izreagira,mene ne mi e bas normalno takov pritisok neli???doktorkava se veli normalno oti sum trudnica ama kako be lugje normalno 120-30????

kade da odam na GAK? TOCNO KADE?
i sto kje mi pravat? imam uplav od drzavno sum imala strasni iskustva...

Непосредна врска до пораките: 2260
14.12.2011 14:33:58   
mila28
Zdravo user posted image user posted image user posted image eve me i mene po doma se dosaduvam user posted image
Kremco i mene pritisokot dosta mi pagase vo pocetokot na bremenosta..znam imase periodi koga mi bese 80 so 50 i jas bev komosana neznaev dali odam ili lebdamuser posted image pocnav kokakola da si pijam i soleno poveke i sega e ok :) so isklucok pak na otocite ahhaha nemoze se da e super.
Inace bolki i jas cekam ama nema, novo e sto poslednive 3-4 dena navecer osekam bolka bukvalno dole kaj vaginata kaj  koskatauser posted image ..i se si vikam aha ete sega ke fatat bolkite, sega vodenjakot ama nisto. neznam dali nekoja od vas oseka takvi bolki?? Mozebi sum pocnala ad se otvaram  user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2261
14.12.2011 14:36:41   
Fiao

ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak

Леле кремчо каков е тој притисокuser posted image Како не те фатила паника? Добро ли си сега?
Фиао јас викам да си го прославиш роденденот, ако тебе не ти е мачно и тешко нема причина да се прескокне еден убав повод за славје user posted image

Jas veke odluciv i si gi pokaniv gostite, pa boze moj, toa mi se najbliskite prijateli i da bidne nesto site znaat deka sme sekoj den ocekuvanje, ke si ostanat doma i ke si jadat torta bez slavenicka user posted image

Непосредна врска до пораките: 2262
14.12.2011 14:43:38   
Fiao

ИЗВОРНА ПОРАКА: mila28

Zdravo user posted image user posted image user posted image eve me i mene po doma se dosaduvam user posted image
Kremco i mene pritisokot dosta mi pagase vo pocetokot na bremenosta..znam imase periodi koga mi bese 80 so 50 i jas bev komosana neznaev dali odam ili lebdamuser posted image pocnav kokakola da si pijam i soleno poveke i sega e ok :) so isklucok pak na otocite ahhaha nemoze se da e super.
Inace bolki i jas cekam ama nema, novo e sto poslednive 3-4 dena navecer osekam bolka bukvalno dole kaj vaginata kaj  koskatauser posted image ..i se si vikam aha ete sega ke fatat bolkite, sega vodenjakot ama nisto. neznam dali nekoja od vas oseka takvi bolki?? Mozebi sum pocnala ad se otvaram  user posted image user posted image user posted image

mila28, i jas sekoj den tamu cuvtstvuvam bolka, ne jaka tuku povekje kako pritisok, sto veruvam deka e normalno, so ogled na toa sto veke stomakot mi se spusta. A ti koja nedela bese? jas sum vo 40ta utre mi e kao termin ama ke vidime user posted image

(Одговор на членот mila28)
Непосредна врска до пораките: 2263
14.12.2011 14:47:14   
kremco
I jas ja osekjam taa bolka,sto znam sto e nekolku pati mi se slucija...Kontrakcii sigurno ne se...
Samo mi treba odmor...A kade da odam vecer ako pak me fati istoto?

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 2264
14.12.2011 14:48:18   
mila28
Pa i jas sum polna 39+2 dena...ajde edvaj cekam, a stomakot mene mi e spusten uste pred 2 nedeli i se poznava bas e dole..ama na user posted image ne mu se izleguva.
Ubavo da si pomines za rodendenot, mozebi tvoeto user posted image ceka prvo mama da proslavi rodenden pa da dojde na svet kako najubav podarok user posted image

< Поракaта ја уредил mila28 -- 14.12.2011 14:49:37 >

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 2265
14.12.2011 15:09:39   
Fiao

Pa i jas sum polna 39+2 dena...ajde edvaj cekam, a stomakot mene mi e spusten uste pred 2 nedeli i se poznava bas e dole..ama na user posted image ne mu se izleguva.
Ubavo da si pomines za rodendenot, mozebi tvoeto user posted image ceka prvo mama da proslavi rodenden pa da dojde na svet kako najubav podarok user posted image

Mila28, pa jas i ti epten zaedno cekorime user posted image , ajde moze ke bideme cimerki vo bolnica, kade planiras da se poragjas? user posted image

Непосредна врска до пораките: 2266
14.12.2011 15:55:08   
mila28
Ahh tesko za cimerki, jas cair planiram,  tamo odam i na ctg, e sega eventualno ako nema mesto vo cair pa me vratat nazaduser posted image ... togas GAk.

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 2267
14.12.2011 16:11:22   
miana
eej
ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao

Mila28, pa jas i ti epten zaedno cekorime user posted image , ajde moze ke bideme cimerki vo bolnica, kade planiras da se poragjas? user posted image
eeej ne me zaboravajte i mene..I jas sum 39 + 2 dena user posted image  Fiao jas ke se poragam na Gak pa ako si tamu ke se sretneme... user posted image

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 2268
14.12.2011 16:11:42   
fetusce
Eve me i mene. Veke stasav kraj na 34 nedela i utre ke odam vo bolnicata vo Cair da razgovarame so doktorot za poroduvanje belki ne e rano. Inaku izgleda na deveti mesec pred poragaj ke go branam i magistarskiot trud ako dade gospod i toa i toa. Za utre sto ke napravam ke ve izvestam pozdravce.

Непосредна врска до пораките: 2269
14.12.2011 16:18:30   
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: kremco

I jas ja osekjam taa bolka,sto znam sto e nekolku pati mi se slucija...Kontrakcii sigurno ne se...
Samo mi treba odmor...A kade da odam vecer ako pak me fati istoto?

Kremco ako postojano odis na pregledi vo remedika - vo REmedika ke odis koga ke ti se sluci nesto...Ako se poragas tamu - tamu i ke si odis zosto ovie na Gak moze i ke te zadrzat i ke ti propadnat planovite za privatno..A inaku sigurno i remedika ima dezurni doktori i ako otides so vakov pritisok ke te vidat i ke ti dadat nesto...I ne  treba na opstata da se javuvas tuku na ginekologot...Sega za se treba so ginekolog da se konsultiras - sto smees a sto ne smees..Jas koga i otidov na mojana opsta so nastinka i jaki glavpbplki mi vika : cafetin..kakov kafetin bre zeno bremena sum alooo... Duri i koga ke se porodis za se povrzano so lekarstva treba so  ginekologot da kontaktiras.... Toj znae koi lekovi smees da gi zimas za vreme na doanje i sl... Dodeka ne ti prkne bebeto za se so ginekologot...Zatoa e vazno da imas dobar maticen ginekolog koj sto ke mozes i na telefon da go kontaktiras...Eme mene so prvoto koga me fati mastot odma na mob kaj dokrorot i toj mi vika : odma masaza so vruka voda i cefaleksin kapsuli i odmolzuvanje ako ne se podobri  odma da dojdes//Znaci toj znae sto treba da pravam..Me zacudi deka na opstata si i se javila a ne se kompetentni da kazuvaat na trudnici sto da pravat

Непосредна врска до пораките: 2270
14.12.2011 16:21:10   
miana
Jas okolu 18 h sum na GAK,ke vi pisam ako se vratam..user posted image

Непосредна врска до пораките: 2271
14.12.2011 18:24:06   
fila
mila28 i jas gi osekam istite bolki i se si vikam aha eve gi bolkite ke bide brzo dz si ja vidam mojata pprinceza ama nisto taka mi e veke 2 nedeli

Непосредна врска до пораките: 2272
14.12.2011 18:39:03   
Mrs.Tinka
user posted image user posted image user posted image Bravo za Kockicka, Neka e zdava i ziva maleckata!
Jas bev denes na pregled i pak so torbiceto doma user posted image ! Mi napravija priprema za carski- d-rot vika tolku vreme so bolki, tonovite na ctg kako za poragjaj a ne se otvaram- vika i bebeto golemko, zatoa....Pa dojde anesteziologot, pa se dogovaravme za anestezija... I koga mu tekna aj pregled vaginalen-op na pregleot cepot padna. Vika aj odi si doma ke cekame uste eden den. Si pivnav nekoe apce, pa se naspav. Ne mozam da se osvestam-2 nedeli ne sum spiela.
E sega ne mi kaza dali gladna da odam ili ne? Za denes mi rece gladna ama mi zimaa krv, urina... Dali ako se poragjam so carski ili bilo kako, treba da bidam gladna? Pregledot mi go zakaza vo 14h.

(Одговор на членот fila)
Непосредна врска до пораките: 2273
14.12.2011 22:22:31   
fetusce
Opa ajde so sreka neka e. Neka e zdrava i vesela .

Ajde i jas da se spremam treba za utresniot den, pa da vidime sto ke kaze cicko doktor.

< Поракaта ја уредил fetusce -- 14.12.2011 22:24:12 >

(Одговор на членот Mrs.Tinka)
Непосредна врска до пораките: 2274
14.12.2011 22:28:22   
ss80
Здраво на сите трудници и честитки на породените:) Јас сум 31 недела, секоја недела се приближувам кон терминот, едвај чекам:))) Ве читам цело време и се надевам да стигнам до 38, 39та недела, само здравје:) Интересно и по малку чудно ми е што некои од вас се доста нервозни и/или тажни, дали е од хормоните? Не е лесно, морам да признаам... Ама вие сте на крајот, блазе ваааас:) Јас бев мноооогуууу нервозна првите два три месеци, ми доаѓаше сите да ги шамарам:)))) Се надевам само дека до крај ќе можам да одам на работа, бидејќи тоа ме држи, побрзо ми поминува времето...
И едно прашање: кога се оди на ЦТГ прв пат?

(Одговор на членот Mrs.Tinka)
Непосредна врска до пораките: 2275
Страница:   <<   < Претходна страница  89 90 [91] 92 93   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  89 90 [91] 92 93   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Соби за игри.
пеперутка16

Колку често ги носите вашите деца во игротеки?