|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  87 88 [89] 90 91   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2...
12.12.2011 21:32:33   
Mami4ka*
Здраво на сите јас сум нова на форумов и имам една голема дилема, јас сум во 30 недела од бременоста па ме интересира во кој месец сум бидејќи сум збунета поздрав

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 2201
   RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2...
12.12.2011 21:44:41   
zaibi
draga mamicka dobre dojde
vo 7 mesec si za 2 nedeli vleguvas vo 8 -mi mesec barem taka jas mislam
a za zamorot od setanje i jas osetiv mn se zamoruvam stom setam dolgo vreme i posle ne mozam da se odmoram user posted image

(Одговор на членот Mami4ka*)
Непосредна врска до пораките: 2202
   RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27...
12.12.2011 21:51:57   
Mrs.Tinka
Dorbro vecer, i jas da se prijavam! Denes pak bev vo bolnica i pak so torbiceto nazad doma user posted image Bolki imam 2 nedeli ama ne se otvaram. Pak pregled denes, eho i nisto. Mi vika doktorot da sme pocekale. Vo sreda treba da odam gladna.... Ili ke mi dade provokacija ili nozot ke go izvadi user posted image . Samo da ne me vrati doma, ne sum spiela 2 nedeli kako covek. Cudna rabota, ctg-to pokazuva kontrakcii ama ne dovolni i ne napreduvaat, si stojat taka. Inaku denes go merevme user posted image 3800 gr. Bolki ima, postelkata zrela, bebeto napredno - 1 nedela ponapred a ne sum otvorena ic.  I user posted image uste ne e spusten. 3800 gr. me stiskaat na zeludnikot i sakam da jadam i spijam. Nema sansi.  Inaku pred nekoe vreme zborev za toj vaginalniot pregled- togas bese strasno bolen, ne znam zosto. Denes voopsto ne me bolese. Moze toj doktorot sto me primi na dezuren bese so los hvat user posted image .Ili jas bev stegnata i isplasena.

(Одговор на членот Cooper)
Непосредна врска до пораките: 2203
12.12.2011 21:57:48   
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

Zenski kako ste? Auuu na koj mu padnal cep;))) tinke i miana ajdeeeee sto pobrzo da se olesnite!!! Ako vi se spie, spijte sega, sobirajte sili, za da imate ubav napon;) ova carskiov mn golema zafrkancija:)) molzenjeto dodusa prijatno e, osobeno koga ke vi nadojde mleko, pa ko mene temperatura sto kaciv... inace tinke mene sega clexane mi dadoa.... Bebcho e dobar pu pu, od vecer ke se doime, pa za nekoe vreme domce:) ve guskam najsilno i edvaj cekam da procitam za novo bebuvce:)))

Ikana, blaze tebe si resi slucaj. Abe zosto ti dale clexane? Pa posle poragaj? Koga ke slusnam clexane, kosata mi se isprava. Sega gi primam pojacano, kako za pred poragjaj user posted image . Abre zdravo mesto ne ostana na mene. Tuku ti velis se isplati trudov a? :))))) Sekako deka se isplati. user posted image i baci go Marinceto od mene! Pozz

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 2204
12.12.2011 22:45:53   
ananikol

Dusice,i ti se iznamaci...znam kako e koga ke te vratat doma od bolnica i si vo neizvesnost....ama veruvaj mi se ke bide dobro,zadutre e sreda pa nesto ke odlucat ili provokacii ili carski,kako i da e za brzo ke se gusite so user posted image .Do togas odmaraj se,ke ti treba sila.
Ti posakuvam lesen poragaj

(Одговор на членот Mrs.Tinka)
Непосредна врска до пораките: 2205
12.12.2011 22:51:54   
miana
mamicki eve sum tuka sum - domaaauser posted image user posted image user posted image   do sega kitev elka user posted image  Super pominav na GAK..Presrekna sum sto konecno me vide mojot doktor....  Prvo mi napravi vaginalen ( i za razlika od onoj vo petokot sto mnogu bolese ) bese mnogu ponezen i pregledot ne bolese tolku mnogu..resi da me gleda i na eho e toa malce me bolese zosto mi go pomestuvase bebeto za ubavo da go vidi..rece deka postelkata e veke zrela i deka se si e vo red..Mu kazav za cepot i mi rece - dobor ubavo i sega prirodno ke si cekame bolki... Me stavija na ctg i vo rok od 1 cas tri pati bev na ctg...toa aparatine ne im gi biva ama ic...Tretoto ctg ispadna dobro i me pustija...kontrakcii ima,ama mali..Inaku seuste sum tri prsta otvorena..
Vo sreda sum pak na pregled vo GAK pak kaj mojot doktor....I takaaa...vo ,eguvreme oceluvam vo sekoj moment ili vodenikot da mi pukne ili bolki da me fatat.... Ete da vi se prijavam deka ne ostanav ni denes - se spasivuser posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2206
12.12.2011 23:00:44   
ananikol

ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

Ete da vi se prijavam deka ne ostanav ni denes - se spasivuser posted image user posted image

Se spasi????user posted image user posted image user posted image

Aj so lesno da se porodis

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 2207
12.12.2011 23:04:07   
miana
Se spasiv od ostanuvanje za dzabe.... Mi rece doktorot koga ke si dojdat bolki da si odam a ne za dzabe da me drzat tamu

(Одговор на членот ananikol)
Непосредна врска до пораките: 2208
12.12.2011 23:10:35   
elenak
Колку убаво, сите сте тука. Ајде среда среќен ден нека ви биде Тинка, Миана и Коцкичка, чекаме нови user posted image р-рајки од вашите мешиња. И јас сум на преглед во среда и се надевам ќе го закажеме царскиот конечно.
Инаку денес завршив со пеглањето на работите за user posted image и ги подредив по големина, кога гледам имам само 2 пара шпилхозни 54-каuser posted image Другиве се поголеми сум ги земала. Што викате ќе ми завршат работа, или ќе можам да и облекувам и од поголемите за до 3 месеци што се? Леле немам претстава колкави се кога се раѓаат, ми се смеат по дома оти цело време ја предимензионирам  user posted image  

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 2209
12.12.2011 23:13:14   
miana
nemaj gajle ako se pogolemki...Nekoi bebinja se ragaat mnogu mali a nekoi pak mnogu golemi...Super si ne se sekiraj i pogolemkite ke mozes da gi oblekuvas i da  gi zasukuvas ako se mnogu pogolemki...Aj dobra nok od mene se nadevam ke se citame utre

(Одговор на членот elenak)
Непосредна врска до пораките: 2210
12.12.2011 23:18:12   
Kockicka
Dobra vecer i od mene eve me mene vo poslednata panika kako ocekuvam da dojde Sreda i da zaminam vo bolnica .Denes cel den sum za nikade izgleda go cekav posledniot den i da se razbolam pa nemozam od krevet da stanam plus nekoja depresija sto me fatila a da ne recam i strav :(
No kako i da e eve uste utre da si go pominam denot koj veruvam deka ke mi pomine brzo i Sreda da si se guskam so
user posted image

Непосредна врска до пораките: 2211
12.12.2011 23:27:15   
kikicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak

Колку убаво, сите сте тука. Ајде среда среќен ден нека ви биде Тинка, Миана и Коцкичка, чекаме нови user posted image р-рајки од вашите мешиња. И јас сум на преглед во среда и се надевам ќе го закажеме царскиот конечно.
Инаку денес завршив со пеглањето на работите за user posted image и ги подредив по големина, кога гледам имам само 2 пара шпилхозни 54-каuser posted image Другиве се поголеми сум ги земала. Што викате ќе ми завршат работа, или ќе можам да и облекувам и од поголемите за до 3 месеци што се? Леле немам претстава колкави се кога се раѓаат, ми се смеат по дома оти цело време ја предимензионирам  user posted image  

Не купувајте мали работи брзо растата бебушките сега за сега уживај после ке си докупиш....ајде чекаме убави вести

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 2212
12.12.2011 23:46:20   
cece81
zdravo RR-ki jas denes si bev na pregled za 28 nedela ama dr mi rece, i mi ispecati list od ehoto deka sum 29 nedela , znaci jas kako sto razbrav bebeto e pogolemo i odgovara za 29 nedela. Dali ova go pomestuva datumot za raganje mislam edna nedela porano od terminot ili toa nema vrska????
Inaku za prvpat mi dade ampuli za pienje zosto Fe mi e slabo, , a jas debela za eden mesec 3 kila sum kacila.
Dragi moi i se pozaliv na dr deka koga ke se umoram imam silni bolki vo polovinata kako da mi se deli na 2 dela(kako da mi se krsi) , taa samo zacudeno me pogledna i mi rece deka ne bi trebalo uste od sega da gi custvuvam . Me zagrizi malku, ste pominale vie so vakvo iskustvo!
Pozdrav!

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 2213
13.12.2011 1:01:48   
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: ananikol

Dusice,i ti se iznamaci...znam kako e koga ke te vratat doma od bolnica i si vo neizvesnost....ama veruvaj mi se ke bide dobro,zadutre e sreda pa nesto ke odlucat ili provokacii ili carski,kako i da e za brzo ke se gusite so user posted image .Do togas odmaraj se,ke ti treba sila.
Ti posakuvam lesen poragaj

Fala ananikol! Kako i da e, ke zavrsi nedelava. Ako ne mm vika vo petok ke te ostavam tuka i ke si odam, se vrakjam za 3 dena da ve zemam ! user posted image Pozdrav

(Одговор на членот ananikol)
Непосредна врска до пораките: 2214
13.12.2011 1:06:02   
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: cece81

zdravo RR-ki jas denes si bev na pregled za 28 nedela ama dr mi rece, i mi ispecati list od ehoto deka sum 29 nedela , znaci jas kako sto razbrav bebeto e pogolemo i odgovara za 29 nedela. Dali ova go pomestuva datumot za raganje mislam edna nedela porano od terminot ili toa nema vrska????
Inaku za prvpat mi dade ampuli za pienje zosto Fe mi e slabo, , a jas debela za eden mesec 3 kila sum kacila.
Dragi moi i se pozaliv na dr deka koga ke se umoram imam silni bolki vo polovinata kako da mi se deli na 2 dela(kako da mi se krsi) , taa samo zacudeno me pogledna i mi rece deka ne bi trebalo uste od sega da gi custvuvam . Me zagrizi malku, ste pominale vie so vakvo iskustvo!
Pozdrav!

Da, toa go pomestuva terminot ama rabotata e sto do krajot, i taa situacija moze da se smeni.
Sto se odnesuva do bolkite vo kicmata, mene pokasno mi se pojavija ama sestra mi na primer se sekjavam deka se zalese uste vo po rani nedeli. Toa zavisi i od kilazata. Ama definitivno stom te boli, znaci deka treba da pripazis so zamaranje.
Tothemata se super efikasni  ama se malku so vkusot user posted image Mesaj gi so juice od portokal ama onoj so seker (ne 100%).

(Одговор на членот cece81)
Непосредна врска до пораките: 2215
13.12.2011 1:09:44   
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Kockicka

Dobra vecer i od mene eve me mene vo poslednata panika kako ocekuvam da dojde Sreda i da zaminam vo bolnica .Denes cel den sum za nikade izgleda go cekav posledniot den i da se razbolam pa nemozam od krevet da stanam plus nekoja depresija sto me fatila a da ne recam i strav :(
No kako i da e eve uste utre da si go pominam denot koj veruvam deka ke mi pomine brzo i Sreda da si se guskam so
user posted image

Jas pa celo vreme bev depresvna a sega nekoja srekja i optimizam vo mene sto da ti kazam.... Raspolozise pa user posted image user posted image cekame. Pa ima li nesto poubavo? Mene duri ti pisuvam mornici me lazat! Inaku i jas sum vo sreda kaj cicko d-r kako da mi rece ostani!

(Одговор на членот Kockicka)
Непосредна врска до пораките: 2216
13.12.2011 1:14:44   
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak

I jas bev ista. Kupi, pa smeni gi. Inaku i samite broevi se razlikuvat od prodavnica vo prodavnica. Na pr. 56-ka vo Struzanka e ista so 00 vo Jumbo. Jas od Jumbo zemav 3-ki a od Struzanka mesano-56 i 62, poveke 62. Inaku, kolku se pogolemi, tolku podolgo ke gi nosi. Gledaj bodite da mu se pogolemki inaku ne mozes da mu gi obleces ako se tesni. A ako se sirocki nema gajle, polesno za oblekuvanje. A kolkavo ke bide user posted image , koj moze da znae! Ne si zgresila nisto, samo prasanjeto e kolku vreme ke gi nosi.
Pozz

Непосредна врска до пораките: 2217
13.12.2011 8:00:30   
kremco
Dobro utro zenski...
znaci kaj vas denot se blizi aj so srekja na site cetiri ili pet kolku ste?...
A koj kje isturka uste tri nedeli...So mene koj ima samo ivoni4ka li zaradi skrateniot cerviks?ili ne e ni ona pa zar vo 38ma nema nikoj?
Vcera trebase jas na kontrola da bidam ama doktorot ne bil dezuren,a taka se dogovorivmeuser posted image pa denes kje odam vo 15h
Denes konecno vleguvam vo 38 nedelauser posted image user posted image user posted image leelleeee da mozam da ubrzam
Vo vrska so garderobata jas sega imam mnogu sitni alista koi prvoto bebe ne ni mozese da gi oblece bese golem,a ova ako se rodi nedelava kje gi nosi a ako ne samo kje gi trgnam na stranauser posted image

Jas stalno imam nekoj sekret nikako ne sum suva i toa mnogu me nervira...

Непосредна врска до пораките: 2218
13.12.2011 8:26:52   
fila
dobro utro zenski
jas sum 39-ta nedela i nemam nikakvi simptomi za poroduvanje od vreme na vreme moze malku polovinata da me zaboli i taman ke se izraduvam deka pocnalo i toa prestanuva da boli i od vcera pocna da me priboluva dolniot del od stomakot ama mnogu nisko dole i nemozev da si gi spojam nozeve mi se cini mi se razdvoi karlicata dali e toa nekakov znak deka se blizi denot. Na kontrola bev minatiot ponedelnik i doktorot mi kaza da odam duri ako me fatat bolki ili ako slucajno mi pomine terminot a nisto za predhodno neznam dali e toa normalno da sedam taka i da cekam

(Одговор на членот kremco)
Непосредна врска до пораките: 2219
13.12.2011 10:20:58   
miana
heloooo mamicki...Kako ste? Eve me  i mene 39+1 user posted image
Ovaa sredava nekako kako site da sme na pregled ili mene taka mi se cini???user posted image
Nokta dobro ja pominav,nemase bolii..Utrovo imase 3 kontrakcii ama kratki... I nekoe sekretce sto me isplasi malce...Vcera si ja nakitov elkata i denes i se voshituvam..Inaku denes sum stanata uste vo 07h za da ja spremam kerkami za vo gradinka ( pojde posle 50 dena neodenje)  i kako sto ja isprativ gi zasukav rakavite..Prvo plakarite gi prerediv pa posle se so red..Zamilsete i kupatiloto i wc to stignav da gi iscistam...Se sum svetnala,i sega bebevo moze da doaga..MMMm aman veke cekam li cekam..Inaku vcera zaboraviv da vi pisam za toa sto me naboluva kako da me stipe- go prasav doktorot,bese mnogu zanesen vo ehoto ama ne izreagira nikako sto znaci deka i ne e strasno... Jas zgresiv sto ne go prasav za vrtoglavicite user posted image  Inaku neznam koja od vas rece deka e postojano mokra ( mnogu ste pisuvale) i jas bev taka i koga im kazav na klinika me pregledaa i mi rekoa deka imam infekt,mi gi dadoa polyginax i eve pu pu da ne se uroocam nemam problemi,ni cesanje ni pecenje..Imam samo nekakov sluz od vreme na vreme ama toa e od zavcera od kako mi padna cepot... Taka mamicki ako navistina posle cepot treba da se porodam za 72 casa jas kaj i da e ,denes maximum utre - zaminuvam user posted image user posted image user posted image  Utre sum na pregled i ke vidime kako sum..Vi poosakuvam dobredojde na site sto ste novi - lesno da si doterate do krajot...I vi posakuvam ubav den na site..Sega odam pod tus pa odam do kaj sveki me ceka na kafe,pa posle palam kolata i odam da si ja zemam princezata od gradinka - i vetiv deka denes ke ja zemam pred spienje... Ve guskam site

(Одговор на членот fila)
Непосредна врска до пораките: 2220
13.12.2011 11:05:24   
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: kremco

Dobro utro zenski...
znaci kaj vas denot se blizi aj so srekja na site cetiri ili pet kolku ste?...
A koj kje isturka uste tri nedeli...So mene koj ima samo ivoni4ka li zaradi skrateniot cerviks?ili ne e ni ona pa zar vo 38ma nema nikoj?
Vcera trebase jas na kontrola da bidam ama doktorot ne bil dezuren,a taka se dogovorivmeuser posted image pa denes kje odam vo 15h
Denes konecno vleguvam vo 38 nedelauser posted image user posted image user posted image leelleeee da mozam da ubrzam
Vo vrska so garderobata jas sega imam mnogu sitni alista koi prvoto bebe ne ni mozese da gi oblece bese golem,a ova ako se rodi nedelava kje gi nosi a ako ne samo kje gi trgnam na stranauser posted image

Jas stalno imam nekoj sekret nikako ne sum suva i toa mnogu me nervira...

E dobro de kremco nema mn razlika od 38-ma do 39-ta nedela. Osekjam deka ke pieme kafe jas i ti user posted image . Moevo ne izleguva, tvoeto ke pobrza i taka... koga odis na ctg? jas sum utre sabajlecki.

(Одговор на членот kremco)
Непосредна врска до пораките: 2221
13.12.2011 11:51:32   
elenak
Кремчо тука сум со тебе 37+4. Утре и јас на цтг, да го слушнам малото срценце како чука. Не знам како реагираат вашите user posted image ама мојава како да трча, мм вика до надвор се слуша тропањето user posted image
Значи викате да не докупувам малечки шпилхозни? Боди имам многу,не знам дали ќе успеам да и ги облечам сите, ама ова ме бунеше.
А кажете ми еве некој што се пораѓал со царски, дозволуваат ли пижами после 2-3 дена, не знам како ќе биде со тие спаваќите, во животов не сум облекла ниедна user posted image Јас за секој случај си купив една спаваќа и еден пар пижами на раскопчување, па ако не ми дозволат ќе го пратам мм по уште една спаваќа.

Непосредна врска до пораките: 2222
13.12.2011 11:53:48   
kremco
Jas sum denes na kontrola,stvarno neznam sto kje mi pravatuser posted image ajde da se nedevame deka kje ispadne taka,imam nekoi menstrualni bolki neprijatni...
Nema mnogu razlika ama mene cela vecnost mi se cini,zamorno mi e a kako sum malaksana sabajlevo,ni vitamini ni kofein ne pomaga uste humana kje probam i odma na infuzija ako nema rezultati...

Miana Jas ne mozev sin mi da go ufrlam vo gradinka nikako nema mesto aj pa do godina barem,zal mi e nema drustvo ama barem ne se razboluva cesto,a i ladno e zimovo,sepak se snaogjame...

Mojata jatrva-bratucetka me vika ona da me nosi na pregled i da setame posle a jas ko pretepana kje gledam kako da ja izbegnamuser posted image znam deka posle poroduvanje kje se kaam sto ne sum setala ama ne mozaaamuser posted image

Непосредна врска до пораките: 2223
13.12.2011 11:55:35   
arh_diz
Elenak mozes da nosis pizami posle carski jas nosev nikoj ne mi pravese problem.Doktorite ti ja gledaat ranata .

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 2224
13.12.2011 13:21:45   
arh_diz
http://www.ringeraja.mk/forum/se-porodi-elena/m_216478/mpage_1/tm.htm#216483 Tuka se cestitkite za *Elena*

Биди тоа што си

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 2225
Страница:   <<   < Претходна страница  87 88 [89] 90 91   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  87 88 [89] 90 91   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Соби за игри.
пеперутка16

Колку често ги носите вашите деца во игротеки?