Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 12.12.2011 13:45:06
elenak
Миана ти не треба да се замараш, нека помине се добро, да си дојдете дома, па ти седи си горе со бебушка, они нека ја тераат славата кај свекрва ти. Кај тебе нема идење тоа на сите треба да им е јасно, а ако не им е ќе им биде објаснето
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 12.12.2011 13:49:03
marinka80
zdravo nasite trudnici eve me i mene 32 nedela termin mi e 14 februar ve citam celo vreme samo nemav mnogu vreme da vi pisuvam na rabota doma so sin mi ,e sega sum veke na odmor pa ke uzivam so sin mi i so vas ke si pisuvam a ne samo da citam nabrzina ,cestitki do site mamicki so se porodija a na onie sto se pri kraj sto pobrzo o polesno da se porodat i da gi guskaat svoite inace kazav deka imam veke since 3 god ke polnii uste malku znaci ova mi e vtora bremenost .
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 12.12.2011 13:49:32
miana
aAaaa pai jas znam da bidam losa,ama ne sakam da se dovedam vo takva situacija inaku pazi da ne vleze nekoj Stavam kluc na vrata i ne me interesira nikoj i nisto... Uf koj ke go doceka sega i toj 17-18 casot... Da znam deka vecer ke se porodam- neka me zadrzat ama mnogu mrazam ako me zadrzuvaat - za sekoj slucaj..Ete da me zadrzea vo petokot ke dremev tamu samo i nisto od bebevo...Sega ke mu ja legnam zosto dezurav cela nok...
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 12.12.2011 14:30:36
ivoni4ka
kako ste mamick i mesinja eve me i mene zavrsiv so predrodilnata podgotovka denes tuku nesto cudno mi se sluci koga se vrakav od tamu pak imav takvi trzanja kaj grloto na matkata vnatresno vaginalno samo pojaki se od posedniot pat koga gi imav izgleda pak se e skratilo grloto na matkata ili pak se otvorilo samo ke pocekam malce ne panicaram odma pa na lekar da odam ako gi ima samo denes arno i taka dr nedela sum na kontrola poz
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 12.12.2011 14:31:35
Cooper
ИЗВОРНА ПОРАКА: fanicka
Mila neka ti e ziv i zdrav David, guskajte se sega, mi se cini ovie momenti se najubavi vo zivotot, odvaj cekam fevruari. Cooper, kako si mi ti, imas li maka so golemoto stomace. Jas od sinoka imam nekoi bolki vo predniot del na matkata mi se cini, i toa koga sedam ne me boli, samo koga se dvizam pa moram da miruvam. Gledam pisuvate i za toa koi vitamini gi piete. Jas pijam pregnazone complete, zelezo i clexane veke 12 dena od 4 mg.Utrogestan primav samo do 16 nedela, mojot dr veli deka toj ima uloga do 16 nedela , posle organizmot sam si stvara.
fanicka jas za sreka nemam golemo stomace i se uste ne mi preci...si odam na rabota najnormalno... no deneska mi se sluci neshto cudno..bev zo apteka da si zemam zelezo magnezium calcium i kako sto sedev i muabetevme(prv bratuced ja ima aptekata) mene me fati neshto kako menstrualna bolka i nekakov pritisok osetiv odozdola..pocrvenev cela i mislev deka ke mi se sloshi izlegov na vozduh i za 1 min mi pomina bolkata..no pak imam custvo odozdola kako neshto da me pritiska...vi se slucilo li da imate takvo custvo? ne sakam da odam na lekar a da e nishto..oti citav sega se shiri karlicata pa moze e nekoja bolka sto treba da e..drugiot ponedelnik sum na pregled no ako prodolzi ova custvo ke odam i porano..pozdrav
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 12.12.2011 14:46:04
ivoni4ka
cooper isto kaj mene samo ne licese na mestrualna bolka tuku samo kako pristiskanje vaginalno pa ke videme ako znae nekoja nesto ke kaze ah ikana mi fali za ova
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 12.12.2011 14:48:58
Cooper
i jas imam custvoto deka bolkata mi doaga od grloto na matkata..nekako vnatreshno pritiskanje..eve sega odmoriv i malku mi odmina...ke vidam ako prodolzi ke odam na lekar..mn mi e strav..od deneska sum 32 sedmica...
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 12.12.2011 15:48:54
mila28
I jas od denes polni 39..odime ponataka, sitno ajde Miana pa @MILA @ bese 1-2 nedeli pred nas, nie sme tuka so Elenak, Mrs.Tinka i uste nekoj bese. Inace jas ne mi se veruva da te preteknam, bev denes na ctg ,kureto e super, kloca, mava, igra ama za izleguvanje tesko, mozedbi ceka sneg da padne prvo. Jas nemam ni bolki, niti pak toj mukozen cep mi ima padnato, nisto..ke teram i ovaa nedela ako ne i do 42 So lesno neka ti e ako te zadrzat denes..i cekame da pises.
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 12.12.2011 15:55:02
mila28
ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka
cooper isto kaj mene samo ne licese na mestrualna bolka tuku samo kako pristiskanje vaginalno pa ke videme ako znae nekoja nesto ke kaze ah ikana mi fali za ova
ivoni4ka takvi trzanja imav i jas od vreme na vreme, bukvalno osekav deka bebeto mzoe da mi padne i tezi pritiska vrz jajnicite, beskia, preponi..pa eve me 39 ta nedela, ne mi se veruva deka toa se tie porodilni bolki, stepenot na izdrzlivos e razlicen kaj sekogo..megutoa koga ke dojdat tie vistinski bolki nema sansi da ne gi prepoznaeme, barem jas taka mislam.
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 12.12.2011 15:59:12
mila28
Ehhh Fiao i ti bese tuka so nas neli, sega si 39 + nekoj den?? Ajde so lesno i na tebe Periodov site rr trudnici se porodija vo 40ta, 41 nedela( so isklucok na IKANA) Ladno im e na ne sakaat nadvor.
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 12.12.2011 16:02:38
fetusce
Mene ama bas nisto ne mi e. Sto ke bide ova pak, samo mrda navecer i me kloca kako ludo da e. A preku den nisto. Osven toa i mnogu se potam, site se tresat a jas so kratki rakavi, da znaev kaj mi se kupakite so niv niz doma ke se setav.
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 12.12.2011 16:06:32
Fiao
Eve me mene so report . Bevme na pregled i napravivme CTG, brojkata za bolki od mozni 100 nas ni bese 005 . A i vaginalen pregled napravivme i doktorot rece deka uste ni e rano, da ne mu se sekirame mnogu mnogu i da si slavam jas sepak rodenden vo cetvrtok . Sledna kontrola zakazavme vo petok, pa taka da planiram da odam togas osven ako nema nesto bolki prethodno. Inaku mi kaza doktorot deka matkata uste ne e svrtena nadolu (kako za ragjanje), a i seuste sme otvoreni samo edno prste - u prevod aber neame . Verojatno so pola od vas denes se sretnavme u cekalna ama jas ne ve prepoznav . Moite prognozi seuste ostanuvaat deka bebka ke se resi da izleguva na 18ti, nekako taka osekjam, ama ostanuva da vidime . P.S. Doktorot rece deka ako ne se otvoram povekje do petok ke mora tatkoto da intervenira so "sumska terapija"
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 12.12.2011 16:08:26
mila28
ИЗВОРНА ПОРАКА: fetusce
Mene ama bas nisto ne mi e. Sto ke bide ova pak, samo mrda navecer i me kloca kako ludo da e. A preku den nisto. Osven toa i mnogu se potam, site se tresat a jas so kratki rakavi, da znaev kaj mi se kupakite so niv niz doma ke se setav.
hahah fetusce ne se sekiraj , na site ni e vrukina, mene mi doaga gola da izlezam i sednam ne terasa, mm stalno vika po mene kako taka bosa po plocki izleguvam stojam, navecer sum otkriena cel stomak gol, on smao me pokriva jas se otkrivam. A za mrdanjeto, site bebcinja se najaktivni navecer koga nie miruvame lezime oni uzivaat, klocaat igraat, ne priremaat na nespienje koga ke se rodat da bideme spremni Koja nedela bese ti?
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 12.12.2011 16:08:29
Fiao
ИЗВОРНА ПОРАКА: mila28
Ehhh Fiao i ti bese tuka so nas neli, sega si 39 + nekoj den?? Ajde so lesno i na tebe Periodov site rr trudnici se porodija vo 40ta, 41 nedela( so isklucok na IKANA) Ladno im e na ne sakaat nadvor.
Da da Mila, denes sveceno 39 polni nedeli i 1 den . Odam na temata da za FB da si go ostavam linkot, za da se najdeme so vas ostanatite - pa moze ke delime soba a nema da se poznaeme P.S. Jas svativ sto ceka moja bebka - da se otvori novata klinika
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 12.12.2011 16:27:54
ivoni4ka
ИЗВОРНА ПОРАКА: mila28
ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka
ivoni4ka takvi trzanja imav i jas od vreme na vreme, bukvalno osekav deka bebeto mzoe da mi padne i tezi pritiska vrz jajnicite, beskia, preponi..pa eve me 39 ta nedela, ne mi se veruva deka toa se tie porodilni bolki, stepenot na izdrzlivos e razlicen kaj sekogo..megutoa koga ke dojdat tie vistinski bolki nema sansi da ne gi prepoznaeme, barem jas taka mislam.
mila28 ne se toa prisitskanja od bebeto sto pritiska na nekoj organ drugo custvo e vaginalno e e na vnatre vo stomak posledniot pat koga gi osekav mi se skrati grloto na matkata samo sto togas ne bea tolku jaki i osetlivi tuku kako pecanje a sega bukvalno tresenje ili trzanje na grloto ako ne se povtorat ne mu se javyvam na d-r ama ako se povtorat ke moram da odam a bas si planirav drugata nedela na kontrola tuku aj vaka zigubiv redosled mesinja sto ste vo januari site na report
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 12.12.2011 16:47:09
miana
I jas osekam nekoja takva cudna bolka- vnatresno dole ,kako nekoj da me stipe..I od vreem na vreme i kako da mi tezi bebeto dole..inaku se sto e kako menstrualna bolka e - kontrakcija ...mene od mozni 100 na ctg kontrakciite mi bea 80 minatiot pat i zatoa ke me zadrzea..sega neznam kako ke pominam..Go cekam mm i ke odam,...Doktorot mi rece okolku 18-18,30 h da odam takada.... Mene cepot vcera mi padna onaka pogolem del a i denes gledam od vreme na vreme pomalce takvo isto cudo kako silikon..Dali seuste paga - poima nemam..Denes ako se vratam doma - ke kitam elka..Inaku ke si ja ponesam jas torbicata za sekoj slucaj Lele da znam deka vecerva ke se porodam - super bi bilo..Malce ke ne fati 13 ti nekakko brojkava ne mi se sviga ama ne mi se ni ceka veke... Neznam za ova pritisokov dole sto go osekame kako da go narecam..eve denes jas ke prasam sto bi trebalo da znaci i ke vi kazam - ako se vratam doma... Sakam i da se porodam a sakam i na kerkami da i kitam elka Taka srcki,jas sega se gasam - ke odam jovo na novo da se tusiram i sreduvam pa koga ke dojde mm od rabota da bidam na gotovs...Ve guskam site i ajde pustete mi sreka..Ej by the way jas nemam facebook ..ke vidam vo sobata kaj sto ke lezam ke vidam ako ima nekoja civilizirana osobasto mi lici na vas- ke prasuvam dali citaat ringeraja pa moze taka ke se najdeme.... Caoz
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 12.12.2011 16:55:13
Fiao
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana
I jas osekam nekoja takva cudna bolka- vnatresno dole ,kako nekoj da me stipe..I od vreem na vreme i kako da mi tezi bebeto dole..inaku se sto e kako menstrualna bolka e - kontrakcija ...mene od mozni 100 na ctg kontrakciite mi bea 80 minatiot pat i zatoa ke me zadrzea..sega neznam kako ke pominam..Go cekam mm i ke odam,...Doktorot mi rece okolku 18-18,30 h da odam takada.... Mene cepot vcera mi padna onaka pogolem del a i denes gledam od vreme na vreme pomalce takvo isto cudo kako silikon..Dali seuste paga - poima nemam..Denes ako se vratam doma - ke kitam elka..Inaku ke si ja ponesam jas torbicata za sekoj slucaj Lele da znam deka vecerva ke se porodam - super bi bilo..Malce ke ne fati 13 ti nekakko brojkava ne mi se sviga ama ne mi se ni ceka veke... Neznam za ova pritisokov dole sto go osekame kako da go narecam..eve denes jas ke prasam sto bi trebalo da znaci i ke vi kazam - ako se vratam doma... Sakam i da se porodam a sakam i na kerkami da i kitam elka Taka srcki,jas sega se gasam - ke odam jovo na novo da se tusiram i sreduvam pa koga ke dojde mm od rabota da bidam na gotovs...Ve guskam site i ajde pustete mi sreka..Ej by the way jas nemam facebook ..ke vidam vo sobata kaj sto ke lezam ke vidam ako ima nekoja civilizirana osobasto mi lici na vas- ke prasuvam dali citaat ringeraja pa moze taka ke se najdeme.... Caoz
Miana mozes i tuka mislam vo komentar da pustis slika, ama utepaj me neznam kako , ali sum videla deka drugi prakjaat
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 12.12.2011 17:56:10
vitalis
Ama me iznasmea so sumska terapija ?????????
ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao
Eve me mene so report . Bevme na pregled i napravivme CTG, brojkata za bolki od mozni 100 nas ni bese 005 . A i vaginalen pregled napravivme i doktorot rece deka uste ni e rano, da ne mu se sekirame mnogu mnogu i da si slavam jas sepak rodenden vo cetvrtok . Sledna kontrola zakazavme vo petok, pa taka da planiram da odam togas osven ako nema nesto bolki prethodno. Inaku mi kaza doktorot deka matkata uste ne e svrtena nadolu (kako za ragjanje), a i seuste sme otvoreni samo edno prste - u prevod aber neame . Verojatno so pola od vas denes se sretnavme u cekalna ama jas ne ve prepoznav . Moite prognozi seuste ostanuvaat deka bebka ke se resi da izleguva na 18ti, nekako taka osekjam, ama ostanuva da vidime . P.S. Doktorot rece deka ako ne se otvoram povekje do petok ke mora tatkoto da intervenira so "sumska terapija"
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 12.12.2011 18:04:05
zaibi
zdr mamicki eve me i mene jas cel vikend negde setav a denes ne mozam nozete da si gi krenam a i kako prstite od nozete da mi otekuvaat cela nedela lecam candida so edna krema koj vaginalno ja apliciram a od ovaa vecer pocnuvam da pravam promivka so kamilica samo bevme i vo bolnica da zakazeme poragaj zasto ziveam vo stranstvo i tuka moram da izberam bolnica kade ke se poragam i mi dadoa spisok so treba da nosam za mene i bebusot i edna cudna stvar moram i imeto na da go znam koga ke otidam na poragaj
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 12.12.2011 19:46:34
luckygirl
Zdravo do site rr-ki.Miana te nema mila ti izgleda ostana vo bolnica,ajde daj Boze da se olesnis vecerva.Inaku toa silikonsko(cep) i mene mi padna pree ska okolu 17h,a sabajle bev kaj maticniot i mi rece do petok ke bide.Inaku 40 nedela sum.Isto taka mi se sluci i so prvoto otkako mi padna cepot posle 3 dena se porodiv,edbaj cekam.Ne mi e voopsto strav samo me nerviraat vaginalnite pregledi mnogu mi se nezgodni i me bolat.Ama ke izdrzime.Ajde sega da se prijavam na fb pa da se najdeme vo GAK.Pozdrav do site i sto pobrzo da se porodime i polesno od prvite da bide!!!!!
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 12.12.2011 20:31:13
Cooper
ivoni4ka kako si ti pominaa li bolkite..eve da te utesham malku..jas bev na lekar..bidejki bolkata prodolzi kaj mene i si vikam da idam da me vidi mesto da citam razni raboti i da se stresiram.. me pregleda i nemam nishto..grloto na matkata normalno..bebco se razviva super veke e 1800 gr..i mi rece pak na 24 da idam da me vidi.. no mi kaza :vaka kako shto te gledam da odish si se izmorila mn..i mu priznav..da bev na shoping vo sabotata za bebco 12 saati na noga i mn se izmoriv..mi rece deka ne mu se dopaga da mi kaze da lezam celo vreme no ubavo e da izbegnuvam umora... i mi dade dupla doza magnezium za 3-4 dena..