|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  84 85 [86] 87 88   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27...
10.12.2011 11:53:53   
arh_diz

ИЗВОРНА ПОРАКА: Mrs.Tinka

AnaMolly i arh_diz, mnogu vi blagodaram!

Bidejki ti ja namalile naednas dozata zatoa taka ti se pokacile , kolku odi bremenosta pri kraj tolku krvta poveke se zgusnuva.
Neka ti dadat pogolema doza obavezno ke se namalat vednas
I na mene taka ednas mi napravija ,nebese tuka mojot ginekolog .Posle primav 1,2 i mi se namalija .Obavezno neka ti napravat eho so dopler

Биди тоа што си

(Одговор на членот Mrs.Tinka)
Непосредна врска до пораките: 2126
10.12.2011 12:38:13   
ivoni4ka
eve me i mene nokeska ne spiev bas dobro nesto sum nastinala pa sega kivam i nosot mi tece kako cesma user posted image pa ke se zapusi pa ne mozam da disam i taka nokeska pobudalev koga mi se zatna i krajne mozam da disam preku usta si staviv po 1 kapka Benil kapki i vednas me pusti ama sega nenzam dali mozam da gi stavam poz ako znaete kazete

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 2127
10.12.2011 13:44:18   
kalin vo februari
Zdravo na site,od dosega procitanoto vo temava kako nie da sme 'najmali' 28nedeli i 7dena,terminot mi e 29 februari,no sum cula deka masko dete se nosi i poveke taka sto moze i mart da ne fati,ili ke ja ima Kalin taa cest sekoj 4ti godini da slavi rodenden :)))
Imam nizok pritisok sabajle mi bese 95 so 58,pa pocnuva da me faka panika dali toa bi vlijaelo na poragajot i na bebo?imav i uzasno jaka bolka samo pod desnata grada ama poleka sama od sebe mi se smiri,rano e da pritiska na dijafragmata neli?a dali redovno piete vitamini i kolku vnimavate na ishranata?mene i zelezoto mi e nisko pa od denes pocnav so hemovit sirup,ima nekoj iskustvo?
Jas kucam on kloca li kloca user posted image

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 2128
10.12.2011 14:06:44   
miana
kaj ste be mamicki...Denes nesto ve nema...Inaku Kalin dobredojde na ovaa tema.. Jas sum miana i sum 38+ 6 dena bremena i vo sekoj moment gi cekam porodilnite bolki koi sto vcera mi se najavijaaaaa na ctg a sega gi cekam i da gi osetam... Inaku pristisokot vlijae na bremenosta sekako samo ke treba da kazes na doktor pa da ti dadat soodvetna terapija...POzdrav i ubav den

(Одговор на членот kalin vo februari)
Непосредна врска до пораките: 2129
10.12.2011 14:18:13   
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Mrs.Tinka

AnaMolly i arh_diz, mnogu vi blagodaram!

Bidejki ti ja namalile naednas dozata zatoa taka ti se pokacile , kolku odi bremenosta pri kraj tolku krvta poveke se zgusnuva.
Neka ti dadat pogolema doza obavezno ke se namalat vednas
I na mene taka ednas mi napravija ,nebese tuka mojot ginekolog .Posle primav 1,2 i mi se namalija .Obavezno neka ti napravat eho so dopler

Da, rece d-rot utre deka ke pravime eho so dople. Inaku ne znam dali ima vreme za da mi se smalat d-dimerite, veke sum 39 polni nedeli. Stom transfuziologot ne mi ja pokaci dozata na kleksan, tesko deka ginekologot toa ke go napravi. Ke vidam vo ponedelnik.

Непосредна врска до пораките: 2130
10.12.2011 14:23:48   
kremco
Kaj ste be mamicki,deneska slabo...
Zdravo Kalin,dobredojde na forumotuser posted image user posted image

Ne mi se veruva deka Ikana se porodila , kade li se mila i tinka pa i kristijana?? tie neli ni bea porizicni??user posted image

Miance ti znaci poleka se spremas,e vistina e moze na ctg da ima kontrakcii a da nemas bolki...E pa do kade si sega?? znaci li nesto deka si otvorena?? jas spremiv totalno se za poroduvanje a i edna ogromna zvezda rozeva kako pernica za bebe i za doenje duri moze mnogu e ubava i udobna,duri nea ja isprav..Se nedevam deka kaj i da e za 20dena kje se porodam...

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 2131
10.12.2011 14:26:17   
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: kalin vo februari

Zdravo na site,od dosega procitanoto vo temava kako nie da sme 'najmali' 28nedeli i 7dena,terminot mi e 29 februari,no sum cula deka masko dete se nosi i poveke taka sto moze i mart da ne fati,ili ke ja ima Kalin taa cest sekoj 4ti godini da slavi rodenden :)))
Imam nizok pritisok sabajle mi bese 95 so 58,pa pocnuva da me faka panika dali toa bi vlijaelo na poragajot i na bebo?imav i uzasno jaka bolka samo pod desnata grada ama poleka sama od sebe mi se smiri,rano e da pritiska na dijafragmata neli?a dali redovno piete vitamini i kolku vnimavate na ishranata?mene i zelezoto mi e nisko pa od denes pocnav so hemovit sirup,ima nekoj iskustvo?
Jas kucam on kloca li kloca user posted image

Zdravo Kalin, dobredojde!
Jas piev Hemovit tableti i ne mi pomagaa. Piev i Ferovit isto ne vidov mnogu fajde. Od ampulite tothema ja opraviv krvnata slika. Malku se gadni ama gi mesam so sok od portokal.  Vitamini piev i seuste pijam, ne sum prestanala. Gledam deka nekoi user posted image ne pijat- mene toa ne mi se svigja. Pregnazon complete 2 na den+ Vitamin C 2X500 mg na den+ Magnezium 2X250mg na den.
Pritisokot ne ti e los, mene takov mi e cel zivot, pa nisto, pij poveke tecnosti. Inaku e loso da e visok, za nizok ne e tolku strasno.

(Одговор на членот kalin vo februari)
Непосредна врска до пораките: 2132
10.12.2011 14:34:47   
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: kremco

Ne mi se veruva deka Ikana se porodila , kade li se mila i tinka pa i kristijana?? tie neli ni bea porizicni??user posted image

Miance ti znaci poleka se spremas,e vistina e moze na ctg da ima kontrakcii a da nemas bolki...E pa do kade si sega?? znaci li nesto deka si otvorena?? jas spremiv totalno se za poroduvanje a i edna ogromna zvezda rozeva kako pernica za bebe i za doenje duri moze mnogu e ubava i udobna,duri nea ja isprav..Se nedevam deka kaj i da e za 20dena kje se porodam...

kremco tuka sum i miana e tuka ama kaj i da e...jas odam vo ponedelnik da vidam sto ke mi rece doktorot. Od denes 39 polni. Se pojavija i nekoi problemcinja-pisuvav vcera za toa, moze vo ponedelnik ke mi rece ostani, ke vidime.
Ke nosis li nesto vo bolnica osven pernica za doenje?  Jas go prasav mojot d-r sto da nosam- vika nisto, dojdi vaka kako sto si. Demek se imale.

(Одговор на членот kremco)
Непосредна врска до пораките: 2133
10.12.2011 14:38:33   
miana

seuste nemam nikakvi bolki a doma u veliko se srduva user posted image  Sega se ceka sekoj moment,sreka sto ne me zadrzaa vo GAK pa tamu ke dremev bez vrska...Vo ponedelnik sum pak na kontrola pa ke vidime sigurno ke proverat kolku prsta sum pa ako ima pak kontrakcii i ako sum poveke otvorena ke me ostavat...Denes ke go mestam krevetceto - uste toa mi ostana za bebeto user posted image
Sega se cekalo vo sekoj moment pa ke vidime ..Moze i jas ke si ja guskam ovie denovi mojata princeza...Inaku mm seuste ne se otkaza od slavenjeto rodenden  na kerkami user posted image

Непосредна врска до пораките: 2134
10.12.2011 14:39:17   
arh_diz
Neznaev deka si 39 nedela , ti si bila na kraj nemas od sto da se plasis togas kaj i da e ke se porodis i ke se namalat samiteuser posted image

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 2135
10.12.2011 14:47:22   
kremco
Pernica tamu davaatuser posted image ovaa zvezdava mi e za doma...Mnogu e golema bas prakticna..Kje nosam samo pribor za licna higiena ,nekoi vlecki,corapi i nisto povekje..E pa aj so srekja...Jas sakam uste edna nedela da si se odmoram i pripremam...Miana pa slavete sto ima vrska,samo poleka

Непосредна врска до пораките: 2136
10.12.2011 15:57:33   
Fiao
Znaci site sme vo ponedelnik na kontrola, pa mozebi ke se sretneme, jas sum od 12h a vie? user posted image

Непосредна врска до пораките: 2137
10.12.2011 17:06:46   
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

seuste nemam nikakvi bolki a doma u veliko se srduva user posted image  Sega se ceka sekoj moment,sreka sto ne me zadrzaa vo GAK pa tamu ke dremev bez vrska...Vo ponedelnik sum pak na kontrola pa ke vidime sigurno ke proverat kolku prsta sum pa ako ima pak kontrakcii i ako sum poveke otvorena ke me ostavat...Denes ke go mestam krevetceto - uste toa mi ostana za bebeto user posted image
Sega se cekalo vo sekoj moment pa ke vidime ..Moze i jas ke si ja guskam ovie denovi mojata princeza...Inaku mm seuste ne se otkaza od slavenjeto rodenden  na kerkami user posted image

Malku e nezgodno, mislam deka i ti i maz ti ste vo pravo. I rodendenot e greotka da ne i go slavite, malecka e, se raduva (svojot ne bi go propustila, a ne pak na dete), a i ti si vo pravo kaj vo ovaa situacija ili taze porodena samo uste rodendeni ti falat.

Непосредна врска до пораките: 2138
10.12.2011 17:07:23   
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz RR

Neznaev deka si 39 nedela , ti si bila na kraj nemas od sto da se plasis togas kaj i da e ke se porodis i ke se namalat samiteuser posted image

Se nadevam i edvaj cekam!

Непосредна врска до пораките: 2139
10.12.2011 20:17:55   
Cooper
zdr meshinja..lele ikana se porodila cestito neka i e...jas deneska bev na shoping za bebco..mi bese mn ubavo..sega sum spremna si imame i krevetce i kolicka user posted image i alishtenca..samo da gi isperam ispeglam i da cekame...posle mn citanje tuka na forumot se nadevam deka sum kupila se za bebeto..ako ne ke go prakam mm da dokupiuser posted image

Непосредна врска до пораките: 2140
10.12.2011 20:27:01   
miana
mamicki kako ste ??? Jas mislam deka cepot mi padna denes...vcera vo 19 h mi pravea vaginalen pregled a duri denes okolu 18 mi se pojavi gust kafeav iscedok na gakite,kafen nakaj krvav... I eve seuste imam po malce sluz na gakite... Bolki imam ama mnoooooogu retko i kratko.... Jas sum vo ponedelnik na pregled mi rekoa da odam vo ambulanta za rizicna bremenos i nemam poim koe vreme - ne mi kazaa.... Jas bi sakala popladne da odam ama neznam dali taa ambulanta raboti vtora smena... Ke se javam utre sabajle kaj doktorot i toj ke mi kaze sto da pravam ..Tukuu imam druga maka,imam teski vrtoglavici i omalaksana sum - a pritisokot mi e vo red...Neznam od kade sega ova..Navistina nemoze raat da bide covek user posted image

(Одговор на членот Cooper)
Непосредна врска до пораките: 2141
10.12.2011 21:04:14   
@Mila@
eve me i mene denes ne me zadrzaa mm me vika izbeglica ahahahha, mi napravi ctg imav vo 10 min 2 kontrakcii max 50 ama bez bolki mi napravi i pregled 2 prsta otvorena i utre abajle pak na pregled uffff nema da kurtulam utre izgleda provokacii ke saka da pocne da mi stava.se nadevam brzo ke se otvaram daj boze.
Inace preglednot denes beshe malce pobolen mozam da zamislam kako e so bolki da ti butaat vnatre ufff.

Miana mozebi ke se druzime vo bolnica, ja nema Kristijana ...

pozz

Непосредна врска до пораките: 2142
10.12.2011 21:58:51   
KRISTIJANA*
Mila eve me doma sum si :))))))))) vcera zavrsiv so inekciite , denska na CTG i srcenceto super doktorot mi vika imas kontrakcii , a jas nisto ne osekam :)))))))) utre sum pak , ako ne vo ponedelnik sum 41+5 i odime definitivno na carski ...

Само една работа е поубава од тоа да бидеш жена, а тоа е да бидеш мајка....

(Одговор на членот @Mila@)
Непосредна врска до пораките: 2143
11.12.2011 0:02:21   
miana
ej zenski eve sum...Sluz imam seuste a bolki ne bas... Inaku vrtoglavicite pominaa user posted image
Mila ako se poragas na GAK sigurno ke se sretneme ama kako ke se prepoznaeme ???user posted image  
Kaj mene da vi kazma pravo,panikata poleka poleka izceznuva i nekakoo kako da se osekam spremna i sigurna vo sebe..veke edvaj cekam da se olesnam..POstojano sum na strek - aman si velam podobro pobrzo da zavrsi veke... Popladnevo se prespav i sega kako ke spijam vecer - poima nemam user posted image Vie kako ste ?/?/???

(Одговор на членот @Mila@)
Непосредна врска до пораките: 2144
11.12.2011 11:31:48   
Mrs.Tinka
Dobro utro i nazdravje user posted image !

Kako ste mi? Pretpostavuvam nedelno pospani, pa ne vi se pisuva?
Jas imam bolki postojano, onaka slabi kako menstrualni, veke me umorija. Nesto sluzavo mi istece ama prozirno, bezbojno. Ne znam dali e cepot. Pocnav da krevam paniki i od sabajle so mm se iskarav i toa za gluposti go napadnav. Sega mi e krivo. Loso se cuvstvuvam i site mi se krivi.
Sinokja si izlegov so drugarki na kafe i top si pominav ama izgleda repriza dogodina user posted image . Kako fatija bolkive, ne pustaat. Barem do utre da izdrzam, da mi dojde doktorov na rabota. Kako ste mi vie? Kako mesinjata?

Непосредна врска до пораките: 2145
11.12.2011 13:02:53   
elenak
Здраво и од мене. Аааа изгледа чекаме нови бебиња секој момент? Миана, Фиао, Кристијана утре која ќе биде прва user posted image Абе *Елена* ја нема и она беше на крај нели?
Јас до крајот на неделава што доаѓа планирам да стокмам се и да си го чекам денот Д на раат. Еве мм надвор ја ,,бања,, елката и од утре и дозволувам на новогодишната еуфорија да ме фати user posted image Да ја осетам малце пред да ме фати онаа другата еуфоријаuser posted image
Поздрав женски и со лесно на сите, чекам убави вести.

< Поракaта ја уредил elenak -- 11.12.2011 13:03:36 >

Непосредна врска до пораките: 2146
11.12.2011 13:52:11   
miana
 zdravo mamicki....
Isterav i jas uste edna nok i skoro pola den doma... Seuste nemam bolki..Cepot mi padna vcera,a bolki imav vo tekot na nokta tri-cetiri pati edno po drugo na 5 min,i taman stanav,pojdov do wc ( takvi grcevi imav )  i kojga se vrativ vo spalna posedov malce da vidam dali ke se povtorat za da znam sto da pravam ,no nemase nisto si legnav i pak sum si zaspala..Sega planiram da odam do jumbo so sveki i so kerkami da prosetam malce da vidam i jas sto ima niz gradov..Smesna mi e sveki,strav i e da seta so mene,mi vika - ti ne si za setanje a jas pak i vikam bas sum za setanje sega user posted image user posted image user posted image  Mm denes e celodnevna na rabota pa ako me fatat bolkive ke bide jako i veselo....Baska vo drug grad e denes user posted image   inaku gledam denes ne ve ima mnogu bas ili site setate ili odmarate..Kojznae dali ke imame bebe denes ili utre..Ajfde ko ce prviiiii...Jas otidov u setnjauser posted image

(Одговор на членот elenak)
Непосредна врска до пораките: 2147
11.12.2011 15:13:16   
Fiao
Ajde jas samo da ve pozdravam, kaj mene seuste se e mirno, ke vidime utre sto ke kazat. Bolki nekoi posebni nemam, od vreme na vreme samo kako nekoi cudni zegnuvanja kaj jajnicite, ama toa e mnogu retko i voopsto ne e bolno, osven sto me streknuva na moment i si vikam lele dojde li vreme.
Nekako sekoja bolka me stava vo iscekuvanje user posted image .
Inaku malku mesko e potspusten vo odnos na proslata nedela denes bas merev skoro 4 prsti e pod gradite :)

Непосредна врска до пораките: 2148
11.12.2011 19:20:56   
kremco
Blazesi vi user posted image koga kje docekam kraj na mesecov i jas...
Jas ne bev doma cel den...
zamislete maz mi mi cital na forumovuser posted image i odma me prepozna koja sum user posted image
me iznervira toa glupavo mi e ama sto da mu pravam mu bese interesno sto mu pisuva zenata da vidi...Go upativ na temata seksualnost i ne se vrati vise na ovaauser posted image
ne mi teknuva dali sum go kritikuvala n

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 2149
11.12.2011 19:22:51   
Annet
mianaaaaaaaaaaaaa kaj siiiiiiiiii.ajde cekame ubavi vestiiiiiiiuser posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

zdravo mamicki....
Isterav i jas uste edna nok i skoro pola den doma... Seuste nemam bolki..Cepot mi padna vcera,a bolki imav vo tekot na nokta tri-cetiri pati edno po drugo na 5 min,i taman stanav,pojdov do wc ( takvi grcevi imav )  i kojga se vrativ vo spalna posedov malce da vidam dali ke se povtorat za da znam sto da pravam ,no nemase nisto si legnav i pak sum si zaspala..Sega planiram da odam do jumbo so sveki i so kerkami da prosetam malce da vidam i jas sto ima niz gradov..Smesna mi e sveki,strav i e da seta so mene,mi vika - ti ne si za setanje a jas pak i vikam bas sum za setanje sega user posted image user posted image user posted image  Mm denes e celodnevna na rabota pa ako me fatat bolkive ke bide jako i veselo....Baska vo drug grad e denes user posted image   inaku gledam denes ne ve ima mnogu bas ili site setate ili odmarate..Kojznae dali ke imame bebe denes ili utre..Ajfde ko ce prviiiii...Jas otidov u setnjauser posted image

Непосредна врска до пораките: 2150
Страница:   <<   < Претходна страница  84 85 [86] 87 88   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  84 85 [86] 87 88   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Соби за игри.
пеперутка16

Колку често ги носите вашите деца во игротеки?