|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  83 84 [85] 86 87   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27...
9.12.2011 15:46:12   
Kockicka
elenak datata ti ja zakazuva doktorot nie deneska bevme 3 sto trebase da im se zakaze data na ednata i zakaza ponedelnik mene sreda i na edna za vo petok .
ti pravat nekolku ispituvanja na krv ekg i ti zimaat brisovovi a voedno i na eho te gledaat za da vidat dali ti e zrela postelkata.

(Одговор на членот kremco)
Непосредна врска до пораките: 2101
9.12.2011 15:47:10   
Kockicka
Inaku kremco jas sum od Gevgelija i sum 38 nedela

(Одговор на членот Kockicka)
Непосредна врска до пораките: 2102
9.12.2011 17:16:11   
miana
ej mamicki kako dobro sum se naspala i sega moram pak da odam na GAK zaradi ctg - to..Inace moram sama da vozam ,mm e na rabota a domasnive mora da ja cuvaat kerkami..Sega treba da odam do kaj majkami  i da ja zemam pa da odam so nea na GAK - nekako glupavo e sama da odam... Aj da vidime sega bebeto dali ke bide ok ili pak ke bide vozbudeno....Ikana ja nema a ??/ Koj znae sto se slucuva..Tuku i Dorotea bajagi vreme ja nema - mene taa nekako mi e epten sumljiva...Sto li  e rabotava????user posted image  Ajde mamicki ke vi pisam koga ke se vratam kako sum pominalauser posted image

(Одговор на членот elenak)
Непосредна врска до пораките: 2103
9.12.2011 17:17:59   
Kockicka
Ajde Miana cekame vesti i od tebe mozebi i tebe Sreda ke ti bide denot kako mene :D pa zaedno ke slavime :D

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 2104
9.12.2011 18:01:44   
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

Devojki eve me,se vrativ..Pak ne me gledase mojot doktor samo mi rece koga ke zavrsam da se kacam kaj nego vo kancelarija user posted image  Prvo me stavija na ctg pa na eho..Kilaza ne mi kazaa samo mi rekoa deka ima porast od minatiot pat...Inkau ctg to ne pokaza kako sto treba i zatoa mi rekoa vo 19 h da dojdam pak na ctg  i ustvari da sum dosla vo 18 i 30 i pola saat da sum odmarala pred da me stavat na ctg,....bebeto bese mnogu voznemireno i sega ke motram vecer pak da odam ...Inaku se e vo red,postelkata pocnala da zree,plodova voda si ima..Me prasaa dali pusam jas ili nekoj od domasnite- rekov ne ...izgleda zaradi postelkata i mi zakazaa pregled povtorno vo ponedelnik na eho( verojatno zaradi postelkata ) Panika me fati bidejki dokrtorot mi rece da go ponesam bolnickiot upat user posted image  pa i strav me fati user posted image  Inaku vaginalno ne me gledaa iako im kazav deka imav infekcija minatiot pat i sega neznam do kaj sum so taa rabota user posted image  Sega moram da vadam i obicen upat za da mi go vratat bolnickiot naredniot pat user posted image  I taka...vo b

Znaci imas lakuni ili kalcifikati na postelkata, ti zree pobrzo isto kako mene user posted image I mene me prasaa dali pusam, samo toa naucile. I jas ne pusam. Inaku od istata pricina mi dadoa Clexane inekcii. Veke nekolku meseci gi primam.Ti dadoa da proveris hemostaza i d-dimeri? Ete ti go odgovorot zosto user posted image e po mal vo kilaza- poradi postelkata.

Denes bev na transfuziologija. Po ne znam koj pat proveruvav d-dimeri, se kacile plafon > 4500, a posledniot pat mi bea 2600, a zgora na toa i terapija so Clexane. Uste me boli glavata od nervoza. Prasuvam- kako e mozno i sto znaci ova??? Doktorkata vika- gledano po visinata na d-dimerite, kaj i da e, ke se porodis- naglo skokale neposredno pred poroduvanje.

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 2105
9.12.2011 19:38:33   
arh_diz
Mnogu toa ti se pokacile d - dimerite a kolkava doza Kleksan primas,kako mozele doktorite da dozvolat takvo nesto ne mi e jasno ,prasaj si obavezno dali posle poroduvanje treba da gi primas.

Биди тоа што си

(Одговор на членот Mrs.Tinka)
Непосредна врска до пораките: 2106
9.12.2011 19:53:36   
Mrs.Tinka
arh_diz ne znam ni jas kako toa, mn se iznervirav, ne znam sto da pravam. Problemot e toa sto posle sekoja terapija, pravev kontrola i sekogas bea razlicni doktori. Verojatno zgresi poslednata doktorka- znaci vaka bese- prvo primav 10 dena X 0,40, pa 14 denaX 0,40,pa 14 dena X 0,8 i na kraj edna od doktorkite mi vika, i taka ne ti reagiraat zemi 7 denaX 0,4 user posted image .  Inaku rezultatite mi bea 2915, 2890, 2845, 2600 i sega poslednive > 4500 user posted image . Mi rekoa deka najverojatno i posle poroduvanje ke treba da gi primam.

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 2107
9.12.2011 22:13:02   
AnnaMolly RR
Mrs.Tinka, а да си прашаш ти да те прегледаат да не имаш прееклампсија?
Мене д-димерите ми беа до 5.000! И тоа во 35 недела. Примав 7 дена клексан и само што влегов во 37 недела се породив со закажа царски зашто бебето беше карлично поставено цела бременост. СРЕЌА што излезе така зашто после пораѓање се испостави дека сум имала прееклампсија во доцна бременост. Не сакам да те плашам, не е страшно зашто си веќе пред пораѓање. Мојот матичен мене не ми ја откри прееклампсијата и во операциона сала сите ги извадив од памет. Откако ми дадоа анестезија (целосна), притисокот ми се качил над 250! Итно ме разбудија и се породив со спинална. Докториве не дишеа од страв додека не се освестив убаво.

А и точно е тоа што ти го кажале, д-димерите вистина многу се покачуваат пред пораѓање.
Како и да е, ти посакувам само да поминеш со лесно!

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 2108
9.12.2011 22:44:33   
Mrs.Tinka
AnaMolly, nemam pokacen pritisok i nemam otoci. Od kade da znam deka imam ili nemam preeklampsija?! Na doktorov mu zvonam ne se odgovara na povici, sloboden e 2 dena. Stvarno ne znam sto da pravam. Ke se obidam da go dobijam utre.

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 2109
9.12.2011 22:46:02   
Mrs.Tinka
AnaMolly i arh_diz, mnogu vi blagodaram!

Непосредна врска до пораките: 2110
9.12.2011 23:01:55   
Ikana
Lepotici najmili trudnicki!!! Ogromno olesnuvanje mi e da vi soopstam deka denes konecno se porodiv so bebcho, i za prv pat se zapoznavme:)) ke se vika marina i teska e 2650gr, a dolga 47 cm:) me porodija so carski pod opsta anestezija! Ve sakam trudnicki, vi blagodaram za sekoj prekrasen zbor, za sekoj korisen sovet!!! Ve gushkam site i sto pobrzo da se olesnite!!!

Непосредна врска до пораките: 2111
9.12.2011 23:20:56   
Ikana
Fala srcka sto pobrzo da se olesnis!!! Neverojatno cuvstvo ;)
jas bev iten carski, ama da mozev da biram pak opsta bi izbrala, no toa su
jas, no spinalnata ima daleku poveke prednosti!!!

(Одговор на членот Kockicka)
Непосредна врска до пораките: 2112
9.12.2011 23:26:01   
cece81
Kockicka! Neka sreda srekno te prati i lesno zavrsi carskiot , mnogu sreka !
Ade dragi moi edna po edna da se mnozat rr-jajcinja zdravi pravi !
Pozdrav !

(Одговор на членот cece81)
Непосредна врска до пораките: 2113
10.12.2011 0:22:57   
Mrs.Tinka
Eve vaka... Mu pisav sms na doktorot i toj mi vrati. Vo ponedelnik da otidam da me pregleda i da vidi dali ima uslovi za poragjanje. Samo da pomine se kako sto treba. Vo poned. ke bidam 39+2 user posted image . Moze ke se poragjame auuuuuu koj ke spie do togas. Pozz do site, ubavo da spiete!

Непосредна врска до пораките: 2114
10.12.2011 0:23:51   
miana
eeee Ikana neka e ziva i zdrava malata...Golema da raste i sreka da ja prati cel zivot user posted image user posted image user posted image  Zolzi mi dojdoa na oci.... Jas bev denes tri pati na klinika... Prviot pat bebeto mnogu vozbudeno,vtoriot pat kontrakcii golemi pa me vratija vo 21 h pak.... Vo 21 h imav mnogu poveke kontrakcii i veke me podgotvija deka ke me primat - no bidejki mi e vtoro bebe me vratija doma i mi rekoa koga ke me fatat jaki bolki da letam natamu..Inaku 3 prsta sum otvorena...Vtoriot pat koga me vratija veke se ispaniciv pa se iznaplakav a tretiot pat se pomiriv so toa deka ke me  zadrzat a tie resija da me pustat...Cudna rabota - jas niedna bolka ne osekam a ctg - to leta...ako ne me fatat bolki vo poneddelnik odam pak na kontorla..E taka mamicki jas se izlekov nekako user posted image  Ikana si se olesni..Ikana jas prvata moja kerka ja rodiv taa kilaza ama 49 cm dolga...Neka e ziva i zdrava bas me izdaruva..Sega dobra noook

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 2115
10.12.2011 1:05:33   
Mrs.Tinka
mila28, kolku sto se sekjavam jas, ti i miana tuka bevme nekade so termin. Kako si? bolki? ides na ctg?

(Одговор на членот mila28)
Непосредна врска до пораките: 2116
10.12.2011 1:09:55   
Mrs.Tinka
mila28 kaj si ti? ides na ctg? bolki? nie tuka bevme negde so termin, neli?

Непосредна врска до пораките: 2117
10.12.2011 2:01:19   
mila28
ИЗВОРНА ПОРАКА: Mrs.Tinka

Mislam deka sme isto so nedeli, jas sum sega 38+5 ... ne sum bilna na ctg od minatat nedela koga bev 37+3, dr vo cair  mi kaza deka e se vo red da odam doma i cekam bolki ili pak ako pukne vodenjakot da otidam, inace dokolku nisto od toa na terminot da odam povtorno. Stvarno neznam sto da pravam, pa resiv sega naredniot ponedelnik da odam pak na ctg. Bebuska si e aktiven si mrtka kako i sekogas...koga ke resi on togas ke bide...a tolku sakam da e denovive, nestrpliva sum vekeuser posted image

Ti odis redovno na ctg 2-3pati nedelno ili gresam?

Непосредна врска до пораките: 2118
10.12.2011 7:03:18   
Viktori
На Икана можете да и честитате ТУКА
и постовите со честитки се префрлену исто така.

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

Непосредна врска до пораките: 2119
10.12.2011 8:57:09   
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: mila28

ИЗВОРНА ПОРАКА: Mrs.Tinka

Mislam deka sme isto so nedeli, jas sum sega 38+5 ... ne sum bilna na ctg od minatat nedela koga bev 37+3, dr vo cair  mi kaza deka e se vo red da odam doma i cekam bolki ili pak ako pukne vodenjakot da otidam, inace dokolku nisto od toa na terminot da odam povtorno. Stvarno neznam sto da pravam, pa resiv sega naredniot ponedelnik da odam pak na ctg. Bebuska si e aktiven si mrtka kako i sekogas...koga ke resi on togas ke bide...a tolku sakam da e denovive, nestrpliva sum vekeuser posted image

Ti odis redovno na ctg 2-3pati nedelno ili gresam?

Ne, na 5-6 dena

Непосредна врска до пораките: 2120
10.12.2011 9:19:34   
@Mila@
Dobro utro jas ranobudnik uffff strav me fakja vishe treba okolu 11 da se slushnam so doktorot i sto ke mu kazam doktore bolki ic mng slabi ko menstrualni kontrakcii na matkata ima ama ne bolni i ke mi kaze aj vo bolnica na provokacii...a najvishe mrzev za vikend vo bolnica da bidam.ke umram od dosada!!!
Ke ve informiram sto ke mi kaze moze i od utre da pocneme samo me isplashi vcera mi rece voda ima ama e malku gusticka sto mu znaci toa???? neli se zamatuva vodata ako bebeto se iskaka????
Deka sum otvorena ne veruvam mene vaginaletka ne mi vlaga a ne bebe da iskoci i se plasham da ne si otsedam cel vikend so provokacii da se izgnjavi i bebeto i jas i na kraj pak na carski da zavrsham zs mi kaza do pon-vtornik ke iskoci.
Mora li ako nemash bolki da lezish ako ti dadat provokacii so vaginaletka????

nekju ic da sedam vo bolnica bez veze daj neka pocnat jaki bolki pa sama ke si trcam nataka....i mng sum vozbudena okolu prvata sredba so bebeto ...samo sto ke pomislam mi ide da placam liglaaaaaa ahahahah

pozzz

Непосредна врска до пораките: 2121
10.12.2011 10:45:03   
@Mila@
eve me pak mene udav ziv sum okolu 12 treba na ctg da otidam pa ke vidime sto kako ke bide mi olesna malcuckaaa.
ke vi pisham kako sum pominala koga ke se vratam.

pozzz

(Одговор на членот @Mila@)
Непосредна врска до пораките: 2122
10.12.2011 10:58:55   
Mrs.Tinka
Miana ja nema, vikase vcera nesto bolki, pa otvorena 3 prsta, mmmmm ....... somnitelno
Dojde vreme izgleda.....

Непосредна врска до пораките: 2123
10.12.2011 11:00:02   
@Mila@
Ahaha se zezavme so nea ona beshe posle mojot termin ama izgleda pred mene ke se porodi ako so lesno samo neka e!!!

Непосредна врска до пораките: 2124
10.12.2011 11:31:58   
miana
srcki eve sum,od moevo poraganje nokeska - niso...Abe rekov jas i da me zadrzat dzabe ke bide ,si znam jas,ne mi  e prv pat a i ota sto ne mi e prv pat me spasi da ne me zadrzat user posted image  Intersni mi se domasnive,sveki zemala generalka pravi,majkami zvoni od sabajle,a jas kako uspavana lepotica si spijam i aber si nemam ...Vcera koga si odev nakaj doma mi se javi doktorot,mu kazuvam deka si odam,vika : znam mi kazaa,sega zemi si edno diazepamce od 2mg i legni si da spies a ako ima bilo sto - se slusame..Abe kaj mene ni B od bolki....Lele daj boze da se otvaram bez bolki jaki - ke bidam presrekna...Vo sekoj slucaj na gotovs sum pa ako bide neka bide...inaku licno mene ako me prasuvate jas mislam deka ke si teram uste nekolku dena- dzabe trevogava doma user posted image user posted image user posted image
Ikana ja nema da ni pise ,sigurno e zanesena vo majcinstvoto - kolku ubavko user posted image  
I taka...Ajde ako me fatat bolkite ke doznaete ( ke me nema - bajagi ) hahhahauser posted image

Непосредна врска до пораките: 2125
Страница:   <<   < Претходна страница  83 84 [85] 86 87   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  83 84 [85] 86 87   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Barame ime za nasata princeza
peperutce2

Barame ime za nasata princeza

Kjara (29%)

Mia (36%)

Sara (34%)

Број на сите гласови: 296

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!