Gorde86 во 22:14
на тема RE: Нова мобилна апликација за поддршка на родители на деца
На вашата одлука ќе влијаат многу работи. Сигурно знаете дека мајчиното млеко е најдобро за вашето дете, затоа што содржи се што му е потребно.
Предности на доењето:
- Доењето е најдобро за здравјето на вашето бебе.
- Доењето е добро за мајчиното здравје.
- Доењето е поекономично.
- Доењето ги поврзува новороденчето и мајката.
Доењето е најдобро за здравјето на вашето бебе
Децата кои се доени се многу повеќе заштитени и поотпорни на одредени болести. Тие деца поретко повраќаат и имаат помалку проблеми со варење на храната. Преку мајчиното млеко детето ги добива сите хранливи состојки кои му се потребни во првите шест месеци од животот.
Доењето е добро за здравјето на мајката
Мајките кои не дојат, често посилно крвават после породувањето, имаат поголема веројатност да добијат рак на јајници и рак на дојка.
Доењето е поекономично
Доењето е најевтиниот начин за исхрана на бебето. Покрај тоа, храната ја имате секогаш спремна, топла и достапна за момент. Доењето е најсоодветно навечер, кога вашето бебе само ќе го стиснете кон себе и не морате да станувате и да подготвувате шишенце со млеко.
Доењето ги поврзува новороденчето и мајката
Помеѓу мајката која дои и нејзиното бебе постои посебна врска.
7
6
4
3
me_mother_of_three во 13:31
на тема RE: Нова мобилна апликација за поддршка на родители на деца
me_mother_of_three во 13:30
на тема RE: Нова мобилна апликација за поддршка на родители на деца
забава Бремените
Автор: bobik
Во светот на модата постојат трендови кои доаѓаат и исчезнуваат со брз...
Нега на осетливата бебешка кожа по појава на осип
Кожата на бебињата е тенка, чувствителна и далеку помалку отпорна од к...
Влијание на тироидната жлезда врз породувањето
Тироидната жлезда е мала, но има огромно влијание врз целото тело, осо...
Трудна сум. Како да се соочам со таа нова реалност?
Постојат моменти во животот што го менуваат целиот наш свет за една се...
Како да се подготвите за родителство?
Подготовката за родителство не е листа која треба да ја „чекираме“, ни...