|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Кашички од зеленчук од 6 – 8 месеци

image
/11


 

 

Кашичка од келераба со пченкарни снегулки и мисиркино месо

Количина за едно дете, за еден оброк

 

- 50 гр. келераба

- 20 гр. морков

- 30 гр. компир

- 50 гр. мисиркино месо

- 1 лажица пченкарни снегулки

- 1 лажиче путер

Мисиркиното месо сварете го. Келерабата, компирот и морковот излупете ги, измијте ги, изрендајте ги на ситната страна од рендето и ставете ги малку да се пропржат на врел путер. Ставете вода во садот и варете додека зеленчукот не омекне. Истурете го вишокот вода, додадете пченкарни снегулки и парчиња варено мисиркино месо. Ако детето не може да голта месо во парчиња оваа смеса изблендирајте ја.

 

 

Кашичка од брокула, тиквички и моркови со мисиркино месо

Количина за едно дете, за еден оброк

- 50 гр. брокула

- 50 гр. тиквички

- 30 гр. моркови

- 50 гр. мисиркино месо

- 1 лажиче путер

Мисиркиното месо сватере го. Морковот исчистере го, измијте го и изрендајте го. Тиквичката излупете ја, исчистете ја од семки и исечете ја на коцки. Брокулата издвојте ја на мали цветчиња. Ставете ја брокулата да се вари. Кога ќе биде до пола варена ставете го и останатиот зеленчук да се вари. Сварениот зеленук ставете го во блендер, заедно со свареното мисиркино месо.

 

 

Кашичка од карфиол и тиквичка со компир и пилешко месо

Количина за едно дете, за еден оброк

- 40 гр. карфиол

- 60 гр. тиквичка

- 40 гр. компир

- 50 гр. бело пилешко месо

- 1 лажичка путер

Пилешкото месо сварете го. Компирот излупете го, измијте го и исечете го на коцки. карфиолот разделете го на помали цветови. Исечениот зеленчук додадете го во видата кога месото ќе биде на половина варено. Сетпо заедно варете го додека не омекне. Последни додадете ги тиквичките. Додадете путер. Пред хранење варивото иситнете го или изблендирајте го.

 

 

 Добар апетит!

Ти се допаѓа статијата? Кликни “Like” и додај свој коментар:

Каде да спие бебето?
Уште пред да го доведете бебето од болница дома, ќе треба да донесете една многу важна одлука - каде ќе спие. Во кревет,...
3
Што е неопходно да имате по породувањето?
Олеснителни околности за мајките после породувањето
2
Повеќе комфорност, повеќе мајчино млеко
Кога млекото треба да се измолзува..
2
Вежби по породувањето
Вежби кои со дозвола на лекар можат да се прават следниот ден по породувањето со цел да го вратат телото и организмот во...
2




Анкета

Миење заби.
Admin

Кога почнавте да им ги миете забите на вашите деца?