|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Што не знаевте за варената пченка?

Редакција Рингераја, 30.7.2018
Вкусни, лесни за подготовка и многу, многу здрави. Дали сте знаеле дека редовното консумирање на варена пченка го намалува ризикот од појава на срцев или мозочен удар?
Клучни зборови:

image
/11


Доколку сакате да ги исфрлите сите нездрави грицки од животот, време е да се преориентирате кон една многу поздрава варијанта–варена пченка.

Нутриционистите ја препорачуваат варената пченка како додаток на секој оброк, а покрај многу позитивни придобивки кои ги нуди, првенствено е нискокалорична.

Поради изобилството на растителни влакна, варената пченка претставува одличен појадок. Таа го забрзува метаболизмот и го снижува нивото на лошиот холестерол.

Особено добра е за оние кои страдаат од болки во желудникот, бидејќи ги ублажува симптомите на гастритис и чир, а значително ги намалува киселините.

Богата со витамин Б, варената пченка придонесува за намалување на нивоата на хомоцистеин во крвта кои ги оштетуваат крвните садови, па редовното јадење на варена пченка го намалува ризикот од срцев удар и мозочен удар.

Истражувањата покажуваат дека варената пченка, исто така, ја спречува анемијата, ја ублажува болката во мускулите, ја ублажува депресијата, ја подобрува концентрацијата и го зајакнува нервниот систем.

За разлика од поголемиот број продукти коишто ги губат повеќето здрави состојки во текот на готвењето, кај пченката се губи само витаминот Ц, но за сметка на него истовремено се ослободуваат и антиоксидантните молекули, со што се зголемуваат неговите позитивни придобивки на исклучително здрав производ.

Па не чекајте многу, уште денес сварете си пченка.

Оревите се клучни за губење на килограми?
Постои мислење дека оревите содржат многу маснотии, но едно ново истражување би можело да го промени тоа. Имено, храната...
3
Како ефективно да го исчистите организмот?
Пролетта е најсоодветно време за детокс на организмот. Таа "носи" со себе зеленчук, со богата содржина на витамини...
3
Дали е вегетаријанската исхрана здрава?
Благотворното делување на вегетаријанската исхрана е докажано во бројни научни студии. Ваквата исхрана е здравствено при...
3
Дали е здраво да јадеме лути пиперчиња?
Сте се запрашале ли дали се здрави и како влијаат во организмот? - Ќе се изненадите кога ќе ги прочитате нештата кои ги ...
3


Ти се допаѓа статијата? Кликни “Like” и додај свој коментар:



Анкета


lady_mkd

na kogo prv ke kazete??

decko (70%)

majka (16%)

tatko (3%)

sestra (9%)

brat (1%)


Број на сите гласови: 98

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!