|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Направете сами: Сируп за силен имунитет

Редакција Рингераја, 27.5.2016
Сирупот од борови иглички е одличен за белите дробови, при проблеми со дишните патишта, воспаление на белите дробови или бронхит. Го подобрува имунитетот и штити од настинка и грип. Како да го подготвите?

image
/11



Што ни е потребно?

 

 

 

За да го подготвите овој сируп потребно е да наберете свежи светло зелени иглички од бор. Количината одредете ја вие самите во зависност од тоа колкава тегла сакате да подготвите. Освен игличките потребна е и една тегла свеж домашен мед.

 

 

 

Како да го подготвам?

 

 

 

Најпрво измијте ги добро игличките, а потоа ставете ги на чиста крпа да се исушат. На крпата најдобро е да отстојат околу 24 часа, а потоа да започнете со подготовка. Земете една стаклена тегла и започнете да редите еден ред иглички па тенок слој мед одозгора, па повторно ред иглички и мед одозгора и така повторувајќи се додека не дојдете 3-4 цм пред врвот на теглата. Последниот ред нека заврши со тенок слој на мед. Теглата сега добро затворете ја и оставете ја на топло место. Смесата е потребно да стои 40 дена во теглата, а притоа секојдневно истата добро треба да се протресува. По 40-тиот ден отворете ја теглата и процедете ја смесата. Добивме здрав сируп од борови иглички кој е потребно да се чува во ладилник бидејќи нема голем рок на траење. Сирупот можете да го користите така што ќе земате по неколку лажички дневно на одредено растојание.

 

 

 

Важно! Овој рецепт е познат и со бел шеќер каде што наместо мед се додава бел шеќер, така има поголем рок на траење. Но, голема количина на бел шеќер не е здравa за организмот, затоа ние ве советуваме да користите мед, како што наведовме во рецептот погоре.

Ти се допаѓа статијата? Кликни “Like” и додај свој коментар:

Важноста на правилната грижа и љубов во де...
Интервју со г-ѓа Снежана Кливановска, педагог и косопственик на приватната градинка Литл Ми
5
Макросомија кај новороденчиња
Кога во текот на бременоста ќе се спомене терминот "големо бебе", многу родители веднаш помислуваат на долг и тежок по...
4
Твоето тело сеуште се опоравува
Првата година по породувањето е период на интензивни физички и емоционални промени. Телото на мајката се опоравува од по...
3
Малите рачиња што држат цело срце
Кога едно бебе ќе влезе во животот, ништо повеќе не е исто. Тоа е малo суштество со раце што едвај се држат, очи што све...
3




Анкета

***MILA ili MARIJA***
***BeBe***

**********

MILA* (53%)

MARIJA* (47%)


Број на сите гласови: 154

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!