Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 14.7.2011 12:46:05
SkCura77
Hej, Blond, mora nekako da se zapoznaeme vo zivotov, alal da ti e! Samo ti ni se vrakjas odvreme-navreme tuka so soveti, a znaeme deka sega si najzafatena! Mene toa mi treba, nekoj da mi ispere mozok deka ne treba da panicam, zasto jas mislam deka bas vo najvazniot moment ili kje se izgubam psihicki ili kje ispanicam ili ne znam sto kje bide. Ne mu ja mislev ic sto kje bide i kako kje bide na poroduvanje ovie 8 meseci, ama kako pocnaa zacesteni pregledi za plodova voda i CTG-a, kako konecno da sfativ na sto sve treba da se pazi. A kako za belja, cela nedela dodeka setam so MM slucajno se sretnuvam so taze porodeni majki sto imale mnogu losi iskustva. I sekoja mi vika "aj da ne te gnjavam so detalji, da ne te plasam" i pak kazuvaat sto sve gi snaslo... Fala im sto sakaat da me podgotvat kaj treba da mi bide pametot vo toj moment, samo sto od teorija do praksa razlika ima i toa kakva... Libra, nazdravje kafe!
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 14.7.2011 12:54:30
libra.n
Dushice i jas imam zoltenikav iscedok pa eve kontrolnite brisevi mi izlegoa negativni, normalen e zasilen iscedok na krajot da imas, za sekoj slucaj napravi brisevi. A za vaginaleti ne moze da ti dadat nekoi odredi zatoa sto ne znaat koja e infekcijata ako voopsto ja ima. Blond, bravo za tebe , ne ne zaboravi a sigurno nemas mnogu vreme sega. Fala ti za sovetite bas ke ni koristat, samo kazi zosto velis da ne setame (obicno vikaat deka treba da se seta na krajot za da se otvoris polesno) a jas da vi kazam setav do pred edna nedela ama sega kako sum zalegnata voopsto nemam izlezeno na vecer, polesno mi e optegnata na krevet pred TV
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 14.7.2011 12:55:01
lete
luge i jas sum zagrizena veke vleguvam na 40 nedela (i veke 2 nedeli sum bez son pukam od toploto nemav ni internet zada vi kazam)ne znam kako izdrzuvam no gospod dava sila izgleda so dusa go cekam moeto angelce preeska pospav cas i polovina i sonuvav kako galam edno malo slatko crnokosa i crnooka devojka bese mnogu slatka koj se razbudiv sakav gi zatvorav ocite zada prodolzi sonot bese mnogu slatka se nadevam deka nesto kese sluci denes iako nemam bolki denes nie 3ta godisnina od brakot ako se porodam denes ke slavime i godisnina i rodenden na naseto bebe. mene stomakot vo nekoj period od denot mie mek nekogas pa mnogu tvrd jas mislam deka toa e zavisno od polozbata na bebeto posto celo vreme sise prevrtuva si istrazuva vnatre koga e svrteno so pbetot e tvrdo a so liceto e meko nie prvorotkite samo panicime ama znaeme deka e sve vop red i jas zavcera nekako cel den nemi mrdase pasi napraviv ctg i doktorot mise smeese zs otidov od 6 sabajle ispanicena toj mislese deka imam bolki i taka bez griza kako taka site kese porodime gospod so lenso na site i izvinete za dolgiot post sama sum doma mazmi do od 5 do 5 e na rabota i taka pozdrav
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 14.7.2011 12:56:24
Andriance
SkCura77 i na transporterot i na relaksatorot im gi izvadiv mekanite delovi i gi butnav u masina super si se isprani a bidejki ima vreme koga kje dojde gustoto kje gi pushtime uste ednas na lesno perenje so dvojno plavenje ( inace sum tapa domakinka si priznavam ova nekade go procitav kaj mene uste mm pusta masina, bez smeenje). a za krevetceto posto i toa mi e podarok prvo mislev valjda so nekoe sredtsvo da go isperam pa posle so vikas so alkohol a? lelel poima nemam. a za postelnina u spalna kaj shto kje bide krevetce da i ja sum na um da pushtame na 90 ..ajde neka kazat iskusnite mamicki
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 14.7.2011 13:01:03
lete
Dushice i jas imav iscedok naprajv brisevi na 36 nedela imav candida i primav poliginaks vaginaleti dve dozi cesanjeto pomina se pomina no iscedok seuste imam no vo pomali kolicini doktrot mi rece deka toa bilo normalno i na sekoj vaginalen pregled me brisi so nekoja si tecnost protiv gabicni infekcii i taka nemoj dase plasis i nemoj da panicis jas ne mozev na stol da sednam od neprijatnoto cuvstvo na cesane peckane iscedok celo vreme cuvstvo na vlaznost no se sredi naprajsi mikrobiologija uste utre rezultati ke imas za dva dena i seke se sredi nese sekiraj
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 14.7.2011 13:11:58
SkCura77
Lete, stvarno ubav son, a kje bide mnogu interesno deneska da se porodis i cel zivot da si go slavite datumov Andriance, i nas transporterot i relaxatorot ni se platneni pa i toa sto vikas, da im gi bapnam mobilnite delovi u masina na 40, kolku da gi pomine edna voda i prasak. Navlakata od duseceto kje ja isperam isto u masina, sungerot od dusekot kje go vetream, ne znam drug nacin na cistenje, ona e nekoj cuden sloevit materijal, ne smee da se natopi, kje se deformira.
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 14.7.2011 13:28:01
blond
ИЗВОРНА ПОРАКА: libra.n
Blond, bravo za tebe , ne ne zaboravi a sigurno nemas mnogu vreme sega. Fala ti za sovetite bas ke ni koristat, samo kazi zosto velis da ne setame (obicno vikaat deka treba da se seta na krajot za da se otvoris polesno) a jas da vi kazam setav do pred edna nedela ama sega kako sum zalegnata voopsto nemam izlezeno na vecer, polesno mi e optegnata na krevet pred TV
Ви зборам да не шетате во болницата. Јас така на почетокот шетав, демек побрзо да се отворам и малаксав за неполн саат. А не смееш течности да пиеш (во случај да не те прават царски). Затоа откако малаксав си легнав и полесно ги трпев болките и плус си ја вратив силата. И земете си го сопругот со вас, јас мојот го земав за да види низ какви маки поминува неговата сопруга за да го донесе на свет нивното дете
И ако паничете само полошо ќе си напревете, ќе ви се качи притисокот итн итн итн. Јас дури и не испаничив и не се ни малце исплашив кога таман да ме стават на боксот се стрчаа сите сестри и докторот и почнаа да викаат по болницата: ИТЕЕЕН ЦАААААРСКИ, ЈАВЕТЕ СЕ НА НАЧАЛНИКОТ ДА ДОАЃА ВЕДНАШ!. Јас само отидов до кај маж ми, ме гушна и заминав на операција.
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 14.7.2011 13:29:15
lady_bug
ajde malku na povedra strana da se obrneme :) da vidime za rabotite t.e za oblekata na bebeto so sto ja imate isprano so koj prasok ili ako ne ste ja sredile seuste so koj prasok ke ja perete i meksivac dali ke stavate i od koj mene mi rekoa persil sensitive deka bil mnogu dobar a za omeksivac nz
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 14.7.2011 13:35:31
eleonorastrumica
prasok teo bebe i eden grcki.omeksuvac ornel baby soft,aarno veli blond bez panika i se ke pomine Gospod da e so site nas i site so lesno da pomineme i posle da si gi izguskame tie mali slatki angelcinja koi tolku gi cekame
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 14.7.2011 13:41:49
lady_bug
ИЗВОРНА ПОРАКА: eleonorastrumica
prasok teo bebe i eden grcki.omeksuvac ornel baby soft,aarno veli blond bez panika i se ke pomine Gospod da e so site nas i site so lesno da pomineme i posle da si gi izguskame tie mali slatki angelcinja koi tolku gi cekame
uhhhhhhhhh edvaj cekam da dojde toj magicen i preubav moment so lesno na site da ni bide :)
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 14.7.2011 14:43:22
Shkorpija
Dusice i jas go imav toj zoltenikav iscedok,napraviv brisevi i mi izlegoja negativni.Doktorot mi rece deka iscedokot e normalen pred krajot zaradi hormonite na trudnicata.Inaku jas vo nedela vleguvam vo 38 nedela,na Ctg sum vo petok.Sakav da ve prasam dali nekoj od vas ima crveni dlanki.Mene dlankite ode racete veke 2 meseca mi se mnogu crveni a ne znam od sto.
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 14.7.2011 15:00:20
libra.n
Da, imam jas crveni dlanki ama zabelezuvam deka nekogas mi e poizrazeno crveniloto a nekogas se gubi..normalno e, mislam (jas za se si se tesam deka e normalno)
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 14.7.2011 15:01:46
dushice
shkorpija jasimam crvenii ctapala od peticata do prstite zar crveni i zeski jas duri i ne sum otecena sto me cudi nekogas gi vitkam vo vlazni maramici kolku da ja izvadam temperaturata nekogas i nemozam da izdrzam od zestina mi kazaa deka imalo od oriflame gel za razladuvanje na stapala pa neznam dali smee da se koristi vo bremenost
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 14.7.2011 15:10:18
dushice
jas pred nekoj den se bricev dolu i primetiv kapilari ispukani i strii bas na ona mekoto oolu vaginata i tamu kaj sto se dopiraaat nozete koga pesacime ama jas se imam mnogu zdebeleno vo butovite pa koga odam ne mi se odlepuvaat nozete do kolena valjda od toa mi se ispukani kapilari jas ostanav trudna so 54 a sega imam 70kg a sum visoka 154
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 14.7.2011 15:23:35
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: Jule0712
zdravo zenski kako ste denes?? jas poludev po zestinive denes nekako mi se cini deka i klimata ne raboti kako sto treba inaku vcera vlegov vo 30-ta nedela i za krevetce ke gledame od narednata nedela...inaku i mene gradite mnogu mi porasnaa nosev gradnik 80-ka a sega 95-ka imam modri veni niz celi gradi i taa linija negra na stomakot inaku drugi kozni promeni nemam.... za papokot mi e ispapcen napred i sekoe utro koga ke stanam mi e so poinakvo poremetuvanje ...inaku nosam momce i sakam da se vika Kalin ama mm ne e mnogu vooduseven ama vika ti si majkata i ajde ako ti e tolku kef neka e taka...inaku toj saka da se vika Irinej
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 14.7.2011 15:24:44
dushice
duri i zadnikot mi e isharan so takvi liljakovi kapilari i strii ama najmnogu gi imam n a gradite i ovie dva dena pocnaa bradavicite koi sto prethhodno mi bea kafeavi sega da se lupat sstrav mi e da gi mackam posto prethodno imav vospalenie na gradite i morav nonstop za da ja simnam temperaturata i crveniloto da stavam oblogi od borova voda pa otkako go ispiv eritromoicinot se smirija pak mi se topli ama ne kako vo 5 mesec abe vise se me snajde vo bremenosta raat ne sum kako se blizi krajot taka silata ja gubam
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 14.7.2011 15:47:59
Andriance
Dushice jas ja koristam taa krema od Oriflame, stavrno e super iako mislam deka na plus 40 bas i nema nesto mng da ti pomogne..vidi so nekoj sprej..inaku mojot ginekolog mi rece bas deka brozesi kje pravime vo 36 nedela..taka d ane ti e kasno
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 14.7.2011 16:00:21
dushice
andriance dali gi dobi rezultatite od tiroidnata mislan deka ti pisuvashe deka te pratile da ispitas ako ne se lazam i kazi mi kaj koja doktorka si na patofiza jas inace nekolku godini imam problemi so visok tiroksin i zatoa ne smeev da ostanam bremena pa cekav da se stabilizira
dali na forumov ima tema za tiroidnata i bremenosta ?
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 14.7.2011 16:13:07
hoho
Душиче подобра си, немаш више болки? Аман више, знам и пред некоја недела така имаше болки, ајде ќе издржиш јуначки. И јас само се молам да дојдам до 37 недела, а тек ми почна 33, па да почнам нормално да дишам. А за килажа не збори, и јас се поправив многу, најмногу во 6 и 7 месец, ако ми продолжи тоа темпо тешко мене. Стрии имам малце на градите и мн ми е криво дека ич не ги мачкав, обрнував внимание само на стомакот и нив ги запустев А поубаво градите да си останат убави па за стомакот голмемо чудо, ама ете бидна. Иначе мене ми се собира нешто на градите како жолтко засушено, нормално е тоа
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 14.7.2011 16:14:47
dushice
i uste edno prasanje od mene (ako smeetate deka sum dosadna slobodno kazete )
kako gi secete noktite na nozete? mene mi e tesko pa neznam sto da pravam se mislam koga ke vlezam vo 9 da odam na kozmeticar posto na mm mu e strav deka imam dva sto mi se piknale pod mesoto i taka si zarasnale i sega samo tie dva mi stojat taka prstinjata do palcite
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 14.7.2011 16:15:04
libra.n
Dushice, sosema te razbiram kako se cuvstvuvas koga velis deka se te snajde vo bremenosta, deka ne si raat, i jas mislam deka se raspagam kako sto doaga vremevo taka sum poslaba, samo nemoj da dozvolis da te faka panika i da ja izgubis silata. Najvazno e sega pred krajot da ostaneme pribrani, eve eden sovet, mene mi pomaga mnogu koga si gi gledam alistata na bebeto, krevetceto (iako e staro), si zamisluvam kako ke izgleda i seto toa mi dava sila. Samo pozitivna energija imaj, druzi se so pozitivni luge i ne krevaj paniki, se ke pomine dobro, vo tie momenti ke dobieme sila. Se nadevam deka ke se smiris i ke ti bide polesno. Pozdravce
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 14.7.2011 16:17:51
libra.n
Ne si dosadna Dushice site si gi kazuvame makite ovde i se obiduvame da si pomogneme, a za nozete ne mozam da si gi dostignam za da si gi secam pa mm mi pomaga ama mnogu smesno mi gi seci kako so noz da mi se delkani
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 14.7.2011 16:20:18
dushice
hoho mila fala na prasanjeto pobobro mi e sega lezam i se napiv magnezol utre e mojot na smena pa ke odam od sabajle se nadevam deka ke me primi i ke mu kazam za ova samo neznam sto ke smeni toa privatno si e privatno
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 14.7.2011 16:20:38
libra.n
Hoho, i mene takvi kako zoltenikavi nekoi grutcinja mi se pojavuvaat na bradavicite, a zabelezuvam deka posle kapenje ako gi istrijam so krpata nekoi pagaat a mozam i jas da gi izvadam ama mi e strav da ne se razranam. Ne znam od sto moze da e
Мирниот сон започнува со смирена околина. За децата од 1 до 3 години, ...
Анкета
Како да се ослободите од цуцла? Admin
Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?