|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27...
14.7.2011 16:24:28   
lady_bug
mislam deka sto i da e se ke pomine nema sto ne pominalo pa i ovie maki vo bremenosta no lugje aman kako na ovie zestini uffffffffffffff sedam recisi gola doma pekolno e inaku Dusice jas na butovite od vnatre sum ispukana so strii na zadnikot abe nemozam vo ogledalo da se gledam se nervirammmmmmmmmm user posted image ama toa e jas so 50kg ostanav bremena a na 1vi juli koga bev na lekar se merev 70kg imav do koga be vece????i zatoa edvaj cekam vo pon.da odam na lekar da vidam sto ke mi kaze lele lugje mislam se mi e skapano na mene me boli kicmata,kolkovite pocnuva i dole kaj preponi tesko e navistina e tesko a plus zestinava me ubi

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 551
14.7.2011 16:26:40   
dushice
libra.n fala ti za sovetite i za pozitivnatta energija user posted image da ne ste vie i mm neznam sto bi pravela (da ne bese mm verojatno i nemase da bidam trudnauser posted image ) mnogu mi e polesno so vas  se nadevam deka i od koga ke se porodis posto ti si sega na red pak ke ne posetuvas na forumov i ke ni kazes kako si pominala kako sto ni pisuva blond

pozdravceuser posted image

(Одговор на членот dushice)
Непосредна врска до пораките: 552
14.7.2011 16:31:06   
libra.n
Samo zdrava i ziva da bidam, vetuvam deka vi pisuvam a i site drugi koga ke se poroditeuser posted image ,pa posle se gledame site na sosednite forumi za bebeto, i togas sigurno vaka ke si se tesime, konsultirame,koja kako se snajduva so bebetouser posted image

Непосредна врска до пораките: 553
14.7.2011 16:35:58   
hoho
Душиче море како те примиле денес може од матичниот повеќе ќар ќе си имаш. Битно е да те прегледа, не е битно кој. А за нозете да не зборам, со макиии, мм не е баш фатлив па ако му оставам на него, тешко мене, без прст останав user posted image user posted image user posted image Проблем имам повеќе за миење на нозете зошто не легнувам во када туку стоечки се бањам, ама сепак како најголем проблем морам пак да го спомнам бричењето. Од стомакот не се гледам ништо, па со огледало, па леген до мене абе мукиии убаво кажав user posted image Ама за нашите најмили се ќе трпимеuser posted image

Она што може да го донесе моментот, неможе ни целиот живот

Непосредна врска до пораките: 554
14.7.2011 16:40:34   
milobebence
Zdravouser posted image ,
Denes bev na eho kaj maticniot genikolog da si go vidam bebceto,i fala bogu se e dobro,barem taka rece doktorov. Sega sum 29 nedela i do sega dva pati mi kazaa na eho duri i vo sistina na 4D koga bev kaj dr. Dimcev deka e devojce,a sega ovoj mi vika kakvo devojce bebevo e momce, i stvarno se iznenadiv. Do sega se sto kupiv ne se mn raboti ama site gi zemav belo so rozevko , sega ne znam sto da pravam. Dali da gi smenam?
Navistina se prasuvam doktorive sto gledaat na eho, ako ne mozat da vidat koj pol e bebcevo a jas ocekuvam da mi kazat dali e se vo red so polodot. Neka mi e zdravo i zivo samo sto saka neka bide, samo stvarno me zagrizuva strucnosta na doktorive.Dali nekoja od vas imala vakvo iskustvo do sega? Moze li na 4D da go zgresat polot?
Pozdrav mamicki

Непосредна врска до пораките: 555
14.7.2011 18:26:23   
Bethany
Поздрав женски!!! Како сте? Јас еве и денес стандардно... се спуштено и клима вклучена, инаку нисам некој љубитељ на клима многу многу, ама па без неа не знам што ќе правев, добро дојде да разладе малце.

Инаку, јас се викав немам стрии, ама кога видов завчера тие некои црвени линии на задната страна од бутините и задницата, леле, како некој да ме иштипал user posted image . А инаку се тука имам највеќе здебелено, тоа ми е ептен слаба точка.
А за ноктите, леле колку се изнамачив пред некој ден, се искривив на сите страни за средување на ноктите на нозе, едвај се излакирав. Ама искрено нема шанси да му доверам на мм да ми исече ноктите, лом ќе ме направи user posted image . Затоа си викам ќе одам на педикир и тоа плус пред породување, за средување и лакирање. И ептен ми е тешко и за бричење , па дури и нозе не можам да ги исперам како треба, веќе не се савивам никако.

Што ќе биде убаво кога ќе разменуваме искуства , прашања и мислења после на темата бебе.
Поздравче. user posted image

(Одговор на членот milobebence)
Непосредна врска до пораките: 556
14.7.2011 18:47:00   
Lara2224
Hello!!!!
konecno go namestivme kompjuterot! Konecno internet! 20 strani pominale ako imam utre vreme ke citam se! Ako ne pisete site: Blond, SKCura, Hoho, Heba, Mamicki, Dusice, Libra, LadyBug... i site drugi do kaj ste , so ste kako ide i kaj tie so si se gusnaa so svoite bebusi, i kaj tie sto uste cekaat...! sum ve mislela deset dena... kaj mene uste nisto, ne mu se mrda od kaj mamicka... a uste 13 dena se do termin. demek porano ke bese, demek golemko bese, ama nesto ne mu se ide uste. Ako, neka si sedi, si drememe doma pod klima cel den. Samo so veke mi e maka i mene ne mozam da disam... Dva dena mi e i pomirnicko, stvarno e golemko, a mene meseto malecko.... Go mereja na 36+6 imase 3300, sega sme 38+2, a ako si ide do 40, miloto moe ima decko cel da se rodi, taman za vo skolo :D

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 557
14.7.2011 19:49:29   
Natasa981
milobebence, e sega me podzamisli..user posted image kako dr.Dimcev da go zgresi polot..? ne mi e verno ova,stoznam.Toj ne gresi ,znam od iskustvo na moi drugarki,koi posakuvale da zgresi a ne zgresil,baska 4d eho..lele mene 2 pati mi rece devojce,nemoj da zgresil ima da go utepammuser posted image a neli ti pokaza slikicka od dudata,obicno dava slikicki koga go utvrduva polot,demek da se uverime. Neznam sto da ti pisam, sve rozevko si kupila, ama kako i da e jas ke mu veruvam na Pajo. Veke si se raduvam -devojce e i krajjuser posted image

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

Непосредна врска до пораките: 558
14.7.2011 19:51:41   
Andriance
Dushice, i rezultatite od tiroidnata mi se odlicni..odnosno vrednost 2. prvo me pregleda dokrot Brankica koga trebase za shekjer, a za tiroida me prati Katerina nejzina zamena . ne znam dali e toa patofiza??? ja bev na endokrinologija...inaku za secenje nokti da ne pravime muabet, moze da si pojdeme slobodno na pedikir ama imam slushnato deka na poragjaj ne smee lak zatoa shto ako ima bilo kakov problen so anestezija se manifestira prvo preku boja na nokti...pozdravcinjaa

Непосредна врска до пораките: 559
14.7.2011 20:04:15   
milobebence
Ne znam stvarno Natasa981,i jas se sokirav denes. A bas se raduvavme so mm deka e devojce,i dvajcata sakavme kerka. Se nadevam deka maticniot e greska. I mene mi dadoa slikicki i prethodniot pat i sega i totalno sum zbuneta. Najverojatno se dodeka ne se porodam nema da znam sto e. A kolku se raduvav suknicki fustancinja...Ti mi vikas ne zgresil Dimcev,daj boze lele...

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 560
14.7.2011 20:33:29   
lete
milo bebence zaradi ovoj fakt mazmi neme pusta da  kupam nisto rozevko sve nie po razlicni boi rozevo sve so imam e skrisum kupeno so svekrvami i so majkami toj vika nese znae se dodeka nese rodi inace nemu preci bilo masko biloi zensko zdravo pravo neka e toa e najvazno prvo nie i nemame posebna zelba voedno cestitki do pretygirl se nadevam i jas sto poskoro dasija gusnam  kerkickata inace i mene do 5ti mesec mi vikaja masko pa eves sega se do kraj zensko i nejkam dase smeni pozdrav

Веруваме само во oна на кое што се надеваме
и се надеваме на она во кое што веруваме

Непосредна врска до пораките: 561
14.7.2011 21:36:39   
Carelija
Lele zenski pomagajte mislam deka denesdka po greska dva pati se napiv pregna care, pregeska na rucek prv pat i sega po greska namesto feroglobin. Ima li steta za bebusot pisete ve molam user posted image

"s greatest accomplishment is being a Mom !!!

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 562
14.7.2011 22:34:58   
dushice
careija jas mislam deka samioot organizam visokot i nepotreben del na vitamini si go isfrla taka mi kazaa za vit c od zegin da sum na tvoe mesto prvo ke se javam kaj ginekolog pa posle vo nekoja dezurna apteka cisto za da se smiris

(Одговор на членот Carelija)
Непосредна врска до пораките: 563
14.7.2011 23:49:20   
libra.n
Prvo cestitki na prettygirl za malata, Carelija nema nisto steta ako e samo ednas duplirana dozata i mene toa mi se sluci so mamavit. Lara2224 dobredojde nazad, eve kako sto citas nie uste kukame, se nesto ni faliuser posted image . denes zabelezav nesto pomalku me kloca ama pa zatoa koga ke go setam deka kloca toa e vo sirina kako da mi se rastegnuva vo sirina cel stomak....si vikam da ne e karlicno zavrteno??? 

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 564
14.7.2011 23:57:43   
Carelija
Fala vi mnogu na site za odgovorite. Sad se lakse dise user posted image a stvarno se bev isplasila da ne mu e nesto na sonceto moe.
Prettygirl neka e zdrava i ziva malata Iva i golema da raste user posted image user posted image user posted image

"s greatest accomplishment is being a Mom !!!

Непосредна врска до пораките: 565
15.7.2011 0:27:39   
bebushkatamojaa
user posted image cestitki za prettygirl, da e ziva i zdrava kerkickata, pa i nie sto poskoro so bebushki da se pridruzime...Sakam da ve prasam, znaci termin mi e 23 juli a denes cuvstvuvam nekoj napon vo stomakot i polovinite, kako da mi se odi po nuzda( a inace heferol i legofer pijam pa imam maka po toa prasanje), da ne ima toa nekkoja vrska so simptomi>?!?

(Одговор на членот Carelija)
Непосредна врска до пораките: 566
15.7.2011 7:26:43   
libra.n
Zdravo zenski, da se prijavam utrovo, eve celi 2 casa odspav, od 5-7 i sega veke sum na noga, mm ne e stanat za na rabota, mislam deka trebase da se vrabotam kako strazar vo 9-ov mesec. Barem plata ke si zemav i onaka ne spijam i izgledam kako bilderuser posted image

(Одговор на членот bebushkatamojaa)
Непосредна врска до пораките: 567
15.7.2011 9:11:24   
SkCura77
Libra, dobro utro, stom si stanala porano, kamo go kafeto? user posted image
Ajde, koj e za nes, pa i za tursko, neka poveli! Kje najdeme i nekoe meze posabajlecki! user posted image
Lara, bas ste spomnav vcera-zavcera, se prasuvav kade si i kako si, zasto jas i ti sme so slicen termin, a sega gledam deka tuka nekade se i Bebushkatamoja, Shkorpija i EleonoraSR. Aj neka ni e so lesno na site! user posted image
Mamicki, mislam deka za deneska ti bese zakazan carskiot, ti posakuvam mnogu zdravje, da pomine bez problemi  i bebushot neka e ziv i zdrav! user posted image

(Одговор на членот SkCura77)
Непосредна врска до пораките: 568
15.7.2011 9:19:05   
SkCura77
Inaku, i mene vo 9-iov mesec sve mi se poremeti, pocna premnogu da mi se gadi, da imam uzasni kiselini, toplovo edvaj go podnesuvam so sedenje doma cel den i so vklucena klima, glava me boli (a ne me zabolela 33 god), promeni na kozata eden kup - sve nesto pomodruva i pocrvenuva, otoci kako bumbar, se zamoruvam po 5 min. rabotenje nesto polesno po doma... 8 meseci se bese vo red, no sega pri krajov se sekiram sto e rabotava da site ovie promeni se slucija recisi vo 1 nedela.
Dosega na pregledi i na CTG se e vo red, ama...

Непосредна врска до пораките: 569
15.7.2011 10:23:11   
hoho
Добро утро на сите, убаво е денес ладничко user posted image user posted image user posted image
Најпрво честитки за најновата мамичка preetygirl, нека ви е здрава и жива Ива, голема да расте, цел живот само среќа да ја следиuser posted image
Lara2224 па ти уште си дома??? Ајде како да убрзаме user posted image Качувај се по скали , викаат се исплатело.
И ајде да и пуштиме среќа на Mamicki, мислам дека денес ќе се пораѓа па нека и е со лесноuser posted image

Она што може да го донесе моментот, неможе ни целиот живот

Непосредна врска до пораките: 570
15.7.2011 10:36:38   
libra.n
SkCura, moeto neskafe e ispieno uste vo 7, a od mm sto ne go doispi i toa sega go mavnavuser posted image . Izlezena bev sega na krako do banka, nadvor e ludilo, sedete kaj sto ste se nasle i pisuvajte ajde ke si pravime drustvo tukauser posted image . Mamicki so lesno ako e denes denot D, ti ja pustame seta sreka i da ni se povalisuser posted image

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 571
15.7.2011 11:05:13   
lady_bug

ИЗВОРНА ПОРАКА: prettygirl

Vo sabotata na svet pristigna nasata princeza Iva sega sme doma i s se guskame user posted image pozdrav

cestitki da e ziva i zdrava i vesela:)
Lara2224 ajde olesnuvaj se jas edvaj cekamd a vlezam vo 36ta i bi odela vednas a kojznae moze i so carski ke treba zs vo pon.sega me fatija kontrakcii pa bev na infuzija i sega sum doma pijam verapamil i ginipral(mislam taka bea nekako)ama mnogu se nezgodni me tresam imam i srcebienje ama takvo dejstvo im bilo pa ke odam kaj maticniot vo pon.i ke vidime sto ke kaze inaku od pon.sum 36ta ama lugje veruvale ili ne nz vece kako da go izdrzam zeskovo ufffffffffffff a i se me boli kolkovi,preponi kicma

a ke saka li nekoja od vas d ami kaze noceska osetiv kako vo dolniot del na stomakot bas kaj mu eglavceto taka blag bol kako da turka so glava i toa trae 3-5 sekundi i pak nisto dali se mesti sto e rab.ic nz?????

(Одговор на членот prettygirl)
Непосредна врска до пораките: 572
15.7.2011 11:21:57   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: libra.n

Dushice i jas imam zoltenikav iscedok pa eve kontrolnite brisevi mi izlegoa negativni, normalen e zasilen iscedok na krajot da imas, za sekoj slucaj napravi brisevi. A za vaginaleti ne moze da ti dadat nekoi odredi zatoa sto ne znaat koja e infekcijata ako voopsto ja ima.
Blond, bravo za tebeuser posted image , ne ne zaboravi a sigurno nemas mnogu vreme sega. Fala ti za sovetite bas ke ni koristat, samo kazi zosto velis da ne setame (obicno vikaat deka treba da se seta na krajot za da se otvoris polesno) a jas da vi kazam setav do pred edna nedela ama sega kako sum zalegnata voopsto nemam izlezeno na vecer, polesno mi e optegnata na krevet pred TVuser posted image

libra.n blond ne zboruva za setanje za sega taa zboruva koga ke te fatat bolkite i doktorite ne davaat da lezes te teraat da setas samo eve samo sto ja isprativ patronaznata bese i taa mi go kaza toa deka teraat mnogu da setas koga ke te fanat bolki no toa se si zavisi do tebe ako mnogu si na noze kako sto rece blond ke odnemas sila ke maleksas

Непосредна врска до пораките: 573
15.7.2011 11:26:45   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: SkCura77

Lete, stvarno ubav son, a kje bide mnogu interesno deneska da se porodis i cel zivot da si go slavite datumov user posted image
Andriance, i nas transporterot i relaxatorot ni se platneni pa i toa sto vikas, da im gi bapnam mobilnite delovi u masina na 40, kolku da gi pomine edna voda i prasak. Navlakata od duseceto kje ja isperam isto u masina, sungerot od dusekot kje go vetream, ne znam drug nacin na cistenje, ona e nekoj cuden sloevit materijal, ne smee da se natopi, kje se deformira.

skcura za dusekot mozes da kupes ima od tie kako frotirni se so lastik dole i dojde po doudekot za da ne se vadi toa mozes da mu go staves kako navlaka na dusekot jas imam takvo i toa ne mi e koristeno prvo toa ke go stavam iako nasiot ke bide nov sega ke go kupime no i toj tamu e stolel na prasina

Непосредна врска до пораките: 574
15.7.2011 11:37:31   
Lara2224
Ah i jas bi rado da me zadrzat... ama nejkat, na bebusko ne mu se iskaca.... samo so se vrativ od CTG, pokazuva slabi bolki, eden prst ili dva mislam mi rekoa sum otvorena, ama mi rekoa ako nema nisto izmegju, kontrola tek za edna nedela..... :(
mre vecer cel kej ke go setam, a ako ne bide nesto idam utre do vrv na vodno pa da go vidam dali uste ke mu se sedi....... hahahha i uste kamo da mozev da go napravam se ova posto se zadisuvam za dve minuti i se potam ko svince.......

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 575
Страница:   <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Како да се ослободите од цуцла?
Admin

Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?