|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  23 24 [25] 26 27   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27...
16.7.2011 1:47:20   
Jule0712
RR kako ste? denes me nemase cel den pa eve sega da se prijavam po noke user posted image denesniov den mi bese katastrofa user posted image veke nekolku denovi cuvstvuvav bolka vo kicmata vo preponite nogata leva pocna da mi se faka nemozev stabilno da zgaznam na nea ama denes bese mnogu ne se trpese i zakazav na ginekolog morav da otidam a ne sum sega za poragaj ima uste mnoooogu vreme seuste sum 30-ta nedelauser posted image otidov me pregleda i vaginalno i so eho mi rece mnogu mi e tvrda matkata pa mi napravija i edno CTG mi rece ima malki kontrakcii vtornik da odam pak user posted image mnogu se isplasiv ....vecerva gledam ke moze da se spie nekako duvna veter nadvor ...ajde leka nok na tie sto se budni se citame utreuser posted image

(Одговор на членот eleonorastrumica)
Непосредна врска до пораките: 601
16.7.2011 10:49:32   
hoho
Добро утро. Гледам ве нема никој, па што е ова, или спиете или немате сила да пишувате од времиштево. Вчера да ви кажам бев по парк и таму беше исто пекол. Муабетот за во парк ми е тоа што поминуваа само трудни жени, ајде пријавувајте се кој беше во парк вечерта, сите ги запамтив по облеките за да ве прашам денес user posted image user posted image
Jule0712 да имало нешто ризично сигурно немаше да те пуштат дома, ќе си отидеш во вторник и се ќе биде ок. Нели има и апчиња за спречѕвање на контаркции, без нервози само опуштеноuser posted image
Mamicki па како кога ќе одиш на закажан термин се знае дека ќе си биде тогаш. А кога ти е краен термин? Оф леле а ние битно те испративме со лесно user posted image И не грицкај нокти user posted image

Она што може да го донесе моментот, неможе ни целиот живот

(Одговор на членот Jule0712)
Непосредна врска до пораките: 602
16.7.2011 11:07:33   
Carelija
ИЗВОРНА ПОРАКА: eleonorastrumica

na mene 26 juli posleden termin mi e,ama nesto fraerot do kraj ke si ja tera izgeda,edna moja drugarka mi rece demek trebalo da ne preta pred krajot ,trebalo da se smiri a ovoa nema aber si preta celo vreme ne sedi miren ama ic,tvoeto user posted image kako e pretka li si e mirno zeskicko mu e 

Dobra si ti vo skoro vreme ke si se olesnis, a deka ne treba da preta na krajot prv pat slusam. I moeto user posted image si besnee vnatre si se vti si kloca user posted image , ubavo toa na mama.
Tuku koj da kaze lek za zestinive. Cela nok ja presedov na terasa i nemam oko sklopeno user posted image
i sega sum ko pijana kokoska user posted image , tuku aj da ne pocnuvam sabajlecki da se zalam, daj kazete vie kako ja pominavte nokta?

"s greatest accomplishment is being a Mom !!!

Непосредна врска до пораките: 603
16.7.2011 11:11:51   
Carelija
Hoho da ti kazam iskreno navistina nemam sila da pisuvam od zestinive ( me otepaa aman veke ) i doprva ke legnuvam da spijam ( ako mi uspee ).
Jule ne se plasi za tie mali kontrakcii ako imalo nesto seriozno nemalo da te pratat doma.
Imajte ubav den, a mene ako me snema znaci mi uspealo da zaspijam user posted image user posted image

"s greatest accomplishment is being a Mom !!!

(Одговор на членот Carelija)
Непосредна врска до пораките: 604
16.7.2011 12:01:32   
SkCura77
Zdravo i od mene deneska user posted image I jas ne spiev arno nokjeska, prvpat da se prevrtuvam cela nokj, se ispotiv k'o stoka i nekoj s'klet me fati, a istata nervoza i sabajlevo prodolzi. Sve nesto MM mi e kriv i mi dosagja so gluposti i me gnjavi so nevazni raboti, ne znam i nego sto mu e denes. Izgleda i nego kako se blizi poroduvanjeto go fakja nervata. Moze ovaa polnava mesecina vlijae na psiha, pa sabajlevo nesto i dvajcata sme  user posted image A muabetot mi bese dodeka sum jas vo bolnica, sto treba toj da pravi. Ne deka se uplasi od odgovornosta i obvrskite, tuku kako prvpat da sfakja na sto sve treba da se vnimava. I stalno mu povtoruvam "ova ne e letuvanje, pa ako nesto ne e vo red - kje zavrsi, ova e doagjanje na naseto dete doma" user posted image
Hoho,  ne bev vo park, jas ja akav Partizanska nagore-nadole, ama me stegnaa bolki vo preponi i mi se zdrvija nozete (prvpat vo zivot) pa brzo se vrativme doma.
Carelia, blaze si ti ako mozes da spies preku den, jas nikako ne mozam, bez razlika kolku sum nespiena.
Mamicki, stvarno da znaes deka nie vekje te isprativme so lesno, uste vazi toa, pa bebce neka kaze koga kje mu se iskaca. user posted image

Непосредна врска до пораките: 605
16.7.2011 12:01:55   
eleonorastrumica
e nokeska ic ne sum spala,se presoblekuvam po sto pati ziva voda sum sekoja vecer.deneska demek dozd ke imase abe ajde samo nadez mi dadoa deka ke se razladi,inaku si velam ajde jas ke izdrzam na zestinata ,a toa kutroto koga ke se rodi kako ke izdrzuva  na taa zestina,ako e kako mene i tatko mu lele se ke  place od zeskoto,muzikanti ke sme vo zgradata prvi,i taka sega gi ima tri nie ke sme cetvrti

Непосредна врска до пораките: 606
16.7.2011 12:05:34   
SkCura77
Stvarno, EleonoraSR, imas pravo... Nie edvaj go podnesuvame toplovo, a sto da pravat bebulinjata nasi?
Ima nekade na forumov tema "letni novorodencinja" ili nesto slicno? Nekoi soveti sto da pravime so novorodence srede najzeski temperaturi? Najdov samo kako da ti oblekuvame, a nema nisto pokonkretno, za temperatura na soba, za razladuvanje, kako da se snajdeme i sl? Ako najdete nesto slicno, daj stavete link za temata ili ako e drug web-site user posted image

Непосредна врска до пораките: 607
16.7.2011 12:19:39   
milobebence
Dobro utro i od meneuser posted image ,

I jas eve da se pozalam, legni stani cela vecer. Ne znam kako ke se izdrzi celo leto,septemvri daleku e .Kako za maler i klimava se rasipa ne ladi, pa eve go cekame majstorov od sabajle. Lele ako ne dojde.
Ni prosetkive navecer ne pomagaat da se razladi covek,ni vetre ni nisto. I jas spartav po Partizanska i se prepotiv lom se napraviv..  Moze sme se sretnale SKCura77. Nekoe vreme veke osekam polovinata mn me boli ic ne mozam da pesacam duri nozete i koga legnuvam mi se kocat, a bas bev ljubitel na golgi prosetki:(

Vie kolku km pesacite otprilika, ne znam dali e do mene ama sekogas stom izlezam bez mm na vrakanje go vikam da me zeme. Ne mozam da si ja procenam silata izgleda.

Непосредна врска до пораките: 608
16.7.2011 12:40:40   
lete
pak vie nekako spiete a jas se tusiram so ladna voda koja pri dopir so mojata koza se mlaci od tolkava visoka temperatura vo teloto se     potam i pijam tecnosti mnogu nozete mise ko na slon nie 42 vlecki neme zbiraat samo pola noga inace kraen termin mie zadutre osekam nekoi bolki nagoni za ponadvor ama se retki na dva saati ili saat i polovina bebeto mrda poslabo od vreme na vreme i taka aj so lenso nekanie se nadevam deka ke olesnime denojve i kolku sto se blizi vrem,eto tolku poveke raste zelbata vo mene dasija gusnam kerkickata (ako doktorot mi pogodil sto e) poz

Веруваме само во oна на кое што се надеваме
и се надеваме на она во кое што веруваме

(Одговор на членот milobebence)
Непосредна врска до пораките: 609
16.7.2011 12:42:33   
eleonorastrumica
jas do pred dve nedeli mnogu pesacev ,ama poslednte nedeli pocnaa da me bolat preponite i ne mozam mnogu da pesacam,inaku epten pesacev i preku den i preku vecer e sega ne mozam doma da se dvizam a ne nadvor.kako traktorce sum me mrzi i se da rabotam se mi e razdzitkano doma ama toa e toa sto da se pravi ke izdrzeme duri ne mi se ni jade od sto mnogu mi e zesko i nikakvo samo jadam ovosje drugo nisto ne mi se jade

Непосредна врска до пораките: 610
16.7.2011 13:02:06   
milobebence
   Eleonorastrumica od zeskovo i mene ic ne mi se jade.Si go izgubiv i apetitot. Jadam samo salati ovosje i lubenica. Nisto drugo ne mi se stava vo usta. Ama se se nadevam ajde od utre da zaladi pa da mozeme da profunkcionirame kako sto treba.
  Sekoj den se kanam da go isperam relaksatorot i korpata. I ke me fati mrza i si vikam aj ute. Dali e od zestinava dali e do mene ne znam.

Непосредна врска до пораките: 611
16.7.2011 13:21:13   
libra.n
Eve i jas da se prijavam nokeska i jas setav po Partizanska od Leptokarija do Palma i nazaduser posted image Ne vidov ni e edna trudnica, i bas si velev lugeto sto me gledaat sto ke si recat..kaj odi kaj seta ovaa so stomakot tri dena pred neauser posted image . Sega sobrav hrabrost moram da izlezam do pazarce nesto da se ispazari zelencuk i toa planiram da se jadi vikendovuser posted image Pozdrav na site

Непосредна врска до пораките: 612
16.7.2011 16:13:46   
Jule0712
Eve me i mene denes nekako mi e piodobro i so bolkite a moze i deka sinoka zaspav kako top tolku mnogu razladivme so mm sto na kraj toj se pokri so kebe user posted image a utrovo stana i mi vika odam po Ferveks nemozam da zboram od grloto i temperatura kako da imamuser posted image eksik nemozeme da se pogodime ....vazno jas se naspav za cela nedela...vremevo ubiva od zestina denes ajde da se nadevam od ponedelnik deka ke zaladi...da ve prasam brisevite posledni koga gi pravevte vo koja nedela? jas sum vtornik zakazana za brisevi ....pozz do site

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 613
16.7.2011 16:46:00   
eleonorastrumica
jas pravev streptokoka 36 nedela,drugite ne mi rekoa da gi pravam zzosto mi bea negativni 12 nedela i nisto ne sum imala so maz mi ,sega ne znam krv pak dali da si proveram ,proveruvav pred dve nedeli imav pokaceni leukociti ama nisto ne mi rece sega ginikologot samo me prasa kako mi e sekerot da go proveruvam 

Непосредна врска до пораките: 614
16.7.2011 17:27:43   
bebushkatamojaa
zenski da ve prasam...Od sinoka mnogu ama MNOGU mi se odi po mala nuzda, ke stanam od solja i odma pak mi se odi...Svekrva mi vika deka e napon od matkata pa moze ke mi puknel vodenjakot, ste slusnale li vie nekoj primer?jas vo praksa ne poznavamnekoja na koja i puknal vodenjak.leleeeeeee i jas moze samo si zamisluvam, edvaj cekamnekoj simptom da se javi, aman veke...dosadno e bez user posted image , a sto e zesko tesko nervozno...Aj uste malku ke se razladi pa ke se izleze nadvor da pomine i ovoj den.Pozdravce

Непосредна врска до пораките: 615
16.7.2011 17:45:23   
Annet
lele na site ni e tesko i zesko.eve jas si gi spremam alistata i zaminuvam na spienje kaj majka mi,tamu e raj na zemjata,ubava ladovina.pa ke si go isteram i utre denot......
ajde se najdobro i koga ke se vratam cekam samo ubavi vesti ;-)))

(Одговор на членот bebushkatamojaa)
Непосредна врска до пораките: 616
16.7.2011 21:10:38   
libra.n
Zenski nova situacija kaj mene: striite sto mi se pojavija na stomak mi se namnozile i se napravile jako crveni i debeli. Niz niv imam bruncinja kako nafrlana od nesto. Seto toa e zacineto so strasno cesanjeuser posted image kazuvajte sto ke da e ova sega?

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 617
16.7.2011 21:49:37   
lilicka
Libra.n isto e i kaj mene sega vo 9ti mi se razmnozija epten striite od sto mnogu mi porasna stomakotuser posted image kako slonica sum.....a bubulicki sitni imam mi kaza mojot lekar deka mi e od zeskoto....nisto strasno!Lelelelel kolku mi e toplo mi odi kozava da si ja izvadam od sebe uzasssss....

Непосредна врска до пораките: 618
16.7.2011 22:39:06   
Jule0712
Libra mackaj so maslinovo maslo samo na kozata dodeka se crveni striite ima spas koga ke obelat veke se trajno ostetuvanje na kozata user posted image ili vo pavloviceva stavi AD kapki i mackaj debeli sloevi po dva pati na den ....aman veke se deformiravme celi user posted image neka se rodat bebuskite nisto poveke ne se izdrzuva ni zesko ,ni glad, ni kiselini ...............user posted image

Непосредна врска до пораките: 619
16.7.2011 23:03:25   
eleonorastrumica
dzabe se mackam de so ulje de so pavloviceva,ne mleko za telo,nisto fajde geografska karta do gradite i na ednata grada imam strii em nemam golemi gradi epten mi se malecki ne ocekuvav deka i na niv ke mi se pojavat strii,ama toa dzambazot non stop kloca rita,se butka tu na ednata tu na drugata strana i kako ke se nema strii koga kozata se mi e optegnata neka se zivi i zdravi za drugo ama ic ne se sekiram,sto da ne sega ke me aresa nekoj pomina toa,bitno mi e bebceto da e kako sto treba ta jas ic ne se sekiram kako ke izgledam

Непосредна врска до пораките: 620
16.7.2011 23:05:41   
libra.n
Ej Jule, imam doma i AD kapki (gi mackam gradite so niv) i pavloviceva, samo kazi mi kolku so kolku da izmesam...me izraduva ova deka ako se crveni ima nadezuser posted image , ajde da probamuser posted image

Непосредна врска до пораките: 621
16.7.2011 23:12:00   
libra.n
ИЗВОРНА ПОРАКА: eleonorastrumica

dzabe se mackam de so ulje de so pavloviceva,ne mleko za telo,nisto fajde geografska karta do gradite i na ednata grada imam strii em nemam golemi gradi epten mi se malecki ne ocekuvav deka i na niv ke mi se pojavat strii,ama toa dzambazot non stop kloca rita,se butka tu na ednata tu na drugata strana i kako ke se nema strii koga kozata se mi e optegnata neka se zivi i zdravi za drugo ama ic ne se sekiram,sto da ne sega ke me aresa nekoj pomina toa,bitno mi e bebceto da e kako sto treba ta jas ic ne se sekiram kako ke izgledam

I jas se mackav prvite meseci so mleko za telo-mrsno, posle so pavloviceva, pa eve pak mi se pojavija strii ama ajde da probam si velam i so ova od Jule predlogov, imam i od drugi slusnato deka taa kombinacija pomagala kaj nekoj.

Непосредна врска до пораките: 622
16.7.2011 23:26:56   
eleonorastrumica
mislam deka komsikata kaj mene rece deka sami bez nikakvo mackanje posle poragaj pobeluvaat ne odma no so tek na vremeto,ne stojat ama ic ubavko ama ke si zememe isceli kupaci,inaku jas imam i na nozete na gorniot del po stranata misalm na polovinata i dzabe se se mackam po tri pati na den i toa e toa,na pocetokot malce se nervirav sega ama ic,mos posle poragaj pak ke me fatat nekoi nervozi za toa ke videme

Непосредна врска до пораките: 623
16.7.2011 23:48:40   
peperutka84
lele RR moram da vi se pozalamuser posted image neznam sto da pravam so sebe nemozam da spijam so denovi ne se osekam dobro i eve denes cel den placam bez prestan neznam sto mi e se iskarav so site ja poiznervirav i majka mi so sum vakva so mm da ne zboram lomuser posted image user posted image pomagajte nekako neznam sto so sebe 34 ned sum se ima li na nekoj vaka slucuvano i kako da si pomognam mislam bardovci ne mi bega ako prodolzam vaka user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 624
17.7.2011 0:05:11   
eleonorastrumica
site sme isti ic ne mu se sekiraj za toa ama mora da izdrzame uste malce,pa samo nie li sme zeni sto ke stanaat majki,gi ima tloku mnogu pa i nasite majki mora da imame trpenie aama neli i vremeto ni se pogodi epten pa se ni se sobra

(Одговор на членот peperutka84)
Непосредна врска до пораките: 625
Страница:   <<   < Претходна страница  23 24 [25] 26 27   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  23 24 [25] 26 27   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Како да се ослободите од цуцла?
Admin

Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?