|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  22 23 [24] 25 26   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27...
15.7.2011 11:47:32   
mamicka77
mamicki ajde so sreka deneska so lesno da pomines i sto pobrgu da si se guskate so sinceto

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 576
15.7.2011 11:48:30   
Carelija
Dobar den zenski, kako ste mi deneska? Jas sum stanata uste od ped 7h ama eve duri sega naogam vreme da vi pisam. Inaku uste sabajlecki si pocnav so vtora tura perenje na alistenca za user posted image , a i morav taka za da nacekam voda, inaku ja nema po cel den. I neznam sto ke se pravi vaka na ovie zestini pa i bez voda koga najmnogu ti treba u user posted image .Pa sega eve sednuvam na komp. da si gi zavrsam rabotnite obvrski i da ve citnam vas.
P.S koj e za ladna cedevita neka doaga vednas i onaka mi treba drustvo

"s greatest accomplishment is being a Mom !!!

Непосредна врска до пораките: 577
15.7.2011 11:49:18   
lilicka
Lara ни на моето user posted image не му се искача...ми помина терминот јас немам ни б од болки никакви знаци за пораѓај а не сум ни отворена.....колку ли уште ќе ме мачи оваа лошка до крај?
А се мислев вчера дека ќе ме остаат во болница но ништоuser posted image

Непосредна врска до пораките: 578
15.7.2011 12:11:17   
Annet
честитам за малата принцеза Ива,нека е здрава и жива,голема да расте.

еее женички се ќе истрпиме ние сме силни.....
само храбро и позитивно,тоа е....
потсвеста малку не мачи,ама мора да се издржи.......
нека проработи повеќе фантазијата за иднината и се ќе помине...........user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 579
15.7.2011 12:12:35   
SkCura77
Aaa, Lara, i jas taka se silam skoro sekoja prikvecerina, kje go spoteram MM po kej da pesacime, zasto tamu e poladnicko, ama posle 10 min ili so edvaj preminata Partizanska po sirina moram da sednam na klupa nekoja da zemam zdiv user posted image A deneska ako ne se onesvestam na toplovo, ne znam koga kje se onesvestam. Ima nekoja najava do koga kje trae ovoj uzas i bezumie od temperaturi nadvor? Valjda kje mozam da go preziveam i vikendov, ama za povekje - ne garantiram. Sve mi pagja tesko sega... user posted image
Carelija, da ni se zivi i zdravi masinite za perenje alista, nisto bez niv! user posted image
Posle peglata kje zaigra, ama u nekoj poladen period ili da si stanam srede nokj?
A ako nesto pobrza majkata priroda, babite neka mu ja mislat peglata na zeskovo user posted image

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 580
15.7.2011 12:32:45   
Bethany
Мамички и јас да ве поздравам.
Еве некако од сабајле сум многу напната, се контролирам колку многу, ама се ми па нешто смета. Сигурно и ова жешкото веќе од 10 допринесува.
Pretty girl честито ќеркичка, да ти е жива , здрава и благословена!
Мамички, Бог со тебе денес и да се помине во најдобар ред и најлесно!
Царелија, браво за тебе, ти веќе переш алиштенца, јас никако да почнам. Првин мислев да почнам таму во почетокот на август, ама па и овака по цел ден затворена само седим и јадам, можеби би било добро да почнам и јас. Па дури и да се разладувам малце можеби треба да ги перем на рака. Не можам во када да се сагнувам, ама можам да перем во бебешка када, тоа се сетив, ем има и постоље , па ќе видим user posted image Ако бидам расположена.
Ама па пеглање..... најмногу мразам пеглање user posted image

(Одговор на членот SkCura77)
Непосредна врска до пораките: 581
15.7.2011 12:40:09   
Carelija
Skcura77 jas ja vklucuvam klimata i pocnuvam da peglam inaku nema sansi. Koj ke si go najde krajot taka, dali mm da go peglam i da go spremem za na pat ( posto duri si dojde pak zaminuva ), dali za mene, dali za user posted image . Vaka si ja prefrliv daskata od spalna u dnevna i toa mi e resenie sega za sega.

(Одговор на членот SkCura77)
Непосредна врска до пораките: 582
15.7.2011 12:49:20   
Carelija
Bethany veruvaj deka od vremevo swma vakvi nervozni. I jas besneam i vrijam od sabajle, samo seuste nikoj si go nema salam okrkano user posted image .
E i jas tesko se svitkuvam pa zatoa peram uste od sega ( duri seuste mozam de ), inaku koj ke se svitka pokasno, a  u ostalom moram jas majkami mi e daleku, od svekrvami nemam nekoja pomos za takvi raboti, i koga ke vidis pa podobro sam barem si znam jas kako sum ja srabotila rabotata.
A nesto gledam dali e od zadrzani tecnosti (posto ne jadam za taka ) ili od bebenceto sto ovoj period naglo si raste, sabajleto ne mi se svigase ona sto mi go pokaza vagata user posted image
Ama sto sakam i jas koga po cel den se krijam doma, izleguvam duri kaj 8,  9 navecer, a doma kaj da dvizam.

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 583
15.7.2011 12:52:40   
eleonorastrumica
lele vcera mi bese rodenden i rastrckana cel den da spremam,svekorot i svekrvata otidoa na vilata jas sama so maz mi,gosti od moja strana edna kupa ,edna kupa cinii za mienje lele puknav ,vikam pak ke me zabolata preponite ama pomina se,koga sum se stropolila sum spiela do 11 u dnevna soba,zs u spalna zesko ne se spie,i jas sum u ponedelnik na ctg ianku bebco 3700 lele se mislam golemko e kako ke go rodam,a doktorot vika ajde a sto se sekiras tolku sto si se isplasila,jas sum niskicka 1 i 60 sto znam kako ke e ja ako e pogolemo od toa sto pokazuva ehoto

(Одговор на членот Carelija)
Непосредна врска до пораките: 584
15.7.2011 13:16:33   
lete
denes luge od utrovo nestome stega me boli kicma uzasno dolu me bocka oseka edna pregolema tezina i blaga bolka vo predniot del od stomakot pa ke vidime sokese desi do vecer inace i samata se cudam od kade imam tolku golema energija za rabota koncentracija za slusane i odgovarane nesum zaspala skoro dve nedeli asalno dnevno po pola saat ili saat i taka majkami i svekrvami poveke mi davaat stres od niv nitu mozam da spijam nitu nisto ednas na saat se javuvaat ako neim se razvikam mozebi ke pocnat i na pola saat sekiraat posto sum sama doma mazmi do 5 e na rabota i taka inace za kiselinive mi pomagaat kvikite probajte jadam skoro po 200 grama dnevno ama ima 3 do 4 dena poarno e komsivkata mi preporaca mnogu se nadevav deka vcera kese porodam ama nekako ubavo mue na bebceto vnatre saka do kraj da otstoi veke sum 40 ta nedela izgleda ke isterame uste nekoj den poz i so lesno na site so ocekuvaat

Веруваме само во oна на кое што се надеваме
и се надеваме на она во кое што веруваме

(Одговор на членот eleonorastrumica)
Непосредна врска до пораките: 585
15.7.2011 13:22:59   
Carelija
eleonorce ubavo ti kazal i doktorot, ne misli ti na toa. ako e mnogu golemo a nemoze da e kojnae kolku posto taa kilaza oni sto ja kazuvaat bila demek so 400 gr + znaci mu doaga 3300 da e bebenceto, a u ostalom i da e 3700 ne e nisto strasno. Ako ne odi prirodno nekoj izmislil i carski.
Ako ti e za uteha baba mi go rodila tatkomi 5200gr, a taa e 160sm, i zamisli prirodno go rodila.

Непосредна врска до пораките: 586
15.7.2011 13:45:13   
eleonorastrumica
фала на одговорот карелија,јас малце паничам ,а некогаш знам толку смирена да сум ама имаом моменти кога ме фаќа паника,како што ќе биде ,ајде со лесно нека им е на сите па да си се изгушкаме,твојто бебче како е ,јас проблем имам и со матичната којзнае дали ќе ми даде упут во понеделник за цтг ептен ми е за никаде ,не се многу замара поздрав на сите од претоплата Струмица 

Непосредна врска до пораките: 587
15.7.2011 14:32:01   
Carelija
Da vo pravo si, so lesno neka ni e na site, toa e najbitno. Inaku naset_o bebulence na pocetok na 30 nedela koga bevme na kontrola bese 1610 grama. Bucko toj ubav na majka user posted image
Inaku izgleda kako tatkomu da sum go smalila i da sum go piknala vo stomak user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 588
15.7.2011 14:46:32   
Andriance
Dragi moiiiiii ve pozdravuvam...sobirajte sili za toplovo ojdov ja za ohridon moze kje bide poladnicko..backii

Непосредна врска до пораките: 589
15.7.2011 15:51:42   
eleonorastrumica
andriance ubav pomin,carelija isto i kaj moeto bebce celo na tatko mu koga sum gladna nekogas tolku e nervozno ke mi go rasturi stomahot,tattko mu e isti,cim e gladen ne go cepkaj hehe,mu velam bree celo na tebe,isto ako zemam nekoja majca potesna da oblecam odma se bune me gusi duri,abe so da ti kazuvam iljada raboti vo meseto kako tatko mu gi pravi,maz mi veli se umisluvas hehehehe

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 590
15.7.2011 19:15:23   
mamicka77
eve jas da se pofalam vcera si kupivme digitalen aparat za nasata kerkicka koga ke dojde na svet da si ja slikama vo edno i jas se slikav bidejki nemav niedna slika otkako sum bremena pa da imam nekoj so mesto moe golemko i koga ke porasne da ja vidi majka si koga taa bila vo nejzinata topla utrobauser posted image

< Поракaта ја уредил mamicka77 -- 15.7.2011 19:16:22 >

Непосредна врска до пораките: 591
15.7.2011 21:25:06   
Carelija
lele sto e ova? Jas najrano li se pribrav od setanje user posted image
Eleonorce pa na nekoj od dvajcata roditeli ke si lici deteto na nekoj poveke na nekoj pomalku i taka :)
Bas ubavo mamicka77 imas sega mesec mesec ipol da go iskoristis za slikanje. Jas imam dosta sliki, em toa slucajno se pogodi taka, ni se sobraa poveke svadbi letovo pa sliki kolku ti dusa saka.

Непосредна врска до пораките: 592
15.7.2011 21:57:49   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: Carelija

lele sto e ova? Jas najrano li se pribrav od setanje user posted image
Eleonorce pa na nekoj od dvajcata roditeli ke si lici deteto na nekoj poveke na nekoj pomalku i taka :)
Bas ubavo mamicka77 imas sega mesec mesec ipol da go iskoristis za slikanje. Jas imam dosta sliki, em toa slucajno se pogodi taka, ni se sobraa poveke svadbi letovo pa sliki kolku ti dusa saka.

jas nemam samo edna imam na 20 avgust pa zdravje togas,inaku za setanje ne si samo ti doma jas sum cel den doma ovaa vecer ne sum setala cel den odmaram vcera sto se mavavme po skopje i mi otekoa nozete i ovoj den sum doma a i cel vikend ke skapam ke se kreci sobata kaj svekorot i svekrvata i taka da ke nema da bide sloboden mm za setanje ta duri vo nedela na gosti do kaj moite

Непосредна врска до пораките: 593
15.7.2011 22:15:41   
Carelija
E jas prosetav ama porano se vrativ. A i mene me ceka istata pesna so varosuvanje koga ke si dojde mm (znaci denovive). E sega jas bev inicijator pokasno da varosame a sega na zestinive strav me faka, ama sto se mora mora se user posted image

Непосредна врска до пораките: 594
15.7.2011 22:35:36   
mamicki
Леле, ќе се изместам од памет од нетрпеливост...Денес бев на лекар, нели, подготвена да останам на болница, ама на бебето сеуште му било убаво во мене, болки немам, и ми рекоа да појдам повторно во понеделник, па повторно да видиме до каде сме, оти за user posted image е подобро што подолго да биде во мешето на мама... па ќе го извадат во најпогоден момент...Сега пак треба да грицкам нокти!

Непосредна врска до пораките: 595
15.7.2011 22:57:19   
eleonorastrumica
lele zesko kako ke se istrpi rekoa ke vrne od utre ama sto znam neso ne mi stoe vremeto podgotveno za dozd i razladuvanje ,inaku sekoj den se pozesko mislam deka e i po sto pati na tusiranje,ni dezodorans niso ne mi pomaga si mirisam kako svincence ne mozam da se trpam,arno svekorot i svekrvata se na vilata pa si setam skoro golicka po doma inaku ne se trae epten mi e zesko na klima se [potam e tolku mi e zesko,na site ladno a jas ziva voda ispotena 

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 596
15.7.2011 23:23:44   
Carelija
Of ako zavrne ke se osekam kako bingo da sum dobila user posted image ama dozd sega moze samo dodatno da ja vlosi i onaka losata situacija. Zamisli koga ke pocne zemjata da isparuva pa koi zestini se toa, a da vrne 2-3 taka moze da se seti raat od zesko.

Непосредна врска до пораките: 597
15.7.2011 23:42:47   
eleonorastrumica
carelija na tebe koga ti e posleden termin,i ti li prirodno ke se poroduvas ,se sprema li za bebceto,mene neso na krajta i mrza me fati,trebase da vrzam ogradickata na krevetceto i se go vrzuvam i nikako da go vrzam abe mrza nevidena sum stanata 

Непосредна врска до пораките: 598
16.7.2011 0:14:27   
Carelija
imam jas vreme do septemvri user posted image   na 15 mi e posleden termin, inaku za prirodno sum, pa ke vidime.
Uste kolku zestina ima da okrkam user posted image
Tebe koga ti e termin ?
Od zestinive sme mrzelivi site, ne e toa do nas user posted image

< Поракaта ја уредил Carelija -- 16.7.2011 0:15:43 >

Непосредна врска до пораките: 599
16.7.2011 0:32:18   
eleonorastrumica
na mene 26 juli posleden termin mi e,ama nesto fraerot do kraj ke si ja tera izgeda,edna moja drugarka mi rece demek trebalo da ne preta pred krajot ,trebalo da se smiri a ovoa nema aber si preta celo vreme ne sedi miren ama ic,tvoeto user posted image kako e pretka li si e mirno zeskicko mu e 

Непосредна врска до пораките: 600
Страница:   <<   < Претходна страница  22 23 [24] 25 26   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  22 23 [24] 25 26   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Како да се ослободите од цуцла?
Admin

Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?