|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  19 20 [21] 22 23   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27...
14.7.2011 8:22:37   
hoho
Добро утро на сите и ајде да си имаме убав ден user posted image
Mamicki не ми збори за спиење, ни јас не спијам а верувам и пола од форумов не спијат. Времево е ужасно, со отворена врата навечер нема воздух, а и кажаа дека ваквото време ќе се задржи уште минимум една недела. Незнам што ќе се прави, како ќе се издржи времево, на клима цел ден не чини. Оф што убаво тие што можат да си одат на одмор. Mamicki ако не се лажам тебе ти договорија царски на 15 јули??? Тоа е утре. Извини ако грешам ама се така мислам user posted image
Bethany и кај мене таа линија не е иста горе и доле user posted image user posted image user posted image Баш се мислев дали само кај мене е таква изместена, доле ми е понадесно а горе на средина, чудесииuser posted image
Lilicka јас па мислам ти више си завршила работа, дека те немаше на форумов. Ајде само без нервози, многу брзо ќе се гушкаш со бебушот и се со лесно да си поминеuser posted image

Она што може да го донесе моментот, неможе ни целиот живот

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 501
14.7.2011 10:05:21   
lady_bug
DOBRO UTRO jas nz vece kako da se izleze na kraj so ovaa vrelina uffffffff cel noc se vrtam levo desno pa stanam so otvorena terasa spieme ama dzabe mene mi e mnogu zesko a plus i koga ke zaspijam mi zvoni alarm da stanam da gi ispijam lekovite edvaj cekam da vlezam vo 36ta nedela zs vece se mi e tesko a kicma da ne zboram kolku me boli nozete oteceni tapancinja pa me faca i nekoja nervoza sto i kako ke bide lelele kako se blizi vremevo jas pouplasena stanuvam a zs nz ni sama

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 502
14.7.2011 10:22:14   
Andriance
Evo me i mene...ja da vi kazam iskeno ama nokjeska spiev jeeee user posted image ama mislam poradi toa shto prethodnata nemav spieno, posle rabota ne spiev, bev na bazen kaj kumovi i vecerta so drugarki na coffee i palacinka i se premoriv...user posted image a vecerta beshe poladnicko ili mene taka mi se cinese? inace ja imam edno kompletce za iznesuvanje so bodi i celosni pantaloncinja, kje mu turam corapcinja kapce i najverojatno kje go iskoristime transporterot ili imam i edno kako vrekjicka ama toa mislam za zimski denovi oti e debelko..inace vcera si gi isprav i transporter relakasator vrekja,...posto sve mi e poklon user posted image

(Одговор на членот lady_bug)
Непосредна врска до пораките: 503
14.7.2011 10:31:24   
lady_bug
pa dobri ste vie ste pripremile kolku tolku barem po edno kompletce za izleguvanje a ova moevo me iznenadi so podranetite kontrakcii vo ponedelnikot pa sega mi e strav na ovaa zestina da izlezam da kupam nesto a kao demek svekrva mi ke zemela kompletce i drugo nesto za izleguvanje ama gledam aber nema ne spomnuva a user posted image izgleda vece e nestrplivo vnatre ne mu se sedi heheh mi dadoa lekarstva za da mi se smirat kontrakciite posto rano e uste za ragjanje bar vo 36ta da vlezam i nekako sum raseana zamislena ne mi e bas po kef so ovie lekovi ama ic ic

nekoja od vas dali e imala takvi kontrakcii malku porano?a maticniot mi rece deka i ne e strasno zs bebeto e vece 37nedela po merki

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 504
14.7.2011 10:41:23   
hoho
Lady bug, а апчиња пиеш за намалување на контракции? И кога ќе влезеш во 37 недела договорени сте за царски?

Непосредна врска до пораките: 505
14.7.2011 11:04:45   
lady_bug

ИЗВОРНА ПОРАКА: hoho

Lady bug, а апчиња пиеш за намалување на контракции? И кога ќе влезеш во 37 недела договорени сте за царски?

ne sme ustenisto dog.ja ic nejcam carski ama ako moram toa e inaku da apcinjata se za namaluvanje na kontrakcii pa ke vidime sto i kako ke bide sega za nekoj den ke odam na kontrola kaj maticniot ginekolog pa ke vidime

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 506
14.7.2011 11:10:15   
arh_diz
Lady_bug dokolku ti se namalat kontrakciite i se e vo red so bebeto nemoj da se poragas porano.Najdobro e bebeto da ostane do polni 38 nedeli ako se ima moznost ova e sovet od mojot ginekolog
Jas se porodiv carski vo 40 nedela , nisto strasno ne e carskiot

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 507
14.7.2011 11:11:42   
eleonorastrumica
i jas imam nesto slabi bolki na levata strana dole,me zabole me pusti ne znam dali se kotrakcii inaku sum 38 nedela i 2 dena,ginikologot na posleden pregled rece deka bebceto e spremno za raganje pa sto znam dali deneska ke bide denot,zs ne gi prepoznavam i ne znam sto e toa ,mislam kako se custvuvaat kontrakciite

Непосредна врска до пораките: 508
14.7.2011 11:17:19   
lady_bug

ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz

Lady_bug dokolku ti se namalat kontrakciite i se e vo red so bebeto nemoj da se poragas porano.Najdobro e bebeto da ostane do polni 38 nedeli ako se ima moznost ova e sovet od mojot ginekolog
Jas se porodiv carski vo 40 nedela , nisto strasno ne e carskiot

mi se namalija vednas dodeka ja primav infuzijata pa se nadevam ke ostane taka uste nekoe vreme ke vidime sto ke kaze maticniot

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 509
14.7.2011 11:17:23   
bebushkatamojaa
Zdravo rr idni majki:)Bas vcera vikav abe sto se ova muabetive so krevetcinja (kako da sme top shop forum:)) Ama deneska pak bas mi ja pogodivte temata so obl;ekata za iznesuvanje od bolnica...jas eve ja teram 39 nedela , ama mojot malGOLEM princ nema aber za izleguvanje, pa pametene e toj-ne saka da izleguva na zeskouser posted image .Inace jas sum si so se spremna uste od sedmi mesec :))))ama togas ja terav svekrva mi da kupi zenata kompletce od ovie site sto gi spomnuvate so stapalca zivri, bluzice na zakopcuvanje, bodi, kapce i tn...ama sea mi stoi epten zesko da go oblecam taka kutroto.A vo megjuvreme majka mi mu kupi kratki pantaloni so preramki i bluza na kratki rakavi, pa sea se mislam dali tie da mu gi obleceme?!?!?!?I pokraj se si ziveeme vo najjuzniot del od zemjata, a zdravje vo Valandovo ke se poragam, pa ke treba da aptuvame ...of of of , kako li ke bide ic ne znam, veke sum celosno vo konfuzija.I denovive site samo prasuvaat"ajde ima li nesto"?(kao demek dali s eporodi...), a mene od toa uste pogolema nervoza me faka. I taka...sea si sedime do klimata(koja se mislam se rasipala, a majka mi vika deka ne e do klimata...MM go razbolev od postojano ladenje:))Prijaten den na site, i pobrzo da se olesnime site sto sme na red...

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 510
14.7.2011 11:21:33   
bebushkatamojaa
sega te citam eleonorastrumica...bas sega i opisuvav na majka mi deka vcera porucek po odmaranje abe ne mozev da stanam na noze a ne pak da odam, cuvstvuvav golem pritisok i iznemostenost ama ne bese vo nekoi redovni intervali i posle pomina, pa pesacev i evbe me denes kako nova:), a majka vika deka se se toa lazni podgotovki no daleku porazlicni od VISTINSKOTOuser posted image Sto ne ceka stvarno pojma nemame(prvorotkite)...I sepak sakame brzo da doznaeme neli>?!?!

(Одговор на членот bebushkatamojaa)
Непосредна врска до пораките: 511
14.7.2011 11:26:18   
eleonorastrumica
lele jas eve eden saat se taka na 5 od 10 min kako nekoj non stop da me udira ,ke vidam do posle sto kako ke bide dali e lazno ili ke se zacesti i ke bide poblono,sega epten mi e zesko za setanje ama cim se razladi obavezno ke setam i taka sekoja vecer se setkam se ladam niz parkot,lele site prvorotki sme taka zagrizeni

Непосредна врска до пораките: 512
14.7.2011 11:32:31   
dushice
zdavo mamicki kako ste  kako izdrzuvzte na zeskovo
jas eve da vi pisam za mite maki i problemiuser posted image
imav bolki i otiddov na lekar i me stavija na ctg i kazuvam na sestrata i deka imam zoltenikav iscedok i mi vika deka e infekcija a doktorot ne sakase da me pregleda pod izgovor deka imal zena za poragjanje sto neveruvam deka imalo jas mu kazuvam deka imam bolki a toj mi rece da si vidam so mojot ginekolog kaj kogo imam zakazano duri vo ponedelnik

dali na nekoja od vas i e mek stomakot inace denes sum 35 nedela

Непосредна врска до пораките: 513
14.7.2011 11:39:23   
dushice
i uste edno prasanje dali e kasno da se zemat brisevi vo 36 +4 dena ve molam kazete user posted image

(Одговор на членот dushice)
Непосредна врска до пораките: 514
14.7.2011 11:44:59   
hoho
Душиче ова денес ти се случуваше? Па зошто не те примил гинекологот, една минута преглед. Ова збориш за Сиситина??? Дека знам дека одиш таму на прегледи. Некако не ми е вероватно за тамуuser posted image И сега како си? Мене стомакот ми е нормален, ни мек ни тврд, само од време на време што ми се собира бебчето на една страна, тогаш ми се стврднува.

Непосредна врска до пораките: 515
14.7.2011 11:51:49   
arh_diz
dushice brisevi obavezno zemi si ne ti e kasno
Toa sto ti e mek stomakot nisto strasno  no dodeka ako te boli  postojano podobro odi uste ednas na ginekolog neka te pregleda ,ne e dobro da e tvrd nemas kontrakcii

< Поракaта ја уредил arh_diz -- 14.7.2011 12:10:25 >

Биди тоа што си

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 516
14.7.2011 11:57:17   
dushice
da vo sistina mi rece vidi si so tvojot lekar mnogu sum razocarana vide deka nnema nisto  na ctg i kao navodno imale poragjaj a jas ocekuvav da me pregleda da mi kaze dali sum otvorena da mi prepise tarapija za infekcijata i sega neznam sto da pravam

a inace stomakot mi e mnogu mek ne mi bil dosega vaka user posted image neznam od sto moze toa da bide

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 517
14.7.2011 12:06:07   
hoho
Душиче стварно ме зачуди. Јас така имав болки и отидов ненајавена, се најавив доле на шалтер и среќа беше мојот доктор на смена ама беше во амбуланта. Ама одма ме прими, преку ред и кога му кажав што како осеќам одма ме прегледа вагинално да види дали сум отворена и после на ехо и обично и вагинално, 3 прегледи ми направи. Несмеел да те остави така, и плус како тоа те пратил кај твој доктор кога ти таму се прегледуваш, не сваќам. И ако имал работа можел да те препрати кај друг доктор или бар да ти речелда почекаш да заврши работа, ако ништо друго а не да те пуштат да си одиш дома. Ако ти се зголемат болките оди пак и речи им да те прими било кој доктор или па оди на матичен ако имаш.

Непосредна врска до пораките: 518
14.7.2011 12:21:04   
SkCura77
Zdravo i od mene user posted image Ajde povelete na nes-kafe i oladena dnevna user posted image
Lilicka, Bebushkata i Libra, epten sitno broite, so lesno neka vi e, a EleonoraSR jas i ti sme isti periodi.
Kaj isceznaa drugive, nesto gi snema, a pomnam deka i so Lara2224 bevme isto.
Jas so spienjeto si nemam problemi, ama sekoja vecer obavezno pred spienje ili pesacime so MM na ladnickoto ili po doma fakjam nekoja rabota, taka sto se umoruvam i mozebi taka polesno spijam. Edno vreme mi bese problem da se namestam so mesheto, pa nekako so frotirsko kjebe se nauciv da se potpiram, za da ne upotrebuvam pernica, s'klet da ne me fati.
Andriance i drugite, kako gi iscistivte rabotite sto gi dobivte na poklon? Mislam na transporter, relaxator, podaren dusek..? Za montaznoto krevetce mi kazaa samo da go prebrisam so krpce natopeno vo alkohol, cisto za dezinfekcija. Za sobata kade sto kje bide bebeto, da izbrisam prasina i patosot da se prebrise i ako e spalna, postelninata nasa da se prevrie na 90 C.  Vie kako gi odrzavate, sto mislite za ova?

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 519
14.7.2011 12:21:21   
dushice
jas sum navistina razocarana od toa odnesuvanje neznam sto da pomislam mene bolkite mi se smirija malku ama stomakott mi e mek i imam zolt iscedok
i jas pomisliv deka ke me pratat kaj drug doktor ili ke mi recat pocekaj go doktorot da se simne od sala ama ne
ne mi kaza od sto mi se bolkite samo me islusa i mi rece vidisi so tvojot lekar

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 520
14.7.2011 12:21:41   
lady_bug

ИЗВОРНА ПОРАКА: eleonorastrumica

i jas imam nesto slabi bolki na levata strana dole,me zabole me pusti ne znam dali se kotrakcii inaku sum 38 nedela i 2 dena,ginikologot na posleden pregled rece deka bebceto e spremno za raganje pa sto znam dali deneska ke bide denot,zs ne gi prepoznavam i ne znam sto e toa ,mislam kako se custvuvaat kontrakciite

kontrakciite se kako zategnuvanje na stomakot i opustanje ama kaj mene osven sto bese stegnat i stvrdnat stomakot vo dolniot del imav bolki bas kaj glavceto sto e na bebeto i me drzea saat vreme pa zatoa pojdov kaj lekar inaku ti ne se plasi zs vece si 38ma nedela

(Одговор на членот eleonorastrumica)
Непосредна врска до пораките: 521
14.7.2011 12:27:39   
lady_bug

ИЗВОРНА ПОРАКА: dushice

jas sum navistina razocarana od toa odnesuvanje neznam sto da pomislam mene bolkite mi se smirija malku ama stomakott mi e mek i imam zolt iscedok
i jas pomisliv deka ke me pratat kaj drug doktor ili ke mi recat pocekaj go doktorot da se simne od sala ama ne
ne mi kaza od sto mi se bolkite samo me islusa i mi rece vidisi so tvojot lekar

jas koga otidobv kaj mojot lekar prvo me pipna za stomakot i rece vednas CTG tvrd ti e stomakot predporodilni bolki pocnuvaat i vednas me isprati vo bolnica tamu so infuzija vece rekov mi se smirija ama mi dadoa verapamil i ginipral mislam bese da pijam da nemam kontrakcii e sega kaj tebe zs e mek stomakot stvarno nz a bebeto go osecas cesto mrdka?????rita?

Непосредна врска до пораките: 522
14.7.2011 12:38:45   
libra.n
Dushice, ako i ponatamu imas bolki, odi i ne baraj posebno nekoj doktor tuku koj bilo neka te pregleda, a za brisevite jas gi pravev vo 37-ma, ne e kasno. SkCura77, eve i jas sum sednata so neskafeto vo oladena dnevna, pa isto kako zaedno da piemeuser posted image na zdravje. I ovaa nok ne spiev da se pofalam, citv kniga do 6 a vo meguvreme imav bolki (izdrzlivi ama mi se stvrdnuvase stomakot kako kamen mi se pravese) na pola saat. Ne go rabudiv mm.ajde rekov ke pocekam do kaj 8 da se razbudi za na rabota, ama kaj 7 sum zaspala i koga stanav kaj 10 nemav bolki. Znaci pak nisto, ama sepak si velam deka se najavuva golemiot denuser posted image .

Непосредна врска до пораките: 523
14.7.2011 12:39:06   
blond
Прворотки, не се секирајте, верувајте ми дека ќе ги препознаете вистинските болки. Значи БОЛКИ големи се тоа, ќе осеќате како бебето бутка надолу низ родилните канали. Таа болка трае околу 1 минута. А интервалите се различни. Јас кога ги добив болките интервалите беа - 1 болка во 20 минути, потоа на 10 минути веднаш почнаа (ги имав 4-5 такви) и потоа почнаа на 5 минути (така цел час) за на крај на 2 минути да се симнат ( е овие болки крајните се најтешки, ама и најслатки бидејќи знаеш дека доаѓа крајот).
А кога стомакот ви е затегнат, тврд, тоа се контракции кои не ги осеќате (барем мене така ми кажаа).
Не грижете се, се ќе помине во најдобар ред. И што е најбитно-не паничете, само смирено и слушајте си го докторот што ќе ви каже тоа правете (сестрите многу не ги слушајте зошто јас ако послушав една сестра, може сега ќе ме немаше овде).

И гледајте помалце да шетате (кога ќе ви кажуваат да шетате). Подобро се издржуваат болките и повеќе сила имате ако сте легнати на лева страна (ист е ефектот како шетањето). Верувајте, ќе ја изгубете сета сила ако постојано шетате, па ќе сте истоштени за самиот чин.

И пак да повторам, НЕ ПАНИЧЕТЕ!user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 524
14.7.2011 12:43:04   
dushice
da bebceto cesto mrda na momenti i se dvizenjata pospori a na mometi posilni
plus i se nerviam so ova iscedokov barem da mi kazese koi vaginaleti da gi stavam luge navistina sum nalutena i razocarana

Непосредна врска до пораките: 525
Страница:   <<   < Претходна страница  19 20 [21] 22 23   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  19 20 [21] 22 23   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Kako?
Jana9

Kako se porodivte?

Lesno (43%)

Tesko (57%)

Број на сите гласови: 7

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!