|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27...
13.7.2011 13:22:19   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: lady_bug

zdravo i od mene
eve da vi pisam zs me nema nekolku dena vo ponedelnikot nakaj pladne me fatija kontrakcii i cekav doma 1 cas da pominat da ne krevam panika ama ne proagjaa pa morav da pojdam kaj maticniot a stomakot bas mi se stvrdna i koga me vide doktorot go pipna stomakot rece bajagi e tvrd ajde odma CTG i imase kontrkcii ne mnogu silni ama najavuvaa predporodilni bolki no seuste e rano za poroduvanje naredna nedela sum 36ta i mi dade upat za vo bolnica otidov me odvede soprugot me pregledaa gin.za sreca ne bev otvorena i mi rekoa deka ke moram da lezam vo bolnica da primam infuzija i edna inekcija aiiiiiiiii koga me fati panika koga pocnav da si placam ai aiiii so infuzijata mi se smirija kontrakciite no mi dadoa lekovi da pijam za da ne se javuvaat prerano kontrakciite i za sreca vcera si dojdev domce i eve me tuka,
sega za sega sum ok nemam bolki i odmaram

vie kako ste do kaj stignavte?pozzzzzzzzzzzzz

lady bug dobro e sto se e zavrsilo se so dobro,neka izdrze barem uste dve nedeli tvoeto bebce pa potoa neka izleguva pa mozebi i ke zaladi malku

(Одговор на членот lady_bug)
Непосредна врска до пораките: 451
13.7.2011 13:30:09   
Andriance
mislam deka taa inekcija lady_bug e za zreenje na beli drobovi..toa uste ne e celsono sposobno za samo da dishe, .bidejkli uste ne si ni 36 sakaat barem polna 37 da se izdrzi...
fala za sovetite za krevetce i dushece...kje razgledam, kje razmislam i kje se resham kaj i dae..,..samo uste bre en znam da se resham kade za poragjaj...tapa sum user posted image

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 452
13.7.2011 13:32:06   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: SkCura77

Bethany, i nie imame skoro isto takvo montazno krevetce, samo druga boja. I jas se zamisliv za vidot na duseceto, toa potvrdoto sto stoi na gornoto nivo nekako mi e tvrdo, pa izgleda kje stavam nesto nad nego, kjebe ili pokrivka, kako sto sugeriraat drugite. A ni dadoa dva duseka so toa, edniot e mnogu mek i se previtkuva, a drugiot e od Simpo i nekako mi e taman za tvrdost za bebe. Citav koj kakvi duseci ima, sigurno si postojat pravila za bebinja do koga kako da spijat, zasto gledam nikoj ne preporacuva pernice, tuku tetra-pelenka svitkana na 4.
Nie kupivme pernice za bebe so se postelninata obicna za krevetceto, zasto ne treba ogradica za toa, ama site mi rekoa pernice po 1 godina.

jas seuste ne sum kupila pernice ali planiram da zemam od tie najtenkite 100 den se,mojata kuma takvo za pocetok koristi a po 4 mesec mu zema malku podebelko pa ne biva ic bez pernice jas si poagam od mene koga legnam bez pernica kako vo dupka da lezam

(Одговор на членот SkCura77)
Непосредна врска до пораките: 453
13.7.2011 13:38:02   
Bethany
Еве и јас да се пријавам дека сум тука. user posted image
Не спиев нешто убаво, легнав малку пред 4, па се вртев, бев гладна, па станав , јадев кекс и млеко, па се вратив, па одев стопати во вц, бидејки вечерва изедов пола лубеница, и така на рати спиев до 11. Ама вечер ќе си легнам порано и се надевам ќе заспијам порано, оти овака не бива, сва сум зашаматена кога станам. Али ајде ќе помине и тоа, не е страшно, се издржува.

Мене градите ми се зголемени можеби за број-два, само што и јас не носам прслук, ептен кога сум надвор, и ни порано никогаш не носев. А треба да земам од тие памучните за доење, само се уште не знам кои број. немам се уште стрии ни на градите, а ќе видам покасно. Мислам дека големината на градите не одредува да ли ќе имаш млеко или не. Во секој случај, јас се молам околу тоа доење, од се тоа ми изгледа некако најтешко. Се мислам да ли ќе се погодиме, да ли ќе знаем добро да го дојам, да ли ќе се добро усогласиме бебето и јас? Се надевам ќе биде во ред.

Мамичка77, моето бебе е машко, Јаков user posted image

(Одговор на членот SkCura77)
Непосредна врска до пораките: 454
13.7.2011 13:40:46   
Bethany

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka77

Bethany, i nie imame skoro isto takvo montazno krevetce, samo druga boja. I jas se zamisliv za vidot na duseceto, toa potvrdoto sto stoi na gornoto nivo nekako mi e tvrdo, pa izgleda kje stavam nesto nad nego, kjebe ili pokrivka, kako sto sugeriraat drugite. A ni dadoa dva duseka so toa, edniot e mnogu mek i se previtkuva, a drugiot e od Simpo i nekako mi e taman za tvrdost za bebe. Citav koj kakvi duseci ima, sigurno si postojat pravila za bebinja do koga kako da spijat, zasto gledam nikoj ne preporacuva pernice, tuku tetra-pelenka svitkana na 4.
Nie kupivme pernice za bebe so se postelninata obicna za krevetceto, zasto ne treba ogradica za toa, ama site mi rekoa pernice po 1 godina.

jas seuste ne sum kupila pernice ali planiram da zemam od tie najtenkite 100 den se,mojata kuma takvo za pocetok koristi a po 4 mesec mu zema malku podebelko pa ne biva ic bez pernice jas si poagam od mene koga legnam bez pernica kako vo dupka da lezam

И јас досега се мислев да му ставам тетра пелена, бидејќи така имам гледано пријателки ми да прават.
Мамичка77, а тоа перниче каде има да се купи, има ли во Штип?

Непосредна врска до пораките: 455
13.7.2011 13:44:40   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany

Еве и јас да се пријавам дека сум тука. user posted image
Не спиев нешто убаво, легнав малку пред 4, па се вртев, бев гладна, па станав , јадев кекс и млеко, па се вратив, па одев стопати во вц, бидејки вечерва изедов пола лубеница, и така на рати спиев до 11. Ама вечер ќе си легнам порано и се надевам ќе заспијам порано, оти овака не бива, сва сум зашаматена кога станам. Али ајде ќе помине и тоа, не е страшно, се издржува.

Мене градите ми се зголемени можеби за број-два, само што и јас не носам прслук, ептен кога сум надвор, и ни порано никогаш не носев. А треба да земам од тие памучните за доење, само се уште не знам кои број. немам се уште стрии ни на градите, а ќе видам покасно. Мислам дека големината на градите не одредува да ли ќе имаш млеко или не. Во секој случај, јас се молам околу тоа доење, од се тоа ми изгледа некако најтешко. Се мислам да ли ќе се погодиме, да ли ќе знаем добро да го дојам, да ли ќе се добро усогласиме бебето и јас? Се надевам ќе биде во ред.

Мамичка77, моето бебе е машко, Јаков user posted image

e super a i ime ste mu odbarale kako da mi se cini deka poveketo se so sincinja ili jas gresam kikitina rodi kerkicka  i jas nosam kerka ako sum zgresila ispravete me

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 456
13.7.2011 13:44:41   
Bethany

ИЗВОРНА ПОРАКА: lady_bug

zdravo i od mene
eve da vi pisam zs me nema nekolku dena vo ponedelnikot nakaj pladne me fatija kontrakcii i cekav doma 1 cas da pominat da ne krevam panika ama ne proagjaa pa morav da pojdam kaj maticniot a stomakot bas mi se stvrdna i koga me vide doktorot go pipna stomakot rece bajagi e tvrd ajde odma CTG i imase kontrkcii ne mnogu silni ama najavuvaa predporodilni bolki no seuste e rano za poroduvanje naredna nedela sum 36ta i mi dade upat za vo bolnica otidov me odvede soprugot me pregledaa gin.za sreca ne bev otvorena i mi rekoa deka ke moram da lezam vo bolnica da primam infuzija i edna inekcija aiiiiiiiii koga me fati panika koga pocnav da si placam ai aiiii so infuzijata mi se smirija kontrakciite no mi dadoa lekovi da pijam za da ne se javuvaat prerano kontrakciite i za sreca vcera si dojdev domce i eve me tuka,
sega za sega sum ok nemam bolki i odmaram

vie kako ste do kaj stignavte?pozzzzzzzzzzzzz

lady bug dobro e sto se e zavrsilo se so dobro,neka izdrze barem uste dve nedeli tvoeto bebce pa potoa neka izleguva pa mozebi i ke zaladi malku

Лејди-баг, добро е што помина се добро, сега да одмараш! user posted image

Непосредна врска до пораките: 457
13.7.2011 13:47:01   
mamicka77

И јас досега се мислев да му ставам тетра пелена, бидејќи така имам гледано пријателки ми да прават.
Мамичка77, а тоа перниче каде има да се купи, има ли во Штип?

tuka kaj nas vo Probistip go ima taa e prodavnica samo za postelnini i decki raboti a vo Stip ne sum ni barala ama mislam deka ke ima,bratucetka mi kaza deka imalo nekoj decki butik na ednosmernata odozdolna strana mislam jas ke odam vo ponedelnik za ona kebencetosto e so patent za iznesuvanje od bolnica

Непосредна врска до пораките: 458
13.7.2011 13:48:54   
mamicka77
ne znam hoho kakvo nosese dali e devojce ili momce pa ajde i site drugi pisete da znaeme koj kakvo nosi

Непосредна врска до пораките: 459
13.7.2011 13:53:23   
Andriance
eve da se prijavam..../deckoooooo nosam, a mm sakas da se vika Andrej...

Непосредна врска до пораките: 460
13.7.2011 13:54:13   
libra.n
Devojce, Srna ke se vikauser posted image

Непосредна врска до пораките: 461
13.7.2011 13:54:42   
Bethany

[/quote]
tuka kaj nas vo Probistip go ima taa e prodavnica samo za postelnini i decki raboti a vo Stip ne sum ni barala ama mislam deka ke ima,bratucetka mi kaza deka imalo nekoj decki butik na ednosmernata odozdolna strana mislam jas ke odam vo ponedelnik za ona kebencetosto e so patent za iznesuvanje od bolnica

[/quote]

Ах, да, знам тај бутик, фала. Јас во секој случај кога ќе бидам 36 недела, значи таму негде од втора половина на август, планирам да одам во Штип кај свекрва ми и таму да седам и чекам Големиот ден, па ќе оставам нешто и за тогаш да видам да докупам што ќе ми треба. А тоа ќебенцето со патент мислам дека е многу практично за бебе да не се открива, ама јас би сакала малку подебелко да земам за касније, се уште не знам во што да изнесем бебе. Не знам какво време ќе биде тогаш?
Ќе видам кога ќе бидам таму па ќе одлучам спонтано.

Непосредна врска до пораките: 462
13.7.2011 13:57:28   
Bethany
Андреј и Срна, убави имиња, уште поубави бебиња ќе бидат. Срцки мали. user posted image

Непосредна врска до пораките: 463
13.7.2011 14:01:47   
hoho
Mamicka77, ми кажаа на 3 прегледи дека е девојче, и на 4д ми кажаа девојче, ама мене ме чуди носењево, напред ми е цел стомак а така викаат машки дека носат. Вие што носите девојчиња како ги носите?

Она што може да го донесе моментот, неможе ни целиот живот

Непосредна врска до пораките: 464
13.7.2011 14:06:03   
libra.n
Jas od pocetok go nosam siroko, sega vo 9-ti malku pocna na napred da mi odi ama toa od sto mi e golem stomakot a inkau do 6 -ti mesec bev kako debela zena a ne kako trudna od sto mi bese okolu cela polovina sirok stomakotuser posted image

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 465
13.7.2011 14:10:14   
hoho
Па Либра тоа зборам. јас одоколу немам ич сало, цел стомак ми е напред и огромен е, а знам дека за девојче се шириш цел, како со појас за спасување. А на прегледите ми кажуваа женско, незнам што да мислам. Значи да ме гледаш од позади како да не сум рудна, ама у профил кога ќе ме видиш нешто огромнооо. Незнам стварно

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 466
13.7.2011 14:12:15   
sandriana RR
mene na prviot 4D pregled mi rekoa masko, pa posle se premisli doktorot-se pokaja deka izbrzal so izjavata (vo 16ta nedela) i se popravi vo 21va gn deka e devojce. Deka e devojce mi potvrdi i maticnata pokasno, na obicen eho pregled. Inaku, i mene mi imaat receno deka go nosam visoko i napred-kako za masko. Kakvo i da e-neka e zivo,zdravo user posted image
A za ime - ako si ostane na zensko - Tina ke bideuser posted image

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 467
13.7.2011 14:14:54   
Carelija

ИЗВОРНА ПОРАКА: Carelija

http://shopping.flu.ro/files/clients/95/196/p/57/patut-pliabil-yasmin-chipolino-346992.jpg
Btw ako vi se otvori ke vidite kakvo e naseto krevetce, inaku ne postoi dr nacin da prikacam slika sekako probav

nie istoto go sakame samo rozevo so sivo e od kocani ke odime da go zememe posle 25 juli

Da go ima vo kombinacija sivo so rozevko i sivo so plavko, e nie se odlucivme za neutralna kombinacija :)
Inaku i krevetceto i duseceto gi zemavme od stip a duseceto mi se cini 1800 ili 2000 den bese.
pozdravce mila

"s greatest accomplishment is being a Mom !!!

Непосредна врска до пораките: 468
13.7.2011 14:21:43   
mamicka77

bethany toa ebence e debelko pliseno e,jas ke go kupam a ke vidam dali vo toa ke go iznesam ako e mnogu toplo bidejki ne ide oblekata na kratki a vo kebe da go staves za iznasanje mu kupiv tirolce so pumparicki belo e celoto so crvena masnicka i crveno so belo stegace mu kupiv i crveni hilihopki i beli kondurcinja od tie mekite a plus svekrvata mu kupi od tie kompletite so se so 6raboti plikce za iznasanje od bolnica pernice cersavce za vo kolicka takvo edno pogolemo za pokrivanje a moze i da se zamota vo toa kapicka i kesa za valkani peleni celoto e so brodura 700 den se kaj nas ama kako sme go pogodile materijalot e isti kako kompletceto za iznasanje a vo kebeto nema da go iznasame ke si go kupam za potoa eve do bolnica za vakcina do vamu do tamu mnogu e prakticno a mozes i ne zatvoreno da go koristis kako obicnite kebinja ke nema da go zakopcas patentot

Ах, да, знам тај бутик, фала. Јас во секој случај кога ќе бидам 36 недела, значи таму негде од втора половина на август, планирам да одам во Штип кај свекрва ми и таму да седам и чекам Големиот ден, па ќе оставам нешто и за тогаш да видам да докупам што ќе ми треба. А тоа ќебенцето со патент мислам дека е многу практично за бебе да не се открива, ама јас би сакала малку подебелко да земам за касније, се уште не знам во што да изнесем бебе. Не знам какво време ќе биде тогаш?
Ќе видам кога ќе бидам таму па ќе одлучам спонтано.

Непосредна врска до пораките: 469
13.7.2011 14:22:18   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: libra.n

Devojce, Srna ke se vikauser posted image

e super i libra e so mene devojce

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 470
13.7.2011 14:23:48   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: hoho

Mamicka77, ми кажаа на 3 прегледи дека е девојче, и на 4д ми кажаа девојче, ама мене ме чуди носењево, напред ми е цел стомак а така викаат машки дека носат. Вие што носите девојчиња како ги носите?

hoho toa zavisi do teloto jas na pocetokot sirev sto vikaa mojata majka i svekrva ti go noses vo gazot pogolem ti e gazot negoli stomakot a eve od 7 mesec i jas pocnav samo napred da odam vo stomakot toa nema vrska se e do grdaba na telot,super i ti ke ni se pridruzis vo grupata na momi jas si mnogu sakav da bide devojce i mi se ispolni zelbata,pa zdravje drugoto ke se ispolni na MM

< Поракaта ја уредил mamicka77 -- 13.7.2011 14:24:46 >

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 471
13.7.2011 14:31:25   
mamicka77
a za ime ke vidime se uste se dvoumime ne mozeme da se odlucime jas poveke sum za EVA,ENA I BISERA  a mojot maz saka SOFIJA ili LANA ama jas ne gi sakam tie dve iminja bidejki na S bukvata pocnuva imeto na svekor  mi i mojata majka a pa na L pocnuva imeto na mojot tatko a mu kazav i na mm i na kumot deka ne sakam da bide so prvite bukvi na dedovcite ili babite,a od moite favoriti mu se svigaat samo EVA ali ne go saka bidejki na negovata vujna na sestra i se vika EVA i ke rekle deka sme od niv videle pa sto me mene gajle ako na nea se taka vika i veke ne smee nikoj taka da si go krste deteto pa ke vidime ili zaednicka opcija ni e JOVANA ako go minam terminot i ako bide na 11 septemvri,ili pak kumot ke pise nie od tie ke si odbereme 

Непосредна врска до пораките: 472
13.7.2011 14:31:35   
Annet
super,se raduvam za site nas.
naseto bebence e devojce i ke se vika Iva user posted image
ja uste na pocetok se sirev samo vo stuk i meseto ne mi bese nanapred i sega ne mi e mnogu,mi vikaa deka ke bide devojce,i taka se potvrdi na doktor.
i sega eve mozebi sum popravena 14 kg ama samo meseto mi e golemko(ne mi e na napred tuku kako topce ),mislam deka sum normalno popravena,lice race noze se mi e kako sto beseuser posted image

Непосредна врска до пораките: 473
13.7.2011 14:32:37   
Annet
eee da da denes razbrav deka ako papokot na majkata bil ispapnat napred bilo masko deteto,a ako ne e bilo zensko,kaj mene ne e napred izlezeno,vie sto vikate ima li vistina vo ova??

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 474
13.7.2011 14:45:18   
hoho
Мене не ми е испакнат ич, дури до скоро ми беше и навнатре, сега е веке рамен со стомакот. Може да има врска, незнам.

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 475
Страница:   <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Соби за игри.
пеперутка16

Колку често ги носите вашите деца во игротеки?