Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 12.7.2011 16:29:09
arh_diz
ИЗВОРНА ПОРАКА: Hanna 81
Zdravo devojki! Tezhok den! Jas ne pishuvm ama postojno sum so vas,ovie denovi kako cel stomak da mi e vo grch malku ke popushti ipak posle me faka, neznam shto da pravam aod lekari mie preku glvava. A knigata kupoholichka.. vo kojaknizhra ja ima? Pozdrav do site
Hanna 81 neznam koja nedela si , no dokolku custvuvas grc vo stomakot poveke lezi odmaraj ne se napregaj. Ajde zeni samo se zalite toplo , dosadno ova ona ke pomine i bremenosta .Opustete se mislete na vaseto bebence , najdete nekoja zanimacija Jas minatoto leto koga bev bremena bese 40 stepeni 1,5 mesec i zadimeno kako sporet da si zapalil od pozari nisto ne se gledase luge odea so maski.Sto ne e karakteristicno za ova podracje .Nitu klima imav nitu nisto .Ne se disese no jas bev pozitivna celo vreme uzivav vo bremenosta.
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 12.7.2011 16:32:09
Bethany
Јана, убаво е креветчето. И баш е практично, има доста фиоки. Нека ве служи и за второ, трето... Ние се одлучивме за монтажното, поради тоа што ќе може после користење да го спакуваме и да не ни зафаќа просторот.
Инаку, вие што имате тоа монтажното, да ли имате купено уште душек плус или ќе користите само тој што е со креветчето. Мојата пријателка само користеше тој тенок душек, плус има ставено ќебенце испод постелнина, па така мислев и јас. А можеби понатаму да купам посебно душече кога малку потпорасне, оти нели сега е и убаво бебето да спие на потврдо?
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 12.7.2011 16:34:26
jana81
ti blagodaram hanna81 vie poubavo da si kupite. inaku fiokite sto se od levata strana ne se posebni tuku celoto e krevetce go pravevme po poracka kaj prijatel, jas si go crtav a mm gi birase ostanatite detali od boja pa do racki i celoto komplet so se ne kostase 18000 den
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 12.7.2011 17:47:40
Carelija
Jana bas e ubavo krevetceto, sozdravje da si ko koristi bebuskata vasa. Bethany nie imame montazno kupeno i si zedovme i joga plus isto na chipolino posto taa podloga sto odi so nego mi e nekako poprakticna koga ke go koristam kako gradinka.
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 12.7.2011 18:34:23
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany
Јана, убаво е креветчето. И баш е практично, има доста фиоки. Нека ве служи и за второ, трето... Ние се одлучивме за монтажното, поради тоа што ќе може после користење да го спакуваме и да не ни зафаќа просторот.
Инаку, вие што имате тоа монтажното, да ли имате купено уште душек плус или ќе користите само тој што е со креветчето. Мојата пријателка само користеше тој тенок душек, плус има ставено ќебенце испод постелнина, па така мислев и јас. А можеби понатаму да купам посебно душече кога малку потпорасне, оти нели сега е и убаво бебето да спие на потврдо?
Bethany nie planirame takvo montazno da kupime sto e so tul odnosno so zavesa odozgore i so podloga za presoblekuvanje ako se raboti za istoto nie sme vo plan da kupime i odma posebno dusece bidejki ke go kupuvaat moite roditeli i rekoa se odednska da kupat za da ne mu ja mislat deka se seuste dolzni,a vo plan sum dodeka go koristi gornoto nivo da ne go stavam duseceto samo da postelam duplo kebe i eden prekrivac pa potoa postelninata a koga veke ke se simneme na dolnoto nivo togas ke mora da se koristi dusekot,taka da deka i da e za edna godina ke nema da ti treba stom planiras da ne stavas dusek na gornoto nivo bidejki jas sto imam rodnini i sto imaat takvo krevence mi kazaa deka ta koga napolni edna godina bebeto togas go simnale na dolnoto nivo
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 12.7.2011 18:35:02
eleonorastrumica
samo sto se vrakam i od depilacija i od pregled,na depilacijata pominav super,a isto i na pregledot,bebceto e golemko,mi zakaaaza ctg za ponedelnik,a kako ke zemam uput od mojata maticna doktorka e toa e znak prasalnik,minatiot pat ja prasav za ctg mi veli nema potreba,ja prasav za uput za poragaj i za toa rano bilo i veke aman od nea kako ke se razberam sega koga toj ginikolog mi rece da odam na ctg
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 12.7.2011 18:43:52
mamicka77
jana81 so sreka da si go koristi krevenceto mnogu e ubavo mi se dopaga no mislam deka vi zemale premnogu za izrabotka bidejki jas isto takvo gledav samo bez fioki so postelnina i so tie ogradickite od stranata i plus zavesa vo skopje gledav na plasticarskata bese 9500,epa samo fiokite mislam deka e mnogu 9000den,ali vo sekoj slucaj e mnogu ubavo samo mi bese zborot deka istoto krevence gotovo e poevtino
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 12.7.2011 19:26:11
Bethany
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany
Bethany nie planirame takvo montazno da kupime sto e so tul odnosno so zavesa odozgore i so podloga za presoblekuvanje ako se raboti za istoto nie sme vo plan da kupime i odma posebno dusece bidejki ke go kupuvaat moite roditeli i rekoa se odednska da kupat za da ne mu ja mislat deka se seuste dolzni,a vo plan sum dodeka go koristi gornoto nivo da ne go stavam duseceto samo da postelam duplo kebe i eden prekrivac pa potoa postelninata a koga veke ke se simneme na dolnoto nivo togas ke mora da se koristi dusekot,taka da deka i da e za edna godina ke nema da ti treba stom planiras da ne stavas dusek na gornoto nivo bidejki jas sto imam rodnini i sto imaat takvo krevence mi kazaa deka ta koga napolni edna godina bebeto togas go simnale na dolnoto nivo
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 12.7.2011 20:04:21
eleonorastrumica
so sreka da si gi koristite krevetcinjata,nie imame dvrenko so 4 fiokicki odozdole,gorniot del se dvizi mislam lule,site krevetcinja se ubavki so znam na mene site mi se ubavi,sto e za bebce se e ubavko,kako i samite bebcinja
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 12.7.2011 20:30:56
libra.n
So zdravje da si gi koristite krevetcinjata i site raboti za bebinjata, jas koga ke si gi vidam rabotite za bebeto nekako mi doaga sila da izdrzam uste malku i se polnam so pozitivna energija
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 12.7.2011 21:14:12
Andriance
Jana81 krevetceto e najprekrasno na cel svet...posebno plakarceto so presoblekuvalnata ja prosto samo mu pekam na mm koga kje pocne da mi pravi (ppsto go biva za takvi raboti, a gotovite se nad 10 000 denari) moze i kje ti ja ukradam idejata ahahhaha i naseto e mpntazno na chico, i ja sum na misla dali odam da stavime dushece...nekoj mi kaza deka bilo poubvao barem prvite 40 dena bebe da spie na trdiot del...a ne znam ni kakvo dushece ni koja cena se osven dormeo, a za toa nekako i ne sum bas za...ajde ve molam help
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 12.7.2011 22:18:45
Carelija
Andijance iskreno receno i jas bev zapnata za dusece na dormeo bidejki i jas i soprugot go imame, isto i pernicite i postelninata, megutoa mm so pravo me predomisli, odnosno mi vika a sto ako ete deteto ne saka da spie vo krevetceto ako pisti koga ke go stavis, a imame takov primer vo drustvo pa krevetceto im ostana novo (a 5000 den nemam namera da frlam). I zatoa se soglasiv na joga na chipolino sto e stvarno tvrda i ubava a i montaznoto krevetce ni e na chipolino. E sega nie sme vo plan montaznoto da go koristime do izvesen period, odnosno dodeka maliot ne pocne da sedi a togas na red doaga vtorata funkcija na krevetceto t.e. gradinka, a za spienje tuka e drvenoto krevetce. Nekako mi e glupo da go spustam deteto da mi spie na vtoroto nivo, isto kako da e na zemja staveno, pa ne joga ne znam sto imalo. A ke vidam dali ke ja stavame jogata od pocetok ili ne, u ostalom so drvenite krevetcinja ne odi takov del pa bebencata vednas si spijat na joga i ne im e nisto.
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 12.7.2011 22:51:57
MERUSHKA
Knigata e na makedonski,vikendov od Jumbo(Vero) ja zemav,200 den.Pred marketot na Vero ima stand,prodavaat knigi. A toa sto ti tezi meseto,najubavo da si go posetis i prasas ginekologot.Rano ti e da ti tezi,seuste e malecko.
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 12.7.2011 23:23:28
Bethany
Каде сте мешиња??? Сигурно сте надвор да се надишете малку свеж воздух. Јас предмалку се вратив и ептен ми пријаше. Имајте убава вечер и убаво да се наспиете вечерва.
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 12.7.2011 23:29:55
Annet
Еве едно меше хахаахаха Бев на име денес на татко ми му е именден,па така од се си каснав ... .Жешко-тешко не ја бидува никако.... сега еден поладен туш и на спиење. Па утре да одам да препишам шуруп и фолна да видам што ќе каже докторот.....Па здравје другата недела за брис,цтг и ехо,па да одам во нашава болница да видам кој доктор ќе ме породи,оти сега се на одмори сите....... Бебенцето ми е многу мирно денес,многу слабо мрда, ама затоа наутро ме разбудува Ве поздравувам сите да се наспиете убаво ноќва па утре сите да бидеме попозитивни и полни со елан
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 13.7.2011 0:08:10
eleonorastrumica
dobro vecer i od mene i jas pred malku se pribrav epten mi godese spienjeto,pa utre pak na kozmeticar imam nekoi zuljevi ili ne znam sto na petata ako mozat nekako da mi gi otsranat,pa ke videme so ke ispadne,nekako od edno na pocetok na bremenost mi stanaa poveke ,se nadevam deka ke gi sredat,ako ne po bajaci zdravje koga ke se porodam,imal li nekoj vakvo iskustvo,da mu se snevidi petata mi e za nikade na ednata noga
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 13.7.2011 9:03:32
hoho
Добро утро женчињааа Денес никако излагање од дома, ќе било пекол и нечинело шетање и за обични луѓе а не па за трудници ( ние сме необични ) Ајде станувајте и нека ви текне денешна тема за разговор. Иначе креветчињата се сите кое од кое поубави и со здравје да си се користат Јас уште не сум гледала креветчиња, ниту пак облеки, да влезам здравје во 9 па ќе гледам. Поздрав до сите и да имаме убав ден. Иначе да се пофалам вечерва спиев како бебенце
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 13.7.2011 9:56:05
lady_bug
zdravo i od mene eve da vi pisam zs me nema nekolku dena vo ponedelnikot nakaj pladne me fatija kontrakcii i cekav doma 1 cas da pominat da ne krevam panika ama ne proagjaa pa morav da pojdam kaj maticniot a stomakot bas mi se stvrdna i koga me vide doktorot go pipna stomakot rece bajagi e tvrd ajde odma CTG i imase kontrkcii ne mnogu silni ama najavuvaa predporodilni bolki no seuste e rano za poroduvanje naredna nedela sum 36ta i mi dade upat za vo bolnica otidov me odvede soprugot me pregledaa gin.za sreca ne bev otvorena i mi rekoa deka ke moram da lezam vo bolnica da primam infuzija i edna inekcija aiiiiiiiii koga me fati panika koga pocnav da si placam ai aiiii so infuzijata mi se smirija kontrakciite no mi dadoa lekovi da pijam za da ne se javuvaat prerano kontrakciite i za sreca vcera si dojdev domce i eve me tuka, sega za sega sum ok nemam bolki i odmaram
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 13.7.2011 9:59:26
libra.n
Dobro utro i od mene, jas so istata prikazna:komicno-tragicna , vo 5 zaspav, vo 8 se razbudiv, a vo meguvreme dva pati stanav za vo WC . Sega eve dorucuvam i razmisluvam so ke se jadi za rucek, dajte kazete nesto sto ne treba da se priklucuva ogan a da bide rucek
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 13.7.2011 10:04:26
libra.n
Lady_bug, milo mi e sto sega si dobro, i jas imav nesto slicno nokeska pred da si legnam, kako da mi se stvrdna cel stomak i traese nekoi 30 sek. taka 5-6 pati vo tekot na eden cas. Posle nisto, ama ne otidov na lekar zaradi toa sto mi se slucuva skoro sekoj den i ne se vo pravilen vremenski interval. A eve i vcer na ctg. ne pokaza nisto. Samo odmaraj se i izdrzi barem do 37-ma lezi si ne se forsiraj