|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  13 14 [15] 16 17   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27...
11.7.2011 22:17:08   
Calypso
Carelija, искрено, мислам дека ќе ти се попрактични ѕиврињата (ако мислиме на исто - панталончиња што имаат стапалца) отколку хулахопки, ама ти си знаеш. Хулахопките не се за с'клетчии, а повеќето деца се баш такви. На син ми му беше најубаво со ѕивриња, под нив чорапчиња (нозете му беа нон-стоп ладни откако се роди, сега на жештиниве првпат му се стоплија ко што треба). И друго, ако веќе купувате цуцли, купете само една од почеток, колку да видите дали ќе фати - не фаќаат сите бебиња цуцли, ене ми ги мене, така стојат.

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

(Одговор на членот Carelija)
Непосредна врска до пораките: 351
11.7.2011 23:31:41   
eleonorastrumica
e pa utre prvo letam na depilacija,pa zdravje ke zakazam pregled,ke vidam kozmeticarkata da me fati porankoto  za da mozam posle da odam na pregled ,inaku od depilacijata mi se proretcija vlaknencata,a taka eden pat ke se izbricam i posle sto da ti kazuvam zapeza,na mene edna komsika mi dade sovet da kupuvam cucli od latek ne silikonksi demek silikonskite ne gi sakale bebcinjata e sega kolku e tocno,isto i za cuclickite na sisinjata da sum zimala lateks ako ne sum greska zs me mrze sega da burickam da vidam,ama cim proveram pak kepisam ako sum greska

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 352
12.7.2011 0:29:44   
Bethany
Царелија, фала за одговорот и на сите други фала за сугестиите. Значи , тука сме отприлика, не ми треба нешто друго, па понатаму ќе купуваме. И јас ќе купам ѕиври, тие со стапалата, мислам дека се попрактични, а хулахопки можеби за во зима. И да, планирам само една цуцла да видам да ли ќе ја сака воопшто.
Ќе земам значи и јас 2-3 пара боди со краток ракав да имам ако биде па неко топло време во септември. За секој случај. user posted image

Инаку, девојки, се вратив од прошетка ептен натечена, раце и нозе, сега малку мм ме измасира, многу прија, јас би уште ама тој се изморил. user posted image

(Одговор на членот eleonorastrumica)
Непосредна врска до пораките: 353
12.7.2011 1:18:47   
libra.n
I jas se vrativ pred eden cas od prosetka, bev vo cair ne me primija za ctg, deka kasno samo itni slucai primale, pa ytre sabajle ke odam. Pozdrav na site i ajde edna mirna nok da pomineme site, pa utre naspani se pisuvameuser posted image

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 354
12.7.2011 3:44:52   
libra.n
E lige ova ne se izdrzuva poveke.Samo jas sum na forumov, ne znam so drugo da pravam, se me cesa, nozete sami mi skokaat, se tusirav, i toa ne mi pomogna, crni misli me fatile, odvratno se cuvstvuvam. Sorry za negativnosta

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 355
12.7.2011 7:52:25   
hoho
Либрааа уште да не си тука или конечно заспа?user posted image И јас немам спиено цела вечер, пекол, не се дишеше, дојдов во дневна на клима пак пекол. Дај времево нека не се понаша многу, бар времево нека ни оди во прилог, а вака што ќе се прави со нас што сме во септември со термин, лелелле.

Она што може да го донесе моментот, неможе ни целиот живот

Непосредна врска до пораките: 356
12.7.2011 10:08:49   
Carelija
user posted image user posted image user posted image ke se dinstame do septemvri user posted image
Libra pisi kako si pominala koga ke se vratis od ctg.
Ne sme mislele na isto Calypso tuka dzivrinja gi vikaat tie bez stapaca za pod spikozni sto se oblekuvaat namesto hulahopki. Inaku takvi kako sto vikas imam zemeno.

"s greatest accomplishment is being a Mom !!!

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 357
12.7.2011 11:24:37   
libra.n
Eve sum, sega se vrativ, vo red e ctg-to. Ama nokeska bev ne znaete kolku negativno naelektriziranauser posted image mislev ke poludam od nervoza, se premestiv vo dnevna pod klima, sum zaspala tuka kaj 6 i vo 8 i pol stanav da se spremam za na bolnica. Katastrofa nok imavuser posted image mi idese da vikam na cel glas od nervozauser posted image . I ne spijam denes voopsto za da se izmoram da vidam taka dali vecer ke mozam da zaspijam. I vrv na nervozata bese sto mm. me masirase nekoe vreme i mu se prispa. A jas razvesterena, mu vikam site na forumot gi masiraat do sabajle mazite samo ti zaspivasuser posted image . Zal mi e so mora da me trpi ama ajde denes ke mu napravm nekoj ubav rucek da se iskupamuser posted image .
A vie sto ste vo septemvri decki samo mozam da vi cestitam za izdrzlivostuser posted image ,jas ke poludam uste edna nedela ako ne se porodam. Na krajov sega ja gubam silata nekako celo vreme bev pozitivna.

Непосредна врска до пораките: 358
12.7.2011 11:26:48   
hoho
Лелеле што ве нема, сите спиете а? Од непроспана ноќ. Па ваљда не шетате на пеколов user posted image Него пак ни ги снема од форумов тие што се при крај. бебушкатамоја,лара,кај стее, да не имам нешто утнато ????
Ај вчера никој не ми одговори за стриите. Кога најчесто се појавуваат и дали чешањето на стомакот е најава за стрии?

Непосредна врска до пораките: 359
12.7.2011 11:29:27   
hoho
Леле Либра страшно беше вечерва, пцуев се живо и диво user posted image Се препотував цело време со отворена врата, ужас, па и климата ја пцуев user posted image user posted image user posted image Супер што е се ок, а некоја најава на цтг не ти видоа? Па ајде више.

Непосредна врска до пораките: 360
12.7.2011 11:44:07   
libra.n
ИЗВОРНА ПОРАКА: hoho

Леле Либра страшно беше вечерва, пцуев се живо и диво user posted image Се препотував цело време со отворена врата, ужас, па и климата ја пцуев user posted image user posted image user posted image Супер што е се ок, а некоја најава на цтг не ти видоа? Па ајде више.

Ne, nisto samo doktorot go vide na brzina, rece vo red e odi doma...i tolku. Ama ramna bese linijata se gledase deka nemam kontrakcii. A za striite mene mi se pojavija okolu 30-ta nedela, i od togas me cesa stomakov strasnouser posted image najcesto na vecer kako dodatok na cela nervoza so nesonicata. ne mora da znaci ako te cesa stomakot deka ke vadis strii, moze od zeskoto od potta da te cesa, a jas mislam deka preku nok gi izvadov. Tuku pak sega misla mi e kako da me seci dolu nisko, sigurno e od glavceto sto pritiska na dolu ama ete da ne sum raat ke mislam na nestouser posted image .

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 361
12.7.2011 11:57:09   
MERUSHKA
Pa dobro be zenski:),ne se mackate li so nesto za omeknuvanje na kozata!! ja sum  uste nekoj den vo 39 - ta nedela.Od prviot den se mackam so Jonson baby ulje i plus stavam E vitamin vo natre .Edna strija nemam i ne me cesa stomakot.Aj probajte......
Pozdravce,

B.B.B.

Непосредна врска до пораките: 362
12.7.2011 11:57:28   
hoho
Либра нормално е да мислиш, ептен си со терминот више. Ама тоа боцкање доле не ми се верува дека се болки. Мене вчера како на левиот јајник ,е боцкаше 3 саати, се испаничив ептен и си помина. Пред две години абортирав во 5 месец и викаат дека болките се исти, па еве да ти кажам дека е стварно така нема шанси да ги утнеш болките. Многу се јаки, цела се виткав и беа многу чести. А ништо не ми бесе, 2 дена со провокации несакаше да излезе и после наеднаш ме фатија. Боцкањето сигурно не е ништо. Мене цела бременост ме боцка доле. Си реков ај кога ке се сврти со главчето ќе помине, ама еве скоро цел месец е надоле со главчето и пак ме боцка. Проверив и мокрача, дека докторот ми рече може и од бактерии да е, и мокрачата си беше ок. Ајде Либра во секој случај ќе биде брзо и да помине најлесно user posted image
Иначе мене многу ми се згрчува и тоа на десна страна. Се случува ли ова и кај вас или да дигам паника? На контрола сум во понеделник.Ама ова ми трае више еден месец, да имало нешто до сега сигурно ќе покажелоuser posted image

Непосредна врска до пораките: 363
12.7.2011 12:03:17   
hoho
Па Merushka ние сите се мачкаме ама кожата кај секој е различна, некој има посува некој помрсна кожа, тоа си е индивидуално. Има и трудници што се мачкаат по 3 пати на ден па стриите се неизбежни. Нема правило. Еве јас се мачкам со pregnacare, а од сабајле ставам друга помада. Стрии немам уште ама ме чеша стомакот како и кај други трудници што читам.

(Одговор на членот MERUSHKA)
Непосредна врска до пораките: 364
12.7.2011 12:12:43   
jana81
eve me i mene samo sto stanav od spienje pred malku i da vi kazam ega sum super a sinoka bev nesto mn nervozna. mm rascistuvase vo dnevnata denes treba da dojde majstorot da mesti laminat pa mozebi za toa me fati nervoza oti nemozam nisto da fanam, a najvise sto nemozam da izleguvam da si kupuvam za bebuskata.
i da se pofalam konecno mi go donesoa i krevetceto mn e ubavo samo neznam da postavam slika ,ako znaete kazete ve molam...

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 365
12.7.2011 12:12:57   
MERUSHKA
Vo pravo si,tuka nema pravila,zavisi od kozata.Aj uste malku pa ke se spasime od ovie tezini .....pa ke dojdat drugi,porazlicni,poslatki......Kaj nas veselo ke bide,treto pa masko:)

B.B.B.

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 366
12.7.2011 12:16:53   
MERUSHKA
Toa sto te pritiska se eden vid nakontrakcii,ama ne tie vistinskite.....Jas minatata nedela prespav edna nok vo Remedika:)) Imav bolki i pritisok dole,a krstot i grbot nenormalno me bolea.Doktorot mi rece deka koga se vistinski kontrakcii,stomakot e mnogu tvrd i muskulite na stomakot se grcat....pa pustaat.
Da gi cekame tie simptomi...:)

B.B.B.

Непосредна врска до пораките: 367
12.7.2011 12:17:55   
Carelija
Hoho nemas zosto da panicis normalno e. Inaku za striite jas koristav do pred nekoe vreme pregna care, a sega melem za strii i da ne e za podrek seute nemam nisto. Nekoi velat deka cesanjto e predznak za strii ama sto vika libra na ova zesko vreme neznaes dali od sestina i pot te cesa dali od strii user posted image
A nekoj odreden period za vadenje na strii ne veruvam deka postoi posto sekoja user posted image si e prica za sebe i golema uloga igra genetskiot faktor i elasticnosta na kozata.
Libra daj duso da go optegneme za uvce tvoeto malecko pa da izleze nadvor, barem tebe da ti olesni na zestinive user posted image
A jas, hoho, bethany i andrijance rekov i pregeska ke se dinstame do septemvri user posted image

"s greatest accomplishment is being a Mom !!!

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 368
12.7.2011 12:18:10   
hoho
Браво Merushka, по 2 родени деца и трето на пат ти немаш стрии user posted image Нека ти се живи и здрави. а кога е терминот за третото? Ти како најискусна да ни одговараш за се што не мачи user posted image

Непосредна врска до пораките: 369
12.7.2011 12:26:56   
jana81
lele daleku septemvri ima da se svarime epten ama mene mi rekoa deka kaj placenta previa se zakazuva porano carski okolu 37-38ma nedela pa se nadevam deka sredinata na avgust ke zavrsam rabota user posted image user posted image ako bide taka ke bide dobro barem malku ke se spasam od zestinite

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 370
12.7.2011 12:34:06   
hoho
Carelija аххахахахах, неда ќе се динстаме, него незнам што ќе остане од нас user posted image user posted image user posted image А зошто ја прекина pregnacare кремата? Јас уште таа ја ставам, планирам до крај со неа, а од сабајле ставам некоја друга крема за многу сува кожа.

Непосредна врска до пораките: 371
12.7.2011 12:40:37   
MERUSHKA
Hehehe,21 juli.Ama ke odam so dogovor ,so vaginaletkite sto predizvikuvaat kontrakcii.Toa se pravi(dogovara ) vo 39 nedela.
Znaci nema carski rez,normalno poroduvanje no so provokacii od vaginaletki.
Doktorkata vo Remedika mi rece deka ako rodam uste edno (cetvrto )ona ke mi potpise da i bidam koleska:)))
Sto treba tuka sum,na raspolaganje na site vas mamicki :)

B.B.B.

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 372
12.7.2011 12:45:05   
libra.n
ИЗВОРНА ПОРАКА: MERUSHKA

Hehehe,21 juli.Ama ke odam so dogovor ,so vaginaletkite sto predizvikuvaat kontrakcii.Toa se pravi(dogovara ) vo 39 nedela.
Znaci nema carski rez,normalno poroduvanje no so provokacii od vaginaletki.
Doktorkata vo Remedika mi rece deka ako rodam uste edno (cetvrto )ona ke mi potpise da i bidam koleska:)))
Sto treba tuka sum,na raspolaganje na site vas mamicki :)

Merushka, ti neli treba veke da bides 39-ta na kraj ako ti e termin 21 juli.Znaci vo cetvrtok vleguvas vo 40-ta. Se nemas veke dogovoreno?

Непосредна врска до пораките: 373
12.7.2011 12:46:49   
SkCura77
Tuuu, da znaev deka nokjeska site sme se "zurkale" kje ve viknev kaj mene barem da se podruzime! user posted image
I jas nokjeska ne mozev da spijam, i jas bev mnogu nervozna, i jas nesto se spreckav so MM, mnogu losa nokj pominav. Se ispotiv ziva voda, se s'kletosav, se prevrtuvav, zbesnav ednostavno!
Popladne odam na vaginalen pregled pa moze nesvesno tamu mi bese pametot cela nokj.
A sega nesto mnogu "cool" se ponasam, se mislam da vlezam da se zabricam vo toalet i uste nekoi alistenca da gi isperam i sredam za bebuvkoto.
Me interesira ve macat li kiselini na toplovo? Sve sto piknav vo usta, od sve mi se gadi, a gladna sum, sirotata jas user posted image

Непосредна врска до пораките: 374
12.7.2011 12:46:54   
Bethany
Поздрав женски и од мене! И јас не спиев нешто многу убаво, првин не можам да заспијам до 3, па онда ме пробудија во 6 некои кучиња надвор, па жешко, па променив соба, па на крај станав во 11, ама тоа е.

Инаку, и јас се уште немам стрии, а кога ме чеша стомакот знам дека тој период ќе расти. Мене обично ме чеша 2-3 дена стомакот, гради и грбот. Се мачкам со таа розова павловиќева витаминска и за сега е во ред, па ќе видиме до крај. Мислам дека зависи од жена до жена, некоја нема цела бременост е онда пред пороѓај испука... се надевам нема така да биде кај мене.

А за динстање, па и не е така лоша идеја, јас само се тешам можеби од ова топлото и потење да излезе нешто добро, барем да се цедат сувишни наслаги од оваа бременост. user posted image

Поздравче девојки. Силни сме ние. Либра уште малце, за кои ден ќе заборавиш сите маки.... ќе ти почнат нови user posted image ама послатки user posted image

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 375
Страница:   <<   < Претходна страница  13 14 [15] 16 17   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  13 14 [15] 16 17   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Соби за игри.
пеперутка16

Колку често ги носите вашите деца во игротеки?