Carelija
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany Е ајде сега ми треба помош. Ако не е проблем некој да ми каже што има купено за почеток: колку бодиња, шпихозни, други работи, да споредам со моите, чисто да знам што и ако сум промашила нешто? Јас на пример, имам купено нешто од овие работи, за другите се мислам: Значи бебето е септембарско -боди- не знам колку ќе ми требат, имам неколку за сега, ама нешто големина ми е различита кај сите, ќе треба да докупам уште, ама не знам да ли да земам и неколку со кратки ракави -ѕиври- требат ли ми и колку за почеток -бенкички- немам ниедна, ама немам ги ни планирано, бидејки мислам да користам само бодиња -крпа за бањање- треба уште 1-2 да докупам -постелнина имам, треба уште една најмалку -лигавчиња имам најмногу:) -комплетче за изнесување- ќе купам -имам ќебенце, јорганче за понатаму Треба да земам уште цуцла, ноктарица, апиратор за нос, торба за пелени, козметика, пелени и ШТО УШТЕ??? Значи од овие поголеми работи имам: креветче, када со постоље и пресоблекувална, релаксатор, транспортер, дури и количка Ајде малку ќе ве помачам,ама ми треба помош. Инаку, планирам се да почнам да перем и пеглам во почетокот на август, бидејќи ќе немам помош, тек после породување, ама до тогаш мора се да биде спремно, и поради тоа што ќе чекам пороѓај во Штип, а сега живеам во Тетово, треба се да средам пред 36 недела кога планирам да отидам во штип и да чекам и онда да се вратам во Те. Ajde da si se konsultirame nie so septembarskite bebinja Vaka bethany, jas za pocetok go imam zemeno slednovo: 5 spikozni 1 kompletce za od bolnica i + uste edno oti mi bese mn slatko :) 10 tetra peleni 5 svedski peleni ( btw neznam kaj vas dali stvaat na maski, ama ovde stavale pa gi zemav i dvata vida ) 2 pamucni kebenca 1 plisano kebence 1 bebeska banjarka od onie samo so kapuljaca jorgance 1 postelnina vo komplet so ogradicka ama ke si dokupam zadutre uste 1-2 4 bodinja na kratki rakavi 2 na dolgi rakavi => isto ke si dokupam uste 1 komplet na bekutan bebeska kozmetika 1 sisence so cucla 4 ligavcinja 4-5 corapcinja kengur krevetce relaksatror kadicka i ne mi teknuva uste sto dr. E mi ostanuva da si kupam hulahopki posto dzivrinja ne planiram da koristam, noktarce, aspirator za noc, kolicka i torba za peleni