|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27...
11.7.2011 12:32:49   
Andriance
Carelija da mene mi e termin 09.09.2011..taka barem posledno mi pishuvase. I mene bas klimata ne mi e vo pravec na spalna ama zatvoriv site prozori otvoriv vrata od spalna i na 19 stepeni dodeka ne sum tamu,...user posted image koga se razbudiv za vo wc, vo dnevna bese kamen user posted image .i ja sum sama na sebe ostavena,svekrva nemam, majka mi na posao i ja kje napravam isto.

Vanessa30 i da ima ostanato nekoj doktor - na odmor kej bide garant..ja za site shto prasav mi rekoa deka avgust i pocetok septemvri na odmor se..a istoto vazhi i za Remedika user posted image ..ne znam bre so kje se prai i ja ja imam istata dilema so toa shto ja se otkazav od drzavna...novoto nema sansi da se otvori a pred 2 nedeli moja drugarka se porodi tamu i nejkete da vi kazam sto i se slucuvase..bukvalno bdeese nad bebe za da ne mu vleze "bubacka" vo usta.varijata mi se cair ili remedika.

pozdrav,

(Одговор на членот vanessa30)
Непосредна врска до пораките: 326
11.7.2011 12:38:53   
sandriana RR
Основните состојки на сите павловичеви се исти, така да најбитно гледај да не е парфимирана (чисто ради алергија),а фирмата и не е толку битна.

(Одговор на членот SkCura77)
Непосредна врска до пораките: 327
11.7.2011 12:41:32   
SkCura77
Braos, Andriance, kakva informacija mi kaza za drugarka ti sto pravela za bebeto, mi se zgadi zivot! user posted image
Ne si ti kriva ili drugarka ti, nego stvarno drzavna namesto da bide broj 1 bolnica za poroduvanje vo pogled na strucnost, aparatura i higiena, ona mesto e bomba da frlis za inaet za da ja renoviraat.

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 328
11.7.2011 12:55:27   
blond

ИЗВОРНА ПОРАКА: SkCura77

Me bunite so ovie muabeti za pavlovikjevata krema, a fakt e deka i vo apteka ne znaat sto da mi kazat.
Koja e originalna pavlovikjeva??!! Imalo rozeva i zolta... Imalo nasa, srpska, hrvatska... Zaviselo od koja firma e... Od nasata ne na ovoj proizvoditel, tuku na onoj... Vie koja ja koristite ustvari???!!!

Појма немам која е оригиналната крема, јас ја користам онаа розевата и сега за сега добро му е газето на Јован.

Непосредна врска до пораките: 329
11.7.2011 13:01:48   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: vanessa30

vanessa jas primav rogam pa mislam deka ja ima vo site apteki jas pred dve godini koga mi se desi abortusot bev vo cair i od tamu od taa apteka ja kupiv i so fiskalnata od apteka i so dokumentot od maticnata deka si primala ke odis vo socijalnoto i so fotokopija od transakciska smetka od banka za da stignat parite a prifakaat samo 80% 20% si gi ti davas toa e okolu 800 do 900 den,do dusa ti ke si ja plates celata a posle samo 2200 ili 2100 ke ti vratat a sega koga primav pred eden mesec vo 28 nedela ja primav vo stip bidejki maticnata mi e tamu i ja imase vo bolnicata i samo plativ 900 kako bolnicki den da sum lezela ono isto ti se faka mislam deka mozes vo skopje vo sekoja apteka da ja najdes

Fala na odgovorot mamicka 77, znaci ke moze od bilo koja apteka da go kupam, a ke si prasam na ginekologija slucajno da nemaat za tamu da ja stavam, ako ne togas kaj maticnata.

Inaku tesko so ova zestinava kako izdrzuvate narocito tie sto se poodminati so nedelive? Jas vikendov resiv da izlezam od gradov i cel vikend steavme, dodusa se zamoriv malku, ali super si pominav. Ako vaka se drzam i sleden vikend ke mu ja zduvnam nekade. Gradov e premnogu topol i necist, nema vozduh za disenje, samo prav. Eh da ne sum na rabota denovive i maz mi da ne bese, ke otidevme nekade na planina cela nedela.

Nego prasanje do site trudnicki, koga se odlucivte kade ke se poragate?Jas seuste se dumamuser posted image . Dilemata mi e dali na klinika ili vo Remedika? Znam deka uslovite vo Remedika se fantasticni, ama i parite se dobri 1000 evra za poragaj i okolu 1500-2000 e za carski. Pred godina dena za laparo se isprciv 1000 evra i sega ne sum bas pri pari? Dali znaete nekoj dobar lekar na klinika sto uste e ostanat tamu da raboti i nezaminal po privatnive bolnici? Mada site mi kazuvaat deka na poragajot najbitna ti e babicata, a doktorot samo ako ima nekoi komplikacii.

vanessa duso ako si so finansii ok najdobro odi si vo remedika bidejki znam deka ke pomines super jas veke tri godini sum tamu i laporaskopija i histeroskopija pravev tamu plativ 1200evra i pregledite non stop gi tamu pravev i pred da ostanam bremena i za vreme na bremenosta vo 30 nedela posleden pat bev tamu i veke tolku bidejkipominaa tie najvaznite raboti a za ctg sekako deka ne mozam da se maltetiram sekoj den po skopje bidejki sum od probistip i bidejki sme mnogu slabi so finansii cetvrta godina kako odam po tie vrati vo remedika i cenite ogromni stvarno se iscedivme pa i nesto po doma renoviravme i stvarno nemam finansii za tamu i se odluciv vo stip da se porodam a da bi imala finansii ne bi se ni mislella ali toa e toa kako e gospod nikoj ne e ali bukvalno od remedika sum prezadovolna i blagodarenie na mojata doktorka stvarno mi mnogu vnimanie obrna

(Одговор на членот vanessa30)
Непосредна врска до пораките: 330
11.7.2011 13:04:57   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: SkCura77

Jas se spremam za bebuvkoto, nedelava vleguvam vo 38 GN i leka-poleka peram i redam torba, a za peglanjeto se mislam najubavo nekoja nokj da stanam u toplovo i da fatam najvaznoto prvo da go peglam. Krevetceto bidejki ni e montazno vekje se namesti, ama od pusto shube da ne go gledam prazno, ne e iscisteno i nema postelnina i vnatre e polno so nekoi bebeski drangulii. Mislam deka se se toa tehnicki detalji, na MM celo vreme mu povtoruvam deka najvazno e bebeto da se rodi zivo i zdravo i bez problemi, a jas da imam lesno poroduvanje. Povekjepati go teram da povtori glasno sto treba da pravi vo slucaj da me stegnat bolki ili da mi pukne vodenjak. Najvazno e da ne se ispanici. A MM vo princip mi e mnogu stabilna osoba, so pamet vo glava i e psihicki silen, ama za se ima prvpat, neli? user posted image
I jas uste ne sum resila kade kje se poragjam, jas sakav vo Remedika, tamu odam na redovni kontroli, ama so ogled na teskata finanskiska situacija momentalna, izgleda kje bidam na drzavna,  pa so Gospod napred, samo neka pomine se vo red...
Utre sum na pregled i pocnuva da me fakja nervata, sto li kje vidat, sto kje kazat... Klasika cuvstvo za pred pregled.

skcura77 a kaj koj doktor odes vo remedika ako ne e tajna,mozebi sem kaj istata doktorka jas sum kaj Elena Petrovai sum prezadovolna od doktorkata

< Поракaта ја уредил mamicka77 -- 11.7.2011 13:05:21 >

Непосредна врска до пораките: 331
11.7.2011 13:20:28   
hoho
Добар ден и од мене. Сте се изнапишувале денес, игледа сите сте пикнати по дома, ни главца надвор не се вади. јас некако сум мрзлива цел ден, се тегнам по креветиве и само се чудам како ќе се прави ручек на пеколов.
Либра јас мислам да си одиш на контрола денес ако можеш, чисто да си се осигураш за се. Сигурно се си е ок, ти си го осеќаш бебенцето, ама конторла си е контрола, незнам како те оставил докторот толку време во 9 месец, требало да те препрати кај некој друг.
А добро стриите кај секој различно искачаат? Кога најчесто се појавуваат, кој месец,или нема врска? јас веке 2 месеци мачкам од pregnacare, и уште немам стрии ама стомакот ме чеша. Тоа е знак дека ќе излагаат скоро?
И еве јас пак ќе прашам за депилирањетоuser posted image Се депилирате ли дека нели не чинело ич доле да се депилира додека си труден. А со бричење знаеме сите колку трае 3-4 дена, а плус што не се гледам ништо од стомакот, мукииии. ккао се справувате со тој момент и како кога ќе се влезе во 9 месец, цело време на штрек, секој ден ли бричење? Не ми е јасно.
Леле се изнапишав, нема ни да прочитате за да ми одговоритеuser posted image

Она што може да го донесе моментот, неможе ни целиот живот

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 332
11.7.2011 13:34:11   
eleonorastrumica
jas minatiot mesec  se depilirav,i sega planiram pak da odam da se izdipiliramse mislam koj den posleden termin mi e 26 jjuli pa da ne podniknam mi e,inaku race nozi se depiliram so elektricen depilator i nemam nikakva reakcija,sekogas sum se depilirala,se zapostaviv malce vo bremenosta ,pa ednas ili dva pati se izbricav,ama pa toa e samo za dav tri dena i posle pak podniknuvas ,a taka raat si e posebno na preponite sto znam,jas planiram ili denes ili utre da odam na depilacija ,neka pise nekoj ako ima nekoe iskustvo ili nekoe drugo mislenje

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 333
11.7.2011 13:38:04   
Carelija
Of hoho user posted image jas sekade se depiliram osven dolu ( toa mislam sega vo bremenosta samo ) ne za drugo edno ne mi e zgodno posto nemam preglednost od stomakot, a druga rabota e sto me boli pa go mavam bricot user posted image
Pa zdravje posle porogjaj ke si se vratime pak na depilatorot.

"s greatest accomplishment is being a Mom !!!

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 334
11.7.2011 13:38:07   
SkCura77
Mamicka77, dosega bile sve eho-pregledi i skenovi za razvoj i skoro site kaj d-r Adamova. Utre treba da bide vaginalen pregledot i mozebi zatoa sum nervozna sto kje vidi i sto kje kaze, a nea ja zborat deka bila expert.
Hoho, jas dodeka mozev sama, so komotno sedenje vo kada, lenti laden vosok i ogledalce, se sreduvav sama.
Sega so stomacevo, so bricot i so ogledalceto isto kako gluvci da me grizele. Ne zboram za estetskiot izgled (gjoa na peperutka da mi lice) tuku za zdravstveniot. Ne mora da se bricis sekoj den, povazno e da si cista i isplaknata, nikako da ne predizvikas rani, krvarenja, pomodruvanja, zagnojuvanja, infekcii i sl. I nikako kremi za depilacii, poradi hemikaliite vo niv.
Taka sto jas nozete gi depiliram so lenti, a na vaginata i pod pazuvi se bricam.

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 335
11.7.2011 13:43:09   
libra.n
I jas race i noze depiliram so elektricen depilator a na preponi so bric, i ne sekoj den tuku ednas nedelno. Gledam samo koga odam na kontrola da bidam istiot den sreduvana, a za poragaj planiram koga ke mi se pojavat prvite bolki sto si velam deka ke gi prepoznaam deka se vistinski , togas da se izbricam presno, inaku se bricam bez da se gledam posto i ne mozam da se vidam od stomakov ama ne mi e nesto komplicirano, se sanjduvam.
A da ve prasam kako se pregledite vo 9- ti mesec dali si otvorena? Samo te gledaat ili te cepkaat kako za brisevi koga ti zemaat? I dali e neprijatno kako so brisevite?I plodovata voda kako gladaat dali e vo red?sigurno na eho, taka?ha ha ha, se iznaprasuvavuser posted image .Pozdrav do site, zemete si konzerva ripcinja denes so domatce salaticka...ne gotvete nistouser posted image

(Одговор на членот eleonorastrumica)
Непосредна врска до пораките: 336
11.7.2011 13:45:59   
hoho
И јас депилирам раце и нозе, ама за доле ми е шубе да не си направам беља. А цело врме тоа мислам, како кога се влага во 9 месец нели викаат секој ден може да се породиш, па како човек нон стоп да е доле среден без депилатор, со брич што растат на 3 дена влакна. А толку се тие кратки и оштри ако се бричат често само повеќе ќе одмага одколку да помага. Еве ако е закажано царки, ќе си се средиш се убаво, ама вака на незнаено, оф леле.

Непосредна врска до пораките: 337
11.7.2011 13:50:05   
hoho
Либра јас скоро кога мислев дека имам болки летнав одма у болница и докторот одма ме седна на столот за да види дали сум почнала да се отварам и од тоа да ме боли. Така да за да видат колку и како си отворен неизбежен е столот и железото, и да мене ми беше непријатно, ама кога се мора се издржуваuser posted image А за плодова вода ми гледа на ехо

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 338
11.7.2011 14:08:05   
lilicka
Здраво мили user posted image ме немаше подолго време немав нет дома,инаку уште не сум породена тогаш кога пишав дека имам болки ми биле лажни отидов во Гак ме прегледаа ниту еден прст отворенаuser posted image жива се изнамачив деновиве по топлово секој ден на цтг по 2пати!Во среда ми е последен термин а јас немам абер од пораѓај како се нервирам...на Гак триста испитувања ме тераа да праам де крв де мокрача па ми најдоа бактерија во мокрачата..уффф ми се смачи веќе!Воопшто не сум задоволна од персоналот во Гак се мислам што да праам дали да продолжам да одам или да одам во Чаирuser posted image
Ова чекање веќе ме плаши,зошто немам болки....колку ли ќе чекам не се издржува на жесково дома како во бункер сум се затемнето....од нервозии само јадам јадам се направив 100кг ужас!
Извинете на негативниот пост.....ужасно ми е тешко!!user posted image

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 339
11.7.2011 14:09:22   
mamicka77
dragi RR pa ne se sekirajte ako poragajot dojde nenadejno odnosno nemas vreme da se sredis sreduvaat vo bolnica pa sega sram ne sram jas mislam deka treba da svanat ako slucajno otides ne sreden nikoj ne znae tie bolki koga ke pocnat osobeno sto vikate za carski veke se znae koga i i mozes da se sredes,a vo vrska so sreduvanjeto jas non stop gi bricam so bikce samo ednska gi depilirav i mnogu me bolese i sega non stop so bikce nozete seuste uspevam da gi sredam sama a za dole me sreduva mm ako saka se da e vo red mora da me sredi ali ne se e ni protivil uste od pocetok ne mi e daval da se svivam i me se on sreduva non stopuser posted image

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 340
11.7.2011 14:34:45   
libra.n
Lilicka ne se nerviraj, eve i jas vo vtornik mi e termin a nemam aber od bolki.Ako ti e prvo obicno velat deka i se nadnosuva edna nedela, samo samireno, ke dojde poveke od edna nedela nema da odis sigurno, ke se porodis, samo so pozitivna mislauser posted image . A za Cair jas sum mnogu zadovolna od personalot i planiram tamu da se poragam, eve vecer me ubedija drugive rr da otidam na pregled (vi blagodaram) pa ako odlucis i ti za Cair, moze ke se vidimeuser posted image .
A da ve prasam posto do sega sum odela samo na zakazano kaj mojot dokotot, za vecer da otidam taka na nezakazano ke mi napravat li ctg? Sigurno ima dezuren doktor ama koga ke kazam deka nemam bolki tuku onaka mi teknalo da dojdam da ne me zabrkaatuser posted image ?
A ti Lilicka bidi samo poaktivna na forumov i se nadevam ke ti bide polesno, mene mnogu mi e podobro koga ke slucnam i drugi iskustva i si se tesam deka ne sum samo jas so takvi simptomiuser posted image

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 341
11.7.2011 14:47:40   
lilicka
Фала ти Libra.n се мислам за Чаир ама се нервирам со матичниот ми отиде на одмор до 27јули ќе биде на одмор и сега ако сакам да одам во Чаир ми треба упат за таму,како оди тоа ми треба и специјалистички и болнички упат за Чаир??Кога почна ти да одиш таму и кај кој доктор?!

Непосредна врска до пораките: 342
11.7.2011 14:59:19   
libra.n
I mene mi e na odmor maticnata do 25-ti, ama pred da odi mi dade uput mislam deka e specijalisticki. Tebe ako ti e na odmor maticniot moze da ti dade uput zamenata, prasaj si koj mu e zamena na tvojot doktor i ke ti dade toj uput. Samo jas imam problem sega uputot go zedov ama kaj zamenata otidov za majcina kniska i ne saka da mi dade zosto taa ne znaela nisto za mojata bremenost (gluposti) a i go odnesov kartonot od kaj maticnata i moze spored toa sto e uredno napisano vo kartonot da mi ja potpolni kniskata. Pa ke vidime so ke napravam so kniskata a za vo Cair odam kaj D-r.Licoski i mnogu sum zadovolna, samo toj se vraka na 15- ti od odmor.A pocnav da odam vo Cair nekade od kaj 6-ti mesec na kontroli, samo uputi zemav od kaj maticnata, nesto ako treba lekovi da mi prepise i brisevite gi pravev kaj nea zatoa sto mi e poednostavno, mi zema bris i samo si gi zemam rezultatite od kaj nea, ne mora da se vleckam po epruveti i dr. raboti. 

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 343
11.7.2011 16:17:13   
peperutka84
Jas se depiliram celosno eve vejke cela bremenost so sega ja cuvstvuvav istata bolka kako pred da zabremenam vo bremenota rastat posporo i pomalku vlakna zaradi hormonite koi si lacat poveke tamu kade sto e potrebnouser posted image

Непосредна врска до пораките: 344
11.7.2011 19:45:23   
Bethany

ИЗВОРНА ПОРАКА: Carelija

ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance

inaku ne znam brfe koga da pocnam so mestenje krevetce i perenje alistenca i slicni aktivnosti????

Inaku ako ne se lazam i tebe ti bese termin vo septemvri neli ? Pa vaka duso u vezi alistenca si imam veke kupeno se, so toa sto mi falat nekolku bodinja na dolgi rakavi i nekolku ligavcinja da si dokupam, se dr ni e kupeno. E sega jas posto majkami odi na rabota a isto i svekrvami ostavena sum si sama na sebe da si sredam se, pa jas si ja svativ rabotata seriozno i kako kupuvam taka peram i peglam i ne se zamaram mnogu. A krevetceto ke go namesti mm koga ke me odnese mene vo bolnica, posto za nego ete si priznavam sube mi e da go gledam prazno.

Е ајде сега ми треба помош. Ако не е проблем некој да ми каже што има купено за почеток: колку бодиња, шпихозни, други работи, да споредам со моите, чисто да знам што и ако сум промашила нешто?
Јас на пример, имам купено нешто од овие работи, за другите се мислам: Значи бебето е септембарско
-боди- не знам колку ќе ми требат, имам неколку за сега, ама нешто големина ми е различита кај сите, ќе треба да докупам уште, ама не знам да ли да земам и неколку со кратки ракави
-ѕиври- требат ли ми и колку за почеток
-бенкички- немам ниедна, ама немам ги ни планирано, бидејки мислам да користам само бодиња
-крпа за бањање- треба уште 1-2 да докупам
-постелнина имам, треба уште една најмалку
-лигавчиња имам најмногу:)
-комплетче за изнесување- ќе купам
-имам ќебенце, јорганче за понатаму
Треба да земам уште цуцла, ноктарица, апиратор за нос, торба за пелени, козметика, пелени и ШТО УШТЕ???
Значи од овие поголеми работи имам: креветче, када со постоље и пресоблекувална, релаксатор, транспортер, дури и количка user posted image
Ајде малку ќе ве помачам,ама ми треба помош.

Инаку, планирам се да почнам да перем и пеглам во почетокот на август, бидејќи ќе немам помош, тек после породување, ама до тогаш мора се да биде спремно, и поради тоа што ќе чекам пороѓај во Штип, а сега живеам во Тетово, треба се да средам пред 36 недела кога планирам да отидам во штип и да чекам user posted image и онда да се вратам во Те.

(Одговор на членот Carelija)
Непосредна врска до пораките: 345
11.7.2011 19:51:20   
Bethany

ИЗВОРНА ПОРАКА: lilicka

Фала ти Libra.n се мислам за Чаир ама се нервирам со матичниот ми отиде на одмор до 27јули ќе биде на одмор и сега ако сакам да одам во Чаир ми треба упат за таму,како оди тоа ми треба и специјалистички и болнички упат за Чаир??Кога почна ти да одиш таму и кај кој доктор?!

Лиличка и Либра, вие сте ни ептен блиску за Големиот ден user posted image

Бидејќи јас живеам во Тетово, а матичниот ми е во Штип и планирам таму да се породам, го имам прашано докторот што ако недај Боже ме спотера нешто пред време, тој ми кажаа дека јас можам да се породам каде сакам а тој накнадно ќе ми дадел упат. Е па тоа сигурно уште повеќе важи за ист град.user posted image

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 346
11.7.2011 20:16:07   
eleonorastrumica
lele i jas iznakupiv iljada raboti,imam krevetce.lulka od majka mi,transporter,korpa za od bolnica,kadicki dve,alistenca eden kup,pampers,pavloviceva i se drugo,no sega se mislam ako e vaka zesko za iznesuvanje od bolnica sto da mu spremam baba mu kupi farmerki i majcka na kratki rakavcinj,ama vremeto ic ne e za farmerki i plus epten malecko e,se mislam neso pamucni pantalonki kratki da mu zemam,a ima i sandalki plavicki ke mu odgovarat na majcata,lele utre sum na pregled,ama ne znam dali utre da odam ili prvo na depilacija pa posle na pregled 

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 347
11.7.2011 20:53:22   
hoho
Елеонораструмица, мој предлог ти е прво на депилација, никогаш не се знае каде ќе те седне на прегледuser posted image Еве мене минатиот пат ме прегледа се ан ехо и вика ај сега да провериме доле PH дали има нешто бактерии. Среќа на секој преглед идам средена иначе ќе бегав од прозорuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот eleonorastrumica)
Непосредна врска до пораките: 348
11.7.2011 21:06:32   
libra.n
Decki, jas uste ne sum pojdena vo cair na ctg. spiev, jadev i eve duri sega se nakanuvam da se sredam za 15 min. i da odam. Mislite deka ke me primat ili ke me zabrkaat posto nemam bolku kako da im kazam zosto sega mi teknalo?Ajde odam da se sredam pa pisete sto mislite dali da odam user posted image

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 349
11.7.2011 21:56:59   
Carelija
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany

Е ајде сега ми треба помош. Ако не е проблем некој да ми каже што има купено за почеток: колку бодиња, шпихозни, други работи, да споредам со моите, чисто да знам што и ако сум промашила нешто?
Јас на пример, имам купено нешто од овие работи, за другите се мислам: Значи бебето е септембарско
-боди- не знам колку ќе ми требат, имам неколку за сега, ама нешто големина ми е различита кај сите, ќе треба да докупам уште, ама не знам да ли да земам и неколку со кратки ракави
-ѕиври- требат ли ми и колку за почеток
-бенкички- немам ниедна, ама немам ги ни планирано, бидејки мислам да користам само бодиња
-крпа за бањање- треба уште 1-2 да докупам
-постелнина имам, треба уште една најмалку
-лигавчиња имам најмногу:)
-комплетче за изнесување- ќе купам
-имам ќебенце, јорганче за понатаму
Треба да земам уште цуцла, ноктарица, апиратор за нос, торба за пелени, козметика, пелени и ШТО УШТЕ???
Значи од овие поголеми работи имам: креветче, када со постоље и пресоблекувална, релаксатор, транспортер, дури и количка user posted image
Ајде малку ќе ве помачам,ама ми треба помош.

Инаку, планирам се да почнам да перем и пеглам во почетокот на август, бидејќи ќе немам помош, тек после породување, ама до тогаш мора се да биде спремно, и поради тоа што ќе чекам пороѓај во Штип, а сега живеам во Тетово, треба се да средам пред 36 недела кога планирам да отидам во штип и да чекам user posted image и онда да се вратам во Те.

Ajde da si se konsultirame nie so septembarskite bebinja user posted image
Vaka bethany, jas za pocetok go imam zemeno slednovo:
5 spikozni
1 kompletce za od bolnica i + uste edno oti mi bese mn slatko :)
10 tetra peleni
5 svedski peleni ( btw neznam kaj vas dali stvaat na maski, ama ovde stavale pa gi zemav i dvata vida )
2 pamucni kebenca
1 plisano kebence
1 bebeska banjarka od onie samo so kapuljaca
jorgance
1 postelnina vo komplet so ogradicka ama ke si dokupam zadutre uste 1-2
4 bodinja na kratki rakavi
2 na dolgi rakavi => isto ke si dokupam uste
1 komplet na bekutan bebeska kozmetika
1 sisence so cucla
4 ligavcinja
4-5 corapcinja
kengur
krevetce
relaksatror
kadicka
i ne mi teknuva uste sto dr.user posted image
E mi ostanuva da si kupam hulahopki posto dzivrinja ne planiram da koristam, noktarce, aspirator za noc, kolicka i torba za peleni user posted image

"s greatest accomplishment is being a Mom !!!

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 350
Страница:   <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Соби за игри.
пеперутка16

Колку често ги носите вашите деца во игротеки?