|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  14 15 [16] 17 18   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27...
12.7.2011 12:50:29   
MERUSHKA
38 nedela i 4 dena,vcera bev na eho.Od petok vleguvam vo 39 nedela.Odnosno 21 juli e datum koga vleguvam vo 40 nedela...user posted image Ama aj da ne im se mesame na ginikolozite.....So poveke znaeme,tolku poveke necini za nas:)

B.B.B.

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 376
12.7.2011 12:50:57   
hoho
леле Merushka па ти кај и да е ке си го гушкаш третото па машкоuser posted image А знаеш дека пак сега има за трето родено дете секој месец парична помош од околу 8 000 денари, 10 години? Баш пред некој ден гледав реклама. Ако не си чула распрашај се, а ако одиш здравје на четврто даваат доживотна пензија user posted image
Ги знам тие вагиналети. Мене ми ставаа за провокации кога абортирав. Да тоа си се обични провокации па кај секој мислам ги ставаат или не? За побрзо да се заврши работата.

Она што може да го донесе моментот, неможе ни целиот живот

(Одговор на членот MERUSHKA)
Непосредна врска до пораките: 377
12.7.2011 12:55:57   
libra.n
Skcura, ne da me macat kiselini.... se otruv mi se kacuvaat do grlo do gore. I ne da sum gladna,ne mozam da se donajadam, na 2-3 saati jadam i toa obilni obroci.
Bethany fala ti za utehata, i na site drugi, stvarno e polesno vaka zaedno sto se druzimeuser posted image

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 378
12.7.2011 12:56:31   
MERUSHKA
Uste na pocetokot od bremenosta prasav dali tie 8000 den mi sledat:) ,ne beri gajle..:)Toa e sigurno! Ama za cetvrto dete,netreba da rabotis ,duri togas ke gi ispolnis uslovite.Hm(cetvrto),ne fala....Neka mi se zdravi izivi ovie tri,dosta e:)
Neka ve prefati i vas od mene,daj Boze :)

B.B.B.

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 379
12.7.2011 12:59:17   
libra.n
Hoho, a za prvo davaat nesto user posted image ? Sega sekoj denar ke ni bide dobredojden

Непосредна врска до пораките: 380
12.7.2011 13:00:21   
MERUSHKA
Ednokratno,mislam 5000 den.

B.B.B.

Непосредна врска до пораките: 381
12.7.2011 13:17:52   
hoho
Да да еднократно е 4 800, а ако живееш во Општина Карпош во Скопје даваат и они 4 800 денари еднократно.

Непосредна врска до пораките: 382
12.7.2011 13:26:24   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: libra.n

Eve sum, sega se vrativ, vo red e ctg-to. Ama nokeska bev ne znaete kolku negativno naelektriziranauser posted image mislev ke poludam od nervoza, se premestiv vo dnevna pod klima, sum zaspala tuka kaj 6 i vo 8 i pol stanav da se spremam za na bolnica. Katastrofa nok imavuser posted image mi idese da vikam na cel glas od nervozauser posted image . I ne spijam denes voopsto za da se izmoram da vidam taka dali vecer ke mozam da zaspijam. I vrv na nervozata bese sto mm. me masirase nekoe vreme i mu se prispa. A jas razvesterena, mu vikam site na forumot gi masiraat do sabajle mazite samo ti zaspivasuser posted image . Zal mi e so mora da me trpi ama ajde denes ke mu napravm nekoj ubav rucek da se iskupamuser posted image .
A vie sto ste vo septemvri decki samo mozam da vi cestitam za izdrzlivostuser posted image ,jas ke poludam uste edna nedela ako ne se porodam. Na krajov sega ja gubam silata nekako celo vreme bev pozitivna.

libra krajot e sekogas tezok osobeno poslednite denovi ne minuvaat kako da zastanale i ne sakaat da mrdnat jas si znam po mene koga cekam nesto i koga se nablizat poslednite denovi ama mislam ke poludam

Непосредна врска до пораките: 383
12.7.2011 13:35:53   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: hoho

Лелеле што ве нема, сите спиете а? Од непроспана ноќ. Па ваљда не шетате на пеколов user posted image Него пак ни ги снема од форумов тие што се при крај. бебушкатамоја,лара,кај стее, да не имам нешто утнато ????
Ај вчера никој не ми одговори за стриите. Кога најчесто се појавуваат и дали чешањето на стомакот е најава за стрии?

hoho jas mislam deka striite se pojavuvaat zavisno do kozata jas sto imam razgovarano so trudnici nekoj mi imaat kazano deka i izlegle posle poragaj na nekoj vo 9 mesec na nekoj pa voopsto jas mislam deka se zavisi do kozata kakva ti e edna moja prijatelka koga bese bremena koristese od tie najskapite kremi na firmi so ti znam kakvi ne sum se ni interesirala pa pak i izlegoa se zavisi do kozata jas denes vleguvam vo 33 nedela a se uste nemam stri po stomakot mada mi e i  mal ne sum mnogu golema za 8 misec a na gradite otkako vlegov vo 8 mesec i zabelezav kako modri linii niz niv ne se strii nego kako veni nesto nemam poojma ali najverojatno e sto rastat gradite a toa i ne mi prestavuva problem neka ni se zivi i zdraviuser posted image za striite mnogu mnogu ne se sekiram i taka naseto zavrsi za odenje so gol stomak za na odmor ke kupime iscelo kupaki ako gi ima epten i taka

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 384
12.7.2011 13:39:39   
mamicka77

Либра нормално е да мислиш, ептен си со терминот више. Ама тоа боцкање доле не ми се верува дека се болки. Мене вчера како на левиот јајник ,е боцкаше 3 саати, се испаничив ептен и си помина. Пред две години абортирав во 5 месец и викаат дека болките се исти, па еве да ти кажам дека е стварно така нема шанси да ги утнеш болките. Многу се јаки, цела се виткав и беа многу чести. А ништо не ми бесе, 2 дена со провокации несакаше да излезе и после наеднаш ме фатија. Боцкањето сигурно не е ништо. Мене цела бременост ме боцка доле. Си реков ај кога ке се сврти со главчето ќе помине, ама еве скоро цел месец е надоле со главчето и пак ме боцка. Проверив и мокрача, дека докторот ми рече може и од бактерии да е, и мокрачата си беше ок. Ајде Либра во секој случај ќе биде брзо и да помине најлесно user posted image
Иначе мене многу ми се згрчува и тоа на десна страна. Се случува ли ова и кај вас или да дигам паника? На контрола сум во понеделник.Ама ова ми трае више еден месец, да имало нешто до сега сигурно ќе покажелоuser posted image

hoho i na mene mi taka pravi ili se grci ili ja zbere nogata pa koga ke ja puste ama mislam deka do srce me dopre ili nekogas ja izpruze nogata i me pretiska i me boli toa si e od user posted image sto veke napreduva i sto mestot mu stanuva malceko veke mu e tesno ali neka gi neka si posedat barem do 37 nedela neka se potesnat malkuuser posted image

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 385
12.7.2011 13:40:04   
Carelija
Lele sto ste storile vie dur me nemase mene ( probav da dremnam ko bajagi ) ste se utepale od pisenje user posted image
Inaku ete jas ne se pofaliv kakva haoticna nok imav, a se zapocna so vleguvanjeto vo spalnata soba i sudirot so ogromen skakulec sto nz od kaj se pojavi, pa veruvajte luge tolku se isplasiv sto stomakot mi se cini cela vecer mi ripase. A ako vie za uteha, za masaza  I dream all night user posted image
Mm e na pat, pa i cela spalna mi e mala od zestinive i neznam sto ke se pravi user posted image
Hoho pregna care ja prekinav zatoa sto od melemot kozata si ja cuvstvuvam poubava, pohidratizirana a i koga otidov da kupam pregna care ja nemase momentalno vo taa apteka a me fati mrza da odam vo druga, a bidejki aptekarkata mi go ispofali mnogu ( duri imi pokazaa deka nema strii user posted image ) se odluciv da go probam. e za rezultati.... o tom -  po tom user posted image

"s greatest accomplishment is being a Mom !!!

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 386
12.7.2011 13:48:17   
hoho
Mamicka77 па и јас денес влагам во 33 недела а како термин ми го имаат кажано 6 септември, тебе ти е 5 септември ако не се лажам така? Нема врска еден ден ама видиш различно си кажуваат. А и мене градите ми се модри со вени дури језиво, ама јас и на стомакот имам вени сто ми се познаваат. А и тоа што викаш, сигурно нема да одам во животов со кратки маички до пупак за да мислам за стомакот, кога ќе видиш побитно е градите да не испукаат, деколтето е битно user posted image Мада јас веке имам изгледа малце како испукано на градите user posted image

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 387
12.7.2011 13:51:29   
AnnaMolly RR
КЛИК тука имате упатство како да се постави слика на Рингераја!

Live and let live

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 388
12.7.2011 14:01:57   
mamicka77

Mamicka77 па и јас денес влагам во 33 недела а како термин ми го имаат кажано 6 септември, тебе ти е 5 септември ако не се лажам така? Нема врска еден ден ама видиш различно си кажуваат. А и мене градите ми се модри со вени дури језиво, ама јас и на стомакот имам вени сто ми се познаваат. А и тоа што викаш, сигурно нема да одам во животов со кратки маички до пупак за да мислам за стомакот, кога ќе видиш побитно е градите да не испукаат, деколтето е битно user posted image Мада јас веке имам изгледа малце како испукано на градите user posted image
hoh jas pravo da ti kazam za terminot mi e nekako i cudno kaj maticnata mi go kaza 5 septemvri vo remedika na privatno mi go kazaa 5 septemvri a pod nego gledam pisuva i 6 septemvri a patronaznata sto dovaga doma taa mi go kaza isto 6 septemvri tamu na eden karton ima i prasa posledno mesecno i vrte i ono go dade 6 jas mnogu i ne go ocekuvam toj termin bidejki po moe kako sto jas si znaa deka sum imala odnosi ke bide ili 10 ili 11 septemvri bidejki oni me racunaat deka na 5 dekemvri sum ostanala bremena a jas koga na 10 dekemvri otidov da vidam ovulacija koga ima i doktorkata me gledase na eho a ne mi rece bremena si ako pa e bilo mnogu malo i da ne se e videlo pa toa e drugo

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 389
12.7.2011 14:06:54   
sandriana RR
E pa dragi moi, so terminive kako se pogoduvame-a vie ste cela gestaciska nedela pred mene, a mene verojaten termin mi e 4 Septemvri (iako iskreno se nadevam deka ke bide porano-nz zosto, se taka mi se chini). Totalno me zbunuvaat doktorskive matematikiuser posted image ;taka da ke prestanam so presmetkite, koa ke si resi user posted image da izleze-togas. Ajde, bidete site silni,uste malku ostanauser posted image

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 390
12.7.2011 14:37:37   
MERUSHKA
Edna preporaka od mene : Procitajte nekoja ubava kniga(nemam vreme,ne drzi mesto,toa ne e izgovor)pr.,,Kalugerot sto go prodade svoeto ferari,,preubava kniga,sto ke vi go smeni nacinot na zivot.Mislete na ubavi raboti,koga ke mozete odmorete se(ne e bitno dali e den ili nok) Ke vi bide polesno,veruvajte mi!

B.B.B.

(Одговор на членот sandriana RR)
Непосредна врска до пораките: 391
12.7.2011 14:46:13   
libra.n
ne e do nemanje vreme, imam na pretek vreme ne znam so da mu pravam, tuku sklet me faka, nervoza, nikade ne me sobira ni pred tv.ni pred komp.ni pa kniga da citam. Eve sega cekam dve drugarki da mi dojdat na gosti i mu kazav pred vreme deka sum nervozna da si se pazat da ne gi natepamuser posted image . Aj ke se isturam na niv nema da mi se lutatuser posted image . A inaku vo pravo si Merushka, i jas citav i navistina me smiruvase toa samo sega poslednive  nekolku dena sum razlosenauser posted image

Непосредна врска до пораките: 392
12.7.2011 15:01:02   
sandriana RR
ej, koga ste veke na tema-knigi-limonada knigice e, a epten opushta-KUPOHOLICARKTA I BEBETO. Koj ne ste ja procitale-odvoite 200 denari i malku vreme-a ke Ve nasmee od srce.

Непосредна врска до пораките: 393
12.7.2011 15:12:39   
MERUSHKA
Odlicen izbor,ja imam procitano.So akuserkata-vo familijata,hehe

B.B.B.

Непосредна врска до пораките: 394
12.7.2011 15:19:31   
eleonorastrumica
i jas deneska prvo na depilaacija posle na pregled,pa ke videme sto ke ni kazat inaku sum 38 nedela ,za strii da ne vi kazuvam cel stomah mi e isaran plus polovinata plus na nozete mi se pojavija,pa ne znam se sto ne se namackav ama toa e toa,maloto banditce non stop mi ja tegne kozata kako nema da imam strii da bese pomirnicko mos podrugo ke bese a taka nema sansi pa ne znam kakva da ti e kozata,i gradite ne mi se mnogu golemi ,mislam malecki mi se i na niv mi se pojavija kako strii,cela sum u linii se smejam za toa po cel den ponekogas me faka psiha lele kakva sum,a posle se smiram si velam neka e samo zivo i zdravo drugoto se ke se sredi,pa ke vi pisam kako sum pominala deneska na lekar 

Непосредна врска до пораките: 395
12.7.2011 15:21:15   
vanessa30
.,,Kalugerot sto go prodade svoeto ferari,,

Ovaa kniga ja baram i nemozam nikade da ja najdam edno vreme ja imaa vo Cosmo, sega ja nema. Maruska so mk prevod ja imas kaj ja kupi?

Vcera prikvecer imav bolki vo dolniot del na matkata od levouser posted image , od andvoresna strana kako peckanje dodeka stoev i ako ne sednev ili legnev custvuvav silna bolka. Bolkata nebese kako kontrakcii, nego pecenje (kako mestoto da ti zezi) i posle toa ostra bolka. I koga ke legnev se smiruvase, i posle pak koga ke stanev i podolgo da stoev okolu 15 min pak mi se pojavuvase. Dali nekoja od vas imala vakvo iskustvo? Inaku uste mi e rano za kontrakcii 28 nedela sum.
Inaku ne mie e infekcija na urinarni patista sigurno bidejki na urinokulturata pokaza deka se e ok. Mozebi ova malovo pritiskalo na nekoj nerv ili slicno???

Непосредна врска до пораките: 396
12.7.2011 15:37:59   
Hanna 81
Zdravo devojki!
Tezhok den!
Jas ne pishuvm ama postojno sum so vas,ovie denovi kako cel stomak da mi e vo grch malku ke popushti ipak posle me faka, neznam shto da pravam aod lekari mie preku glvava.user posted image
A knigata kupoholichka.. vo kojaknizhra ja ima?
Pozdrav do site

(Одговор на членот vanessa30)
Непосредна врска до пораките: 397
12.7.2011 16:14:45   
jana81
user posted image

(Одговор на членот Hanna 81)
Непосредна врска до пораките: 398
12.7.2011 16:15:56   
jana81
eee dobro e mi uspea od prva da postavam slika eve toa e krevetceto na bebuskata moja

(Одговор на членот jana81)
Непосредна врска до пораките: 399
12.7.2011 16:23:23   
Hanna 81
Epten e ubavo, so zdravje da si go oristite.
kazhi mi kaj go kupivte i kolku chieshe komplet so fokarot

(Одговор на членот jana81)
Непосредна врска до пораките: 400
Страница:   <<   < Претходна страница  14 15 [16] 17 18   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  14 15 [16] 17 18   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Соби за игри.
пеперутка16

Колку често ги носите вашите деца во игротеки?