|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  16 17 [18] 19 20   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27...
13.7.2011 10:12:11   
lady_bug
kaj mene traese skoro cas a i bolkite stanuvaa pocesti i pojaki i zatoa se javiv na lekar sega odmaram sedam,lezam vo ladovinka iako mnogu mi tesko popladne toplo mi e se potam i vece mislam deka sum kako tenk ogromna i tesko se dvizam pa so Gospod napred ke dogurame uste malku pri kraj

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 426
13.7.2011 10:53:36   
hoho
Lady bug, се ќе биде како што треба, ти само одмарај си и на времево надвор никако. И јас лежев 6 месеци во кревет, не беше многу страшно. Компјутерче, телевизорче, книга и ќе помине.
Либра стварно незнам ни јас што да правам за ручек а да не се готви user posted image user posted image user posted image Мислев лазањи ама се премислив, се препотувам и вака цело време а не над рингла прзеници па рерни user posted image А мажите да донесат нешто уз пат user posted image

Она што може да го донесе моментот, неможе ни целиот живот

(Одговор на членот lady_bug)
Непосредна врска до пораките: 427
13.7.2011 11:01:01   
mamicki
Nekoja salaticka da se napravi? I taka e prezesko za druga hrana user posted image , ili nekoja brza przenica, nekoj omlet ili spageti...

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 428
13.7.2011 11:01:57   
libra.n
Najpametno ke mu bide toa, nesto gotovo da ni donesat za jadenjeuser posted image , jas ke se farbam sega, taman i da se istusiram da mi olesni malku. Zenski porasnati vi se gradite vo tekot na bremenosta? Mene NE!user posted image A tolku se nadevav...

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 429
13.7.2011 11:04:00   
Annet
добар ден user posted image
е јас за ручек веќе не мислам само кажувам што ми се јаде,фала богу свекрва ми е дома и ни готви жената,ете зошто е убаво да си има свекрваuser posted image и ни чисти и пегла женатаuser posted image

еве јас штотуку се вракам од лекар,бев да ми препише шуруп и да се консултирам за фолната дека ќе ја пијам до крај,и ми вика земи си Јод Фолат, а што ќе ми се тие(90 таблети) јас утре велегувам во 9ти.

па си викам да си пијам Тифол......
и чекав од 8 до 10 за рецепти и мажи седнати не стануваат да седнеш со волкав мев...еееееее како се нанервирав....

и сега наредната недела да одам за преглед и за брис (и тоа док не е ич заинтересиран,ми вика ти кога мислиш дојди наредната недела,бог да чува ,па ја ако знам кога нема да одам да си прашам) ......
уф леле
одвај чекам да заврши веќе и да се помириме да се гушкаме user posted image

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 430
13.7.2011 11:11:25   
Andriance
Libra.n ja se popraviv sekade, do sega sum 20 kila...a gradite abe ne mi mrdnaa...prosto da se isfrustrirash user posted image inaku sega se vrakajm of ednokrinologija..rezultatite i od tiroidatat se odlicni ama kapak...izleguvame so mm i ni ja nema kola...ama mene lap top od rabota vntre i prosto da se molis pajak da ti ja dignal kolata user posted image i taka ojdoa na gladno srce 2000 denari user posted image inaku vcera ama bas ic nemozev da zaspijam..edvaj nekako vo 6h i morav da stanam u 8h...toa e

pozrdavce

Непосредна врска до пораките: 431
13.7.2011 11:23:22   
Carelija
Dobar den i od mene zenulinja. Ajde i jas da se prijavam na spisokot na prisutnost na forumov user posted image
Ne deka kojznae kako se naspav ama barem dremnav sinoka taka da se nadevam deka deneska ke imam sila nesto da zapeglam, ne za drugo tuku da mi se namali rabotata ( utre doaga majka mi i ke mi donese se sto ima dosega kupeno za bebusot pa ke imam dodatna rabota za perenje i peglanje).
Inaku deneska navistina se pekolni gorestini, sedete si doma i ni glava pojavuvanje nadvor user posted image
Annet blaze tebe so svekrva ti.

"s greatest accomplishment is being a Mom !!!

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 432
13.7.2011 11:40:51   
sandriana RR
Hanna 81, kupoholicarkata  ja ima skoro vo site knizarnici, duri i vo Super Tinex i vo Vero Jumbo, i chini okolu 200,00 denari. Jas konkretno ja kupiv od edno knizarnice vo TC Biser.

(Одговор на членот Hanna 81)
Непосредна врска до пораките: 433
13.7.2011 11:44:09   
libra.n
E pa toa vikam i jas Andrijance, cela se zdeveliv,okolu 17 kg. a gradite duri mislam deka vo odnos na telovo mi se i namaleni...user posted image . I mene ke mi dojde uste nekoe vreme svekrva, pa zatoa si se oslobodiv nemam cisteno nisto, da ne i bide dosadno koga ke dojde za se zanimava dodeka sum jas na bolnicauser posted image .

(Одговор на членот Carelija)
Непосредна врска до пораките: 434
13.7.2011 11:57:40   
hoho
Кога сме веќе кај градите мене ми се огромниииии user posted image , до душа се ми е огромно. А Либра денес пак си на контрола? дека си пишала да се занимава свекрвица додека си во болница, или мислеше за кога ќе се породиш?
Анет зошто уште пиеш фолна?

Непосредна врска до пораките: 435
13.7.2011 12:10:05   
Carelija
Lele hoho ne mi zboruvaj za golemi gradi user posted image
Jas siromaskata na moite 172cm i 62kg nosev 75 prsluce pred bremenost, a sega nosam 85, i me faka panika da ne mi ostanat volkavi.
A mazleto moe vika ooo boze samo volkavi da i ostanat gradite user posted image user posted image user posted image
Kutar toj sega barem moze da fati cicka na mene user posted image

"s greatest accomplishment is being a Mom !!!

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 436
13.7.2011 12:15:56   
hoho
ХАхахахахахахахахах, ај да не ти кажувам јас дека носев 85 а сега 95user posted image user posted image user posted image и пак ме стегаат прслуците user posted image Јас по природа сум големограда ама сега сум огромнограда user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 437
13.7.2011 12:31:21   
SkCura77
Zdravo devojcinja!  user posted image Da ne vi e pretoplo deneska, a? he he user posted image
Uste eden pekolen den i jas ne znam kako kje se izdrzi! Za jadenje bez da se vkluci ringla i rerna samo na salata mi teknuva, a jas ne smeam da se zezam so menito, moram da butam proteini. Srekja kujnata ni e odvoena so hodnik od dnevnata pa kje mi dojde kako tampon-zona za toploto od sporetot. Bapnav pileski bataci za supa i posle edna musaka nabrzaka da ja zdrobam i sama neka se pece u rerna.
Vcera bev na vaginalen pregled... Lele, pogrozno nesto ne sum doziveala. Doktorkata si bese mnogu profesionalna i strucna, ama jas izgleda nesto se zgrciv na pola pa posle si imav psiholoski traumi. A ubavo mi rece kako mislam jas da ragjam prirodno ako se tresam i na najmala bolka. Epten ispadnav svilena, ne deka bolese, kolku sto cuvstvoto bese... bljak user posted image ! A slednata nedela pak istoto user posted image user posted image   Ajde, sve za ljubov na bebuvko, sve kje se izdrzi

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 438
13.7.2011 12:34:52   
SkCura77
A gradite mene ne mi se zgolemija nesto posebno, oduvek si gi imav sredno -golemi,
ama kako da mi visnaa i kako da mi se pojavija strii. user posted image
Gi mackav  so krema, ama izgleda dzabe. A za toa sto visnaa sama sum si kriva, zasto ne nosev prsluk ic, site me stegaa i me gushea, pa polesno mi bese po doma zimoska da si dremkam po bodi i trenerki, a letovo vo siroki maicki. Site me vikaat deka so doenje povekje ke porasnele i kje svisnale i mi rekoa ako sega kupuvam prsluci za doenje, onie so specijalnite dupli triagolnici, da zemam eden broj pogolemi.

(Одговор на членот SkCura77)
Непосредна врска до пораките: 439
13.7.2011 12:39:11   
Andriance
Lelelelelle ja imam ajde da receme normalni gradi ama ubavot beshe vo toa shto mi bea gore i mnogu, ama stvarno mnogu retko nosam prsluk...duri ako mi veruvate i sega na rabota nenosam, osven neli ako ne e procirno...vikate kje mi ovenat a??? of lelel majko shto se ne treba dsa istrpime user posted image a i toplovo - kapak

Непосредна врска до пораките: 440
13.7.2011 12:41:07   
SkCura77
Bethany, i nie imame skoro isto takvo montazno krevetce, samo druga boja. I jas se zamisliv za vidot na duseceto, toa potvrdoto sto stoi na gornoto nivo nekako mi e tvrdo, pa izgleda kje stavam nesto nad nego, kjebe ili pokrivka, kako sto sugeriraat drugite. A ni dadoa dva duseka so toa, edniot e mnogu mek i se previtkuva, a drugiot e od Simpo i nekako mi e taman za tvrdost za bebe. Citav koj kakvi duseci ima, sigurno si postojat pravila za bebinja do koga kako da spijat, zasto gledam nikoj ne preporacuva pernice, tuku tetra-pelenka svitkana na 4.
Nie kupivme pernice za bebe so se postelninata obicna za krevetceto, zasto ne treba ogradica za toa, ama site mi rekoa pernice po 1 godina.

Непосредна врска до пораките: 441
13.7.2011 12:44:34   
Annet
hoho и ја незнам зошто уште пијам фолна,ми рече до крај ќе ја пијам,претпоставувам дека имав нискоризичен ХПВ,па заради некоја заштита,штознам.и ја си слушам си пијам.ама сега ме буни што ми вика да си купам ЈОД ФОЛАТ а тие се 90 апчиња,зарем ќе ги пијам уште 3 месеци а ја ке се породам месецов ...

инаку мне градите на почеток ми пораснаа ненормално а сега си се вратија пак исто,се чудам и сама,само ми се по тврдиuser posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: hoho

Кога сме веќе кај градите мене ми се огромниииии user posted image , до душа се ми е огромно. А Либра денес пак си на контрола? дека си пишала да се занимава свекрвица додека си во болница, или мислеше за кога ќе се породиш?
Анет зошто уште пиеш фолна?

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 442
13.7.2011 12:46:35   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany

user posted image
da za istoto sme mislele samo sto ja nema zavesata jas taka odluciv a ti si znaes za duseceto,i so zdravje da si go koristiuser posted image a tvoeto user posted image kakvo bese momce ili devojce naseto e devojce ama nie se odlucivme da bide rozevo so sivo

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 443
13.7.2011 12:48:12   
SkCura77
Mene mi stanaa pomeki i posvisnati i samo malku pogolemi. Neli bebinjata vlecele pri cicanje i si igrale so bradavicite, zatoa kje ni svisnale i kje stanele pogolemi. 

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 444
13.7.2011 12:48:48   
libra.n
Blazesi vi sto ste gi zgolemile brojcinjata na prslucinjata, mene najmaloto brojce mi bese golemo a sega mi e tocno samo vo sirina deka sum zdebelena a inaku pak ne go potpolnuvam celouser posted image katastrofa! Sao mleko da imam si vikam pa kakva saka neka bidam. Hoho, ne sum na kontrola, mislev koga ke se porodam ke dojdi ama se nadevam deka ke bide toa drugava nedela obaveznouser posted image .SkCura, koj ti bese termin ne mozev da te najdam vo spisokot, i zosto sega vaginalen pregled?jas eve 40-ta nedela vlegov i uste sum nemala.A kaj ni se drugive trudnici? Na pr.Lilicka, Lete, Lara2224, bebuskatamoja...i sorry ako ispustiv nekoja?

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 445
13.7.2011 12:49:39   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance

Jana81 krevetceto e najprekrasno na cel svet...posebno plakarceto so presoblekuvalnata ja prosto samo mu pekam na mm koga kje pocne da mi pravi (ppsto go biva za takvi raboti, a gotovite se nad 10 000 denari) moze i kje ti ja ukradam idejata ahahhaha
i naseto e mpntazno na chico, i ja sum na misla dali odam da stavime dushece...nekoj mi kaza deka bilo poubvao barem prvite 40 dena bebe da spie na trdiot del...a ne znam ni kakvo dushece ni koja cena se osven dormeo, a za toa nekako i ne sum bas za...ajde ve molam help

backiiiiiiiiii
andrijance jas vo skopje ne sum prasuvala a vo stip vo andrej kompani prasav ima od 800 i od 1200 so tie nekakvi pruzini toj go najveke zimale a isto i vo kocani i tamu mislam deka bese dali 800 dali 1200 ne me fakaj za zbor,a za dormeo za vo krevence mene ne mi se zima bidejki toj mal dusek posle kade ke go iskoristis podobro zacuvaj gi parite pa koga ke mu parvite decki krevet ke mu staves dormeo jas sum taka vo plan za moeto

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 446
13.7.2011 12:54:25   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: Carelija

Andijance iskreno receno i jas bev zapnata za dusece na dormeo bidejki i jas i soprugot go imame, isto i pernicite i postelninata, megutoa mm so pravo me predomisli, odnosno mi vika a sto ako ete deteto ne saka da spie vo krevetceto ako pisti koga ke go stavis, a imame takov primer vo drustvo pa krevetceto im ostana novo (a 5000 den nemam namera da frlam). I zatoa se soglasiv na joga na chipolino sto e stvarno tvrda i ubava a i montaznoto krevetce ni e na chipolino.
E sega nie sme vo plan montaznoto da go koristime do izvesen period, odnosno dodeka maliot ne pocne da sedi a togas na red doaga vtorata funkcija na krevetceto t.e. gradinka, a za spienje tuka e drvenoto krevetce. Nekako mi e glupo da go spustam deteto da mi spie na vtoroto nivo, isto kako da e na zemja staveno, pa ne joga ne znam sto imalo.
A ke vidam dali ke ja stavame jogata od pocetok ili ne, u ostalom so drvenite krevetcinja ne odi takov del pa bebencata vednas si spijat na joga i ne im e nisto.

carelija duso sekoj si ima svoe pravo ali jas mislam deka vtoroto nivo e i najubavo za user posted image nema da bide mnogu nisko dusekot e 20cm visok a i toa mi se sviga sto e dlaboko sto ne moze da se prevrte preku krevenceto sto znam prijateli sto imaat drvano krevence i posle 1 god ne smeat da go ostavat samo da spie bidejki stane i visne se nadole a od ova ke ne moze da izleze samo moze od stanata sto ima patent kako vratnicka ako e otvorena od toa da izleze mene bas mi se sviga taka se smeevme so mm kako majmunce ke gleda preku mrezata vo sekoj slucaj tvoe pravo ti si znaes samo roditelot si znaes najdobro za svoeto user posted image ,a toj dusek od chipolino od kade go zema i kolku pari ako moze da mi kazes

Непосредна врска до пораките: 447
13.7.2011 12:55:56   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: Carelija

http://shopping.flu.ro/files/clients/95/196/p/57/patut-pliabil-yasmin-chipolino-346992.jpg
Btw ako vi se otvori ke vidite kakvo e naseto krevetce, inaku ne postoi dr nacin da prikacam slika sekako probav

nie istoto go sakame samo rozevo so sivo e od kocani ke odime da go zememe posle 25 juli

Непосредна врска до пораките: 448
13.7.2011 12:58:00   
SkCura77
Libra, nedelava sum 38 GN  a pregledot bil vaginalen i racen za da se vidi dali i kolku sum otvorena i dali mi omeknalo grloto na matkata. Spored toa sto edvaj uspea da go napipaat, zasto jas skokav kako da me fatilo besnilo, izgleda deka kje si pocekam uste, te ne bilo namesteno, te bilo visoko, te bilo daleku glavceto, pa mozelo da se svrti, pa grloto bilo tvrdo i sl. CTG-to bese OK, ne pokazuva nikakvi kontrakcii a plodovata voda spored ehoto bila dovolna kolicina. Mene i onaka termin mi e na kraj na juli, pa nesto ne se zasekirav za informaciite, samo sto cuvstvoto mi bese gadno. 

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 449
13.7.2011 13:01:48   
SkCura77
Mamicka77, nas krevetceto montazno isto ni e od Chipolino, a go dobivme na podarok so boi bebesko i teget sino so portokalovo, a slucajno se pogodija boite zasto i kaj mene MI (MU)  GO VIDOA za user posted image user posted image
Sto i da e, samo neka e zivo i zdravo, prvo mi e, pa ne mi bese ni vazno.
Najvazno mi e i poroduvanjeto da mi pomine so lesno i bez problemi.

Непосредна врска до пораките: 450
Страница:   <<   < Претходна страница  16 17 [18] 19 20   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  16 17 [18] 19 20   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Соби за игри.
пеперутка16

Колку често ги носите вашите деца во игротеки?