Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 13.7.2011 15:25:03
Andriance
Jas sum cista sprotivnost od se prirodno sum so prosecna tezina, 59 kila imav koga ostanav trudna...sega teram 8-mi mesec i imam 20 plus se shiram i od napred i odpozadi..i nemam ni zolto-kafeava linija nitu pak pupace mi e ispaknato...nosam decko..znachi apla nema vrska ete taka ahahha
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 13.7.2011 15:47:56
hoho
Јас имам линија на стомакот,светло кафеава и одамна ја имам, околу пупакот сум кафеава да не речам модра и со вени низ цел стомак. На градите ми се појавија малце стрии пошто ептен ми се зголемени во бременоста и на почетокот ми беа тврди камен а сега ми се меки и на нив имам вени што се познаваат ептен. Прстите на рацете ми се потечени и неможам да направам тупаница од што ме болат, нозете ми се буквално како на мече и не ми ги собира во ништо, другото е ок , ако остана нешто друго Ете се опишав цела. ААааааа и устата ми е како силикони да сум и ставала
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 13.7.2011 15:52:57
SkCura77
Mene pupakot mi e bledo-kafeav a isto i taa linijata (linea negra) mi e bleda. Venite na gradite mi se poznavaat epten, kako modra pajazina, zasto imam bled, skoro proziren ten, pa deluvaat mnogu strasno. Devojcinja, sakav da ve prasam dali vi izlegoa bemki dopolnitelni? Jas si gi imav i prethodno, ama sega koga se zagledav vo ogledalo mi se cini kako epten da se namnozile, a MM mi vika deka sum bila kako riba-pastrmka ili kako kuce-dalmatinec so niv. Kaj vas ima nekakvi promeni na kozhata sto gi nemalo prethodno? Bemki, fleki, damki, tocki, crvenilo i sl?
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 13.7.2011 15:53:11
Carelija
ИЗВОРНА ПОРАКА: Annet
eee da da denes razbrav deka ako papokot na majkata bil ispapnat napred bilo masko deteto,a ako ne e bilo zensko,kaj mene ne e napred izlezeno,vie sto vikate ima li vistina vo ova??
1 mojot papok od sto e vnatre piknat nemozes da go najdes 2 sekoj sto dosega me videl mi vika deka nosam zensko Zaklucok: Nema blage veze ni ednoto ni drugoto (mislam ni verzijata so papokot nitu so nadvoresniot izgled na stomakot ). Jas si nosam since i toa 100% na posledniot pregled duri doktorot ni rece bravo i testisite se super spusteni inaku ke se vika Gjorgi
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 13.7.2011 15:56:40
Carelija
ИЗВОРНА ПОРАКА: SkCura77
Mene pupakot mi e bledo-kafeav a isto i taa linijata (linea negra) mi e bleda. Venite na gradite mi se poznavaat epten, kako modra pajazina, zasto imam bled, skoro proziren ten, pa deluvaat mnogu strasno. Devojcinja, sakav da ve prasam dali vi izlegoa bemki dopolnitelni? Jas si gi imav i prethodno, ama sega koga se zagledav vo ogledalo mi se cini kako epten da se namnozile, a MM mi vika deka sum bila kako riba-pastrmka ili kako kuce-dalmatinec so niv. Kaj vas ima nekakvi promeni na kozhata sto gi nemalo prethodno? Bemki, fleki, damki, tocki, crvenilo i sl?
Postov ko jas da sum go pisala Se imam duso osven bemki. Znaci vo potpolnost se isto do papok do linea negra i se dr. A kozata cela mi e flekosana i mi se lupi kako luspi od riba , zgora na se imam pegi pojaveno na liceto
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 13.7.2011 16:00:49
hoho
SkCura мене ми излегоа бемки и флеки на стомакот, вака на друго место не. А јас ич немам бемки ама еве сега на стомакот имам, а пред да забременам имав само една на стомакот. Некои се како флеки а некои се баш црни бемки. Незнам зошто така, од кај дојдоа
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 13.7.2011 16:05:25
SkCura77
Se sekiram sto moze da bide toa so bemkite, zasto site mi vikaat deka se povrzani so poceten rak na kozha, pogotovo ako tolku se namnozile. A jas begam od soncevo kako vampir! Inaku za ime uste ne sme odlucile so MM, toj si ima tri favoriti, a mene mi se dopagja skoro sekoe vtoro uobicaeno MK masko ime, i Nikola, i Lazar, i Dimitar, i Kiril, Vladimir, Alexandar, Robert i sl. Uste nemame odluceno, a jas go zezam MM deka stom za imevo sme neseriozni, pa za roditeli kojznae dali kje ne biva.
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 13.7.2011 16:14:13
jana81
eve me i mene denes nekako mi e mn zesko samo se potam a pocnaa i po malce da mi otekuvaat racete i nozete. i jas nosam masko i stomakot stvarno mi e cel na napred i mi se pojavija veni na stomakot i na gradite, dr promeni na kozata nemam kako fleki i bemki. pred malku dojde komsivkata so alistenca od butikot demek da odberam nesto a jas uste tolku se zbuniv neznam sto da odberam od tolku raboti.za iznesuvanje od bolnica mislev da zemam nesto poubavo da ne se spikozni i sl tuku neki pantaloncinja so maice ama takvite ili se teksas ili nekoj krut materijal i ne mi se bendisaa, i pak ke bide izgleda nesto pamucno. ajde majki davajte idei sto da se kupi za iznesuvanje, sepak toa go zamisluvam kako eden vid svecen cin. lelee se iznapisav jas, inaku bebko ke se vika BLAGOJA
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 13.7.2011 16:23:06
sladjana ms
Devojki zdravo!Jas se izvinuvam sto upagam vo ova tromececie inaku jas sum vtoro(24 nedela) megutoa vie kako poiskusni trudnici se nadevam ke mi pomognete i ke mi dadete brz odgovor.Denas popladnevo pocnav da imam blagi menstrualni bolki i mislev brgu ke pominat no eve veke uste gi imam kako lev jajnik da me podboluva.E sega se plasam mnogu i dali toa e voobicaeno ili ne treba taka da bide i plus ne znam dali ova e moze reakcija bidejki racunav deka vo ovoj period ako ne bi bila bremena bi imala mesecen ciklus ili nema vrska ova moe mislenje i vtora rabota denes bebce posilno udira od voobicaeno do sega.Dali ovi bolki se reakcija na ovie raboti,dali ova e voobicaeno i kaj drugive trudnici ili da si pojdam na lekar za sekoj slucaj?Izvenete za dolgiov post se nadevam na brz odgovor Pozdrav!
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 13.7.2011 16:25:54
SkCura77
I jas imav takvi bolki, a sega sum 38 GN. Isto kako da me bolea jajnicite pri ciklus i isto bea menstrualni bolki. Moze da ti e nastinato meseto ili besikata, a bebeto sto klocka posilno moze kje klocka uste posilno kako sto kje odminuvaat nedelite, barem kaj mene bese taka. Za sekoj slucaj, mozes da se konsultiras so ginekologot tvoj.
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 13.7.2011 16:30:45
vanessa30
Slagana, ne se sekiraj, poveke odmaraj i telefonski konsultiraj se so ginekologot, za da ne odis po zestinive bez pricina. I jas imav bolki vo dolniot del, te levo te desno, pa kaj bubregot. Iako e suste malo, moze da e i bebenceto da ti pritiska na nekoe mesto. A toa sto mrda e super znaci si se mesti vo po pogodna polozba, i pri toa dvizenje moze da pritiska na nekoj del. Pozdrav
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 13.7.2011 16:34:15
Carelija
Jas imav takvi da recam problemi vo vtoro tromesecje, ama fintata bese sto sum si karlicno potesna pa kako se sirese matkata pritiskase nasekade i od toabe a bolkite na jajnicite. Najverojatno i tebe ti se bolikte od toa sto se siri matkata ama za sekoj slucaj napravi si konsultacija so lekarot (kolku da ne te jade somnez)
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 13.7.2011 16:35:20
libra.n
Sladgana ms, i jas se soglasuvam so SkCura77, deka ili mozebi si nastinata a mnogu verojatno e od sto kloca bebeto, jas krkav takvi udari vo toj pariod i me bolese stomakot tamu kaj sto klocase najmnogu (sepak pojdi na doktor za da bideme sigurni deka e taka). Jana81, za od bolnica i mene mi bese kef golem da ja zemime so nekoe fustance ama koga vidov dka site se od kruti materijali, mi bese grev pa da go prepravam deteto, zosto da go macam najubavo e vo pamucno a i kozickata uste mu e nezna i podlozna na iritacii. Pa si zedov pamucno kompletce, a za doteruvanje ima vreme ke gi doteruvame ponatamu vo nekoi stosni alistenca
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 13.7.2011 16:43:11
sladjana ms
Idni mamicki prekrasni ste!Vi blagodaram za sovetite i brzite odgovori.Jas postojano ve citkam i sledam sto vi se slucuva i na site vi posakuvam lesna bremenost i uste polesno poroduvanje.Pozdrav i do site vas!
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 13.7.2011 18:16:23
Annet
sekako deka sega sakame da si go doterame bebenceto vo najubavo i najintesno alistence.i jas sakav da i kupam nekoe fustance pa so cipce kapce ,da bide kako kukle.... no kupiv pamucno kompletce od onie sto odat komplet so pelena golema i so poveke raboti vnatre,em ke si gi iznosi malku em se mn slatki i pamucni i se slozuvam so libra.n.. sekako nas ke ni bidat najubavi na celiot svet
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 13.7.2011 18:43:14
Bethany
Јас се уште немам земано ништо за изнесување, ама сигурна сум дека ќе биде некое памучно комплетче, од тие такви во кутијата. Има голем избор на бои и дезени и сите се слатки, а бебето ќе е најслатко дури и да е голо
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 13.7.2011 18:47:00
Bethany
ИЗВОРНА ПОРАКА: sladjana ms
Devojki zdravo!Jas se izvinuvam sto upagam vo ova tromececie inaku jas sum vtoro(24 nedela) megutoa vie kako poiskusni trudnici se nadevam ke mi pomognete i ke mi dadete brz odgovor.Denas popladnevo pocnav da imam blagi menstrualni bolki i mislev brgu ke pominat no eve veke uste gi imam kako lev jajnik da me podboluva.E sega se plasam mnogu i dali toa e voobicaeno ili ne treba taka da bide i plus ne znam dali ova e moze reakcija bidejki racunav deka vo ovoj period ako ne bi bila bremena bi imala mesecen ciklus ili nema vrska ova moe mislenje i vtora rabota denes bebce posilno udira od voobicaeno do sega.Dali ovi bolki se reakcija na ovie raboti,dali ova e voobicaeno i kaj drugive trudnici ili da si pojdam na lekar za sekoj slucaj?Izvenete za dolgiov post se nadevam na brz odgovor Pozdrav!
Слаѓана, и јас имав минатиот месец и повеќе такви менструални болки, баш се бев исплашила, и беа баш во време кога ќе требаше да имам циклус да не сум бремена, лежев и одмарав што е можно повеќе и после кога му спомнав на докторот, тој ништо не искоментира, прегледа ме и на ехо и вагинално и се беше во ред. После тоа немав повеќе такви искуства. Сигурно не е ништо страшно, само одмарај и пиј течности.
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 13.7.2011 18:52:27
mamicki
Ve citav, pa se tusirav i napraviv popis Strii- nemam, linia negra, ic, gradite mi se isti, samo veni imam poizrazeni, inaku, sosema se isti, papokot mi e strasen oti bebevo e legnato trdulavo, pa cel mi e razvlecen kon desno, a benki, imam nekolku novi, na gradite, i na slabinata.... Liceto mi e sosema isto, samo sto kozata mi e posjajna i pozategnata... Stomak imam samo napred vo spic, nastrana ic, pa vo profil izgledam strasnooooo , i da najvaznoto kje go zaboravev: nozete i zadnikot mi se kako niva neorana, celulit, celulit, celulit....oh, Boze, sto kje mu pravam posle Za zemanje na Kliment od bolnica kupiv set od 5 parcinja, no planiram da go iznesam samo vo pampers, bodi i spikozni so stapalca, normalno, ako ostane vaka zesko do krajot na mesecov....
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 13.7.2011 18:57:27
Jule0712
zdravo zenski kako ste denes?? jas poludev po zestinive denes nekako mi se cini deka i klimata ne raboti kako sto treba inaku vcera vlegov vo 30-ta nedela i za krevetce ke gledame od narednata nedela...inaku i mene gradite mnogu mi porasnaa nosev gradnik 80-ka a sega 95-ka imam modri veni niz celi gradi i taa linija negra na stomakot inaku drugi kozni promeni nemam.... za papokot mi e ispapcen napred i sekoe utro koga ke stanam mi e so poinakvo poremetuvanje ...inaku nosam momce i sakam da se vika Kalin ama mm ne e mnogu vooduseven ama vika ti si majkata i ajde ako ti e tolku kef neka e taka...inaku toj saka da se vika Irinej
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 13.7.2011 21:19:16
Calypso
ИЗВОРНА ПОРАКА: SkCura77 Devojcinja, sakav da ve prasam dali vi izlegoa bemki dopolnitelni? Jas si gi imav i prethodno, ama sega koga se zagledav vo ogledalo mi se cini kako epten da se namnozile, a MM mi vika deka sum bila kako riba-pastrmka ili kako kuce-dalmatinec so niv. Kaj vas ima nekakvi promeni na kozhata sto gi nemalo prethodno? Bemki, fleki, damki, tocki, crvenilo i sl?
Појавата на бемки или пак потенцирање на веќе постоечките бемки е нормално во бременоста. Ама ако сакаш да бидеш помирна, оди на дерматолог да ти направат дермоскен. Јас немав нови бемки во бременоста, ама една голема што ја имам на грбот од раѓање како да ја подзакачив неколку пати со маицата и ми прокрваре, многу се уплашив. Ми кажаа дека е нормално бемките да се потенцираат или да станат поизразени, па не отидов на лекар.
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 13.7.2011 22:25:59
Carelija
E sto e najtragicno od se jas uste od 2-3 mesec okolu ustata i nosot imam ogromni crveni lisi koi nikako ne pominuvaat eve vo osmi ke vlezam Bev i na kozen mi prepisa adventan i nikakov rezultat nema i nz sto da pravam na momenti uzasno cesaat i pecat. Abe sto da kazam kozata i e totalno smeneta da ne recam skrastavena, i na mm stalno mu velam deka se osekam ko nebanjata, ako kozata mi otence od kapenje po 100 pati Ima li nekoja vakov problem
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 13.7.2011 22:45:56
lilicka
Здраво трудници како сте,како го поднесувате ова жеско време?Јас несмеам ни клима дома да уклучам одма почнувам да кивам и кашлам и морам да се вријам Денес ми е последен термин....јас немам абер од пораѓај до кога незнам..... Почнува да ме фаќа ептен нервоза,ми рекоа да седам дома и да чекам болки...но до кога ова чекање ме убии
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 13.7.2011 23:36:32
Bethany
Лиличка, уште малце. Многу поминало, уште многу малце останало. Знае си бебето кога ќе излезе. Изгледа уште сега ти ја тренира трпеливоста.
Царелија, јас немам проблеми со кожата, кај мене веќе од почетокот на бременоста забележав потемни кругови под очите, не е многу изразито за другите, ама јас ги приметувам. Тоа е една од промените и ја имам линеа негра, само исто така не многу изразита, ама многу е смешна. Првин ми се појави од папокот надолу, а после извесно време и од папокот нагору, само не во иста линија како она долна. Ептен смешно изгледа.
Мамички и јас по нозете и задникот имам многу целулит, ама имам некаде читано дека тој се вика труднички целулит, демек ќе спадне после пороѓај, наравно оно што е добиено во бременоста, дека тоа било всушност вода што се задржува во организмот. Е сега не знам колку е точно, ќе видиме, ама прифатив ово како вистина чисто да ми биде полесно.
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 13.7.2011 23:46:51
libra.n
Lilicka bas denes mislev na tebe deka ti e kraen termin, sitno brois ne se nerviraj sekundata ne znaes sto ke ti donese...(koj ti go kazuva ova, jas puknav od nervozi sto uste nemam bolki) Bethany i kaj mene taka se pojavuvase linea negra i stvarno smesno izgleda . Inaku veke strav me faka od sto doaga vreme za legnuvanej a znam deka i ovaa ke bide dolga nok ne ke mozam da zaspijam i ke me poludi nervoza. Zedov kniga da citam, ajde da vidime dali ke me zaspija nokeska.
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 14.7.2011 8:00:13
mamicki
Lele, aman, kazete recept za spienje! Poslednive dva dena nemam spieno ni 5-6 saata se ako soberam zaedno ... Ni klima pomaga, nisto... I ako uspeam, so trista maki da zaspijam, se budam po saat-dva