|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27...
9.7.2011 17:56:05   
Carelija
Jule jas mislam deka dokolku nemas bolki vo kicmata ne e nisto strasno tuku bebceto si pritiska so glavceto i zatoa osekas bolka.  I jas pred nekoj den duri bev vo 29 nedela ispaniciv zaradi istata rabota ama vcera na pregled se potvrdi deka e od glavceto na bebenceto. No dokolku imas bolki i vo kicmata konsultiraj si se so lekarot sto ti ja vodi bremenosta. Inaku vrtoglavica i zatemnuvanje na vidot mi se ima ednas sluceno i mene pred mesec mozebi, ama od zesko vreme i nizok pritisok mi bese mene a krvta ne mi e za taka niska.

"s greatest accomplishment is being a Mom !!!

(Одговор на членот Jule0712)
Непосредна врска до пораките: 276
9.7.2011 18:00:41   
dushice
rr mamicki mene nesto mi e mnogu tvrd stomakov sto moze da bide?user posted image

a za zestinive mene mi pomaga samo felce azura clasic gelot za tushiranje mi drzi ladno na kozata i jadam ovosni jogurti so musli od jogobela me osvezuvaat jadete i praski. ama vo mali kolicini jadete kruski taka nesto slusnav na bebe magazinuser posted image

(Одговор на членот Carelija)
Непосредна врска до пораките: 277
9.7.2011 20:22:47   
jana81
eve me i mene me nemase nekoe vreme pa odvaj uspev da iscitam se sto e napisano.
inaku vcera se vrativ od bolnica pak prokrvarev i pravec sk lezev 5-6 dena i ajde doma
sega se e vo red prodolzuvam so lezenjeto i se nadevam deka nema da se sluci pak.
mozebi nekoj se sekava pred nekoe vreme pisav deka na kontrolata vo sistina mi rekoa deka bebceto izgleda ima samo edno bubreze, e sega vo drzavnavna me gledaa trojca doktori i site go vidoa i drugoto bubreze zaci se e vo red dzabe sum se panicela
a i da se pofalam mm otide da go donese krevetceto i mn sum srekna sto veke e gotovo i konecno ke go vidam, a ako naucam kako se stava slika obavezno ke se pofalam
pozzdravce...

(Одговор на членот dushice)
Непосредна врска до пораките: 278
10.7.2011 0:38:10   
Jule0712
Dushice i mene na mi bese tvrd stomakot pred eden mesec cinam bese i koga otidov na kontrola na eho ginekologot mi rece deka zidovite na matkata ne se opustaat dovolno za da si napravi prostor bebceto da mrda vnatre i zatoa se stvrdnal stomakot...pa mi dade da pijam ,,Utrogestan,, od 200mg (sodrzele hormon progesteron) za opustanje na muskulaturata na matkata i veke na narednata kontrola se vrati vo normala stomakot i mrdanjeto na bebceto bese slobodno inaku koga mi bese tvrd imav nekoi tapi bolki koga ke se pomestese ...sega e se vo red na poslednava kontrola minatata nedela isto bese super i mi rece da gi pijam do 8 mesec t.e do 36 GN zasto ne smeelo da se prekinat naglo ....prasaj ja za sekoj slucaj maticnata i kazi mi ako ti kaze nesto za apcinjata oti mene sto ke mi dadat toa pijam user posted image a vo medicinava mn nemam verba user posted image t.e vo lekarive pa ako nesto razberes kazi mi....pozz

Непосредна врска до пораките: 279
10.7.2011 1:17:04   
libra.n
I mene istoto mi se slucuva, samo ne cel stomak tuku kako topka mi se pravi na edno mesto i se stvrdnuva. Pa ne sum ni razmislila da ja prasam maticnata, mislev deka e normalno oti mu se smaluva prstorot na bebeto. Sega sum skoro polna 39 nedela a veke ova mi se slucuva cel 9-ti

Непосредна врска до пораките: 280
10.7.2011 1:22:57   
eleonorastrumica
I jas da vi se priklucam i kaj mene e isto ,jas sum 37 nedela i 4 dena,isto mi se stvrdnuva stomahot tu na edno tu na drugo mesto,i toa ete taka cela nedela veke,se si mislam malce mu e prostorot na maliot i ne krevam panika,pa ajde nekoj poiskusen neka kaze ako znae dali taka treba da bide ili ne

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 281
10.7.2011 1:32:33   
Jule0712
и уште да ве прашам нешто : дали на некоја од вас ви се случува да ви течи некоја течност од градите ? еве веќе еден месец како преку две веќери се разбудувам и на пижамата имам водени дамки а ако не се водени тогаш се суви но имаат бела боја....матичната ми вика млечните жлезди почнале да лачат колострум (мислам ми рече се вика течноста) ама јас си викам да не е мн рано јас сум само 29-та недела а ова ми се случува може од 25-та .....позз

(Одговор на членот eleonorastrumica)
Непосредна врска до пораките: 282
10.7.2011 10:36:34   
arh_diz
Jule0712 pametno si napravila sto si otisla na ginekolog za stvrdnuvanje na stomakot.Moze da dojde i do predvremeno poroduvanje
To sto ti tece od gradite e normalno nisto strasno

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 283
10.7.2011 10:47:37   
Annet
eve i ja da si ja kazam makata ;-)
siinoka se setav niz grad.zesko tesko ne se disi.....naednas osetiv 2-3 kapki po nozete kako voda a utre vleguvam vo 36 nedela,i tolku bese nisto poveke,naednas otekov celata ,a do sega ne otekuvav ....
odvaj se dovleckav do doma.
malku me fati panika ama se istusirav , sedev nisto ne se sluci drugo, i eve denes se e ok
neznam sto bese toa ama rano za da puka vodenjak a i nemam nikakvi bolki...

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 284
10.7.2011 10:54:35   
mama26
annet ako nemas bolki ne se plasi,,znaci deka bebusot uste ke si sedi tamu,,nemoj da mislis na toa misli na drugo nesto..so lesno da ti e jas se porodiv 38 nedela sigurno uste nedela dve ke si sediteuser posted image

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 285
10.7.2011 11:00:44   
Annet
fala ti mama 26, i jas taka si vikam da user posted image izbutkam barem do 38 nedela..eve mislam celo vreme na dr sute sto treba da se kupi da se napravi.............

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 286
10.7.2011 11:02:55   
Carelija
Dobar den i od mene mamicki, mada neznam kolku moze da e dobar so ovie temperaturi. user posted image
Jas za prv pat utrovo da ne recam posle dolgo vreme se razbudiv naspana uste vo 08h, pa si srediv nekoi domasni obvrski duri salam ne pocnale zestinite i sega duri sednav da pojaduvam, uspat da vidam sto ima novo na rr. user posted image

Annet ne se plasi duso jas mislam deka ne e vodenjakot, zatoa sto od nego treba da istece pogolemo kolicestvo voda a ne edna dve kapki ( mozebi bilo nekoj vaginalen iscedok ) inaku otocite ne treba da te cudat na ova zesko vreme, barem jas mislam deka ti se od toa a ako se plasis konsultiraj si se so lekar. user posted image
pozdravce

Непосредна врска до пораките: 287
10.7.2011 11:07:28   
Annet
mene mnogu mi bese cudno..
ajde da ne kravam panika ama sepak na vas ako ne vi pisam i ako ne si prasam nema koj dr da mi kaze,mojot gin za se mi vika,koa ke se porodis se ke pomine
e aj de de hahaha ;-)))

Непосредна врска до пораките: 288
10.7.2011 11:24:10   
Carelija
Epa i mojata maticna e takva i zatoa na privano si ja vodam bremenosta, a kaj nea odam kolku da ne zaboravi deka sum user posted image user posted image . Sto ke im pravis kako da ne im e toa rabotata, kako da ne zemaat plata za toa. user posted image

Непосредна врска до пораките: 289
10.7.2011 12:48:11   
libra.n
I jas se razbudiv za cudo naspana, odmorena. Izgleda ke odam na matka, nekako kako da mi e posleden vikend pred da se porodam pa si velam da go iskoristam oti posle so bebeto kaj ke setam? Mi e strav malku od zeskovo ama aj si vikam tamu edno kafe ke pieme i ke si dojdime nema da bidam na sonce direktno.Pozdrav do siteuser posted image  

Непосредна врска до пораките: 290
10.7.2011 13:15:36   
Bethany
Драге труднице, поздрав и од мене! Ве читам секој ден, чисто да сум во тек, ама некако сум помрзелива да пишам.

Анет , и јас вчера излегов вечер да прошетам, меѓутоа, за прв пат толку ми отекоа нозете и рацете, и сум убедена дека е од жешкото. Еве и сабајле се будам со такви прсти на рацете како ќебапчиња и вените на рацете ми набрекле, ама што да правам, знам дека е од жешкото. Ќе гледам да избегнувам солта, мада до сега немав проблеми со отоците, ама па и не беше овака топло досега. Јас од утре сум 31 недела, и мене допрва ќе ми претстојат овакви денови. Ама нема да се жалам, ми е најбитно се да е во ред со сонцето мало. Исто и јас малце се замислив од вчера, некако вагиналниот секрет како да ми се зголемил, ама во смисла дека гаќите ми се нон-стоп мокри, ама мислам дека пак од жешкото, од потта, па нека не Господ само чува.
Инаку за тоа стврднување на стомакот, мојата пријателка која веќе е трет пат бремена, ми кажаа дека тоа бебето веќе во недели во кои сте вие се склупчува на едно, па на друго место. Јас немам се уште такво искусено, можеби е рано, ама дефинитивно е пораснало мало мое срценце оти неговите движења сега знаат и да здоболат ептен. Ама нека . user posted image

Поздравче до сите user posted image

Непосредна врска до пораките: 291
10.7.2011 13:20:50   
Bethany
ИЗВОРНА ПОРАКА: jana81

eve me i mene me nemase nekoe vreme pa odvaj uspev da iscitam se sto e napisano.
inaku vcera se vrativ od bolnica pak prokrvarev i pravec sk lezev 5-6 dena i ajde doma
sega se e vo red prodolzuvam so lezenjeto i se nadevam deka nema da se sluci pak.
mozebi nekoj se sekava pred nekoe vreme pisav deka na kontrolata vo sistina mi rekoa deka bebceto izgleda ima samo edno bubreze, e sega vo drzavnavna me gledaa trojca doktori i site go vidoa i drugoto bubreze zaci se e vo red dzabe sum se panicela
a i da se pofalam mm otide da go donese krevetceto i mn sum srekna sto veke e gotovo i konecno ke go vidam, a ako naucam kako se stava slika obavezno ke se pofalam
pozzdravce...

Јана, ми е мило што читам дека се е во ред, така да биде со крај. Господ нека е со нас user posted image
Прекрасна вест е што док. видоа и друго бубреже, овие доктори некогаш ептен знаат да ти одмогнат наместо да ти помогнат.
Честито за креветчето. Нека ви биде за радост, уште малце да спие едно , па понатаму и две три дечиња. user posted image
Кога ти е термин?

< Поракaта ја уредил Bethany -- 10.7.2011 13:21:19 >

(Одговор на членот jana81)
Непосредна врска до пораките: 292
10.7.2011 13:44:11   
Carelija
ИЗВОРНА ПОРАКА: libra.n

I jas se razbudiv za cudo naspana, odmorena. Izgleda ke odam na matka, nekako kako da mi e posleden vikend pred da se porodam pa si velam da go iskoristam oti posle so bebeto kaj ke setam? Mi e strav malku od zeskovo ama aj si vikam tamu edno kafe ke pieme i ke si dojdime nema da bidam na sonce direktno.Pozdrav do siteuser posted image  

Ubav pomin na matka libra. I nie se dogovaravme so prijateli da otideme nekoj vikend duri ne sum porodena da se prosetame do matka a ne izleze nisto od dogovorot. E sega veke nekako i ne sum za vozenje mnogu pa ke ostavime za dr pat, pa oti da ne i komplet so bebusot :P

Непосредна врска до пораките: 293
10.7.2011 13:46:33   
Carelija
btw bethany redno bese da ni se vratis na forumov :) Sto e ova trudnicive so termin vo septemvri nakako mi eskiviraat  user posted image

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 294
10.7.2011 13:58:53   
blond

ИЗВОРНА ПОРАКА: Annet

eve i ja da si ja kazam makata ;-)
siinoka se setav niz grad.zesko tesko ne se disi.....naednas osetiv 2-3 kapki po nozete kako voda a utre vleguvam vo 36 nedela,i tolku bese nisto poveke,naednas otekov celata ,a do sega ne otekuvav ....
odvaj se dovleckav do doma.
malku me fati panika ama se istusirav , sedev nisto ne se sluci drugo, i eve denes se e ok
neznam sto bese toa ama rano za da puka vodenjak a i nemam nikakvi bolki...

Водењакот не пука така user posted image ќе осетиш јак млаз топла вода како излегува од тебе, така капка по капка не излегува, не се плаши.
А отоците-па нормално е, во 9ти влегуваш плус времево е пеколно.
Не грижете се за ништо, после пораѓајот се ќе се среди.

Непосредна врска до пораките: 295
10.7.2011 14:20:45   
mamicki
Otoci fala Bogu uste ne sum videla... Ama letovo pobelev mesto da pocrnam user posted image , samo do 10 ili po 18 izleguvam nadvor, mi se smaci vekje od doma kvacenje, a posle so bebusot pak isto... ama togas kje ima sto da pravam baremuser posted image

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 296
10.7.2011 15:15:20   
dushice
jule0712 posledniov pat koga bev mi rece deka bile kontrakcii i nisto ne mi dade da pijam malku se nerviram sto ne me prati na ctg a sega sum 34 +3 i neznam sto da pravam nekako mi stana nezainteresiran doktorov vo posledno vreme
jas sama si pravam analizi i mu nosam on nisto ne mi bara
koga mu rekov za afa d dimeri dali da ispitaam mi rece nemora
eve mi gi poslednite dve merenja pa vie presudete dali mi zaostanuva bebceto ili ne i dali da baram vtoro mislenje

30+6  nedela

BPD 7.23   29w0d
HC26.91    29w2 d
AC 25.26    29w3d
FL  6.16      32w0d

EFW 1533g

32+6 nedela

BPD 7.89  31w5d 
hc 28.35    31w 1d
AC 27.05 31w1d
FL   33w1d

EFW 1843 g

ve molam za sovetuser posted image

kako da mu pomognam na moeto malecko da pocne da si napreduva spored nedelata stvarno sum razocarana
a ova mi se rezultatite od tiroidnata
TSH 2.66   od 0.27-4.2
FT4 10.92  od 12-22 

sum mnogu uplasena losi raboti procitav na net za tiroidanata i bremenosta i kako moze da se odrazi na bebeto
ako nekoja znae da me posovetuva za ovie raboti odnapred vi blagodaram

daj bozze tiroksinot da  ne i nas tetil
daj boze
na kontrolata vo maj isto FT4 mi bese opadnat i doktorkata ne mi dade tarapija  a na dr tudnici kako mene im davale eutirox

stvarno vise neznam sto da pravam mozebi i zaradi tioksinot malovo slabo raste

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 297
10.7.2011 15:38:41   
dushice
izvinete ako zvucam negativno ama mnogu sum razocarana i mi e tesko maticnata opsta ima raboteno na patofiza  i koga ja prasav za mislenje za tiroidanta ne sakase da mi kaze (a me ostavi da cekam vo hodnik iako znae kakva mi e situacijata so bremenosta)
maticnata ginekolog mi deluvase isto taka nezainteresirano na ovaa tema ne sakase nikakov ssovet da mi dade
pa sakam da si go zemam kartonot od kaj nea

ako moze da mi preporacate dobar ginekolog za maticen
inace bremenosta ja vodam vo sistina ama i od tamu niskakov sovet ne dobivam za tiroidnata samo deka ke go proverele deteto dali ima zgoemen ili smalen tiroksin user posted image

Непосредна врска до пораките: 298
10.7.2011 15:43:36   
Carelija
Dushice jas mislam deka nemas nekoe mesto za panika sto se odnesuva do merkite na plodot. Gn se smetaat +- 2 nedeli taka da da ne te buni tvoeto navodno zaostanuvanje na bebceto vo razvojot. Inaku gledam deka na tezina super si e duri i masala napredno.
A za tiroidnata nz sto da ti recam posto nemam nikakvi poznavanja, pa bi ti preporacala da si pobaras mislenje od dr lekar ako tvojot ti izgleda nezainteresirano.

Непосредна врска до пораките: 299
10.7.2011 15:58:49   
Viktori
um mnogu uplasena losi raboti procitav na net za tiroidanata i bremenosta i kako moze da se odrazi na bebeto
ako nekoja znae da me posovetuva za ovie raboti odnapred vi blagodaram

Душиче, не се нервирај и не се секирај! На нет има сешто за сите болести! Откако имаме нет сите станавме и лекари и специјалисти, ама не сме секогаш во право. Најчесто е психата таа која ни прави проблеми од преголема загриженсот! Како што прочитав двајца лекари не ти дале терапија. Доктор од Систина и твојата матична така? (или погрешно те разбрав)

Опушти се сигурно немаш причина за загриженост штом докторот не презема ништо. И тие што примале некаква терапија што ги спомнуваш, не мора да значи дека им била неопходна...

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

Непосредна врска до пораките: 300
Страница:   <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Соби за игри.
пеперутка16

Колку често ги носите вашите деца во игротеки?