|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  9 10 [11] 12 13   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27...
8.7.2011 14:31:40   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: blond

Ајде бре женулиња, раѓајте ајде, што е ова од вас ?user posted image
Имате поздрав од малиот мој Јован и од малата на кикитина - Јована user posted image
Имењаци убави наши... user posted image user posted image user posted image

e super na kikitina se vika Jovana taka li imenjaci se vasite user posted image super e mozebi i mojata kerkicka ke bide Jovana ke videme ne e 100%sigurno

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 251
8.7.2011 14:53:01   
libra.n
Ste cistele nekoja od vas prozorci vo 9- ti mesec? Se mislam, mi dojde nekoja sila ama i strav me faka da ne iskompliciram nesto. A nisko e so terasi se dvete vrati i prozorci,nema nekoja opasnost, ama ne znam kolku e pametno...??? Me fati sklet oti sedam sama doma, nema sto da pravam i treba da ja cekam svekrva mi koga ke zaminam na bolnica da dojde da brise taa.

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 252
8.7.2011 15:02:11   
hoho
Леле Либра на пеколов ќе чистиш? Јас сакав да пеглам, ама некако кога ќе помислам на вжештена просторија од пеглата ми се гади. Од кај ти сила, браво user posted image Незнам за тоа дали е опасно, зависи колку треба да се истегнеш за да избришеш. Еве нека кажат поискусните.

Она што може да го донесе моментот, неможе ни целиот живот

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 253
8.7.2011 15:08:12   
dushice
abe ima na pazarce od onie kako sto cistat na semaforine samo so dolgi racki `ne mi teknuva kako se vikaat ama od ednata strana e so guma aod drugata so sunger i se mnogu prakticni ne mora da se kacuvas na skala
a inace jas da sum na tvoe mesto ne bi gi cistela zosto ke treba kaci se simnise po skalata  baska i ke se zamoris poarno ostavi na svekrvatiuser posted image

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 254
8.7.2011 17:02:47   
viki87
Здраво,здраво на сите.Навистина денес пеколно, нозете ми отекоа и колку што треба и нетреба.
Гледам наутро си пишувате повеќе блазеси ви.Јас до 15h не можам газот да си го потпрам, имам по мн обврски низ дома и тоа секој ден, затоа дури сега ве читам и ви пишувам.
Од вчера почнаа да ми се појавуваат ситни мозолчиња кои ужасно ме чешаат.Вчера имав само на рацете ,а денес имам на вратот и на стомакот. Си велам дека не треба да паничам можеби ќе ми исчезнат затоа што си мислам дека се од жешкото иако досега ми се нема случено осип од жешко или сонце.Дај ако знаете некој лек кажете.Поздравчиња до сите.

(Одговор на членот dushice)
Непосредна врска до пораките: 255
8.7.2011 17:20:35   
Carelija
dobar den deneska i od mene, eve nie konecno se pribravme od stip i da vi se povalam super si pominavme na kontrola bebusko si e napreden masala, duri veke i namesten si e kako sto treba oti bese karlicno predhodno. Inaku libra stvarno bez potreba sum krevala panika za bolkite vo stomakot, navistina user posted image so glavceto me pritiskalo na besikata. user posted image
I da ne zaboravam mamicki da vi kazam stvarno andrej kompani imaat naj eftini kadicki i relaksatori a i kolickite mislam deka se isto taka eftini (da ne ispadne ova kako reklama neli diskutiravme predhotno za prodavnicata na forumov).
Inaku nie si zemavme od kadickite sto mamicka77 gi imase objaveno ( ako gresam ispravete me ) i relaksator na bertoni (posto toj sto go imav predhodno bendisano bese prodaden) i uste nekoi sitni rekvizitcinja.
Kako ste vie, kako vas vi pomina ovoj toooopol den ? gledam i ne ste bile nesto mnogu raspisani user posted image

(Одговор на членот viki87)
Непосредна врска до пораките: 256
8.7.2011 17:38:16   
libra.n
Bas mi e milo sto si dosla so radosni vesti user posted image , jas denes ke cistev prozorci, ama gi poslusav Hoho i Dushice, pa si prilegnav da si odmoram malkuuser posted image , kako samo da mi trebase nekoj da mi potvrdi deka ne treba da cistamuser posted image

(Одговор на членот Carelija)
Непосредна врска до пораките: 257
8.7.2011 18:02:09   
blond

ИЗВОРНА ПОРАКА: viki87

Здраво,здраво на сите.Навистина денес пеколно, нозете ми отекоа и колку што треба и нетреба.
Гледам наутро си пишувате повеќе блазеси ви.Јас до 15h не можам газот да си го потпрам, имам по мн обврски низ дома и тоа секој ден, затоа дури сега ве читам и ви пишувам.
Од вчера почнаа да ми се појавуваат ситни мозолчиња кои ужасно ме чешаат.Вчера имав само на рацете ,а денес имам на вратот и на стомакот. Си велам дека не треба да паничам можеби ќе ми исчезнат затоа што си мислам дека се од жешкото иако досега ми се нема случено осип од жешко или сонце.Дај ако знаете некој лек кажете.Поздравчиња до сите.

Не чекај сами од себе да поминат, правец на општ лекар кој ќе ти даде упат за кожен лекар. Јас така си велев за еден осип дека ќе ми помине, па да не ти кажувам подобро што излезе дека имам user posted image
Затоа правец на кожен лекар (за секој случај).

(Одговор на членот viki87)
Непосредна врска до пораките: 258
8.7.2011 18:03:08   
blond

ИЗВОРНА ПОРАКА: Carelija

dobar den deneska i od mene, eve nie konecno se pribravme od stip i da vi se povalam super si pominavme na kontrola bebusko si e napreden masala, duri veke i namesten si e kako sto treba oti bese karlicno predhodno. Inaku libra stvarno bez potreba sum krevala panika za bolkite vo stomakot, navistina user posted image so glavceto me pritiskalo na besikata. user posted image
I da ne zaboravam mamicki da vi kazam stvarno andrej kompani imaat naj eftini kadicki i relaksatori a i kolickite mislam deka se isto taka eftini (da ne ispadne ova kako reklama neli diskutiravme predhotno za prodavnicata na forumov).
Inaku nie si zemavme od kadickite sto mamicka77 gi imase objaveno ( ako gresam ispravete me ) i relaksator na bertoni (posto toj sto go imav predhodno bendisano bese prodaden) i uste nekoi sitni rekvizitcinja.
Kako ste vie, kako vas vi pomina ovoj toooopol den ? gledam i ne ste bile nesto mnogu raspisani user posted image

Ај ако сакаш по ПП пиши ми која е цената на релаксаторите, количките, кадичките, кенгурите (на се што си видела цена).

Непосредна врска до пораките: 259
8.7.2011 23:42:47   
Carelija
Ma odmaraj tamu na vakvi topli denovi, ne se napregaj, ke se iscistat i prozorcite.user posted image
pozdravce za tebe mila user posted image

Непосредна врска до пораките: 260
8.7.2011 23:53:34   
Viktori
ИЗВОРНА ПОРАКА: libra.n

Ste cistele nekoja od vas prozorci vo 9- ti mesec? Se mislam, mi dojde nekoja sila ama i strav me faka da ne iskompliciram nesto. A nisko e so terasi se dvete vrati i prozorci,nema nekoja opasnost, ama ne znam kolku e pametno...??? Me fati sklet oti sedam sama doma, nema sto da pravam i treba da ja cekam svekrva mi koga ke zaminam na bolnica da dojde da brise taa.

моја пријателка вежбаше јога до пред пораѓај еден ден, а и "стој на раце" на ѕид потпрена правеше до 40 недела.
Не е толку страшно да се избришат прозори ако сакате. Освен нели, ако не ви е "тешко" user posted image

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

Непосредна врска до пораките: 261
9.7.2011 2:30:34   
Jule0712
eve da ve pozdravam i jasuser posted image .....ve citam redovno ama nekako teska mrza me navjanala pa nikako da se priklucam na nekoja tema....mnogu tesko zaspivam navecer da recam i voopsto nezaspivam do 4-5 casot nautro...se cuvstvuvam kako ventilator non-stop se vrtam vo krevet i s'klet me faka od sto nemozam da fatam ni mesto ni son...bebeto navecer zbudaluva nenzae so koj del od teloto i kade pobrzo da me mavne..user posted image denes bev da vadam nova licna karta i znaete kako e haos po salterite se iznacekav i tokmu koga stignav uste dvajca pa jas......pocnav da gubam svest user posted image pa ajde paniki se stvorija vnatre me izvadija nadvor pa voda ona ova dojdov pri sebe se javiv kaj svekor mi zasto mm bese na rab. i pravo doma ....uste ednas nema da mi tekne da bidam vo 13h izlezena od domauser posted image ... inaku da vi kazam i mene mn paniki me fakaat okolu poraganjeto...ponekogas navecer i skrisno od mm si placam si vikam lele kako ke pominam dali ke izdrzam user posted image ...pusto moe mislam na najlosoto si vikam ako se poragjam prirodno da ne padnam vo nesvest od panika da ne napravam nekoja belja da go stegnam nekako bebeceto na polovina patuser posted image ako sum so spinalna si vikam dali dobro ke mi go pogodat nervot kade treba da se stavi zasto kaj nas vo Bt se e haos vo bolnicata ne se znae ni koj jade ni koj pie pa si vikam da ne ostanam invalid (zasto zolva mi e medicinsko lice i mi kaza deka taa anestezija e mn opasna ako ne se stavi pravilno) i na kraj najgolemiot horor sto si go zamisluvam so celosna anestezija e dali voopsto ke se razbudam user posted image ....aj ve molam kazete mi samo jas ne sum salam ili site gi imaat potajno ovie stravovi ili barem nekoj od niv ...pozz na site

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 262
9.7.2011 9:13:17   
libra.n
Jule0712, ne si samo ti so tie stravovi, i mene mi preletale niz glava site ovie misli sto gi spomna. Jas si imam najdeno uteha vo Gospod, znam deka nema da me ostavi, ke bide so site nas vo tie momenti. Ne sakam da bide  ova nekoe versko propagiranje, ne mora sekoj da veruva ama mene mnogu mi pomaga verbata vo Boga. Velat deka Gospod ni dava tovar onolku kolku sto mozeme da izdrzime. Samo pozitivna misla i se ke bide vo red. Pa neli treba da se raduvame, konecno ke bideme majki sto e najgordoto nestouser posted image . Ke soberes sila vo tie momenti i ke bides najbogatiot covek user posted image

(Одговор на членот Jule0712)
Непосредна врска до пораките: 263
9.7.2011 9:42:51   
mamicki
Без паника, инаку стравовите се нормални, кој не се плаши? Ама јас се така си велам, милјарди луѓе врват и проврвеле по Земјава, и сите се од мајка родени... Само се трудам да не се полнам негативна енергија, па кога ќе ме потиснат такви, темни мисли, веднаш си го насочувам умот кон миговите потоа: како ќе се гушкаме и ќе шеткаме со user posted image и колку многу го сакам и сакам да го видам...

Непосредна врска до пораките: 264
9.7.2011 10:19:10   
SkCura77
Hello, hello... Eh, Jule, kako moite razmisluvanja da si gi napisala... Psihata e strasna rabota, ama se sreduva i se kontrolira. Jas duri i beter raboti pomisluvam. Mislam deka site sto planiraat da se poragjaat vo drzavni kliniki taka se cuvstvuvaat, samo poradi necii losi iskustva i faktot deka nikoj ne prezel odgovornost. Ama ajde da ne vlijaeme loso i negativno na drugite.  user posted image  Sekogas ima i uteha i podrska, samo covek da znae kade da pobara.
Mene koga kje me fatat panikata i stravot, da ne vi kazuvam kako se smiruvam i so kakvi gluposti se zanimavam, kje padnete od smeenje i kje pomislite deka sum luda. Ama stom mi pomaga, ne mozam da prestanam user posted image
Tuku kazete kako da se snaogjame na toplovo, na prognoza rekoa nedelava do +40 C a nie bremenive vo 9-ti mesec kako da se spasuvame?

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 265
9.7.2011 11:06:58   
Carelija
Ajde i jas da si se pozalam uste od sabajle user posted image . Deneska denot mi e stvarno nikakov od kaj 9h pa da ne recam do sega pred malku se otepav peglajki ( mm duri si dojde vednas pak zaminuva na pat) i taka sum nesto neraspolozena mi se place celo vreme, sto da vi kazuvam.user posted image Tuku aj si se tesam so vas mili moi rr, ako i vas ve nemam nz sto ke pravam.

ИЗВОРНА ПОРАКА: SkCura77

Tuku kazete kako da se snaogjame na toplovo, na prognoza rekoa nedelava do +40 C a nie bremenive vo 9-ti mesec kako da se spasuvame?

Aj dusicke vie vo 9-ti kaj i da e ke se porodite ami nie sto treba septemvri da go cekame i do kraj da gi trpime ovie zestini user posted image user posted image . Ajde ke si se tesime so zadovolstvoto sto sleduva, neli e taka? user posted image

(Одговор на членот SkCura77)
Непосредна врска до пораките: 266
9.7.2011 11:12:41   
hoho
Да ви кажам и јас цело време мислам на тоа, не на мене туку за бебушот, дали ќе биде се ок, само тоа ми е битно, а кога ќе дојде моментот за пораѓање нема да има време за ниакакви мисли како и што ќе помине. А што викате дека стравот е присутен само кај тие што ќе се пораѓаат во државно мислам дека не е така. Еве јас ќе се пораѓам здравје во Систина а стравот е ист, нема врска државно или приватно, секој доктор сигурно ќе си ја изврши работата како што треба, немојте да мислите дека е нешто поразлично. Јас одам во систина само заради сите трауми што ги доживеав во првата бременост, и докторот во систина што ми помогна за се. Да било се ок ќе размислев дали да се пораѓам таму, зошто многу работи ќе се купат со тие пари, а верувам дека докторите се сегде супер и си ја вршат работата како што треба. Нема место за паника, само психата си е појака и додека не дојде моментот ќе си мислиме на се и сешто. Здравје сите ќе си поминеме со лесноuser posted image
Поздрав, имајте убав ден, мада колку може да биде убав на пеколново време незнам user posted image ама ние сме јаки женски, ќе издржиме се

Она што може да го донесе моментот, неможе ни целиот живот

(Одговор на членот SkCura77)
Непосредна врска до пораките: 267
9.7.2011 11:16:10   
Carelija
ИЗВОРНА ПОРАКА: blond

Ај ако сакаш по ПП пиши ми која е цената на релаксаторите, количките, кадичките, кенгурите (на се што си видела цена).

Blond de pisi mi duso dali imas dobieno pp od mene, ti pisav no nekako kako da ne se isprakase user posted image

Непосредна врска до пораките: 268
9.7.2011 11:24:36   
Carelija
Iskreno hoho ne deka se pravam nekoj herkules user posted image ama mnogu retko umot mi odi na toa sto i kako ke bide na porogjaj. ( a mozebi moite paniki doprva sleduvaat, nikogas ne se znae ) Jas sum si tolku preokupirana so toa sto i kako ke bide od kako ke se porodam, pa kako ke ni bide so bebeto, pa dali imam staveno na spisok se sto mi e potrebno za pocetok mene i na user posted image i se nekoi takvi raboti, bitno u preden plan mi e kupuvanjeto nekako toa mi dava nekoja pozitivna energija. Pa koga ke si dojdam doma treba samo nekoja skriena kamera da ima da me snimi kako si sedam so alistencata sto sum gi kupiva vo raka i si zamisluvam kako ke izgleda naseto since obleceno vo niv.
Abe ludnici sto da vi kazuvam user posted image

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 269
9.7.2011 12:19:10   
blond
Ај да ви даде еден совет скоро породената Блонд.
Не се секирајте за ништо, не губете џабе нерви на такви банални непотребни секирации. Зарем до сега не беше се во ред со вашите user posted image ? Па нема место за паника, ајде малку позитивно, немојте така, бебушите чувствуваат се, и вашата тага и вашата среќа. Затоа најдете си некој интересна страничка со вицеви, позитивни слики и смејте си се по цел ден.

И јас бев иста, се до моментот кога ми рекоа: остануваш во болница, отворена си 5 прста (а јас отидов само контрола и на цтг). Па фино лепо си се расплакав од среќа и само се молев поскоро да почнам да ги осеќам болките и побрзо да дојде на свет моето злато.

Оваа негативна енергија чувајте си ја кога ќе имате породилни болки (зошто тогаш освен маж ви друг нема да пцуете) user posted image user posted image

И веќе не сакам да прочитам такви коментари, како сте негативни и загрижени, ДОГОВОРЕНО ?

Ве сакам user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 270
9.7.2011 14:06:09   
Carelija
Bas si user posted image blond, mi dade pozz energija. Taka mi e deneska se sobrano, mi se ide se okolu mene da oteram u pm, ama ajde se vozdrzuvam od mnogu raboti bas zaradi toa sto bebenceto mi oseka se i toa kutroto user posted image pa nejkam da mu pravam stresovi i nego.
user posted image do tebe i do site moi denesni ramenca za placenje

Непосредна врска до пораките: 271
9.7.2011 16:54:35   
peperutka84
Mili moi RR ve citam sekojdnevno so saati i ve osekam kako prijatelkiso goduser posted image inaku jas sum 33ned i imam dosega a se nadevam i ponataka super bremenost>samo imam problemi so otoci po nozete nemozam nisto da si oblecam do dusa si jadam i solenko ama sto e toa e ako znae nekoj n`ekakov lek protiv otoci neka pise pozz i ubavo popladneuser posted image

Непосредна врска до пораките: 272
9.7.2011 17:10:46   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: Carelija

carelija a od koj kadicki zema od tie 450 li so bea i ima li uste od niv jas odam na 18 pa da zemam ako ima ako ne ke mora da poracam da mi donesat

Непосредна врска до пораките: 273
9.7.2011 17:36:03   
Jule0712
Dragi RR vremeto nesaka da ne posluzi pa morame da se peceme na ovoj pekol ....denes povtorno mi se sluci kako vcera ..mi se stemni za mig pred oci dobro e sto bev doma pa legnav malku za nekoi 10 min mi pomina...neznam sto ke da e ...mozebi zaradi slabokrvnosta ili...neznam sto da recam ako nekoja od vas ima slicen problem neka mi kaze kako se spravuva..inaku denes od utrovo imam nekoja bolka vo dolniot del na karlicata onaka kako menstrulani bolki (a sum 29 nedelauser posted image ) moze ne e nisto ama onaka si se panicam sama doma user posted image vie kako ste denes ..pozz do site

Непосредна врска до пораките: 274
9.7.2011 17:48:21   
Carelija
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka77

carelija a od koj kadicki zema od tie 450 li so bea i ima li uste od niv jas odam na 18 pa da zemam ako ima ako ne ke mora da poracam da mi donesat

Ne duso ne zemavme od tie kadicki oti nekako ne mi izgledaa bas prakticni za novorodence, zemavme od tie sto bea 550 ili 590 den. ne me fakaj za zbor i drzac sto se lepi na kadiceto 260 den. Inaku imase od tie kadicki sto se po 450 den. a i izbor na boi imase. E sega sto ke ima do 18 neznam, ama sto vikas ako nema ke si poracas i ke ti donesat, bar za toa nemas problem kaj niv.user posted image

"s greatest accomplishment is being a Mom !!!

Непосредна врска до пораките: 275
Страница:   <<   < Претходна страница  9 10 [11] 12 13   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  9 10 [11] 12 13   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Соби за игри.
пеперутка16

Колку често ги носите вашите деца во игротеки?