|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27...
8.7.2011 1:15:50   
SkCura77
Dushice, temata za panika kaj mene ti e stalno aktuelna i prisutna user posted image
Vecerva ne mozam da zaspijam em od toplo i s'klet em od panika.
Demek citkam nesto tuka neobavezno, a cel forum go presarav za "pred" i "potoa".
Razmisluvav zosto nema besplatni psiholoski konsultacii za bremeni so psihijatri, cisto za relax muabetce a bogami i za smiruvanje na panikata? Gledam maticnive sve kje ni kazat za fizickite promeni i fizickoto zdravje, a nieden ne prasuva "sto mozgas odvreme-navreme"? Nema nisto loso vo toa, osobeno za prvorotki, da si kazat raat stravovite bez nekoj da gi gleda nakrivo. A se znae stravot i panikite koi se, sigurno ne se za vremeto nadvor... user posted image

(Одговор на членот SkCura77)
Непосредна врска до пораките: 226
8.7.2011 8:36:26   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: MMM27

Ja procitav cela tema za carski rez, ama pak ne mi e dovolno user posted image panika si e panika. so lesno na site user posted image

Мила, јас се породив со спинална анестезија. Морам само да истакнам дека ако си паничар и ако ти е страв да си се решиш за целосна. Ќе си заспиеш, а докторите ќе си работат на раат. Јас воопшто не се плашев, ама ич. Ни од царскиот, ни од други операции, крвови и слично. Да можев и ќе гледав како ме оперират user posted image Не се гадам од крв...
Анестезиологот цело време ми зборуваше, ме прашуваше каде живеам, како ќе се вика детето... Само за да не слушам што зборуваат докторите. А една жена после мене што ја породуваа со спинална се онесвестувала и со шамари ја освестуваа.

Заклучок, и ако МИСЛИШ дека ќе ти биде страв - одбери целосна анестезија.

Live and let live

(Одговор на членот MMM27)
Непосредна врска до пораките: 227
8.7.2011 8:53:02   
dushice

skcura77 jas da ne bese forumov neznam sto ke pravev
od doma na pregled i tolku celo vreme so lezenje nisto si nemam videno ni kupeno majkam i i mm sto ke mi kupat i tolku
vaka mi e polesno na vas ke vi kazam i ke se konsultiram a na drug pa odma ti postavuvaat dijagnoza a zaboravile site deka hormonite rabotat 200 na saat  ti vikaat ne se zamaraj so gluposti abe kako ne se zamaraj toa e moe dete za moe dete se raboti ne za tugo sakam se da bide ok

Непосредна врска до пораките: 228
8.7.2011 8:59:56   
vanessa30
Zdravo trudnicki, i jas sega tuka ke vi se pridruzam bidejki vlegov vo trero tromesecie sega sum 27 nedela i 4 dena.
Bidejki treba narednata nedela da primam Rogam, pa nekoja ako znae kade bi mozela da go nabavam dali go ima po standardnive apteki i kolku kosta? kako sto mi rekoa  bil okolu 50 evra-3000 dena, ama parite gi refundiral Fondot, pa ako znae nekoj neka pise sto dokumenti trebaat i kade se podnesuvaat?

Pozdrav,

(Одговор на членот dushice)
Непосредна врска до пораките: 229
8.7.2011 9:33:51   
SkCura77
Dusice, jasno mi e i te razbiram, zatoa vikam jas deka e normalno e da se ima zdrava doza strav sto povekje e odgovornost i zelba se da bide vo red. Nikoj ne e lud da si nasteti na sam sebe ili na svoe bebe. A panikata e samo za poroduvanjeto, tie sto sme prvorotki, pojma nemaat sto kje bide i kako kje bide, dzabe site tugji iskustva i teorii na svetov, a dodeka ne dojde momentot, nema da bleeme kako ovcicki... user posted image   A ni vikaat da ne mozgame, zasto ako pocneme da vleguvame vo losi filmovi, toa e vekje stetno za nas i za psihata... 

(Одговор на членот vanessa30)
Непосредна врска до пораките: 230
8.7.2011 9:34:30   
SkCura77
Ajde, dosta spiete sabajlevo, zemajte kafinjata, malku muabetce tuka i fatete napolnete masinite za perenje, denov e samo za susenje alista  

Непосредна врска до пораките: 231
8.7.2011 9:53:35   
angelai
Фала ви за топлото добредојде. Јас да ви кажав вцера за прв пат отеков во стопалата, ама само таму. Чудна работа, до сега не сум отекувала ама изгледа допрва ми поцнуваат маките user posted image . И денес ќе биде топол ден оф оф оф. Сакам само да ви кажам да не се секирате многу за пораѓајот, тогаш добивате некоја сила и се се издржува да знаете. Ама нели секој мора да помини низ тоа за да знае. Поздрав до сите вас!!!

Непосредна врска до пораките: 232
8.7.2011 10:16:42   
hoho
Добро утре на сите и убав ден и лесен на тие што денес ќе се пораѓаат. Многу рр некако ги снема од форумов. Libra ја нема од завчера, bebuskatamoja, lilicka, eleonorastrumica? Ако има нешто за славење кажете, може нешто сум утнала user posted image Ајде нека им е со лесно на ситеuser posted image
Иначе денес ќе биде топооол ден, незнам како ќе се издржи. Навечер ми е се потешко да шетам, зошто нозете ми се пре пре отечени и немам во што да ги пикнам, а и некако ме болат кога одам. Може и се да ми е од лежење 6 месеци во кревет, како и да е не е пријатно ич. Е така јас си се пожалив, сега распалете виеuser posted image user posted image user posted image

Она што може да го донесе моментот, неможе ни целиот живот

(Одговор на членот angelai)
Непосредна врска до пораките: 233
8.7.2011 10:23:11   
SkCura77
Hoho mila, cekajki masinava da zavrsi da spruzam alista, da znaes deka kje se pozalam user posted image
Vcera edvaj svrtev eden krug u maalo peski so MM i vednas pocna da me sece vo preponi i da me bolat vnatresni butini. Ajde se vrativme doma da ne se forsiram demek, samo sto legnav da odmoram, mi otekoa nozete i stopalata, od pamet se izvadiv kolkavi se! I koga nokeska ne uspeav da zaspijam od toplo, me fati panika!
Arno zaspav pred da bidne pogolema belja, a sabajlevo demek sum mnogu "cool" i peram alista.
Jas mislam deka nesto sum psihicki somnitelna so ovie promenlivi raspolozenija... Ili i kaj vas e taka? user posted image

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 234
8.7.2011 10:28:56   
hoho
Јас мислам кај сите е така, времево е чудесии. Вчера излеговме со мм и друштво онака седенка, и незнаете колку се препотував а на сите им беше пријатноuser posted image А нозете навалени доле, уште толку ми потекоа, ме стегаа, толку се осеќав непријатно, па и столчето не ми беше пријатно, значи се вкупно ми беше одвратноuser posted image Ама па гледам другиве околу си седат најнормално, си се смеат, не се жалат и заклучив дека е до мене. Значи на сите ни е така, а времево плус придонесува за негативно расположение ( добро зависи кај кој )

Непосредна врска до пораките: 235
8.7.2011 10:40:55   
libra.n
ИЗВОРНА ПОРАКА: hoho

Добро утре на сите и убав ден и лесен на тие што денес ќе се пораѓаат. Многу рр некако ги снема од форумов. Libra ја нема од завчера, bebuskatamoja, lilicka, eleonorastrumica? Ако има нешто за славење кажете, може нешто сум утнала user posted image Ајде нека им е со лесно на ситеuser posted image
Иначе денес ќе биде топооол ден, незнам како ќе се издржи. Навечер ми е се потешко да шетам, зошто нозете ми се пре пре отечени и немам во што да ги пикнам, а и некако ме болат кога одам. Може и се да ми е од лежење 6 месеци во кревет, како и да е не е пријатно ич. Е така јас си се пожалив, сега распалете виеuser posted image user posted image user posted image

Jas sum tuka Hoho, ve citkam redovnouser posted image .Samo mnogu sum pospana preku den. Go isprakam mm na rabota i najverojatno sega ke si legnam pak, i taka po cel den si dremam a ne vecer ne mozam da zaspijam do 4-5 casot. Imam lazni kontrakcii celo vreme, nikako da se pojavat vistinskite. Ajde koga rekol Gospod togas ke bide. Inaku eve veke skoro 2 nedeli ne sum bila na ctg.Doktorot mi se vraka od odmor na 15-ti mi rece togas da otidam, a termin mi e 19-ti. Ne znam dali da odam na ctg dodeka da se vrati toj, a inaku se e vo red, si go osekam bebeto super, mi mrda normalno, nemam bolki vo pravilen interval...Vecer ke odam kaj maticnata da mi ja dade majcinata kniska i da si go zemam rezultatot od ureoplazmata. Ke vi pisam sto stanalo so mene do vecer. Inaku i mene me odrzuva vo zivot RR, i druzbata so vas, da ne se aktivirav na forumov za mnogu raboti ke mu ja tupev sama i ke pagav vo depresija, vaka zaedno e polesno. Pozdrav do siteuser posted image

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 236
8.7.2011 10:49:57   
hoho
libra па докторот неможел да те препрати кај некој друг негов за цтг? колку да не мислиш, да се опуштиш. А иначе за што служат тие мајчини книшки, требаат за на пораѓај или чисто колку да си се има некој преглед на цела бременост? јас немам мајчина книшка.

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 237
8.7.2011 10:55:32   
libra.n
ne mi spomna nisto, rece semo se gledame na 15-ti, ama mozam vo sekoj slucaj da otidam koga sakam da mi napravi bilo koj doktor , ama ne znam dali ima potreba da odam, velam ne cuvstvuvam jas potreba ama da ne treba?? A za majcinite kniski, vo niv se vnesuva istorijata na bremenosta ili predhodni intervencii ako si imala, sto si zemala od lekovi vo tekot na bremenosta i rezultati od brisevi mislam deka vnesuva, pa taka doktorot sto ke te poraga ke ima kompleten pregled sto se slucuvalo so tebe vo tekot na bremenosta sto e bitno vo tekot na poroduvanjeto. Mozes da si pobaras maticnata e dolzna da ti dade majcina kniska. A i da nemas, moze ne e nekoj problem, ne znam dali baraat sigurno ama jas ke odam da ja zemam za sekoj slucaj.

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 238
8.7.2011 11:06:57   
hoho
Јас бременоста ја водам во Систина и таму се ми имат запишано, зошто кога и да одам одма ми отвара цела историја, а и дома си ги имам сите извештаи од почетокот, само што уште немам нигде колку кила сум поправена, зошто не се мерам user posted image Некако многу страшно ми делува качувањето на вага, не за друго , да не ја скршам user posted image А матичниот ми бара резултати од крв и такви некои работи за боловање едно друго, ама мајчина книшка нема спомнато. Баш ќе прашам нареден пат, ако не ќе си зема и сама ќе си ја пополнам user posted image
А ако си се осеќаш добро тогаш почекај си го докторот, еве тоа е другиот петок. Ако нешто во меѓувреме осетиш ќе си одиш кај друг доктор.

Непосредна врска до пораките: 239
8.7.2011 11:36:05   
SkCura77
Libra, ako se poragjas na drzavno, obavezno imaj si majcina kniska so site parametri vnatre, moze da ne znaes koj doktor kje te poragja pa neka ima uvid a moze ima nekoi kratenki i sifri sto se vazni za tekot na nasata bremenost a nie nemame pojma sto znacat. Mene maticnata nemase da mi dade koga bev kaj nea, pa na kraj sama si ja kupiv od knizara (vo Sk gi ima vo prosvetno delo vo centar, 60 denari). Nekoi raboti sama gi popolniv, onie opsti generalii, pa ja odnesov kaj maticnata, zasto TAA MORA DA GI NAPISE SITE PREGLEDI, ANALIZI, REZULTATI I MERKI NA PLODOT, SO SE DATUMI I DETALI ZA ODREDENI GN KAKO SE ODVIVALA BREMENOSTA I MORA DA JA ZAVERI SO PECAT, POTPIS, STEMBIL, INAKU NE VAZI.
Hoho,
ti ako se poragjas vo privatna klinika kade sto i dosega si gi vrsese site pregledi, moze da ne ti treba toa, zasto tamu imaat se za tebe. I jas pola pregledi gi pravev privatno pa kje si gi nosam so mene rezultatite i snimkite i dvete kniski kade i da se poragjam.

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 240
8.7.2011 11:42:09   
SkCura77
Utrovo preterav so pisuvanje postovi, izvinete ako ve udaviv, ama cekav da zavrsi masinata za perenje user posted image
A i plus vaka utrinski nemam so kogo da si promuabetam a sex, tango i kafe pienje ne se pravi sam user posted image
Sega kje se fatam za rabota, kje sreduvam alistencata na bebuvkoto i nekoj rucek da smislam, nesto polesno na toplovo. Znam deka vi zdodeav, ama site ve osekjam kako bliski prijatelki, zasto site ne povrzuva ubava zaednicka tema user posted image , a zdravje Boze, za nekolku nedeli i meseci kje ne povrze i najubavata user posted image      user posted image

Непосредна врска до пораките: 241
8.7.2011 11:46:24   
hoho
Лелел колку ми е размрдана бебушкава од сабајле се превртува, ме клоца, па и тоа доле баш кај што е најболно. А немам ни кафе пиено, обично после пиење кафе се возбудува user posted image Кај вас сте приметиле кога ви е најразиграно бебето, и имате така проблеми после пиење кафе? Јас цело време пијам какао, ретко кафе. Може од времиштево што сум нервозна, па се префрла на бебчо user posted image

Непосредна врска до пораките: 242
8.7.2011 11:48:48   
bebushkatamojaa
ИЗВОРНА ПОРАКА: libra.n

ИЗВОРНА ПОРАКА: hoho

Jas sum tuka Hoho, ve citkam redovnouser posted image .Samo mnogu sum pospana preku den. Go isprakam mm na rabota i najverojatno sega ke si legnam pak, i taka po cel den si dremam a ne vecer ne mozam da zaspijam do 4-5 casot. Imam lazni kontrakcii celo vreme, nikako da se pojavat vistinskite. Ajde koga rekol Gospod togas ke bide. Inaku eve veke skoro 2 nedeli ne sum bila na ctg.Doktorot mi se vraka od odmor na 15-ti mi rece togas da otidam, a termin mi e 19-ti. Ne znam dali da odam na ctg dodeka da se vrati toj, a inaku se e vo red, si go osekam bebeto super, mi mrda normalno, nemam bolki vo pravilen interval...Vecer ke odam kaj maticnata da mi ja dade majcinata kniska i da si go zemam rezultatot od ureoplazmata. Ke vi pisam sto stanalo so mene do vecer. Inaku i mene me odrzuva vo zivot RR, i druzbata so vas, da ne se aktivirav na forumov za mnogu raboti ke mu ja tupev sama i ke pagav vo depresija, vaka zaedno e polesno. Pozdrav do siteuser posted image

Dobro utro!!!Tuka sum i jas zenski, ama denovive mnogu me bolat polovinite i  ne mozam da sedam ni na kompj. ni bilo kade na dr mesto user posted image Edvaj cekam da me fatat nekoi bolki i da vi se falam...ama nisto,mozebi denes haha...Vo vtornik bev na ctg i spored mene imase nekoi kontrakcii na rezultatite ama akuserkata veli bitno e ti da gi pocuvstvuvas...i d-r mi rece ocekuvaj vo sekoj moment bolki, ama ne sum gi precekala seuste...Pozdrav

Непосредна врска до пораките: 243
8.7.2011 12:02:59   
dushice
mamicki jas sega si go poglednav rezultatot od krvta i sto da vidam trombociti 201 a ref vrednosti od 220-406 rezultatot e od sistina a koga go vide doktorot ne izreagira
opasno li e ova kolkavi se vasite rezultati i dali trba da baram nekoe ispituvanje?
HOHO ti ja vodis bremenosta vo sistina kolku iznesuvaat kaj tebe i dali te pratile na ispituvanje na transfuziologija
mislam deka trebase doktorot nesto da mi kaze vo  vrska so ova a ne vaka da se vadam od pamet  user posted image
a inace na drugive analizi ne zanam da se snajdam koja e kratenka za trombociti znam samo za hemoglobin i zelezo za drugive neznam ako znaete pisete

(Одговор на членот bebushkatamojaa)
Непосредна врска до пораките: 244
8.7.2011 12:28:41   
eleonorastrumica
dobar  den i od  mene,i jas po doma razrabotena se,peram,peglam,cistam,abe i posle preponi nema da bolat,ama ajde uste malku ke se izdrzi,inaku mojata maticna doktorica e za nikadde,ne mi dava uput ni za ctg,ni za poragaj ,a posledna data 26 juli,drugiot ginikolg kaj koj odam privatno mi zakaza pregled za 12 juli,jas sum rodena na 14 juli,pa ajde bebco neka me iznenadi a ???,pa jas sum rodena na ista data so baba mi,a inaku imeto sto ke go stavime na dedo mu e na 12 juli,e sega da iznenadi za edna od dvete dati,dali na majka mu ili na dedo mu nema da e loso,a ako promasi uste pointeresno cel mesec rodendenovci,
vanessa30 jas ja kupiv vakcinata od zegin 2800 denari,ti treba izvestaj od maticniot lekar deka ja nema vakcinata,uput od specijalist,fiskalna so potvrda od aptekata i site da ti bidat so ista data i ziro smetka od banka na tvoe ime,vrakaat 2000 denari

Непосредна врска до пораките: 245
8.7.2011 12:50:28   
hoho
Душиче сега еве видов не сум ни загледала до сега ништо зошто докторот ми ги гледа резултатите и секогаш вика дека е ок. Референтни вредности се од 220 - 406 а кај мене се 366. Што се однесува до читање на резултатите и ја незнам и се оставам на докторот. Сигурно видел докторот ама заклучил дека си е во ред и нема никакво место за паника. Еве кај мене леукоцитите се 12,53 а референтни вредности се 4 - 11, па не ми спомна ништо, сигурно си знаат они повеќе, не се секирај.

Непосредна врска до пораките: 246
8.7.2011 13:07:58   
blond
Ајде бре женулиња, раѓајте ајде, што е ова од вас ?user posted image
Имате поздрав од малиот мој Јован и од малата на кикитина - Јована user posted image
Имењаци убави наши... user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 247
8.7.2011 13:12:25   
hoho
Души најмили, бубнете ги од нас user posted image Ајде овие што им се термини нека раѓаат, незнам што чекаат на пеколов, 100 степени е надворuser posted image А кај ни е Кикитина, се врати од болница?

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 248
8.7.2011 13:41:23   
libra.n
Zenski, rezultatite od ureoplazmata mi se negativniuser posted image , odam sega da si napravam eden ogromen sendvic so se sto ke najdam vo frizider za da si se cestam user posted image

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 249
8.7.2011 14:20:29   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: vanessa30

Zdravo trudnicki, i jas sega tuka ke vi se pridruzam bidejki vlegov vo trero tromesecie sega sum 27 nedela i 4 dena.
Bidejki treba narednata nedela da primam Rogam, pa nekoja ako znae kade bi mozela da go nabavam dali go ima po standardnive apteki i kolku kosta? kako sto mi rekoa  bil okolu 50 evra-3000 dena, ama parite gi refundiral Fondot, pa ako znae nekoj neka pise sto dokumenti trebaat i kade se podnesuvaat?

Pozdrav,

vanessa jas primav rogam pa mislam deka ja ima vo site apteki jas pred dve godini koga mi se desi abortusot bev vo cair i od tamu od taa apteka ja kupiv i so fiskalnata od apteka i so dokumentot od maticnata deka si primala ke odis vo socijalnoto i so fotokopija od transakciska smetka od banka za da stignat parite a prifakaat samo 80% 20% si gi ti davas toa e okolu 800 do 900 den,do dusa ti ke si ja plates celata a posle samo 2200 ili 2100 ke ti vratat a sega koga primav pred eden mesec vo 28 nedela ja primav vo stip bidejki maticnata mi e tamu i ja imase vo bolnicata i samo plativ 900 kako bolnicki den da sum lezela ono isto ti se faka mislam deka mozes vo skopje vo sekoja apteka da ja najdes

(Одговор на членот vanessa30)
Непосредна врска до пораките: 250
Страница:   <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Соби за игри.
пеперутка16

Колку често ги носите вашите деца во игротеки?