|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  6 7 [8] 9 10   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27...
6.7.2011 12:54:45   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: bomar

lele luge, jas neznam sto mi e, obicno ic ne se zalam i kukam, ama sega sekoj post se nesto digam paniki i stravuvam :) primetiv i deka kako mi se priblisuva denot za pregled, stalno nesto me faka strav, uste od samiot pocetok na bremenosta.
sega deka ne sum bila 4 nedeli celi i tek za petok mi zakazaa mislam deka ke poludam do togas.
sega vecerva primetiv deka me boli stranicno koga ke si go fatam stomakot??user posted image
bebvo znaci se rasturi od klocanje denes, ama ne mi s everuva deka od toa mi e bolkata? imal li nekoj pocustvuvano vakvo nesto? znaci desno stranicno koga blago ke pritisnam so rakata cuvstvuvam nekoja tapa bolka?
aman veke, sto uste ne ke mi bide :)

jas istoto go custvuvav toa e od sirenjeto na matkata i na kozata na stomakot ne e strasno

(Одговор на членот bomar)
Непосредна врска до пораките: 176
6.7.2011 12:57:39   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: libra.n

I da ve prasam, tie sto se porodile ednas, kolku pampersi da nosam za vo bolnica, ako ima toa vrska ke se poragam vo Cair. Zedov becutan od 3-6 kg.ama sigurno deka nema da mu go davam celo pakovanje???

libra n jas koga lezev na patoloska vo cair pred dveipol god i trudnici sto dovagaa so bolki si donesuvaa po celo pakovanje ai toa si e tvoe pravo ti zemi si 10brojcinja pa ako ne ti stasat pak ke ti donesat tvoite i pavlikeva mast i maramici samo toa trazat tamu

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 177
6.7.2011 12:59:35   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: sandriana

hoho, ne se grizhi za otocite, istoto mi se lsucuva i mene, a veruvam i na poveketo user posted image , iako chustvoto e odvratno-ne mozam da si gi vidam cevlickite od otecenite stopalcauser posted image . Mi sovetuvaa caj od magdonos da pijam za da se namalat - ama se uste ne sum probala dali ima efekt. Ako si vo moznost i imas poveke vreme - obidi se so toa, pa prenesi iskustvo.

ej ne mene mi imat kazano deka magdanosot priidonesuva do predvremen poragaj taka mi imat kazano pa sega kolku e tocna varijaantata ne znam

(Одговор на членот sandriana RR)
Непосредна врска до пораките: 178
6.7.2011 14:11:19   
sandriana RR
ete, znaci prvo se proveruva,i toa 2pati, pred bilo shto da se zeme kako terapija vo ovoj perioduser posted image Fala na site za komentarite i iskustvata. I jas poveke doznavam od vas ovde na forumive, otkolku od matichnatauser posted image .

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 179
6.7.2011 14:31:43   
blond

I da ve prasam, tie sto se porodile ednas, kolku pampersi da nosam za vo bolnica, ako ima toa vrska ke se poragam vo Cair. Zedov becutan od 3-6 kg.ama sigurno deka nema da mu go davam celo pakovanje???

Јас за во болница зедов мало пакување бекутан 2 (од 3-6кг), но памперсот стоеше до мене и јас и давав на сестрата кога идеше да го преслекува малиот. Па како што ги преслекуваат бебињата 3 на ден, пресметај си колку ќе ти требаат.

ИЗВОРНА ПОРАКА: hoho

Добро утроо девојки, нека ни е лесен денот user posted image Да ве прашама дали имате проблеми деновиве со отечени нозе и раце. Немам што да облечам на нозе а рацете кога ќе ги стегнам во тупаница неможам цела да ја стегнам и страшно ме болат. дали е нешто од времево? Има денови кога ептен сум потечена и баш сега ми се тие денови па да прашам дали е и кај вас исто. убав ден на ситеuser posted image

Јас последните два месеци бев отечена ко бумбар, сега да ме видиш по пораѓајот мислиш друга личност сум, се вратив веднаш во нормала.
Најчесто причина е исхраната (прифати го советот на mamicki), а нема да ти е лошо и да провериш протеини во урина.
И труди се нозете да ги креваш на повисоко кога лежиш.

Непосредна врска до пораките: 180
6.7.2011 14:41:59   
hoho
Blond имате право сите, гарант е до солта, ама проблемот е што несакам да прифатам да не јадам без сол, многу сакам соленко. а дај боже по пораѓај да се вратам на своето, цела се осекам потечена, друг ми е ликот, со подбрадок со образи, тешка се осеќам. немам желба за пешачење, само што ќе постојам 10 минути одма ми се нозеве огромниииии. Ај од денес овошје поише, морам вака ми е се потешко а уште 2 месеци....

Она што може да го донесе моментот, неможе ни целиот живот

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 181
6.7.2011 14:52:55   
dushice
hoho probaj so ovaa sto e solva za trudnici
jas ne sum ja koristela ako koristi nekoja neka pise

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 182
6.7.2011 14:54:28   
dushice
hoho terminot ti e pocetok septemvri?

(Одговор на членот dushice)
Непосредна врска до пораките: 183
6.7.2011 14:59:19   
eleonorastrumica
ajde  ke se izdrze uste malce,na mene se mi e poduvano i race i noze ,ne mozam tie denovi da pesacam i cela se poduv,da ne me bolat preponite tolku mnogu koga ke  se rasetam,ama pusto epten me bolat pa po cel den si lezam i epten mi e dosadno,se spremav so se za bebusot i krevet namestivme i lulkata ja namestivme samo uste da se rodi da si se guskame ama ajde so Gospod napred i toa ke bide

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 184
6.7.2011 15:00:07   
libra.n
Imav i jas otoci, i ne deka sega nemam ama mi se mnogu namaleni od koga ne jadam sirenje. Pa nie imavme doma zemeno edna kanta sirenje ama mnogu bese solenko i dodeka ja potrosivme jadevuser posted image , sega eve ne kasnuvam voopsto isrenje a sol si jadam kako porano, i mi se namaleni otocite.

Непосредна врска до пораките: 185
6.7.2011 15:04:03   
libra.n
ИЗВОРНА ПОРАКА: blond

Јас за во болница зедов мало пакување бекутан 2 (од 3-6кг), но памперсот стоеше до мене и јас и давав на сестрата кога идеше да го преслекува малиот. Па како што ги преслекуваат бебињата 3 на ден, пресметај си колку ќе ти требаат.

Fala Blond za odgovort, i jas go zedov toa pakuvanje na becutan, a pavlovicevata i maramicite ostanuvaat tamu ili mi gi vrakaat da znam dali da si kupuvam uste edno pakuvanje za doma koga ke se vratam?
I cekame od tebe Blond podetalno da ni raskazes kako pomina (neka bide porodilna prikazna ili tuka na kratko raskazi niuser posted image )

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 186
6.7.2011 16:19:38   
mamicki
Otocite ne se samo estetski problem, tuku i opasnost za kacuvanje visok pritisok, i zatoa, poarno e malku da se istrpi za solenko, otkolku da si napravite nepotrebni komplikacii. Jas sum vo devetti mesec, pa ni noze mi otekuvaat, ni race, a vo liceto sum ista kakva sto si bev i pred da zabremenam, i toa samo blagodarenie na razumniot nacin na ishrana. Ako sme bremeni, ne znaci deka e kraj na svetot! Covek seuste treba da vodi smetka za sebe, oti potoa koga kje se vidite debeli, opusteni, polni so strii... nema da vi e seedno. Uzivam vo bremenosta i vo majcinstvoto (ova mi e vtoro dete), no ne mozam da zaboravam deka jas kje stanam majka zatoa sto sum zena, a ne obratno, i mi znaci da bidam zenstvena, toa me pravi psihicki postabilna.

Непосредна врска до пораките: 187
6.7.2011 16:24:43   
hoho
Dushice па јас таа сол ја користам, ама ете, има денови кога ми отекуваат ептен. јас па се мислам дека моиве отоци се поврзани со времево, незнам зошто ама има денови кога не ми се отечени. А иначе да почеток на септември ми е терминот.

Она што може да го донесе моментот, неможе ни целиот живот

Непосредна врска до пораките: 188
6.7.2011 19:09:56   
Carelija
Mamicki pisete sto da pravam vcera i deneska osekam nekoi tapi bolki vo dolniot del na stomakot negde pod papokot otprilika samo podolu, nesto kako zglomenen pritisok ili da recam kako nagon za mokrenje. Sega sum 29+6 normalna li e ovaa pojava? ima li mesto za panika?user posted image user posted image user posted image A bebusot si go osekam najnormalno si mrdka, samo sto nego go osekam pogore i levo.user posted image

(Одговор на членот SkCura77)
Непосредна врска до пораките: 189
6.7.2011 20:20:40   
libra.n
ИЗВОРНА ПОРАКА: Carelija

Mamicki pisete sto da pravam vcera i deneska osekam nekoi tapi bolki vo dolniot del na stomakot negde pod papokot otprilika samo podolu, nesto kako zglomenen pritisok ili da recam kako nagon za mokrenje. Sega sum 29+6 normalna li e ovaa pojava? ima li mesto za panika?user posted image user posted image user posted image A bebusot si go osekam najnormalno si mrdka, samo sto nego go osekam pogore i levo.user posted image

Ako imas kako nagon za mokrenje a ne si se izmokrila tolku kolku sto ti se cini deka imas za mokrenje, napravi analiza na mokraca da ne imas nekoja bakterija, a moze i bebeto da te udira na besika pa od toa da cuvstvuvas pritisok

(Одговор на членот Carelija)
Непосредна врска до пораките: 190
6.7.2011 21:07:30   
Carelija
Neznam libra dosega bakterija ne sum imala samo se mislam da ne e od nastinka, vo ponedelnikot vecerta pokasno se izbanjav i vecerta mi studese  mnogu dodeka spiev ama sonot ne mi davase da stanam po kebe user posted image
Pregeska duri se konsultirav i so dr i toj mi rece deka demek stom ne me boli polovinata ne bi trebalo da e strasno, ama vo petok na kontrola da ja proverime matkata kolku drzi user posted image
Ima li nekoja vakvo iskustvo? Mene mnogu mi e strav user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 191
6.7.2011 21:19:00   
Carelija

Dushice па јас таа сол ја користам, ама ете, има денови кога ми отекуваат ептен. јас па се мислам дека моиве отоци се поврзани со времево, незнам зошто ама има денови кога не ми се отечени. А иначе да почеток на септември ми е терминот.

Jas ne bi rekla deka e i tolku do solta kako sto se kazuva, jas voopsto ne jadam soleno a nozete mi se non-stop oteceni, ama zatoa pak imam ramni tabani i po cel den ne znam da sednam stalno sum vo dvizenje.
Koj septemvri tocno ti bese terminot hoho? Ajde nie dve i mamicka77 ke butkame zaedno do septemvri. user posted image

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 192
6.7.2011 22:12:23   
lete
i jas isto ne mozam da prifatam da jadam nesoleno dosta celo vreme ustata mie gorcliva ne mozam i toa posolena jadam od toa sto trebi i taka pozdrav i dobra nok se nadevam deka vecer ke spijam

Веруваме само во oна на кое што се надеваме
и се надеваме на она во кое што веруваме

(Одговор на членот Carelija)
Непосредна врска до пораките: 193
6.7.2011 22:21:05   
blond

ИЗВОРНА ПОРАКА: blond

Fala Blond za odgovort, i jas go zedov toa pakuvanje na becutan, a pavlovicevata i maramicite ostanuvaat tamu ili mi gi vrakaat da znam dali da si kupuvam uste edno pakuvanje za doma koga ke se vratam?
I cekame od tebe Blond podetalno da ni raskazes kako pomina (neka bide porodilna prikazna ili tuka na kratko raskazi niuser posted image )

И павловичевата и влажните си беа кај мене, сестрата само ги земаше кога го преслекуваше и пак ми ги враќаше назад (ама ова ти го кажувам за во Струмица, во Ск не знам како е user posted image ).
Ама секако за брзо време ќе ја потрошиш павловичевата (ако си зела мала) и влажните, ништо не губиш ако си купиш.

И еден совет за сите, земете си ПОВЕЌЕ влошки user posted image минимум 3 пакувања.

Непосредна врска до пораките: 194
6.7.2011 22:27:48   
Shkorpija

I moite otoci se vo zavisnost od vremeto,toa go zabelezav.eve ovie dva dena mi otekuvaat racete i nozete ,drugo ne i toa zosto e premnogu zesko vremeto.a sega koga bea posvezi denovite voopsto ne bev potecena.Ama ke se izdrzi nekako

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 195
7.7.2011 0:42:41   
Viktori
Честитките за бомбица, ве молам постирајте ги во оваа тема!

Постовите се префрлени во новата тема!

< Поракaта ја уредил виктори -- 7.7.2011 0:43:19 >

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

(Одговор на членот bebushkatamojaa)
Непосредна врска до пораките: 196
7.7.2011 8:39:15   
SkCura77
Aj dobro utro na site, deneska malku potoplo a i praznik e, ubav den user posted image
Deneska ne se rabotelo nisto, ama kje mi prosti Gospod sto kje pustam samo edna masina za perenje alistenca za bebuvkoto, pa drugoto utre. Nesto poslabo mi mrda denovive i samo me vadi od pamet.
Deneska bi trebalo da odam na CTG pa kje vidam sto kje mi kazat, a se mislam dali i edno eho da storam.
Sve sto treba, se kje storam. A koj e za slabo nes-kafe, povelete user posted image

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 197
7.7.2011 8:45:50   
angelai
Dobro utro trudnicki vo posleden trimestar i od mene. Jas veke sum 27 +1 i od denes oficijalno pocnuvam da se druzam so vas, normalno ako me primate vo drustvo. Na tie sto se pri kraj im posakuvam lesen i brz porogjaj user posted image user posted image do site vas

(Одговор на членот SkCura77)
Непосредна врска до пораките: 198
7.7.2011 8:52:54   
mamicki
Скцура, и моево синче вчера и денес некако слабо мртка, утрово само малку се протегна, и толку.... Во вторникот бев на ехо преглед, арен беше, ама не можам да не мислам, ако клоца многу- боли, кога не клоца, зошто не клоца.... аман!

(Одговор на членот angelai)
Непосредна врска до пораките: 199
7.7.2011 9:03:06   
angelai
Ne se vadete od pamet sto poslabo mrda bebeto, normalno e koga ste pri kraj poslabo da mrda zatoa sto bebeto e golemo a prostorot mu e mal. Problem e ako cel den ne go pocustvuvate, odma da idete na lekar, vaka bez panika... Jas ovaa greska ja napraviv so prvoto, bese mnogu mrzlivo i pospano dete, pa panicev i sekoj den idev na ctg a toa kutroto ne mrdase, more cokoladi jadev more koka kola pred ctg, dzabe, i toa cuvsvuvalo strav i ne mrdalo, ama zatoa navecer koga si go mackav stomakot se vrtkase i se mazese. Se rodi zdravo i pravo bebe.

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 200
Страница:   <<   < Претходна страница  6 7 [8] 9 10   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  6 7 [8] 9 10   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Соби за игри.
пеперутка16

Колку често ги носите вашите деца во игротеки?