Vedrana13 во 19:37
на тема RE: Вештачко оплодување VIII дел
 
                    			   
                    			 /11
                        /11
                         
                        
                        
                        
                        
                         
                        
                         
                    
Меѓутоа, едно исклучително хранливо нешто кај нив дефинитивно не го искористуваме...
 
 Дали сте знаеле дека калциумот сочинува околу 90 отсто од лушпата од  јајцето? А калциумот е одличен за коските, мускулите и забите, при што  препорачливо е за возрасните помеѓу 19 и 50 години дневно да внесуваат  околу 1.000 милиграма калциум. Одличен извор во овој случај, како што  веќе и напоменавме, е токму лушпата од јајцето!
 
 Меѓутоа, пред да започнете да ги употребувате, треба да знаете дека  најпрво ќе мора да ги провриете едно десетина минути, како би ги убиле  сите бактерии. А ако и понатаму не сте уверени во нивната исправност,  ставете ги во рерна на 175 степени Целзиусови, на отприлика 15 минути,  при што потоа може да бидете и целосно уверени во тоа дека се сосема  чисти од бактерии.
Кога сето тоа ќе го направите, сомелете ги во фин прав и сместете го во херметички затворен сад. 
 
 Овој прав може да го додавате во било кое јадење по ваш избор, и тоа  само половина мала лажичка ќе биде доволно за препорачаниот дневен внос  на калциум.

 2
2
 2
2
 2
2
 2
2
забава Бремените
Автор: bobik
Цуцлата: пријател или непријател на развојот?
Цуцлата е еден од најчестите предмети во секојдневието на новороденчињ...
Можеш да купиш се освен мир во душата
Во денешно време често го замислуваме богатството како врата кон сe: с...
Биди она што си, не она што се очекува
Има една работа што сите нe допира, тивко, а силно, а тоа е како да ос...
Чистиот дом не е само естетика
Домот е место каде одмараме, јадеме, спиеме и ги поминуваме најинтимни...
Депресијата и анксиозноста не живеат само во мислите
Во новото секојдневие, депресијата и анксиозноста не се само „ментални...


