Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 19.12.2011 10:42:03
Cooper
ИЗВОРНА ПОРАКА: andrijana1
zdravo na site...eve nekoj so ne spie i sto cita forumi cestitki do site sto stanavte majki a i do onie koi mozebi vecerva stanuvaat ili vo tekot na denovite.. jas sum 37ma nedela, ali od ringeraja vo e mail mi prajkaat od 38 mozi ako sum 37 ma i eden den ili i dva dena se racuna 38 se uste ne mozam da si go sfatam ova so nedelive ama i nema vrska koga ke se porodam togas, zdravje samo a sakam da e pobrzo.. Ginekologot rece na 8mi jan mi e termin a pak maticniot lekar na 14 ti . Sega koga bev na kontorla mi rece deka ke dojdi i pobrzo mozebi novogodisno ili Bozikno..bas se raduvam ako e Bozikno...inaku me fajka malku strav zato sto ne mi pravat ultrazvuk da vidat kako e svrteno bebeto tuku so dopir so raka.i nema da imam ultrazvuk do kraj na poragaj.. edinstveno "nemalo potreba"..cudno zdravstvo....samo imam edno prasanje dali kaj nekoja od vas se javuva t.n. cesto svirenje vo crevata? pa puknav od jadenje i tecnosti pienje, posebno voda zaradi pad na otokot na nozete, ali crevata pogotovo na vecer svirat li svirat , nz od sto i kako nikade ne procitav za toa pozz do site vas i dobra vi nok
37+1 den znaci si 38..tocno ti prakaat od rr..a so terminot ne se zamaraj mn e otnositelno..koga dojde bebco togash.. crevata moze od izmrznuvanje ti svirat..ili pak imash zabrzana peristaltika..
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 19.12.2011 12:10:45
mila28
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana
Zenski mi falite dajte poragajte se :)) gushki za site!! Nie sme na detska klinika... Zakaci infekt vo bolnica:( uzas ama toa e... Nejse.. Ve cekam ajdeeee:))£
Ikana gore dole skoro site se porodeni..uste jas i uste 2-3 ostanavme da cekame, mene mi pomina i terminot :D utre ke odam pak da vidime kako e...mzoebi ke me zadrzat. Dusice malo kakva infekcija zakacilo?? Vo Gak se poragase ti neli?? Bas mi e zal ..ajde pobrgu da se oporavi i da ve pustat doma.
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 19.12.2011 14:04:07
elenak
Леле нема никој, новите мајки не заборавија Икана бе никако да се прибереш од по болници, гревчиња и ти и малата. Мила28 последните денови тешко се издржуваат,нели? Ама на ако му е добро во мешето нека си седи, се е плус за него. Ајде ве поздравуваме јас и мојата немирка, толку клоцање добив деновиве, ми наплати за сите мирни денови до сега
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 19.12.2011 15:36:18
Happy mummy
Zdravo trudnicki i novopeceni mamicki! Na site sto veke gi dobivte vasite bebinja,neka vi e so sreka,da vi se zivi i zdravi,na onie koi vo sekoj moment ocekuvaat neka im e so sreka i so lesno,a na onie kako mene prijatna bremenost Jas sum sega 28+2 i ke moram da pocekam uste dosta,a se ponestrpliva sum da go vidam i pocuvstvuvam vo racete moeto since. No samo neka e se so dobro,ke pomine vremeto.. Inaku bebusot e dobar,od den na den se poveke go cuvstvuvam kako klocka i uzivam vo toe momenti. Minatata nedela dobiv infekcija,mesana,pa primav vaginaleti POLYGINAX.Sega mislam deka e OK,ama ako imate nekoe vakvo iskustvo,pisete kako pominavte.Znam deka retko koj kurtulil od infekciite vo bremenosta. Kade se site onie sto se druzevme vo vtoroto tromesecie,nikade gi snema?! Ajde,ve cekam da se pojavite. Pozdravce do site
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 19.12.2011 16:00:25
ss80
Добредојде Happy mummy! Не се секирај за инфекцијата, и јас имав во 21 недела и мојот доктор ми даде Неопенетрал форте, одма ми помина! Од тогаш да куцнам во дрво сум добра. А не знам како ја добив воопшто, повеќе во животот не сум внимавала на хигиена во секоја смисла... И полигинаксот се добри, сум ги користела ама не во бременост. Гледам дека на повеќето трудници полигинакс им даваат...
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 19.12.2011 23:39:06
Fiao
Devojki moi najmili, gledam deka veke imate informacija, ama mama im otkaza na gostite za rodenden posto se resi bas togas da dojde najgolemata gostinka Angelina se rodi na 15.12.2011 vo 20 i 35h, 3550kg i 51cm dolga. Jas iskreno nikogas ne sum videla bebe so tolkava kosaaaaa . Obavezno vo porodilnata prikazna ke pratam slika . Zalam sto me nemase tolku dolgo, ama da bidam iskrena seuste sme vo haos, vo sekoj slucaj ova e najslatkiot haos vo mojot zivot Ke go spodelam moeto iskustvo so vas vo porodilnata prkazna a ovde samo na kratko ke kazam - epiduralnata e svetska rabota, moeto iskustvo so nea bese nezamenlivo! Ve pozdravuvam i se prefrlam na tema BEBE bidejki definitivno ima PREMNOGU raboti sto treba da gi naucam
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 19.12.2011 23:45:19
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao
Devojki moi najmili, gledam deka veke imate informacija, ama mama im otkaza na gostite za rodenden posto se resi bas togas da dojde najgolemata gostinka Angelina se rodi na 15.12.2011 vo 20 i 35h, 3550kg i 51cm dolga. Jas iskreno nikogas ne sum videla bebe so tolkava kosaaaaa . Obavezno vo porodilnata prikazna ke pratam slika . Zalam sto me nemase tolku dolgo, ama da bidam iskrena seuste sme vo haos, vo sekoj slucaj ova e najslatkiot haos vo mojot zivot Ke go spodelam moeto iskustvo so vas vo porodilnata prkazna a ovde samo na kratko ke kazam - epiduralnata e svetska rabota, moeto iskustvo so nea bese nezamenlivo! Ve pozdravuvam i se prefrlam na tema BEBE bidejki definitivno ima PREMNOGU raboti sto treba da gi naucam
FIAO kade se porodil Mila? Jas se porodiv na GAK i vo najgolemata guzva i haos i ne uspeav da dobijam anestezija ..Inaku zdravo i od mene eve me doma... Se guskam so princezata i Vi posakuvam na site BRZ i LESEN poragaj...
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 20.12.2011 9:24:38
elenak
Добро утро трудници и мамички, како сте ми? Честитки уште еднаш Фиао и Миана и ајде чекаме искуства... Јас сум на преглед во 12 и се надевам денес ќе ја дефинираме датата за царски конечно, па да почнам да се спремам психички Кремчо, мила28, фила кај сте? Останав ли сама да си ги бројам последните денови
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 20.12.2011 9:43:47
kremco
Dobro utro ,znam deka ne ima uste mnogu ama ostanaa samo malku sto sakaat da pisuvaat elenak vo pravo si deka site gi snema jas denovive bev vo nekoja depresija i mnogu loso se cuvstvuvav...Neznam zosto ama nisto ne mi pretstavuvase zadovolstvo i otkako svativ deka ne se poprava toa cuvstvo ,samo od sebe prestana...
Sega sum bas OK, svativ nekoi raboti i iskreno mnogu mi e polesno...Ne se site bezrezervno osetlivi i vnimatelni ako sum jas takva i nikogas nema da bidat...Toa vazi za maz mi .. .Ova konecno go svativ i sabajlevo mu go napisav vo sms (premnogu bi se voznemirila da mu recam vo lice) SEGA SAMO TREBA DA NAUCAM DA ZIVEAM SO TOA...Znaci covekot iako znam deka zivee za nas ne pravi recisi nisto dokolku nema korist i toj za sebe,dokolku ne dobiva nisto za vozvrat i dokolku epten ne moze da odbie...
Ako sum off topic premestete me vo nekoja tema za depresivni budali ili treba sama da si otvoram takva
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 20.12.2011 10:16:48
fila
eve sum i jas uste doma i cekam cekam i nisto ne se slucuva samo nekoi mali bolkicki vo polovinata na koi samo sto ke se izraduvam tie prestanuvaat i taka si stanav dosadna sama na sebe a ne pa na drugite okolu mene uste i voda nemame cel den i za toa se nerviram sekoj den ova ni go pravat od vodovod i sto ako me fatat bolki ke nema da mozam ni da se izmijam kako ke odam takva vo bolnica i na taa operatorkata sto se javuva tamu vo kontakt centarot i go kazuvam istovo i taa mi se iznasmea a sto da mi pravi ni taa ne e kriva
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 20.12.2011 10:38:37
vitalis
andrijana1 jas i ti sme bas isto so terminot znaci jas i ti ke se trkame i sledime koja ke odi prva. Znaci 37 celi nedeli pominale i sega sme 38, ako si po ovaa matematika togas terminot tie na 8mi, kade planiras da se poragas?
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 20.12.2011 10:43:06
vitalis
Dobro utro kremco i glavata gore, ednostavno site sme razlicni i treba sekoj da dobie kolku sto zasluzuva a nie samo davame i davame. Sega hormonite i emociite ni se vo haos ne ocekuva golema neizvesnost i odgovornost, i ednas pak kazav da mozele mazite toa da go podnesat i tie ke nosele deca na svet i ajde
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 20.12.2011 10:48:21
fanicka
Eve me i mene trudnicki moi, gledam ima mnogu sto se pri kraj i go cekaat denot d. Jas ja pocnav 31 nedela i imam uste mnoooogu. Sakam da ve prasam dali ste razmisluvale za indukcija pri porogaj i toa pred da vi pocnat porodilnite bolki. Jas vo posledno vreme so mm razmisluvame za toa, zatoa sto na ovoj nacin ke imame termin za porogaj koj najmnogu ni odgovara i na nas i na dr koj ja vodi bremenosta. Si vikame nekade na kraj na 39 nedela da se porodam, gledam i na drugite forumi ima dosta podrzuvacki na ova planirano poroduvanje. Sto mislite vie.
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 20.12.2011 11:37:49
kremco
Aj i nie zdravje da se priklucime na temata novorodence bebe... Ama prvo da ja pomineme se porodi...
Ne se nerviram mi olesna mu kazav se sto mislam i ostana bez zborovi,dali kje ima efekt ne se zamaram ama neka si znae...
Ama sto znam inducirano poroduvanje e mozno,vo re medika mene mi rekoa bez problem,mozam za nova godina ako sakam i toa kje bidam vo 40 nedela,2 januari mi e termin..Ama nekako ne mi e prirodno...
Mozebi kje se sluci porano,moze na 9ti januari a jas bi sakala za nova godina ama ne po sekoja cena
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 20.12.2011 14:26:38
mila28
Zdravo kako ste. Eve me i mene..uste tuka..edvaj cekam da se preselam na temite bebe :D. Denes bev povtrono na ctg, bebusko e dobar, mi rekoa vo cetvrtok povtorno ctg, sega na 2 dena bidejki e nadminat terminot, rekoa ke cekame do nedela ako ne bide nisto togas ke me primat pa ke pocnat so provokacii ili pak carski vo kraen slucaj. Bas mi e milo za Fiao i Miana deka pominale mnogu lesno na poragaj...gi cekame vasite porodilni prikazni koga ke najdete slobodno vreme.
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 20.12.2011 14:43:18
elenak
Јас женски се вратив, добро сме и јас и , цтг-то пак за 10-ка , во четврток одам на една завршна контрола и здравје почетокот на следната недела ја очекуваме госпоѓицата Изгледа новата година ќе ја дочекаме во болница, ама што е тука е... Кремчо немој да се нервираш сега на крај, мисли на бебето на кое му е потребна само позитивна енергија, а работите ќе се средат сами кога најмалку ќе очекуваш. Те колешке
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 20.12.2011 15:23:35
kremco
I jas tebe vsusnost ja sakam cela ringeraja!!! osobeno mi bese drago koga se porodija Yummy mammi ,Ms Tinka Ikana i Miana,i MU KAZUVAv na maz mi mi se porodija koleskite mnogu mi e milo i ne mi se veruva on me zezase ne sum bila normalna...
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 20.12.2011 20:46:46
ss80
Uf depresija... I mene nekogas mm mi nervira, ama nekako hormonite (fala mu na Boga) mi se vo takov balans sto nisto ne me pomestuva od mojata tocka:) Mazite ne se blagosloveni da gi doziveat site nesta povrzani so bremenosta kako sto nie sekojdnevno gi dozivuvame. Nie imame plus devet meseci povrzanost so bebenceto:) I zatoa posle koga bebeto se ragja, mazite se vo shok:))) Nepsremni!:P A nie go osekjame ceeeeloooo vreme i se povrzuvame pobrzo i sekogas sme vo prednost od nekolku meseci:) Nekogas koga ke me iznervira si velam: vidi go, ni stomak mu smeta, se isto moze da si pravi, da si jade, pie, vezba, se isto ko porano, i plus se zali, ama posle se potsetuvam deka vrskata koja majkata ja ostvaruva so bebeto uste vo stomakot i seto ona sto nie (delumno zaradi tie hormoni koi neogas ne izmacuvaat) go cuvstvuvame za vreme na bremenosta, tie NIKOGAS nema da mozat ga go razberat i doziveat... I zal mi e za niv sto se taka hendikepirani vo odnos na zenite:))) Women's power!:) Se gordeam sto sum zena, iako nekogas znam da se rastazam za gluposti, ili da zaplacam...:)
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 21.12.2011 12:42:13
te sakam
Како сте трудницки-колешки?:))) На сите што во е време за порагај Во посакувам побрзои со лесно да си се ослесните... А кај сме другите што си се дружевме и советувавме во второто тромесчие, еве јас сум 27 недели и 4 дена и ок е се само што незнам дали е од измрзнано или тоа и така треба да биде уринам почесто, и од време на време осекам некои благи болки во стомак...Дали во овој период некој се чуствува вака или тоа е само кај мене, Ве молам пишејте ми.. Поздрав до сите и се најдобро
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 21.12.2011 14:14:35
ss80
Без гајле, нормално е да се има одвреме навреме како ПМС болки, јас сум 32 недела и сеуште повремено осеќам болки, веројатно ќе се засилат за време на пороѓај:)
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 21.12.2011 14:33:46
kremco
Zdravo ne sme verojatno samo nie 2-3 ostanati Vie vo vtoro tromesecie bi trebalo da ste povekje a jas si ostanav sama edinstveno blisku mi e elenak i ivoni4ka ama sto stana so niv neznam
Sabajlevo bev na ctg,me primi efremovski ama kje moram vecer ili utre popladne da otidam kaj mojot doktor da me pregleda zosto imam sekret i toa zolto zelen a vadev brisevi i isprimav terapija za ureoplazma...i
kolku mi nedostigaat onie muabeti do sega sto gi vodevme ,a sega me ostavija site
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 21.12.2011 15:40:07
ss80
beti do sega sto gi vodevme ,a sega me ostavija siteuser posted image
Не се секирај кремчо, еве ние ќе ти правиме друштво, па и ти ќе не напуштиш после...:) Јас послабо бев активна на форумов, сега се заинтересирав, на крај, сега ми е најважно, последните недели... Јас засега добро се чувствувам, единствено што цело време го мислам е да не ми се сврти бебенцето некако-има случаи папочната врвца им се завиткува околу врат... А доста немирна е, скока внатре:)