Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 17.12.2011 14:15:44
miana
abe kako jas sama da ostanav na temava Leleeee bozem prva ke se porodev ama izgleda posledna..Mojava mrzla ja mrzi da izleze :) Inaku cela nok ne sum spiela,sega i da sakam da legnam mu zvonev na doktorot (ne mi krena ) i znam deka samo sto ke zadremam ke mi se javi i tolku od spienjeto..E sega ke cekam da mi se javi...Inaku bebevo mnogu e nemirno,vcera do 02h ne me ostavi na raat a baska odenjeto vo toalet na sekoi 10 min Mislam deka stomakot seuste ne mi e spusten Zamislete utre puna kuka gosti a mene me fakaat bolki Vikate panagur a? A kade ima panagur koga kako sto ??? Aj pisetee
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 17.12.2011 14:23:01
fila
mene nekoja depresija me tepa denes katastrofa mi e denov i sega go kandisav mm da odime malku na novogodisen panagur da prosetame da vidime dali i ovaa godina ke bide kako lani bezveze
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 17.12.2011 17:07:03
miana
fila koga odev na klinika dva pati do sega imam sretnato edna zenicka so mnogu spusten stomak duri i mnogu cudno izgledase...So kratka kosa do usi i so sivo dzemperce..Ti da ne si taa??? Jas se slusnav so doktorot,denes mi e dezuren pa ke odam okolu 19h da me zirne...E tek sega me faka strav,denes ako e dezuren utre e sloboden - i ke odmara i ako me fatat utre bolki ???? Uffff aman ova iscekuvanje me polude veke..Na 19 ti mi e termin ama sekoj den cekam kako nekoja ludaca...Ajdebolki doagajte vekeee.Mnogu mi e zaspana temava nekako..Fila ti kade ke se poroduvas??? Jas na GAK..Fiao ja nema da pise,aj ako me zadrzat mene denes-moze i ke ja vidam...Ako mi predlozi doktorov da me poraga denes-ostanuvam ic oko nema da mi trepne... Bogami uste malce ostanavme so termin ovie denovi..Gledam mila28 ja nema izgleda i ona me pomina
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 17.12.2011 17:24:39
elenak
Еве јас ќе те почекам прво тебе миана, само ако не мислиш да ја тераш и неделава што доаѓа до крај Многу бебиња дојдоа месецов, колку убаво. И кај нас болницата е полна, д-ров мој вика овие сите 8-мо мартовски бебиња се
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 17.12.2011 17:29:09
miana
e moevo ne e 8 mo martovsko posto na 14 ti mart mi bese posledna menstruacija...Martovsko e ama na 8 mo martovsko Cekaj cekaj i ti...Jas gi imam site simptomi kako da ke se porodam sekoj moment a nisto uste...I psotelkata mi e zrela i otvorena 3 prsta veke nedala i kusur i cep mi pdna i se i aber si nemam- toa me maci...
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 17.12.2011 18:06:12
elenak
Абе и моево е од 6-7 април, убаво си знам ама ете се запнале докториве ми ја брзаат нешто, до Нова година да сме си биле дома. Туку и мене не ми се чека, ми е страв да чекам болки, ќе си заминат тие на патување за празниците што ќе правам... Отидов јас да се бањам, па после ќе одам на гости кај кумовите да им однесеме подароци на дечињата, да не ми останат неоднесени
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 17.12.2011 21:49:04
fila
miana ne sum bila jas taa na gak zatoa sto jas na ctg odam vo cair i tamu i ke se poragam.Aj pa koga ke se vratis od gak pisi kako pomina ako ustvari ne ostanes da se poragas
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 17.12.2011 22:30:09
mila28
Dobro vecer mamicki..eve me i men, Miana ne sum te pominala..uste cekam bolki Denes bev na ctg, i mi kazaa se e super da odam doma i da cekam bolki Ako ne togas vo vtornik sabajle pak na ctg. Inace moeto bebce e napraveno isto vo april 4-5 iako mene posleden ciklus mi bese 12 mart,sum imala odlozena ovulacija bidejki bev bolna a i vo mart ne ni imav odnosi so mm, taka da zatoa mojot princ uste ne saka nadvor rano mu e..iako jas sum 40 ta nedela spored ciklus. Veke en se opteretuvam..koga ke resi togas...a ne sum na strek ajde sega..lelel eve ova e vaka taka..ke pobudalam
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 18.12.2011 9:09:46
kremco
Dobro utro mamicki!!! Stom nikoj ne se porodil znaci i jas kje pricekam so poroduvanje ic da ne se brzam znaci
Vcera mnogu ubav den imav,prvo bev na ctg Se e vo najdobar red ostanuva od 25ti TERMIN pa se prosetavme so maz mi po ramstore,pa posle doma dojdov go zemav sin mi od svekrva mi i go uspav i posle moite go zemaa na gostikaj vujko mi ,ostana da spie tamu kaj niv...Posle mi dojdoa gosti,se mladi bratucedi i brakjata i uste 3 bratucetki so koi sum najbliska mnogu ubavo si pominavme maskive si otidoa na teretana se sminkavme,zezavme isto kako koga bev devojka
Jas sabajlevo kje pravam nekoe pecivo so sirenje,ako uspeam kje stavam slika...Pijam kafe..
Sakav Tinka da ja prasam dali sekoj pat vaginalnalno gleda doktorot bidejkji sakam bar do petok depilacija da odlozam da mi dojde taze ama ona se porodi...A vas mamicki vo 39ta ve gledaa li vaginalno sekoj pat ?
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 18.12.2011 12:06:58
fila
uste kolku ostanavme da cekame red za poragaj edna po edna site se olesnija blaze im jas nokeska od 4 saat ne spijam pocnaa nekoi bolki vo stomakot pa vo polovinata i stanav mislev gotovo dosol momentot i gledam na saat na 15 minuti se povtoruvaa do 6 casot sabajle a jas za toa vreme ko luda cistam po doma mijam sadovi sreduvam da ne sum ostavela necisto i od 6 casot navamu eve nisto nema a taman se izraduvav
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 18.12.2011 17:02:47
vitalis
И јас сега тоа си мислам дека цела група се породија наеднаш миана, тинка, елена, коцкичка, мила......значи сега на нас ни е ред.....
ИЗВОРНА ПОРАКА: fila
uste kolku ostanavme da cekame red za poragaj edna po edna site se olesnija blaze im jas nokeska od 4 saat ne spijam pocnaa nekoi bolki vo stomakot pa vo polovinata i stanav mislev gotovo dosol momentot i gledam na saat na 15 minuti se povtoruvaa do 6 casot sabajle a jas za toa vreme ko luda cistam po doma mijam sadovi sreduvam da ne sum ostavela necisto i od 6 casot navamu eve nisto nema a taman se izraduvav
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 18.12.2011 17:49:11
mila28
Navistina uste nekolku ostanavme..ajde ke bide i kaj nas. Kremco mene vcera 17ti mi bese kraen termin (kako imav izracunato 19ti neznam) bev na ctg i me poglednaa na eho za da vidat kolicestvo na plodova voda i sostojba na postelka, vaginalno dali sum otvorena ne me proverija , jas nemam bolki mozebi poradi toa ne me gledaa vaginalno. Sega vo vtornik sum povtorno na ctg, edvaj cekam..veke mi stanuva tesko se custvuvam kako stomakot mi tezi me boli i levata prepona,, stvarno e tesko veke. Inace i miana ja nema denes...mozebi ima nesto novo i kaj nejze vcera mozebi ja zadrzale..so lesno neka i e..ako veke ne se guska so
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 18.12.2011 19:31:24
luckygirl
Dobro vecer mamicki,eve me mene so vest.Se porodiv na 13 vo vtornikot pa da vi pisam Miana ti uste si tuka???ASj ke bide mila samo hrabro.Inaku sin mi se rodi ziv i zdrav tezok 4100kg,a dolgo 53.Mnogu e sladok sonce na mamicka,pozdrav do site mamicki i sto pobrzo da se olesnite.
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 18.12.2011 23:13:18
ivoni4ka
cestitki do novata mamicka da se guska sto posilno tuku jas ke moram porano edna nedla na kontrola bidejki vo mokracata imav eritrociti 10-15 (crveni krvni kletki) a voopsto ne treba da gi ima pa ke videme sto kako so doktorot utre, a plus ke vidam i so tie steganjata na grloto vcera iamv dosta i samo sto resiv da zvonam na d-r prestanaa pocna veke strav da me faka bidejki spored edna teorija eritrociti vo urina pred 32 nedela e znak na nekoja infekija vo bubrezi ili mocen meur ili znak za preekalmsija, a posle 32 nedela znak deka ke se otvori grloto il veke e otvoreno, zrela postelka pa duri i prethodnik na mukozen cep izgleda po ova ke i se pridriuzam na ikana a inaku 35 nedela sum poz
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 18.12.2011 23:29:38
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: kremco
Dobro utro mamicki!!! Stom nikoj ne se porodil znaci i jas kje pricekam so poroduvanje ic da ne se brzam znaci
Vcera mnogu ubav den imav,prvo bev na ctg Se e vo najdobar red ostanuva od 25ti TERMIN pa se prosetavme so maz mi po ramstore,pa posle doma dojdov go zemav sin mi od svekrva mi i go uspav i posle moite go zemaa na gostikaj vujko mi ,ostana da spie tamu kaj niv...Posle mi dojdoa gosti,se mladi bratucedi i brakjata i uste 3 bratucetki so koi sum najbliska mnogu ubavo si pominavme maskive si otidoa na teretana se sminkavme,zezavme isto kako koga bev devojka
Jas sabajlevo kje pravam nekoe pecivo so sirenje,ako uspeam kje stavam slika...Pijam kafe..
Sakav Tinka da ja prasam dali sekoj pat vaginalnalno gleda doktorot bidejkji sakam bar do petok depilacija da odlozam da mi dojde taze ama ona se porodi...A vas mamicki vo 39ta ve gledaa li vaginalno sekoj pat ?
vaginalen pregled se pravi koga ctg-to ke pokaze bolki.
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 19.12.2011 2:40:38
andrijana1
zdravo na site...eve nekoj so ne spie i sto cita forumi cestitki do site sto stanavte majki a i do onie koi mozebi vecerva stanuvaat ili vo tekot na denovite.. jas sum 37ma nedela, ali od ringeraja vo e mail mi prajkaat od 38 mozi ako sum 37 ma i eden den ili i dva dena se racuna 38 se uste ne mozam da si go sfatam ova so nedelive ama i nema vrska koga ke se porodam togas, zdravje samo a sakam da e pobrzo.. Ginekologot rece na 8mi jan mi e termin a pak maticniot lekar na 14 ti . Sega koga bev na kontorla mi rece deka ke dojdi i pobrzo mozebi novogodisno ili Bozikno..bas se raduvam ako e Bozikno...inaku me fajka malku strav zato sto ne mi pravat ultrazvuk da vidat kako e svrteno bebeto tuku so dopir so raka.i nema da imam ultrazvuk do kraj na poragaj.. edinstveno "nemalo potreba"..cudno zdravstvo....samo imam edno prasanje dali kaj nekoja od vas se javuva t.n. cesto svirenje vo crevata? pa puknav od jadenje i tecnosti pienje, posebno voda zaradi pad na otokot na nozete, ali crevata pogotovo na vecer svirat li svirat , nz od sto i kako nikade ne procitav za toa pozz do site vas i dobra vi nok
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 19.12.2011 8:48:03
Ikana
Zenski mi falite dajte poragajte se :)) gushki za site!! Nie sme na detska klinika... Zakaci infekt vo bolnica:( uzas ama toa e... Nejse.. Ve cekam ajdeeee:))£