|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  95 96 [97] 98 99   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27...
23.12.2011 9:21:47   
elenak
Elenak za spienjeto i jas sum,son ne me faka do 3-4 po polnok, zaspivam okolu 4 i spijam do 12-13h, bioritamot mi e otiden vo beskraj, taka ke bide i so bebeceto pa se spremam. I kazi mi dali planiras so lokalna ili celosna anestezija carski. Jas se mislam kkako e najdobro dokolku mora carski i kaj mene.

Локална анестезија дефинитивно. Така сите д-ри ми рекоа, многу е подобро и за мајката и за бебето. Треба само психички да се спремиш дека ќе бидеш свесна додека они ,,те сечат,, ама ако е така подобро.... Дури викаат дека и болката од раната не се осеќа толку после оти оваа анестезија повеќе трае. Ајде ќе издржиме - се за нашите мили user posted image

(Одговор на членот mila28)
Непосредна врска до пораките: 2401
23.12.2011 9:28:25   
elenak
Охоооо женски изгледа вие сите ќе ме претркатеuser posted image Ќе си останам сама да си го чекам јас вторник user posted image Ајде само нека има бебушки, туку ако сте уште тука, фила, кремчо и мила28 какви се вашите user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот fila)
Непосредна врска до пораките: 2402
23.12.2011 9:39:27   
fila
moeto e user posted image

(Одговор на членот elenak)
Непосредна врска до пораките: 2403
23.12.2011 9:41:36   
fila
mu se javiv pred malku na maticniot i mi vika ne brzaj za vo bolnica ne e tolku alarmantno cekaj si gi bolkite pa togas i taka se podsmiriv malku i sega ke cekamuser posted image

(Одговор на членот fila)
Непосредна врска до пораките: 2404
23.12.2011 10:48:21   
kremco
Fila a ti znaci isto kako mene ama najiskreno jas mislam deka moeto rozevo e od pregled,sinokja imase povekje ...
I moeto euser posted image sinokja krzneno kaputce i kapce mi donese bratucetkami za bebeto lele kakvo e prekrasno...
Jas sabajlevo prozori cistam,gi imam 7user posted image i toa samo vo dnevna,so se roletni i zavesi...Toa i parketot,i mozam da se porodamuser posted image

Sabajlevo imav od infektot mnooogu sekret ama i od poliginaksot...Edna jaka bolka i tolku...

(Одговор на членот fila)
Непосредна врска до пораките: 2405
23.12.2011 11:21:01   
fetusce
Kaj mene mm se iscistil i prozori, i regali ismukal, venicijanskite zavesi gi iscistil se po red i parketot go napravil glanc, veceto banjata se po red sredeno. Mi ostanaa vratite i uste ednas parketot i tolku. Od vcera pocna gorniot del od stomakot bas pod gradite da me boli vo vid na stipenje odnatre, de ke pomine de ke stipne. Na sekoi pola sat, denes samo dvapati sabajle i sega koga pisuvam. 

(Одговор на членот kremco)
Непосредна врска до пораките: 2406
23.12.2011 11:51:45   
ivoni4ka
zdravo zenski kako ste mi
eve jas dobro iscistiv do vcera se spremiv se za user posted image uste torbicata da spremam i gotova sum tku vcera primetiv sekret od gradite znam sto e kolostrum e prvoto melo ama dali treba tolku rano da go imam
kakvo e vaseto iskustvo?

(Одговор на членот fetusce)
Непосредна врска до пораките: 2407
23.12.2011 12:09:37   
mila28
Zdravo zenski, eve me i mene uste doma user posted image i sekako uste cekam bolki..hahahha
Ivoni4ka ne e rano za kolostrum, i mene mi potekuvase uste vo 28-30 ta nedela..sega pak eve nemam nisto.
Inace jas utre sum 41 nedela i odam povtorno na ctg, sakam da me zadrzat i neka me porodat..nestrpliva sum veke, mi kazaa deka se tolerira od 10 do 14 dena posle termin ama koj ke ceka uste 1 nedela..mnogu e. Spored moi racunici koga sum imala odnos moeto bebce duri na 28mi ke napravi 40ta nedela..amaspored eho si e zrelo i sega da se rodi zs si odgovara na 41 nedela.
Elenak za anestezija jas pak imam slusnato deka e podobro celosna, bidejk so lokalno mnogu se pogolemi sansite potoa da imas mingrena, bolki vo kicmata koi ostanuvaat podolgo...bidejki sepak lokalna se ubrizguva vo rbetot ako ne s elazam. A lokalna e podobro vo smisla deka si svesna i odma ke go vidis user posted image i slusnes prviot plac, neznam sto ke odlucam navistina ako dojde do toa da mora so carski...ke vidam.
Inace moeto bebce e user posted image i mene mi e iscisteno, isprano, ispeglano se uste od pred 3 nedeli ..hahah ..treba uste edna generalka da napravime ama toa sveki i mm ke napravat koga ke me primat vo bolnica.

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 2408
23.12.2011 13:20:19   
elenak
Па не знам, за анестезијата сите д-ри околу мене истото ми го кажаа и гинеколозите и анестезиологот, дека полека целосната се исфрла од употреба и дека и за мене и за бебето е далеку подобро локална. Сепак ти си знаеш, сама ќе си одлучиш, они те прашуваат каква сакаш, барем кај нас е така.
Еве можат да ни кажат ако не читаат, Икана, Тинка, Коцкичка, Адрианче мислам дека се пораѓаше со локална....

(Одговор на членот mila28)
Непосредна врска до пораките: 2409
23.12.2011 13:30:40   
Cooper
elenak uste malku ti ostana..aj pa ke te cekame da ni raskazesh..i jas ke sum so zakazan carski nekade 25-28 januari.. i ke bidam sigurno so epiduralna..ke prisustvuva i mojot mas user posted image ...vcera go prasavme lekarot ni rece deka ke zeme dozvola od ogovorniot na klinikata..bas ke mi e milo da e do mene..
inaku vcera bev na pregled 32+4 den ,bebco e 2200 gr..za sega e se vo red...
jas sum so +16 kguser posted image ..ama ajde ke slabeeme posle poragaj user posted image ..
lele navistina brzo minuva vremeto vo tretoto tromesecie..kako vcera da se zapisav 27 sedmica user posted image ..pozdrav do site

< Поракaта ја уредил Cooper -- 23.12.2011 13:31:23 >

Непосредна врска до пораките: 2410
23.12.2011 14:10:46   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak

Па не знам, за анестезијата сите д-ри околу мене истото ми го кажаа и гинеколозите и анестезиологот, дека полека целосната се исфрла од употреба и дека и за мене и за бебето е далеку подобро локална. Сепак ти си знаеш, сама ќе си одлучиш, они те прашуваат каква сакаш, барем кај нас е така.
Еве можат да ни кажат ако не читаат, Икана, Тинка, Коцкичка, Адрианче мислам дека се пораѓаше со локална....

jas sakav prirodno..ama bebe se zaglavi i morase carski...bidejki vekje imav epidural prodolzivme taka...ama pocnav da povrakjam i pocnav da osekjam..i zatoa prodolzija so celosna...mislam deka razlikata e vo oporavuvanjeto..kaj celosnata e podolgo i malku potesko...i vo budnosta se razbira....so lokalnata kje si go vidis bebe odma...a grbot boli vo sekoj slucaj

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

Непосредна врска до пораките: 2411
23.12.2011 14:35:11   
Natasa981
I jas se porodiv so epiduralna, i toa otkako pominav 8 casa so bolki nevideni,pa se iskompliciraa rabotite i morav so iten carski da se porodam..Oporavuvanjeto so carski rez e daleku potesko i pobolno od priroden porogaj.Jas sum pobornik na prirodno poroduvanje i zdravje so narednoto sakam prirodno da si se porodam, pa sega dali so epidural ili ne, toa ke si vidam.

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 2412
23.12.2011 16:02:00   
fetusce
I jas razmisluvam dali so epiduralna, lokalna ili nuhalna anestezija. Ne ja sfakam razlikata pomegu ovie anestezii, no do 24 januari ke odlucam.

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 2413
24.12.2011 4:08:30   
jana33
fetusce i tebe li ti e termin 24 januari kako mene? inaku denes bev na pregled vo cair za prvpat, a do sega odev vo sistina i malku se razocarav od priemot na vrabotenite, doktorot- katastrofa.. nikoj nisto ne ti kazuva.. ne mi kaza ni dali e dobro bebusot ni kolku tezi da znam do kade sme stignale a inaku sum 36 nedela ama bukvalno nisto ne mi kazaa samo da dojdam povtorno na 14-15 januari togas ke me stavele na ctg i ke videle sto ponataka, a vo meguvreme da sum gledala da ne mi pukne vodenjakotuser posted image  toj mozel da pukne od infekcija, od belo pranje i sl. da piojam uvin caj kako prevencija od infekcii vo urina i da primam terapija ako slucajno imam nekoja vaginalna infekcija.. toa e se sto denes doktorot vo cair mi kaza a jas polna so prasanja si se vrativ doma razocarana i sega planiram da odam denovive kaj mojata maticna da me vidi na eho i da mi kaze nesto za bebusot. e sega neznam dali i kolku e dobro za edna nedela povtrono da me gledaat na ehouser posted image  ama valjda ako e stetno mnogu ke mi kaze maticnava

Непосредна врска до пораките: 2414
24.12.2011 8:50:17   
elenak
Јана33 мене бебушот од 35-та недела навака секоја недела ми го гледаат на ехо дури и последниве две недели и по два пати. Д-рот рече дека на крај мора да ја контролира количината на плодова вода и јас си одев еднаш неделно и на ехо и на цтг. 

(Одговор на членот jana33)
Непосредна врска до пораките: 2415
24.12.2011 9:27:04   
kremco
Dobro utro user posted image user posted image user posted image user posted image
Jas sum denovive bas ubavo naspana,ne mozam vo toplo da spijam ama go namaluvam parnoto,malku provetruvam pred spienje,vit b6 i legnuvam na edno golemo mece i kako top sum,user posted image
Fala bogu barem sega da se naspijam,cela bremeost,esonica,gusenje nemir.
Sinokja bevme na ctg,nema nisto i neznam zosto odam sekoj 3 den koga imam uste 9 dena do termin a nemam nikakvi simptomi,krvavoto bilo od pregleduser posted image
Vo ponedelnik kje go merime bebeto da vidime kolkava kje bide na poroduvanje...Mila28
do kade si ti?
mene mi rece maksimum nedela od termin da cekame,nemoze 10 dena ili 2 nedeli bebeto kje stanelo pregolemo...

Непосредна врска до пораките: 2416
24.12.2011 13:08:16   
Kockicka
Eve me mene konecno slobodna da vi pisam :)
Jas i user posted image sme doma od ponedelnikot no denovite tolku brzo letaat sto nekako posle se nema vreme za nisto se se vrti okolu malite srcki :) Ljubica ( mojata kerkicka ) se rodi 2.750 kg 48 cm i edno malecko slatko bebence koe denot i e nok a nokta i e den taka da nie denot si spieme a nokata si placeme :)
Inaku za dilemata za kakva anastezija jas se porodiv so spinalna bidejki bev carski rez i bi vi ja preporacala na site da go slusnete placot na vasete bebe isto kako pri normalen porogaj a za psihickata spremnost pa i nema bas nisto da gledata i toa sto ke go slusata ne veruvam deka ke go razberete bidejki se sto zboruvaat okolu operacijata zboruvaat so medicinski termini a na vas ke se najde nekoj od dr koj ke ve zabavuva i ke vi pravi muabet :) edinstveno sto treba e nasmevka i pozitivni misli :) E problemot e posle se od koga ke zavrsi da ve predupredam da ne ve fati panika kako na mene nozete nema da mozete da gi mrdnete sigurno nekade okolu 4 casa no i toa pominuva :)
Pozdrav do site jas se selam na drug forum i vo najskoro vreme ke vi ja raskazam mojata porodilna prikazna
Cestitki na site bebinja i so lesno neka im e na tie sto cekaat da go vidat ovoj svet

(Одговор на членот kremco)
Непосредна врска до пораките: 2417
24.12.2011 14:10:48   
Cooper
cestitki Kockicka da ti e ziva i zdrava malata princeza...bas mi e milo sto ni pisa..me ohrabri malku za carskiot...mn pozdravi i mn baknezi za maloto bebce

(Одговор на членот Kockicka)
Непосредна врска до пораките: 2418
24.12.2011 18:13:28   
KRISTIJANA*
zdravo na site , da ve pozz i da ve izvestam deka na 12.12 se rodi moeto soncence Mihail :) se porodiv so carski (taka morase ) inace tezok bese 3800 a visok 52sm ...
momentalno se guskame placeme nankame i tak pozz do site

Само една работа е поубава од тоа да бидеш жена, а тоа е да бидеш мајка....

(Одговор на членот Cooper)
Непосредна врска до пораките: 2419
24.12.2011 18:43:22   
taisa
da e ziv i zdrav golem da rasti
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот KRISTIJANA*)
Непосредна врска до пораките: 2420
24.12.2011 18:46:53   
taisa
da e ziva i zdrava ,golema da rasti princezicka mala
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Kockicka)
Непосредна врска до пораките: 2421
24.12.2011 19:05:44   
kuklicka26
Кристијана да е жив и здрав голем да расте и да ве радува user posted image

(Одговор на членот taisa)
Непосредна врска до пораките: 2422
24.12.2011 20:17:22   
fetusce
Jana zavisi i od doktorot koj ti go preporacale , jas sum kaj d-r Lazo Kirovski. Belki nema da bide kako tvojot doktor. Bev kaj edna rodnina  so mm da zememe obleka za bebusot edno, kompletce, edno spikoznice edni corapcinja. I set_o toa za 1150 denari. Bajagi demek so popust. Jas i vikam majka mi kupila se za bebeto, taa veli od firmite od kade zemala roba za bebinja bile turski sertificirani  so eko standardi, protiv kancer i protiv alergii. Pa ni vika zapiset_e gi firmite od oblekata sto ja kupila majka mi za bebeto, pa da vidime dali se dobri ili nedobri. Otidovme radi reda da i kupime a mi sozdade problemi.  Koga i kazav na majka mi veli dvapati so prasak gi perela i zatoa nemoze alergicni da bidat, a pa mm veli ako ne se dobri firmite da kupime od kaj rodninava. A tie da gi frlime. Vo kakva sostojba se naogam katastrofa. Neznam na koja strana da zastanam. MM zapnal da gi videl firmite, a majka mi neznam od kaj gi kupila rabotite ona veli i da se od pazar neznaci deka ne se kvalitetni, se pravda deka dvapati so bebeski prasak gi perela. E ah sega najdete im go krajot.

< Поракaта ја уредил fetusce -- 24.12.2011 20:19:42 >

(Одговор на членот jana33)
Непосредна врска до пораките: 2423
24.12.2011 21:18:00   
elenak
Фетусче ако почнеме да пазиме до толку на се кај ни е крајот? Роднината сака да си продаде нормално, а ти и мт немојте да наседнувате на такви работи. Па дали сите деца имаат таква гардероба неалергиска? Секој го сака најдоброто за своето најмило ама не може секој да си дозволи,нели? Има деца и од пазар што носат па не им е ништо. А и мајка ти зар не би била навредена ако ги фрлите работите што ги купилаuser posted image Мислам дека треба да поразговараш со мт и да му нагласиш некои работи...

Непосредна врска до пораките: 2424
24.12.2011 21:31:41   
mamicka77
kristijana neka e ziv i zdrav golem da rasne i radost da vi nosi

(Одговор на членот kuklicka26)
Непосредна врска до пораките: 2425
Страница:   <<   < Претходна страница  95 96 [97] 98 99   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  95 96 [97] 98 99   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Соби за игри.
пеперутка16

Колку често ги носите вашите деца во игротеки?