Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 24.12.2011 21:36:09
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: fetusce
Jana zavisi i od doktorot koj ti go preporacale , jas sum kaj d-r Lazo Kirovski. Belki nema da bide kako tvojot doktor. Bev kaj edna rodnina so mm da zememe obleka za bebusot edno, kompletce, edno spikoznice edni corapcinja. I set_o toa za 1150 denari. Bajagi demek so popust. Jas i vikam majka mi kupila se za bebeto, taa veli od firmite od kade zemala roba za bebinja bile turski sertificirani so eko standardi, protiv kancer i protiv alergii. Pa ni vika zapiset_e gi firmite od oblekata sto ja kupila majka mi za bebeto, pa da vidime dali se dobri ili nedobri. Otidovme radi reda da i kupime a mi sozdade problemi. Koga i kazav na majka mi veli dvapati so prasak gi perela i zatoa nemoze alergicni da bidat, a pa mm veli ako ne se dobri firmite da kupime od kaj rodninava. A tie da gi frlime. Vo kakva sostojba se naogam katastrofa. Neznam na koja strana da zastanam. MM zapnal da gi videl firmite, a majka mi neznam od kaj gi kupila rabotite ona veli i da se od pazar neznaci deka ne se kvalitetni, se pravda deka dvapati so bebeski prasak gi perela. E ah sega najdete im go krajot.
fetusce ic da ne se sekiras za tie raboti jas na toa ne ni gledam gledam samo ako mi se sviga i kupuvam pa i poveketo mi se se od pazar ti sekako ke gi isperes ke ispeglas obavezno i nema nikakva alergija alergija ke ima ako ne se plavat ubavo i ako ne se peglat
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 25.12.2011 10:02:00
elenak
Добро утро, убави вести од сабајле, баш ми е мило. Ни замина и Мила кај мајките, ајде колешки да се преброиме Фила, Кремчо тука ли сте? И кој друг беше на крај? Ние уште си тераме, јас се мислев дека женскава ќе не изненади и ќе дојде кога не очекуваме ама она изгледа послушно ќе си го чека вторник
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 25.12.2011 13:11:47
miana
Mili trudnicki...Eve me i mene da vi pisam...Denes pravime 7 dena...Moj sovet vi e da si pospiete kolku sto mozete zosto posle nema spienje :) Pozdrav do site i vi poskauvam lesen poragaj...mene me nema zosto sekoj sloboden moment go koristam za dremnuvanje...Noke za mene nema son
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 25.12.2011 13:57:31
kremco
Eve me i mene deneska,kako sti se blizat denovive se ponestrpliva stanuvam...Se se sredeno,duri i hrana spremna imam vo zamrznuvac sama sum znam deka dobro kje mi dojde, nikoj nema da dojde da mi napravi rucek koga kje mi bide najpotrebno...Edno vreme kje se snaogjame... Maksimalno naspana.MIana da znaes :-)) osekjam deka malata nema da mi spie...Pokraj site obvrski saat dva si spijam napladne sekoj den i bas mi e super,gledam i da prosetam i deteto da go pripazam nastinat e i pokraj cuvanje i razni cuda se razbole... Samo ne mi se odi po kontroli voopsto ctg na sekoi 2 dena,dve nedeli odnapred kade e logikava.. Ajde Elenak mnogu srekja!!!
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 25.12.2011 15:08:48
fila
eve me i mene denes mi e kraen termin a nema nikakvi znaci za poroduvanje i toa malo krvarenje sto bese od vcera go snema i denes se custvuvam kako da nema nikogas da se porodam utre na kontrola i ctg vo cair pa ke vidime sto ke kazat
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 25.12.2011 15:52:03
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana
Mili trudnicki...Eve me i mene da vi pisam...Denes pravime 7 dena...Moj sovet vi e da si pospiete kolku sto mozete zosto posle nema spienje :) Pozdrav do site i vi poskauvam lesen poragaj...mene me nema zosto sekoj sloboden moment go koristam za dremnuvanje...Noke za mene nema son
miana duso ne se sekiraj se mine i jas bev taka do 2 meseca koga taa spiese i jas vednas legnuvam a sega ne mnogu retko veke se naviknav a i baska toa ovaa moja kerka e cudno dete navecer do 1 casot nema legnuvanje duri vo 1 zaspiva a nasabajle spie do 11casot namesto da si legne porano i porano da stane taa ne site domasni si legnat a nie ostanuvame ili da plakame ili da se smeeme i gukam na polnok
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 25.12.2011 19:16:54
fetusce
Fala mamicka , i jas mislam deka ako ubavo se isperat i ispeglaat deka maloto alergija ne faka, ostaj lugeto kakvite samo nesto da poremetat. Navazno e da e 100 % pamuk , ako ima za zimno zimno vreme i cista volna. A inaku ne e vazno dali od pazar ili od nekoe drugo mesto se kupeni. Vazno pelenite gi isprav yie tetrata, svedskite i nekoe alistence, pa utre ke gi peglam. Tolku nekako alestencata se malecki sto cudni mi se si velam dali ke go sobiraat. Tolku malecki raboti nekako mngu mi se slatki, i cudni.Aj so sreka na mila i ostanatite sto se porodia minatata i ovaa nedela, kako i na onie koi ke se porodat do nova godina. Moze ke dobiete televizor od grad skopje ili eden zlatnik od Vladata. Ne se znae.
< Поракaта ја уредил fetusce -- 25.12.2011 19:32:00 >
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 26.12.2011 11:35:29
fila
dragi moi samo sto se vrativ od cair od ctg i eho iako so pominat termin bebevo nema aber za izleguvanje doktorot vika ako do petok ne te fatat bolki vo petok ostanuvas i ke go vadime so sila a se mislev deka nova godina ke si ja cekam doma zaedno so moite najmili i nisto i od toj plan izgleda deka jas so ednoto dete vo bolnica a mm so drugoto doma ke si ja docekame ng
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 26.12.2011 15:25:17
kremco
Zdravo trudnici,kade ste venema denovive Jas se vrativ od eho,bebeto super,i postelka i protok na krv,plodova voda i merki i se tezime 3930gr i (toa merkive +- 576gr e aj sega znaj ti kolkavo kje bide veli doktorot moze 4ipol kila a moze 3300) Imam uste edna nedela do kraj ,mozam ako sakam posle pominat termin ako ne se porodam provokacija da baram ama ne sakam,neka bide koga saka zasto sekogas postoi moznost da zavrsam bespotrebno so carski...
Fila tuka li si?pominat termin,pa dobro barem znaes nema uste mnogu
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 26.12.2011 17:53:32
debelka08
Здраво мамички и идни мамички јас сум моментално во 33тата недела од бременоста имам еден проблем или незнам дали е проблем наутро кога се будам чуствувам мали болки од двете страни на стомакот ,па потоа на долниот дел ве молам ако на некој му се случувало истото да ми казе дали е несто сериозно или се случува на сите........фала ви однапред и поздрав......
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 26.12.2011 20:39:28
ivoni4ka
kako ste mamicki eve nie sega so report bevme na ctg pokazuva mlaga tahikardija no d-r vika ne e strasno i da ne se plasam vo cetvrtok povtorno na ctg i eho pa ke videme sto kako inaku d-r mi zabrani clexane inekcii a i sto i transfuziolozite kaj nas oti trombocitite mi se na dolna granica pa moze i so razretcuvanje na krvta da predizvikame krvarenje i dodatni komplikacii, i mos ke nema dovolno vreme da pocne kleksaneto da deluva pa taka za dzabe ke go stavame d-r mi kaza deka za bebeto so postelka zrela 2 stepen i po malku patoloski naod na dopler podobro bilo sebeto da ima blaga tahikardija blaga otkolku distres odnosno da opagaat tonovote zasega tolku od mene ak ima nekoja so slicen problem neka pise oti izgubiv kontrola koja sto kako i do kade bese
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 26.12.2011 23:26:46
Andriance
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: fetusce
Jana zavisi i od doktorot koj ti go preporacale , jas sum kaj d-r Lazo Kirovski. Belki nema da bide kako tvojot doktor. Bev kaj edna rodnina so mm da zememe obleka za bebusot edno, kompletce, edno spikoznice edni corapcinja. I set__o toa za 1150 denari. Bajagi demek so popust. Jas i vikam majka mi kupila se za bebeto, taa veli od firmite od kade zemala roba za bebinja bile turski sertificirani so eko standardi, protiv kancer i protiv alergii. Pa ni vika zapiset__e gi firmite od oblekata sto ja kupila majka mi za bebeto, pa da vidime dali se dobri ili nedobri. Otidovme radi reda da i kupime a mi sozdade problemi. Koga i kazav na majka mi veli dvapati so prasak gi perela i zatoa nemoze alergicni da bidat, a pa mm veli ako ne se dobri firmite da kupime od kaj rodninava. A tie da gi frlime. Vo kakva sostojba se naogam katastrofa. Neznam na koja strana da zastanam. MM zapnal da gi videl firmite, a majka mi neznam od kaj gi kupila rabotite ona veli i da se od pazar neznaci deka ne se kvalitetni, se pravda deka dvapati so bebeski prasak gi perela. E ah sega najdete im go krajot.
fetusce ic da ne se sekiras za tie raboti jas na toa ne ni gledam gledam samo ako mi se sviga i kupuvam pa i poveketo mi se se od pazar ti sekako ke gi isperes ke ispeglas obavezno i nema nikakva alergija alergija ke ima ako ne se plavat ubavo i ako ne se peglat
fetusce...ova se tolku mnogu nebitni raboti...zemi uzivaj...od kaj i da ti e kupeno..sekako kje si isperes i ispeglas..kje stavis na duplo plavenje...kje odberes dermatoloshki testiran prashok i omeknuvasc i gotovo....cisto za primer..rabotite na "BEBETO firmata" se prodavaat recisi vo site prodavnici za bebeshki raboti plus na bitpazar..znachi zboram za istite..i so isti ceni..taka da..nebitno od kaj e kupeno..
< Поракaта ја уредил Andriance -- 26.12.2011 23:29:07 >
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 27.12.2011 10:32:35
fetusce
Fala mnogu Andrijana i naaaa site ostanati, go srediv za pet minuti. I na kraj dojde do zaklucok deka trudnicite sekogas imaat pravo. Majkata znae sto e najdobro za svoeto dete. uf nikako sneg da padne, a mene mi e mnogu toplo. Aman barem malku da zaladi. Bebusot vo petok ke go vidime kako se razviva.Veke ehoto mi stana interesna rabota zatoa sto si go gledam bebusot sto pravi vo stomakot. red eden mesec koga go vidov si sedese kako na stolce, a vo stomakot nema stolici za sedenje. Vo sedecka sostojba kako da pienesto preta so noze pak sednato so racinjata si mavtase. Sega edvaj cekaj pak da goo vidam vo koja polozba ke bide.
< Поракaта ја уредил fetusce -- 27.12.2011 10:37:02 >
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 28.12.2011 15:20:55
miana
Kaj ste be mamicki???Eve ijas da ve posetam da vidam koj do kaj ste..... Jas se olesniv sega na vas vi e red...Mene me poragase mojot Dr.Trajkovski na GAK i neizmerno sum mu blagodarana.... Vi posakuvam so lesno da pominete
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 28.12.2011 15:38:42
anedespo
ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka podobro bilo sebeto da ima blaga tahikardija blaga otkolku distres odnosno da opagaat tonovote zasega tolku od mene ak ima nekoja so slicen problem neka pise oti izgubiv kontrola koja sto kako i do kade bese
Da ama sekogas najpvo ima tahikardija, pa vtor cekor e pagjanjeto na tonovite. Mene so tahikardija me zadrzaa na klinika na posmatranje, mi dadoa Apaurin i bebeto se smiri, drugiot den koga trebase da me pustat, pak se pokaza tahikardija, a mojot pritisok pri toa bese nizok, znaci jas so nisto ne vlijaev na tahikardijata na bebeto, i me porodija so iten carski rez. So prvoto dete imav ist takov slucaj ama vo Cair i doktorite cekaa, pa tonovite pocnaa da pagjaat i namesto so iten carski da ja zavrsat rabotata (zasto neli deteto se gusi), tie me maltretiraa uste 2 dena so provokacija i maloto se rodi so nizok apgar, sto sega mu se odrazuva kako hiperaktivnost, namalena koncentracija i vnimanie. Znaci moj sovet ti e da ne cekas. Inaku tahikardijata na moeto bebe bese 200
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 28.12.2011 21:24:09
Ikana
Zeni ja po mesec dena konecno se pribrav doma....aman vise od bolnici!!! tuku i ja da vidam koja do kaj ste, ajde bebchovci novogodisni neka ima!!! tolku mie cudno i nerealno deka sum se porodila sto uste se navrakjam na temava hahahaha...dobro dodusa kaj mene bese carski rez so opsta anestezija pa momentot go utnav...inace kaj mene malata napravi fetal distress i morase na iten carski...se rodi so apgar 7/8... inaku bev 4 dena otvorena i CRP pocna da mi se kacuva pa mi dadoa vaginaleta prvo, pa sinto i koga pocna malava da se gubi odma na carski....i taka... ajde zeni pisujte si, ja samo onaka nonshalantno... Gushki!!!
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 28.12.2011 21:26:57
ivoni4ka
ИЗВОРНА ПОРАКА: anedespo
ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka podobro bilo sebeto da ima blaga tahikardija blaga otkolku distres odnosno da opagaat tonovote zasega tolku od mene ak ima nekoja so slicen problem neka pise oti izgubiv kontrola koja sto kako i do kade bese
Da ama sekogas najpvo ima tahikardija, pa vtor cekor e pagjanjeto na tonovite. Mene so tahikardija me zadrzaa na klinika na posmatranje, mi dadoa Apaurin i bebeto se smiri, drugiot den koga trebase da me pustat, pak se pokaza tahikardija, a mojot pritisok pri toa bese nizok, znaci jas so nisto ne vlijaev na tahikardijata na bebeto, i me porodija so iten carski rez. So prvoto dete imav ist takov slucaj ama vo Cair i doktorite cekaa, pa tonovite pocnaa da pagjaat i namesto so iten carski da ja zavrsat rabotata (zasto neli deteto se gusi), tie me maltretiraa uste 2 dena so provokacija i maloto se rodi so nizok apgar, sto sega mu se odrazuva kako hiperaktivnost, namalena koncentracija i vnimanie. Znaci moj sovet ti e da ne cekas. Inaku tahikardijata na moeto bebe bese 200
srcko fala za informacii kaj mene bese do max 175 taka da ne e strasna barem taka vika d-r ako ima nekoi promeni ke pisam inaku utre sum pak na ctg pa ke videme e stom si imala ist problem te molam kazi mi na mene celo vreme mi bese pritisokot nizok znaci max mi bese 110/70, sega mi e 130/90 sto spored merkite za mene e visok sto znaci deka ako kaj nekoj so pritisok 120/80 mu se kaci na 150/90 ama toa pak ke go vidme utre ako znaes nesto podobro okolu ova ili nekoj sovet sto kako pisi mi tuka ili pp bi sakala da znam oti sekade sto procitav na internet ili forumi so problemi so postelka sto imale go nemaat problemot so tonovite i so mrdanjeto na bebeto kaj tebe mnogu li mrdaa tvoite decinja?
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 28.12.2011 21:32:45
ivoni4ka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana
Zeni ja po mesec dena konecno se pribrav doma....aman vise od bolnici!!! tuku i ja da vidam koja do kaj ste, ajde bebchovci novogodisni neka ima!!! tolku mie cudno i nerealno deka sum se porodila sto uste se navrakjam na temava hahahaha...dobro dodusa kaj mene bese carski rez so opsta anestezija pa momentot go utnav...inace kaj mene malata napravi fetal distress i morase na iten carski...se rodi so apgar 7/8... inaku bev 4 dena otvorena i CRP pocna da mi se kacuva pa mi dadoa vaginaleta prvo, pa sinto i koga pocna malava da se gubi odma na carski....i taka... ajde zeni pisujte si, ja samo onaka nonshalantno... Gushki!!!
iakan kaj si be srka kja mi nedostigase milo mi e sto sega ste dobro so marina tuku oti sega pak distres lele ikana sto se napravivte inak neznam dali si procitala jas bev minata nedela 1.8 sm otvorena sega utre ke videme pak sto kako
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 28.12.2011 21:49:19
Ikana
ehhh i ti mene, vprocem ete gledas uste si mislam deka sum trudna hahahhaha pa i mailovi uste mi stigaat od ringeraja hahahah slusaj...neka ne te zezaat, znaes i saama deka ako si otvorena ima rizik od infekcija...neka te poragjaat sto pobrzo ako ti se kaci crp barem malku slusaj me sto ti zboram srcka!!! neznaes niz sto pominav, do denes lezevme na detska....ne si igraj igracki proveruj krv.... ajde so lesno neka ti e i ic nemoj da se plasis, samo so pomin neka e....te gushkam
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 28.12.2011 22:34:06
anedespo
ivoni4ka, mrdanjeto na bebinjata mi se sovpagjase so golemite tahikardii. togas mislam deka stomakot mi go prevrtuvaa, se gledaa lakti i kolena na bebeto. sreka sto odev sekoj vtor den na ctg pa na vreme doktorite vidoa deka ima probllem nekoj, iako postelkata ne bese prezreana i imase dovolno plodova voda. im bese cudno i na lekarite.