|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  22 23 [24] 25 26   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2...
10.11.2011 12:24:15   
KRISTIJANA*
Mila bev na CTG koga bev 36ta nemase nisto sega sum pak idnata nedela 38ma nedela koga ke bidam

Само една работа е поубава од тоа да бидеш жена, а тоа е да бидеш мајка....

(Одговор на членот @Mila@)
Непосредна врска до пораките: 576
10.11.2011 12:39:34   
kikicka
Идни мамици читам за отоците огромни...иста бев катастрофа кечеррр прав .....цела фаца ми се смени од тој оток....инаку јас забележав дека ми е од Кока кола па не пиев воопшто,кога имав мерак за газирано пиев спрајт или фанта .....инако нормално е да си имате отоци од нормала последните недели ..ајде уште малку ке си се олесните....поздрав и нека ви е со лесно и убаво на ситееuser posted image

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 577
10.11.2011 12:50:25   
@Mila@
Mamicki sakam da prasham neshto ...dali go imate oseteno bebeto da ika vo stomakot ??? Jas vcera osetiv ama najmnogu osetiv na levata stran nekade vo sredinata,ne dole kade sto bi trebalo da e glavceto??? I malce se zagriziv da ne se premestilo bidejki na minatiot pregled beshe so glavceto nadole :)) ama toa beshe pred 3 nedeli :)))

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 578
10.11.2011 12:57:15   
mila28
I jas go osekam moeto gluvce kako ika, sekoj den obicno posle rucek ili koga ke jadam pocnuva da ika,go osekam dole nisko(taka i bese postaveno so glavceto nadole na psoledniot pregled), ika 3-5 minuti pa ke se smiri. Moze e lakomo ..pie dosta plodova vodapa psoel stucka. Mila na slednata kontrola ke ti kazat ne bi trebalo da se izvrtelo sega na kraj..obicno poretko se izvrtuvaat bidejki i nemaat dovolno prostor, a ti bese 35-36 nedela ako ne se lazam.

Непосредна врска до пораките: 579
10.11.2011 12:57:22   
kikicka
ништо чудно кај мене од карлично,па правилно ,па пак карлично,нон стоп се вртеше и икаше јас незнаев што е тоа како срце да чука така ритмички на периоди оно бебето икалоо нон стоп икаше .немаш потреба од загриженост.Мојава во стомак беше акробат немав мира..user posted image

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 580
10.11.2011 13:01:38   
@Mila@
Ke vidime idnata nedela sum na pregled kraj na 36 sum,ama ova vcera me zbuni a dviznje osekam samo vo gorniot del na stomakot i nemam pomina dali e lakt,dali koleno ili race nodze...moevo ne kloca tuku mi izgleda kako da se tegne -rastegnuva i taka si igra so stomakov kolku max moze da izdrzi i ako ne go dopresh taka rastegnato si sedi :)))

Непосредна врска до пораките: 581
10.11.2011 13:02:01   
miana
Dali vi se veruva deka jas go gledam moevo kako dise......   Izgleda e taka namesteno i go gledam meseto kako onaka poleka mi se mrda - dise..mu vikam na mm- dojdi da vidis ( i onaka bas se gleda kako da dise) vcera osetiv i racence  user posted image Lele mamicki uzivajte vo ovie momenti posle ke vi falat...

Непосредна врска до пораките: 582
10.11.2011 13:04:30   
elenak
Добар ден user posted image , мамици и сите останатиuser posted image  Сега ми текна кога прочитав за газираните пијалоци, имате ли слушнато дека швепсот не теба да се пие во бременост? Содржи кинин кој предизвикувал контракции на маткатаuser posted image  Ова ми го кажа доктор, колку е точно не знам ама јас сепак не го пијам. 

Непосредна врска до пораките: 583
10.11.2011 13:14:13   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: @Mila@

Mamicki sakam da prasham neshto ...dali go imate oseteno bebeto da ika vo stomakot ??? Jas vcera osetiv ama najmnogu osetiv na levata stran nekade vo sredinata,ne dole kade sto bi trebalo da e glavceto??? I malce se zagriziv da ne se premestilo bidejki na minatiot pregled beshe so glavceto nadole :)) ama toa beshe pred 3 nedeli :)))

Моето секој ден икаше, а воопшто не мрдаше. Многу ми е беше слатко како ритмички се мрда стомакот кога ика бебушот user posted image
Јас го осеќав високо под градите, зашто беше карлично и буквално цела бременост не се мрдна и така остана до крај.

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 584
10.11.2011 13:15:08   
ana mari
ajde zdr na sitee imajte ubav den.....user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 585
10.11.2011 13:18:00   
@Mila@
Ne me plashete sega deka se razmestilo ufff koj ke izdrzi do sreda... prviot pat koga osetiv deka ika beshe pred 2-3 nedeli i najkoncetrirano beshe dole kaj kukot ...ama vcera beshe malce pogore i logicno e koga ika deka kaj glavata najveke ke se oseka...aj moze ke se svrti...nadezta posledna ostanuva :))

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 586
10.11.2011 13:24:33   
Fiao

ИЗВОРНА ПОРАКА: Mrs.Tinka

ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao

ИЗВОРНА ПОРАКА: DoroteaDj

Кандидата се размножува на влажно и топло место. Затоа обидете се интимниот дел и вешот секогаш да ви бидат суви.
Носете памучен веш кој ќе и дозволува на кожата да дише. Никако немојте да носите синтетика. Синтетиката и помага на кандидата да се рашири.
Спијте без веш. Ако не можете да спиете без ништо, тогаш облечете само широки памучни пижами. Кандидата подобро вирее на влага.
По капење веднаш заменете го влажниот костум за капење.
Ако сте испотени веднаш заменете го влажниот веш со сув.
Избегнувајте секојдневни улошки, парфимирана тоалетна хартија, парфимирани сапуни, вагинални спрејови, детергенти со силен мирис и сл.
Мијте го инимниот дел со топла вода, во бременоста никако немојте да практикувате внатрешно измивање.
Избегнувајте да јадете шеќер. Кандидата го користи шеќерот за исрана па побрзо ќе се размножува. Јадете повеќе зеленчук, житарки и протеини.
Одмарајте, така вашето тело ќе има повеќе сила да се бори со инфекцијата на кандида.
Многу жени велат дека им помага јогурт збогатен со култура од Lactobacillus acidophilus, која помага во одржувањето на нормалната микро флора.

So se ova se soglasuvam, samo ne mozam da sfatam zosto se preporacuva da se izbegnuvaat sekjdnevni vloski?! Jas gi upotrebuvam i gi menuvam na sekoe odenje vo wc. Pred da pocnam da gi koristam postojano imav belo pranje i bese mokro, a toplo sto znaci idealno za razmnozuvanje na bilo kakvi bakterii. Sega otkako pocnav redonvno da gi menuvam mestoto e postojano suvo i mnogu pomalku imam iscedok, sama po sebe situacijata se podobri... inaku ne sum primala nikakvi lekarstva.

Se slozuvam so tebe Fiao. I jas si koristam vloski. Ne gi preporacuvaat zosto obicno toj sloj sto dopira do kozata e sintetika, poti i topli, znaci sozdava uslovi za kandida. Jas gi koristam onie na Libresse ultra slim 32 ima vo edno pakuvanje, bidejki se od priroden matrijal-pamuk i se mnogu tenki kako da ne nosis nisto i isto gi menuvam mn cesto. Inaku probav i jas da ne gi upotrebuvam ama ne mozam, ke obijam nerven slom od sekretot. Pocna da mi prokisnuva na oblekata- grozno ama vistinito. Nema sansi da ne gi koristam zosto navistina e podobro vaka.

Apsolutno te razbiram, i jas potpolno isto se seknuvav, kako celo vreme da sedis vo vlaga, epten grozno cuvstvo! sega mi e 100 pati podobro. Inaku pretpostavuv deka zaradi toa ne se preporacuvaat, ali sega ima tolkav izbor na vloski sto sum siguna deka ke najdete nekoi koi ke i prijaat na vasata koza i ke bidat pamucni. Jas sega gi zemav always najnovite vo ljiljakovo pakovanje i mozam da kazam deka se najdobroto nesto sto dosega sum go probala.

(Одговор на членот Mrs.Tinka)
Непосредна врска до пораките: 587
10.11.2011 13:28:23   
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak

Добар ден user posted image , мамици и сите останатиuser posted image  Сега ми текна кога прочитав за газираните пијалоци, имате ли слушнато дека швепсот не теба да се пие во бременост? Содржи кинин кој предизвикувал контракции на маткатаuser posted image  Ова ми го кажа доктор, колку е точно не знам ама јас сепак не го пијам. 
ne sum znaele za svepsov a tolku mnogu go sakam...Znaci ako bebevo se zabai ( ne saka da izleze ) da pijam sveps a ?
Pa mene koga me primija na klinika ednas pred terminot ( bajagi porano ) mi rekoa da pijam tecnosti i me vidoa deka pijam sveps a nisto ne mi rekoa ( a ne mi bese vreme za poraganje-rano bese)...

(Одговор на членот elenak)
Непосредна врска до пораките: 588
10.11.2011 13:33:37   
DoroteaDj

ne se plasi ke si se namesti ko sto treba
moeto e o vreme so glavceto nadole
i definitivno e idna karatistka ili fudbalerka user posted image user posted image
kolku mrda a posebno nokjeee

se gleda na stomakov sto e race a sto nodze koga mrda...i mnogu e zabavno koga ika po nekolku minuti mislam i stomakov potskoknuva

A Fiao za vloskite - normalno deka e podobro da sedis na suvo otkolku vo vlazno( baska vo vlaga se razmnozuvaat razni bakterii) jas pred bremenost i na pocetokot od istata gi koristev posle mi gi zabrani doktorov a poim neam zosto

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 589
10.11.2011 13:38:35   
DoroteaDj

jas samo schweppes toa mi e ko ''droga'' jas coca cola samo za migrena vo kombinacija so ladno ness bez seker

iako se trudam da se 90 % prirodni sokovi sama si gi pravam

ama barem 1 casa schweppes dnevno pijam...

auuu utre sum na ginekolog vo 8 pa posle prvo CTG

Bas ke prasam za schweppes-ov i da vidam mojava kukla od prilika koga planira da iskaca

Ali definitivno e spremna za nokjen zivot- denje spie nokje se zurka user posted image

(Одговор на членот DoroteaDj)
Непосредна врска до пораките: 590
10.11.2011 13:46:15   
DoroteaDj
@Mila@

mila spavacite se 700 denari a pizamite 900 denari vo Struzanka - provereno pred 15 min
tie sto se za trudnici so prozorcinja :-)
cist pamuk

Непосредна врска до пораките: 591
10.11.2011 13:51:21   
vanessa30
Abe nema vrska so svepsov, Jas piev mnogu od onaa Pelisterka biter lemon ( isto ima kinin) pa aber nemav od kontrakcii , mojotuser posted image go nadnosev 4 dena i ako racno ne mi go razmrdase cepot, kujzne uste kolku ke go nosevuser posted image .

Непосредна врска до пораките: 592
10.11.2011 13:53:16   
Fiao
I jas sum utre vo 8 kaj maticnata user posted image . edvaj cekam da odime da ja vidam bebufka i da vidime so ke iskoci od toa brisovite iako vaka nemam sega za sega nekoi poseriozni simptomi. Inaku eve me mene 34ta nedela + 4 i iskreno da vi kazam i jas se cuvstvuvam odlicno, abe mislam ke poletam! Tolku imam nekoja visok energija, abre ne sum sednata, samo natamu navamu. Mozam da kazam deka vo 7mi mesec mi bese najtesko nekako se osekjav omalaksano, bez volja, bez snaga, se me bolese, ne mozev ic da spijam abe so da vi kazuvam... A sega eve me vo ponedelnik ke vlezam vo 9ti, odlicno mi e. Denes bev kaj starite kolegi od rabota sto ne me videle dolgo vreme i oni mi rekoa deka voopsto ne licam kao za vo 9ti, demek samo stomak sum imala. Inaku i mojava gospogjica sekoj den ika, ima nekoi denovi po 5-7 pati i toa trae primer nekogas i po 5 min, a i jas sum primetila deka toa e najcesto posle dobro jadenje user posted image
Ajde ajde broime posledni nedeli :) Od ponedelnik pocnuvam da odbrojuvam denovi user posted image
P.S. Jas nemam nekoi problemi so otoci, a i pritisok ne sum merela utre ke mi merat, ama se osekjam odlicno i nekako ne mi doslo potreba da izmeram. edinstveno moze da se sluci racete da mi potecat posle mnogu dolga prosetka posto celo vreme gi drzam nadole, ama za kratko vreme mi se stabiliziraat, a nozete mi otekuvaat ama minimalno i mislam deka toa e samo od pokacenata kilaza, taka sto do nekoj stepen verojatno e i normalno da poteces, ama dosega ne mi se slucilo da ne me sobira vo nekoi konduri ili corapi da me stegaat...

Непосредна врска до пораките: 593
10.11.2011 13:57:08   
Fiao
P.S. Nego, mene mi se slucuva nesto drugo, interesno. user posted image Dali vi e i na vas taka ZESKO?!
Jas mislam deka ke puknam, samo otvaram prozori, site nadvor natuntani so jakni ja so edno tenko maice, a po doma obavezno po kratki a temperaturata ni e okolu 20-21 C, gostive me se smrznuvaat, a jas se varam user posted image

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 594
10.11.2011 14:04:26   
@Mila@
Lele Fiao i jas sum ista non stop sum vo kratki rakavi a nekogash i vo 3/4 helanki kikiki site mi se cudat koga nema nikoj otvaram prozori kikiki mng jako e :))) nikogash ne sum bila vakva. A i navecer mi e mng zeshko iako nema parno se otkrivam ili kebeto go zamotkuvam okolu polovina vo spienje i mm non stop me pokriva da ne nastinam :)))

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 595
10.11.2011 14:06:18   
@Mila@

@Mila@

mila spavacite se 700 denari a pizamite 900 denari vo Struzanka - provereno pred 15 min
tie sto se za trudnici so prozorcinja :-)
cist pamuk

Danke DoroteaDJ ke treba da trknam znaci do struzanka da si zemam.

Непосредна врска до пораките: 596
10.11.2011 14:06:30   
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: @Mila@

Lele Fiao i jas sum ista non stop sum vo kratki rakavi a nekogash i vo 3/4 helanki kikiki site mi se cudat koga nema nikoj otvaram prozori kikiki mng jako e :))) nikogash ne sum bila vakva. A i navecer mi e mng zeshko iako nema parno se otkrivam ili kebeto go zamotkuvam okolu polovina vo spienje i mm non stop me pokriva da ne nastinam :)))

I jas isto...begam od soba za da se ladam..I naverec sve otkriena spijam user posted image

Непосредна врска до пораките: 597
10.11.2011 14:13:27   
DoroteaDj
jas sum toplo ladno
de se oblakam so 50 stvai na mene...de se soblakam na preramki maicki samo

ludilo me fakja...a pokraj site bolki sto gi imam vo kicma i preponi super se cuvstvuvam
samo sto ne sum naspana

i jas evaj cekam sabajle da si go vidam sonceto moe malecko...da vidime dali sme porasnale malku

a inaku onie sto moraat brisevi da pravat nedelava ili slednata na Mikrobiologija NEMA reagensi

Непосредна врска до пораките: 598
10.11.2011 14:15:36   
DoroteaDj
Mila@

sega za sega tamu sum videla ama ako curkive znaat za drugo mesto so kvalitetni pamucni spavaci i pizamki so ''prozorcinja'' neka informiraat i tamu ke pogledneme

Непосредна врска до пораките: 599
10.11.2011 14:21:38   
miana

Mila@

sega za sega tamu sum videla ama ako curkive znaat za drugo mesto so kvalitetni pamucni spavaci i pizamki so ''prozorcinja'' neka informiraat i tamu ke pogledneme

Pizami ako vi se za doma OK ama na GAK ne dozvoluvaat..

Непосредна врска до пораките: 600
Страница:   <<   < Претходна страница  22 23 [24] 25 26   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  22 23 [24] 25 26   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Како да се ослободите од цуцла?
Admin

Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?