Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 22.7.2011 13:55:28
Bethany
Знае ли нешто од што може да е тахикардија кај бебето? Од што се јавува? И гледам вие многу рано на ЦТГ одите, јас кога го прашав докторот за тоа, тој ми вика, само таму пред терминот ќе одиш или ако ти поминал термин? Чудно, не разбирам.
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 22.7.2011 14:08:07
hoho
Bethany еве мојот доктор ме викна за 3 недели на цтг кога ќе имам полни 36 недели, ми рече ќе правиме еднаш неделно а ако нешто покажува знаци за пораѓај ќе ме викале почесто. Битно првото цтг ми го закажа на почеток на 37 недела.
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 22.7.2011 14:34:46
Lara2224
Holla devojki... eve me mene uste doma... na vremevo samo mi se spie ama ne spijam, cel den si baram rabota, ajde neka fakjaat bolki vise, pocna ova psihicki da mi deluva... ne znam zasto tolku ne mu se iskaca, golem e, tesno mu e a mene vekje tesko mi e, grbot me boli od so mi tezi... me fakja nervoza... i baska vo poslednive denovi od dve tri strii so gi imav sega mi se napravija edno cudo okolu papukot od so mi se spusti cel stomak i toa uste tolku me nervira... vecer odam na preglad, aj drzete srekja da me zadrzat....
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 22.7.2011 14:42:48
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: hoho
Bethany еве мојот доктор ме викна за 3 недели на цтг кога ќе имам полни 36 недели, ми рече ќе правиме еднаш неделно а ако нешто покажува знаци за пораѓај ќе ме викале почесто. Битно првото цтг ми го закажа на почеток на 37 недела.
isto i mene prvoto mi e vo 37 nedela i ponatamu ednska nedelno
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 22.7.2011 15:06:40
Annet
prijatelki izvinete sto ke ja smenam malku temava,ama eve i sega napisav vo oprema za novorodence,od kaj mi e zesko i tesko uste me izvisija za postelninata na bebenceto,sega se netviram kade da naracuvam,a kolku bese ubava taa sto ja naracav,uff kosa mi se krena.................................. a si zamisluvav vaka da bide subavka,i sega????? aj ako znaete moze i vo poraka da mi pisete
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 22.7.2011 15:22:59
Sarah
Jule jas sum vsusnost polni 29 vlezena vo 30 nedela. Taka da jas sum si edna nedela posle tebe. Ajde so lesno neka ni e samo i ke izdrzime se. Annet jas ne e razbrav bas za postelninata. Baras li od drugo mesto za da kupis a tamu kaj so si ja bendisala nemaat veke ???? Inace mene denes nesto mnogu mi nateznalo meseto i na sekoe stanuvanje me boli. Ne znam kako ke trcam po decava sea koga ke dojdat od gradinka. Uf maka si imam. jas ke si poceakm malce dodeka da otidam na kontrola. tamu na krajot na avgust ke odam. Taka planiram ako se si e vo red. Ama bidejki ke odam malce na odmor od pocetokot na avgust pa pred da odam moze samo do kaj maticnata da trknam da me zirne. Ama ke vidam. POzdravi i disete sega malce polesno na ubavovo vreme
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 22.7.2011 17:04:20
Annet
sarah mi rekoa deka ima postelnini vo magacin cekam cekam,se iznacekav i eve 2 nedeli pominaaa vikam da ne baram na dr mesto ke mi donesat,i sega nemalo........ ete toa e rabotata,a jas kaj da odam po zeskovo,i mene me pritiska nisko dole ....nikade ne mi se odi,ama sega ke mora i vo sk da setam ,zatoa pisav na sigurno da baram...;-)) ajde ke bide,sega sakame se da e stokmeno-skockano,a posle nema da e vazno nisto,ke si gi guskame bebencata nasi najmili;-))))))))))))))))))
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 22.7.2011 17:32:28
Lara2224
Abe da ne se porodivte site so bevtete pri kraj deneska??? ne me ostavajte sama... sakam i jas... :D vecer idam nakaj 9, aj neka se desi nesto do togas, aj neka resi bebusko da iskaca....
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 22.7.2011 17:43:50
Bethany
ИЗВОРНА ПОРАКА: Annet
sarah mi rekoa deka ima postelnini vo magacin cekam cekam,se iznacekav i eve 2 nedeli pominaaa vikam da ne baram na dr mesto ke mi donesat,i sega nemalo........ ete toa e rabotata,a jas kaj da odam po zeskovo,i mene me pritiska nisko dole ....nikade ne mi se odi,ama sega ke mora i vo sk da setam ,zatoa pisav na sigurno da baram...;-)) ajde ke bide,sega sakame se da e stokmeno-skockano,a posle nema da e vazno nisto,ke si gi guskame bebencata nasi najmili;-))))))))))))))))))
Annet, Јас не знам да ти предложам каде има какви, можеби и ќе немаме ист вкус а ако не сакаш да излегуваш отиди на Бебе Супермаркет имаш страница на фејсбук и таму можеш да погледнеш што имаат, можеби нешто ќе ти се допадне, ем вршат достава секаде низ Македонија.
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 22.7.2011 17:47:55
Bethany
ИЗВОРНА ПОРАКА: Lara2224
Abe da ne se porodivte site so bevtete pri kraj deneska??? ne me ostavajte sama... sakam i jas... :D vecer idam nakaj 9, aj neka se desi nesto do togas, aj neka resi bebusko da iskaca....
Лара, ајд со среќа и лесно, ако не денес тука си ти блиску, кај и да е
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 22.7.2011 19:30:14
milobebence
sarah i men ovie dva dena me boli dolniot del od stomakot i toa bas na stanuvanje. Pa se uplasiv ne znam dali bebcevo raste ili ne e ova normalno. Ne znam drugite mamicki kako se ama mene ova prva bremenost mi e i bas se panicam na sekoja promena,a mojot maticen ne mi e od polza bas.
I sakav da ve prasam site na forumov. Vcera mi se pojavi egzema na prstite na racete i nozete,uzasno mnogu me cesa.Kupiv mast kuterid oz zegin za egzema (i majka mi go ima istiov problem na racete,pa od nea ja znam) arno am pisuva deka bezbednosta od lokalna upotreba vo tek na bremenost i doenje ne e potvrdena.Ve molam ako nekoja od vas imala vakov problem i ima nekakvi soznanija neka mi pise. Inaku do sega ne sum imala vakov problem sega prv pat mi se pojavuva.
Pozdrv do site
< Поракaта ја уредил Beatris RR -- 22.7.2011 23:14:48 >
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 22.7.2011 19:33:51
prettygirl
isto i jas imav egzema na prstite na racete ama eve sega nekoe vreme isceznata e.Inaku uzasno me cesaa i koristev betametazon krem,ama vo bremenosta ne se mackav posto vo upatstvoto pisese da ne se koristi za vreme na bremenost.
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 22.7.2011 19:52:11
milobebence
Da eve i vo ovaa mast pisuva deka sodrzi betametazon. A prettygirl ti nisto ne stavase vo bremenosta,pa kako ja podnese egzemava,ova cesa do ludilo ili pak ti se povlece togas?
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 22.7.2011 20:32:06
mama26
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany
Знае ли нешто од што може да е тахикардија кај бебето? Од што се јавува? И гледам вие многу рано на ЦТГ одите, јас кога го прашав докторот за тоа, тој ми вика, само таму пред терминот ќе одиш или ако ти поминал термин? Чудно, не разбирам.
jas sum rodena so tahikardija ..so tek na vreme isceznuva veke ja nemam [ se imam pregledano ].znaci samo rodena taka..bethany osven od nekoj stres ne mi izlaga drugo na pamet,mozebi si imala stresna situacija vo tekot na bremenosta ]
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 22.7.2011 21:14:47
lete
lilicka so sreka nekavie,lara tebe so lesno nekatie jas sekoj den sum po bolnici de za otocive ova ona veke 41 nedela ni eden prst nesum otvorena doktorkata rece cekame do ponedelnik ako se otvoram nekoj prst i ako nese porodam do togas ke probame so provokacii inace celo vreme imam kontrakcii na matkata nekoj bolovi jaki koi se povtoruvaat na eden saat i taka so netrpenie cekam samo se cesam ili od nervoza ili od otoci spijam dva casa vo denot i da vi kazam deka mise dovolni sveza sum po cel den i taka pozdravce so lesno na site
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 22.7.2011 22:59:26
mamicka77
dragiRR mamicki ja nema da pise da ne ima nesto novo kaj nea a i heba veke kolku vreme ja nema da pise deka se e porodila samo za bombica kikitina blond i prettygirl dobivme informaci znae li nekoj nesto za heba neka pisea i tie sto ste pri kraj pa koga se ke bide dobro koga ke se vratite piset_e ni da znaeme ne ne drzete vo neizvesnost
< Поракaта ја уредил mamicka77 -- 22.7.2011 23:00:05 >
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 23.7.2011 9:46:15
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany
мамичка77, хеба се породила, мислам дека има пишано еден пост на кратко.
mozebi ne se sekavam mozebi sum vo greska ako gresam neka izvine,oooo da sega se set_iv ima pisano no nema pisano kako se vika bebceto da taka bese sega se set_iv
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 23.7.2011 9:49:16
mamicka77
ajde dragi RR zar jas sum prva ova utro cela nok ne sum spiela me fakase grcevi vo dvete noze ne smeev da gi mrdnam odma me fati grv pa na seta nesreka i mojot mm ne e doma dezuren bese ovaa nok na rabota i nemozev jas sama da se izmasiram za da mi pominat pa eve stanav veke ne mozam da spijam
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 23.7.2011 11:08:46
lady_bug
Dobro utro -Dobar den dragi RR kako ste denes kako se cuvstvuvate/?jas lugje nz sto mi e ama celata sum napnata i nekako nervozna sto eproblemot nz dali deka se blizi denot ili sto e navistina nz inaku moevo cela noc si buntuvase ama mislam ke izleze preku koza od stomak abe koga ke se stutka mislis gotovo pukna izleze celoto bebence inaku bi sakala ako nekoja od vas znae zs me bolat preponite dali se spusta i tezi dolu a i mi se javuvaat kako predmenstrualni bolki nz sto da mislam ja gurame 36ta nedela vo sreda sum na pregled i edvaj cekam da go vidam
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 23.7.2011 11:11:45
Andriance
Eve me i mene..bogami mi e strav da kazam deka ovie tri dena spijaaaaam..bez problem i toa si se naspivam.vremencevo ne posluzi...si sedam domce pretezno..odmaram, ali vcera morase da se iskoristi vremence i da se izleze na edna vecerica mala..kako ste mi vie? za lilcka se najubavo ajde vekje i nie da si docekame...pozdravce
Малечко е, нежно, плаче без престан, го држите и го нишате, а сепак ни...
Анкета
Како да се ослободите од цуцла? Admin
Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?