|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  31 32 [33] 34 35   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27...
23.7.2011 11:47:39   
eleonorastrumica
i mene taka me bolea preponite,cistev po doma,i posle ni spienje nisto,sega me boltt ama ne tolku mnogu inaku nosam krupno bebce spored ehoto

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 801
23.7.2011 13:58:14   
Jule0712
Zdravo RR mamicki kako ste? vcera bev na kontrola na CTG i fala Bogu se bese vo reduser posted image sega veke nema da pravam dodeka ne vlezam vo polna 36-ta nedela...inaku sega pravev zasto imav nesto sto nalikuvase na predvremeni bolki i morase da me stavat na CTG da vidat dali ima predvremeni kontrakcii i dali se otvaram , no za sreka se e vo red...Cestitki za lilicka a sto se sluci so Lara 2224 ? pozz se citkame

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 802
23.7.2011 14:39:32   
dushice
mamicki da ve prasam jas vcera i zavcera imav kako menstruaniblki i steganje na stomakot in  bebceto se sobirase te na edna te na druga strana me plasi da ne sum otvorena a se uste go imam toj gust zolt iscedok a kontrola i ctg imam vo sreda neznam dali da odam na lekar ili da cekam do sreda
i dali e toa opasno za bebceto

(Одговор на членот Jule0712)
Непосредна врска до пораките: 803
23.7.2011 14:48:40   
dushice
strav mi e  iscedokot da ne mu nasteti na bebcetouser posted image
neznam sto da pravam a nekako  kontrolata mi se gleda daleku

(Одговор на членот dushice)
Непосредна врска до пораките: 804
23.7.2011 16:32:33   
Sarah
Annet jas ne bev vcera na net i ne sum go videla odgovorot ama sea citam i bas mi e milo sto si ja sredila rabotata so postelninata user posted image user posted image

Dusice jas da ti kazam deka bolkite se normalen del od bremenosta. I mene taka mi bese denovive dole me bolese kako da ke dobivam ama posto i so prethodnite bremenosti mi bese isto znam deka ne e nisto strasno. I veruvam i kaj tebe e taka. Eve pa denes mi e posmireno i nemam takvi bolki. A za iscedokot da ti kazam i jas imam takov i mene mi pocna uste od 12 nedela koga bev i se macam i pletkam so nego ama site brisevi mi se uredni i doktorot mi vika deka nema za sto da se grizam zasto nekogas e normalno zaradi hormonite i sl. Taka cela bremenost si se macam so vloski i pamuk i sto ti uste ne ama toa e. Ako si bila na doktor i ti rekle deka se e vo red nema za sto da se grizis. A bebeto si e zastiteno vo tebe. Izdrazi uste melce i ke si se guskas so bebetouser posted image user posted image user posted image user posted image Pozdrav

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 805
23.7.2011 17:29:02   
Anonimen
Zdravo...ke ve zamolam da mi kazete dokolku znaete sto znaci da pocne da se zamatuva plodovata voda? bremena sum 25 nedela a isto i mi rekoa deka postelkata pocnala porano da uzreva... odnapred vi blagodaram :)

(Одговор на членот Annet)
  Непосредна врска до пораките: 806
23.7.2011 17:31:22   
macuskapp
sry greska 35 nedela :)

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 807
23.7.2011 20:50:08   
viki87
zamatena plodova voda znaci deka mozno e plodot poveke da nema zdravi uslovi za razvivanje vo majcinata utroba vidi procitaj na stranicava za 38 nedela vo kalendar na bremenosta mislam deka tamu pisuva za zamatena plodova voda.

(Одговор на членот macuskapp)
Непосредна врска до пораките: 808
23.7.2011 20:55:23   
viki87
samo mislam deka netreba panicenje zatoa sto stom ste doturkale do 35 nedela veruvam deka se ke bidi vo red. pozz do site

(Одговор на членот viki87)
Непосредна врска до пораките: 809
23.7.2011 21:08:06   
SkCura77
Zdravoooooo user posted image Nadvor svezicko, se dise, se setka, se spie raat... Stom se smeni vremeto, vednas se smeni i aktivnosta na forumov user posted image
Kako ste? Jas sum dobro, osven sto imam bolki, ona bockanje so igla vo vagina i onoj pritisok sto se vrsi od ozgora, da ne recam vaginava mi e kako megju mengele i taa si boli, jas si trpam... Denes bev da dokupam uste nekoi sitnici za bebuvko i uste malku da doperam i dopeglam i uste nesto ako mozam po doma da premestam, pred da go zbudalam MM od milijardata idei user posted image
Imajte ubav vikend, zurkajte se dodeka mozete,  a i jas so vas, dur' ne me fatila panikata user posted image

Непосредна врска до пораките: 810
24.7.2011 8:26:51   
dushice
mamicki dobro utro i od mene user posted image izgleda jas iuser posted image najrnobudni
eve seg pijm kapucino i gi citam postovite od vcera koja e za kapucino neka kazeuser posted image

me interesira kako se proveruva dali e zamatena plodovata voda
jas za ova prv pat slusam

i dali libra.n se porodi ja          nema cela nedela da ni pise user posted image moze veke si se guskaat so bebcetouser posted image

(Одговор на членот SkCura77)
Непосредна врска до пораките: 811
24.7.2011 11:25:17   
lady_bug

ИЗВОРНА ПОРАКА: dushice

mamicki dobro utro i od mene user posted image izgleda jas iuser posted image najrnobudni
eve seg pijm kapucino i gi citam postovite od vcera koja e za kapucino neka kazeuser posted image

me interesira kako se proveruva dali e zamatena plodovata voda
jas za ova prv pat slusam

i dali libra.n se porodi ja          nema cela nedela da ni pise user posted image moze veke si se guskaat so bebcetouser posted image

Zdravo i od nas
kako si ti dusiche??kako e bebushkata?
nie si pospavme ova utro ama mnogu sme nemirni i vikam na mm ako e vakvo koga ke se rodi tesko mene heheh inaku do kaj stignavte so pripremite okolu bebinjata,kupuvanjeto za niv i slicno.
jas sum skoro pri kraj i edvaj cekam da se rodi lele lugje ovie 2 dena kako me pritiska na vaginata i na preponite nz dali e od bebeto sto se sprema ili???vo sreda sum na kontrola i edvaj cekam da go vidam

pozzzzzzzzz

Непосредна врска до пораките: 812
24.7.2011 11:42:06   
blond

ИЗВОРНА ПОРАКА: lady_bug

nie si pospavme ova utro ama mnogu sme nemirni i vikam na mm ako e vakvo koga ke se rodi tesko mene heheh

Па лејди баг, и моето user posted image во мешето беше ПРЕМНОГУ активно, па и сега си е таков, додуша повеќе прета кога спие отколку кога е буден user posted image .

(Одговор на членот lady_bug)
Непосредна врска до пораките: 813
24.7.2011 11:43:24   
dushice
lady-bug  dobro utrouser posted image jas imam kupeno samo drzac za vo kadicka da mozes da go legnes na nego dur go banjas 250 den ciklama boja imace sakam od ponedelnik da kupam kompletce za od bolniica mm nasol nekoj transporter 2000 den crvena boja pa ke vidime

inacee me znaes mene dezurna panicarka na forumov se plasam da ne sum otvorena zosto imam pritisok nadolu bolki kaj sramnata koska i menstrualni bolki a uste maka macam so zoltiot iscedok
i sega mi e strav da ne nedaj boze mu nasteti na bebceto a bebceto e spusteno nadolu

ti kako si jas i ti sme tuka so terminite ama izgleda jas nema da teraam do 18 avgust izgleda ke bide porano mnogu ja osekam bebushkava kako se grci vo stomakot se sobira kako topkauser posted image

Непосредна врска до пораките: 814
24.7.2011 11:44:41   
lady_bug

ИЗВОРНА ПОРАКА: blond

ИЗВОРНА ПОРАКА: lady_bug

nie si pospavme ova utro ama mnogu sme nemirni i vikam na mm ako e vakvo koga ke se rodi tesko mene heheh

Па лејди баг, и моето user posted image во мешето беше ПРЕМНОГУ активно, па и сега си е таков, додуша повеќе прета кога спие отколку кога е буден user posted image .

dusicka mala samo neka e se vo red pa neka prentaat :))))

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 815
24.7.2011 11:49:05   
lady_bug

ИЗВОРНА ПОРАКА: dushice

lady-bug  dobro utrouser posted image jas imam kupeno samo drzac za vo kadicka da mozes da go legnes na nego dur go banjas 250 den ciklama boja imace sakam od ponedelnik da kupam kompletce za od bolniica mm nasol nekoj transporter 2000 den crvena boja pa ke vidime

inacee me znaes mene dezurna panicarka na forumov se plasam da ne sum otvorena zosto imam pritisok nadolu bolki kaj sramnata koska i menstrualni bolki a uste maka macam so zoltiot iscedok
i sega mi e strav da ne nedaj boze mu nasteti na bebceto a bebceto e spusteno nadolu

ti kako si jas i ti sme tuka so terminite ama izgleda jas nema da teraam do 18 avgust izgleda ke bide porano mnogu ja osekam bebushkava kako se grci vo stomakot se sobira kako topkauser posted image

aj dusiche nie kupivme kompletcinja so svekrva mi,postelnina za krevetce,majka mi od germanija mi donese nekoi bodinja i spikozni so nea kupivme i ogradica za krevetce,flasicki,torba so korpa za od bolnica i sitnici nekoi ostanaa za mene da dokupam za vo bolnica.
inaku i jas isto toa go osecam ti sto go kazuvas takov pritisokdolu se grci se vrti i jas imam iscedok no se rasprasav i ne se plasi toa e normalno za kraj od bremenosta se dodeka ne osetime nekoe peckanje cesanje e togas e vece za na doktor.jas sum vo sreda na lekar i togas ke sum 37ma nedela i nekoj den i edvaj cekamd a kaze doktoro deka e spremno bebeto za andvor heheh inaku do sega na site pregledi bese ponapred 2nedeli pa e vidime sega do kaj e:)

Непосредна врска до пораките: 816
24.7.2011 16:33:08   
viki87
дали е заматена плодовата вода се гледа на ехо.еве последниве неколку прегледи докторката ми вели дека се е во ред и дека плодовата вода не е заматена и има доволна количина,а тоа ми го потенцира бидејќи сум рх-негативна а кај рх негативните тоа бил доста чест случај. поздрав до сите.

Непосредна врска до пораките: 817
24.7.2011 17:29:59   
macuskapp
Pa i jas sum px-negativna ama koga ja prasav doktorkata od sto moze da se zamati plodovata voda taa ne mi odgovori user posted image Isto i mi rece deka postelkata pocnala mnogu rano da zree pa utre ke pravam ispituvanja preku krvta vo transfuzija pa ke vidime kolku e zamatena...pozz

Непосредна врска до пораките: 818
24.7.2011 17:37:33   
dushice
macuska pp doktorkata te prati da ispitas afa d-dimeri i haemostaza ili nesto drugo

Непосредна врска до пораките: 819
24.7.2011 17:39:24   
dushice
i jas imam kartonce od krvnata grupa od vozacka a ne mi go priznavasat mi vikaat od transfuziologija na novo da vadam

Непосредна врска до пораките: 820
24.7.2011 18:02:59   
macuskapp
Eve bas sega go gledam uputov ama nisto ne mozam da razberam a i koga mi kaza ne zapamtiv kako se vika toa ispituvanje :S samo znam deka ke se ispita kolku e zrela postelkata i kolku e zamatena plodovata voda.
Ti podobro pojdi i neka ti zaverat vo kniskata za krvnata grupa da ne ti napravat posle nekakov problem...

Непосредна врска до пораките: 821
25.7.2011 10:08:15   
mimi*
Здраво на сите.
Што е работата нема никој од вчера попладне. Пред околу две недели за едно претпладне се полнеше темава како сега за два дена. Ајде каде сте, како сте или уживате во времето па немате време за нет user posted image . Да си се пофалам, од Бебето си купив комплетче за излегување на бебето од болница. Со морнарска шара, неколку парчиња облека плус памучно кебенце. А бидејќи уште не сме смислиле име за малиот човек си го викаме Попај морнаротuser posted image .
Сега сум 35гн+4, бебето го чекаме на крај на Август.
Поздрав и имајте пријатен ден.

Непосредна врска до пораките: 822
25.7.2011 10:15:37   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: mimi*

Да си се пофалам, од Бебето си купив комплетче за излегување на бебето од болница. Со морнарска шара, неколку парчиња облека плус памучно кебенце.

И јас имав вакво комплетче од Бебето за изнесување од болница, многу е убаво! Со здравје да си го носи Попај морнарот! user posted image

Live and let live

(Одговор на членот mimi*)
Непосредна врска до пораките: 823
25.7.2011 10:43:26   
lady_bug
Dobro utro user posted image
inaku i jas gledam nekako slabo na forumov dali site se razladuvaat od ova malku svezicko ama deneska izgleda nema bas da bide svezo pa ke vidime do kraj na denot
KAKO SE CUVSTVUVAAT RR TRUDNICITE DENES?

jas da vi kazam iskreno nekako kako potepana sum dali deka sum sama doma pa me facaat sekakvi misli nekoja monotonija me tepa i se mie nekako bezvrska vise i hormonite izludea i jas celata so niv i se nerviram ic ne mi se pijat toa lekovite bas mie maka od niv imam srcebienje tresenje ama ic ne gi sakam a doktort rece do koga toj ne mi kazal da gi pijam a imam slusnato deka ako se pijat dolgo deka potesko bilo za otvoranje posle za izleze bebeto a i macnina nekoja dole vo stomakot cuvstvuvam kako menstrualni bolki dali za skoro vreme ke pocnat porodilnite bolki ?????? celat asum zbunetauser posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот mimi*)
Непосредна врска до пораките: 824
25.7.2011 11:00:01   
SkCura77
Zdravo... Bubamaro, jas ne se cuvstvuvam dobro, ni fizicki ni psihicki user posted image Bev na CTG i demek mi rekoa deka se e OK, ama mi rekoa porucek pak da odam da napravam uste edno, a ne mi kazaa zosto. Sega sum 40 -ta GN i znam deka pri krajot pocesto se odi na CTG, ama ili sekoj den ili na sekoi dva dena, a ne dvapati vo ist den, so razlika od samo nekolku saati... I tolku se oneraspoloziv i se uplasiv, mi se place epten ama stegam dusa i mislam na drugo za da ne go voznemiram bebeto. A i bebuvko me plasi zasto deneska skoro ic ne mrda, a e poznat mavac po rebra, zeludnik i besika. I taka, dremam doma cela depresivna, zasto ne mozam da sfatam sto ne e vo red. Pa si zakazav i eho-pregled da me proverat, da ne ima vrska nesto postelkata, plodovata voda ili papocnata vrvca, drugo ne znam sto da mislam i sto da prezemam, a bi napravila sve sto e u moi race. Me fakja i panika i za vecer, sto kje vidat, sto kje recat, sto moze da bidne. Ne znam kako kje go preziveam denov psihicki, izvinete ako ve oneraspoloziv, vi posakuvam na site mnogu poubav den

Непосредна врска до пораките: 825
Страница:   <<   < Претходна страница  31 32 [33] 34 35   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  31 32 [33] 34 35   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Како да се ослободите од цуцла?
Admin

Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?