|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  29 30 [31] 32 33   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27...
21.7.2011 10:39:18   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikitina

Конечно и јас да најдам време да седнам на компјутер после две недели user posted image . Срцето на мама Јована спие, па да украдам минута две. Супер сме двете, се средивме од тешкиот пораѓај, се опоравивме што се вели и сега си уживкаме. Поздрав до сите што станале мамички во меѓувреме и до сите што допрва ќе станат.

kikitina super e sega samo uzivaj vo najubaviot moment od zivotot

(Одговор на членот kikitina)
Непосредна врска до пораките: 751
21.7.2011 11:18:34   
Lara2224
hahahaha nikako ne gi osekjam bebuskatamoja samo nelagodnost i kako da sum pred dobivanje, se prepotuvam i mi se desava nesto najdole vo stomakov. na momenti znae ubavo da me presece edna linija tocno pod stomakov. ne osekjam koga i kako, ama nekogas koga go dopiram stomakov mi e premnogu stegnat, a ponekogas omeknuva....
taka otprilika, se nadevam deka ti pomaga ova.

Jas utre sum pak na kontrola, i ajde vekje neka me zadrzat, stvarno ne mozam veke.....

* you are my hearthbeat *

(Одговор на членот bebushkatamojaa)
Непосредна врска до пораките: 752
21.7.2011 11:30:05   
SkCura77
ZDRAVO NA SITEEEEEEEE user posted image Navistina nokjeska ubavo  razladi i se spiese porelaxirano (koj mozese) ama jas do 4 am se prevrtuvav niz krevet i niz kukja. Edna misla, druga, treta, iljada i sesnaesta, koga ne doagja son, ne doagja, pa toa ti e... Vanessa, fala za kafevo, super si mi go pogodila user posted image Hoho, kaj ide taratur bez luk, ne zezaj... Epten deka si trudna, pa kje ti go napravam po tvoj vkus, inaku lukot go dava ona "specificnoto". Zimoska se spasiv od milijarda nastinki, infekcii i gripovi samo zatoa sto butav luk so magdonos vo sekoe jadenje kade sto mozese da se stavi. I mene mi e malku tesko od mirisot i vkusot negov, me frka zeludnik vo zima a vo leto se prepotuvam, ama nema podobar priroden antibiotik od luk, kromid, praz. Malku kje smrdime, ama najvazno e da sme zdravi, neli? user posted image

(Одговор на членот Lara2224)
Непосредна врска до пораките: 753
21.7.2011 11:37:16   
SkCura77
Lara i Bebushka, i jas osekjam nekoi cudni bolki, malku e tesko da vi gi opisam, ama ne se slicni so vasite. Ona "bockanje so igla srede vagina pa se do mozok" prodolzuva i na momenti nitu mozam da sednam nitu da legnam nitu da mrdnam. Si stojam zdrvena i cekam da pomine, a ne pominuva brzo. Vcera me fati i nekoj bolka kako nekoj pritisok da mi vrsi na vaginata odozgora, mislev deka kje mi padne dolniot del od teloto. Em igla me bockase od ozdola em nekoj kako da mi pritiska od ozgora i navistina 15-20 min. stoev nepodvizna i si piskav i si cekav da pomine. Sto bese momentot, ne znam, vazno bolese... user posted image
Bev i na CTG, nemam kontrakcii, a kaj bebeto pokazuvase kako mala tahikardija, ripkase ckrtkata do 180, ama pak bebuvkovo mi mrdase, pak kaisot se izmesti, pak na momenti ne se slusase nisto, pak sama mu go barav srceto zasto sestrata ne ja zanima koga ja vikas i objasnuvas... Gospod da ne cuva i mene i bebuvkoto, zasto ne znam posle koj strucen kje gi gleda tie ckrtki, kako kje gi protumaci i kakva odluka kje donese... user posted image
Ajde, samo neka ni e so lesno, da sme zivi i zdravi i nie i bebuvkite, kako Gospod nikoj ne e.

(Одговор на членот SkCura77)
Непосредна врска до пораките: 754
21.7.2011 11:49:25   
Annet
добра ден user posted image
да да синока многу убаво беше за спиење,малку барем да се оладиме...
еве денес бев на цтг прв пат ,и се е во ред,ама мене многу ми се слоши ми падна притисокот ептен,тоа било од положбата на лежење,ама помина...
на ехо е се во ред,бебето е тешко 3000кг ,машала си викам..а ја 75 кг,15 кг сум поправена.
и брис ми земаа па ќе видиме каков ќе биде резултатот.......
уфффф одвај чекам веќе да си го гушкам бебето,на 14авг ми е термин ,докторот вика дека околу 5 некаде ќе биде,за сега нема да се породам..па сега здравје боже...
ајде пријателки да си имаме денес сите убав ден,да бидеме ведри и расположени и да мислиме на најубавиот мемент user posted image

Непосредна врска до пораките: 755
21.7.2011 12:02:38   
Andriance
Eve drushki moi, i ja da ve pozdravam..denes duri se reshiv i neshto da podislreglam...domce sum samo vtor den i ne znam so da pravam user posted image . teram so magnezium i utrogestan..se naspav na vremencevo i taka.
vanessa30 ja prsshav na klinika za casovite..juli i avgust nema...si vikam boze shto so tie shto se trudni vo juli i avgust tie ne treba da posegtuvaat..ama toa ti e...istiot odgovor go dobiv i od sveti lazar..tamu se organiziraa sekoj cetvrtok..ama ajde ti kolku shto znam si pokasno od mene..temrin mi e 9-ti septemvri i taa sestrata mi rece javi se na 01.09.2011 pa kje te butneme nekade..ako ne se porodam ofcourse ahah

pozdravce

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 756
21.7.2011 12:06:36   
eleonorastrumica
i jas sum na kontrola vo vtornik  posledna data mi e ,pa ke videme sto ke rece lekarot,na poslednoto eho mi rece deka so tezina moze da stigne do kraj 4 i 500,e sega ne znam dali da odam prvo na eho ili na ctg pak vo bolnicata,user posted image nema aber ,si se vrtka tu celo stutleno na levo,pa na desno,ako stvarno ja dostigne taa tezina kako ke se rage lele panika i strav me fake,jas sum niskicka i nemam nekoja siroka karlica

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 757
21.7.2011 12:14:37   
vanessa30
Andriance, da mene mi e pokasno terminot na pocetok na oktomvri ( 7 okt), taka da ke mozam vo septemvri da odam. Te molam pisi tel od ginekologija na PP.

Kako dobra domakinka so user posted image   i edno parce user posted image  (od onaa sto e denesen recept). Koga ke ja vidam ligi mi tecatuser posted image .

(Одговор на членот eleonorastrumica)
Непосредна врска до пораките: 758
21.7.2011 12:27:18   
Lara2224
SkCura i jas go osekjam pritisokot i odozgora a i iglata opnekad na desnata strana od vaginata, samo kaj mene e pomalku bolno toa bockanje. Hahaha moive mi se smeat, vikaat abe ti si sivonja, ke pocnes da se poragjas i ke reces deka ne te boli. Site mi se javuvaat po 30 pati poso mislat deka nema da im kazam koga ke idam da se poragjam, ke im kazam od koga se ke zavrsi.... hahah a i ne se daleku od vistinata, taka i planirav :Duser posted image

* you are my hearthbeat *

Непосредна врска до пораките: 759
21.7.2011 13:45:11   
dushice
mmicki dobar den kako izdrzuvate deneska  jas po 10 pati menjam gaki zostp mnogu se potam edvaj izdrzuvam user posted image

gi dobiv rezultatite od mokraca i leukociti od 25-30 a urino kulturata sterilna i mi rekoa da pijam po 2 litra uvin cajuser posted image

a plus i imam menstruallni bolki i mi e strav da ne sum pocnala da se otvaram a duri utre sum kaj maticnata user posted image
i ko za belja ova zoltiov iscedok e utepa a izmegu malata i golema sramna usna pocnalo nesto belo da mi se sobira

abe sve me snajde vo bremenosta user posted image

(Одговор на членот Lara2224)
Непосредна врска до пораките: 760
21.7.2011 14:23:32   
lete
luge zdravo jas seuste sum tuka pravev ctg i zavcera i denes ima kontrakcii no nese jaki pame prakaat doma posto sum 3    minuti do bolnicata isi cekame inace pominaa 4  dena od terminot i taka isi cekame se nadevam deka ke docekame denovive cuvstvoto na bockanje i tezina znacelo deka bebeto se mesteloi taka pa koga klemu dojde momentot ke izlezi inace mnogu potekov denovive so maka sednuivam i so maka stanuvam  pozdrav so lesno na site tesko bilo dase bide majka

Веруваме само во oна на кое што се надеваме
и се надеваме на она во кое што веруваме

(Одговор на членот dushice)
Непосредна врска до пораките: 761
21.7.2011 15:26:09   
Bethany

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka77

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany

Carelija, kade ti ono bese ke se poroduvas? Ili nemas odluceno se uste?
Za mamicka77 mislam deka e vo Stip (ako ne zgresiv), pa mozebi da se i sretneme tamu. Bas bi bilo ubavo. Mamicka77 znam deka tvojot termin e porano edna nedela, ama nikogas se ne zna, da li ja porano ili ti pokasno. user posted image

da da konecno odlucivme tamu ke bidam  mada mojata maticna od 20avgust e na odmor no kako e gospod nikoj ne e ako mozeme da fateme nekoj drugi vrski arno ako ne ke ostavime na boga kako on resil taka ke bide,da pa nisto cudno da bideme zaedo nikogas ne se znae ti bese vo tetovo mazena a devojce od stip taka li ako ne sum greska

Не, маж ми е од Штип, јас сум од Србија, а живееме во Тетово.user posted image
И јас се сложувам со тебе, како ќе биде така, ние ќе мислиме на најдобро и така нека биде.user posted image

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 762
21.7.2011 15:45:37   
Carelija
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany

Carelija, kade ti ono bese ke se poroduvas? Ili nemas odluceno se uste?
Za mamicka77 mislam deka e vo Stip (ako ne zgresiv), pa mozebi da se i sretneme tamu. Bas bi bilo ubavo. Mamicka77 znam deka tvojot termin e porano edna nedela, ama nikogas se ne zna, da li ja porano ili ti pokasno. user posted image

Najverojatno kaj nas vo Kavadarci mila. Bas utrovo bev na kontrola i so maticnata razgovaravme za toa, i mi vika do sega bremenosta ti e super i nemas potreba za levo- desno ( neli ne daj boze ).
Inaku teski sme 2025gr. ponapredni od GN i taka da se e super, e  mi ostana samo utre sabajle da proveram krv i mokraca cisto za da znaela maticnata ako bila mokracata vo red da ne odam za  brisevi vo 35 nedela, posto predhodnite naodi mi bea ok.
Pozdravce i ubav den na site

"s greatest accomplishment is being a Mom !!!

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 763
21.7.2011 16:33:39   
hoho
Добар ден и од мене. денес нешто сум мнооогу мрзлива user posted image Среќа свекрва ми направила ручек иначе ќе ги јадеше мм прстите user posted image лелеле вие што сте при крај гледам уште се плеткате по форумов user posted image SkCura ама ја не јадам лук цел живот , молимте одвои малце за без лук user posted image
А Carelija да те прашам која недела си точно дека јас сум од вторникот 34 недела а на преглед во понеделникот бебушот беше 2 070 и ми рекоа да не јадам благо дека било подебело од што требало user posted image

Она што може да го донесе моментот, неможе ни целиот живот

(Одговор на членот Carelija)
Непосредна врска до пораките: 764
21.7.2011 16:41:27   
arh_diz
Hoho me iznasmeja , koj ti go rekol toa .Glupost ziva
Sekoe eho pokazuva razlicno , taka da uzivaj
Jadi si sto ti se jade , koga ke se rodi user posted image ke mislis na dieti

Биди тоа што си

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 765
21.7.2011 16:51:08   
Carelija
Јас сум 32 гн недела . Па не ми рече ништо докторката дека бебето е  дебело, ама затоа ми рече дека јас сум дебела user posted image , само да ги зголемам протеините заради отоците кои ми се јавуваат по нозете.

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 766
21.7.2011 16:54:19   
Carelija
ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz RR

Hoho me iznasmeja , koj ti go rekol toa .Glupost ziva
Sekoe eho pokazuva razlicno , taka da uzivaj
Jadi si sto ti se jade , koga ke se rodi user posted image ke mislis na dieti

Tocno e toa deka sekoe eho pokazuva razlicno, a i neznam kako se racunase +- 200 gr od taa tezina sto ke ti ja kazat ili +_ 400 gr
Inaku vo 30gn bebusot bese 1610 gr izmereno kaj drug dr.

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 767
21.7.2011 20:06:33   
Andriance
Carelija,hoho jas ja teram 3e2 nedela i decko tezi 2 kilca ramno..znachi ti hoho so 34 nedela i 2070 - potpolno si e taman...i shto vika Carelija i aj dobiv kritika deka sum mnogu popravena, do sega 20 ili mozebi vekje 21 user posted image

uzivaj si i teraj si,

(Одговор на членот Carelija)
Непосредна врска до пораките: 768
21.7.2011 23:50:16   
mama26
ИЗВОРНА ПОРАКА: hoho

34 недела а на преглед во понеделникот бебушот беше 2 070 и ми рекоа да не јадам благо дека било подебело од што требало user posted image
ziva glupost ,abe toj pamet ima? znae deka decata se ragaat i po 4 kg?

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 769
22.7.2011 8:45:50   
hoho
Добро утро, пак јас прва ама тоа е,не ми се спие, а уште малце ќе плачам за некој секунд мир user posted image
Девојки кај мене така изреагира докторот дека шеќерот ми беше покачен на последните испитувања па се уплаши да не е од шеќерот поправено и бебенцето. И незнам како рачунаат со неделите,ама од ехото излезе дека бебето одговара за 34 недели и 5 дена а јас кога бев на конторла немав уште 33 полни недели. Иначе докторот ми е супер, што се среди кај мене треба да му бидам благодарна цел живот, така да верувам во човекот. Ама и на интернет гледав за покачен шеќер во крвта за време на бременост и стварно си пишува дека најчесто децата што се раѓаат подебелки е заради покачен шеќер кај мајката. Затоа беше кажано тоа од страна на мојот доктор, па ме прати на испитувања пак за шеќер и пак ми беше на горна граница така да треба малце да се замисламuser posted image Не за џабе ми е кажано тоа од таков професионалец.
Ајде поздрав и убав ден.

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 770
22.7.2011 8:57:26   
AnnaMolly RR
Хохо, немаш причина да се секираш ако шеќерот не ти е покачен. Мене ме породија со закажан царски само што влегов во 37 недела, а мерките на бебето беа како за 40 недела. Докторот испаничи и ме прати да испитувам шеќер, ама се беше во ред. И бебето ми се роди нормално, 3150, 50 см. Тоа мерките немаат врска ако е за некоја недела понапред или поназад, се рачуна соред средна вредност на мерките на бебето. На последниот преглед во 36 недела ми рекоа дека имало околу 2500 грама, ама ете се роди 3150.

А за благо и мене ми викаше докторот да не јадам многу, ама не зашто бебето ќе се здебели (жива глупост) туку зашто прекумерно јадење на благо предизвикува кандида.

Live and let live

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 771
22.7.2011 9:58:23   
hoho
Па мене шеќерот ми е скроз на горна граница затоа се засекирав, а секогаш ми бил низок, последниов месец се накачил многу па затоа ми рече докторот пак да проверам, некако многу беше чудно толку да се накачи за еден месец. И сега мерев пак е исто на границаuser posted image Ама он рече да не се секирам, дека ако не е од шеќерот вика тоа си е наследно, дека и јас сум родена над 4 килаuser posted image Значи цела ситуација беше не дека е подебелко бебето туку и покачениот шеќер, за неполни 4 недели бебето беше здебеленко 700 грама, баш заедно со зголемувањето на шеќерот. Докторот само ми рече да си пазам, да го проверувам шеќерот да не е нешто поврзано со тоа и да го известувам цело време.
Фала на сите за одговорите, читав и јас на интернет и некогаш е поубаво ништо да не знаеш бидејки на интернет најдов милион работи за шеќер во бременост дека не е убавоuser posted image

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 772
22.7.2011 10:37:57   
Yummy Mammy
Moe licno mislenje e deka denes plodot mnogu pobrzo se razviva vo utrobata na majkata, sto verojatno se dolzi na celiot proces na evolucija, nacin na ishrana, fizicki napor, sekojdnevni naviki... Ako poglednete statistiki i kaj nas i vo svetot, se poveke se ragaat bebinja vo 33, 36, 37 nedela, a se zdravi, pravi, normalno razvieni... Zatoa mislam deka tezinata i dolzinata sto doktorite gi gledaat na eho ne treba da se zema mnogu kako reper, tuku cisto kako informacija, posebo koga bebeto napreduva podobro od ocekuvanoto (ako zaostanuva vo razvojot toa e veke druga rabota, no ako e pogolemo za 1-2 nedeli, toa e duri i dobro).

Inace jas so prvoto se porodiv na krajot na 37 nedela, najprirodno, bez nikakvi provokacii, i kerka mi se rodi zdrava, prava, sosema razviena, so apgar 9/10. Vo tekot na celata bremenost bese pogolema za 1-1,5 nedela. Sega i so vtorovo e isto, bebeto e pogolemo za 1-2 nedeli i povtorno ne ocekuvam da go donosam do kraj.

There are no strangers, just friends you haven''t met yet!

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 773
22.7.2011 11:10:54   
Sarah
Jas da vi kazam ic ne veruvam na toa kako ehoto ja meri kilazata na bebeto. Kolku i da e tocno ne moze precizno da ti kaze. Mene prvoto dete mi se rodi nad 4 kg a mi vikaa deka ke bide malo bebe user posted image , a toa kutroto ne mozev da go izbutkam pa doktorot mi go pritiskase stomakot za da iskoci. A vtoroto mi vikaa deka ke bilo ne znam kolku golemo posto go ragav vo 41 nedela i detevo mi se rodi 3200 gr. Taka da sega pak mi davaat nekoi si proracunici deka i ova ke bilo pomalo, a nema vrska bas si odgovara na nedelata(30 nedela). I ne se zamaram so kilazata veke na bebeto gledano preku eho. Ne se zamarajte ni vie i ti hoho zatoa sto ubedena sum deka se e vo red. toa so treba ispitaj si ama ne se potpiraj na ehoto. Toa e moj sovet. Ajde pozdrav i samo smireno i naskoro ke si se suskame so bebinjata user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Yummy Mammy)
Непосредна врска до пораките: 774
22.7.2011 13:15:24   
Jule0712
Zdravo RR kako ste denes...eee denes veke se dishe malku ...vcera bev izlezena niz grad da kupam nesto za bebuskata i kupuvam nesvesno kako da e za drug , potoa koga izlegov od dukanot vo sebe si vikam : lelee kupuvam za moeto bebeuser posted image user posted image user posted image kolku sum bila srekna user posted image inaku denes sum na kontrola pak na CTG da vidime dali se smiri tahikardijata na maloto zasto minatiot pat pokazuvase 160 otcukuvanjeto na srceto user posted image .....Sarah koga ti e termin za poraganje zasto i jas sum 30+ 3 mozebi sme na ist den user posted image pozz na site imajte ubav den

(Одговор на членот Sarah)
Непосредна врска до пораките: 775
Страница:   <<   < Претходна страница  29 30 [31] 32 33   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  29 30 [31] 32 33   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Како да се ослободите од цуцла?
Admin

Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?