Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 24.6.2011 11:02:38
Carelija
Dobro utro - dobar den i od mene.Dushice ne se sekiraj ne bi trebalo da se porodilni bolki, moze da ti e od nastinka a ima i mnogu stomacni virusi periodov taka da nemas mesto za panika spored mene. Inaku jas sega se vrativ od kontrola od kaj maticnata ( se izmoriv vlecejki i gi zborovite so klesta ) inaku ubavo pominav. si se namestil so glavceto nadolu ne e poveke karlicno sto mnogu me izraduva za 8 nedeli jas sum samo 1 kg popravena i vo globala toa e . da hoho i jas mislam deka prettygirl ja nema od vcera sabajle, naka im e so lesno i so sreka i nea i na lidina, elce, heba, sunshine 24 i site sto si stanaa mamicki i sega si se guskaat so bebuskite Isto taka mnogu pozdrav i sreka za mamapi koja deneska e na carski. A sega na red ni e Blod pa kikitina ......pa vo septemvri i nie :) P.s pola saat na rati ja pisam porakava se nekoj me prekinuva
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 24.6.2011 11:15:42
Lara2224
Eve ne i nas utrovo... Dusice ic ne mu ja misli, idi na kontrola kolku da se smiris, sigurno ne e nisto strasno. Duri i ne daj boze da se kontrakcii bebe so 32nedeli e potpolno razvieno samo so nema da e debelko, a ti ke se pogrizis da go zdebelis odma :D Nie vcera bevme iskoceni na mominska kaj drugarka mi, pa zatoa sabajlevo sme nemirniiiii. Gledam jas ke si imam maka so vospituvanje na ovaj loskovo vo mene, za se vrakja so kamata! :D
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 24.6.2011 11:20:57
prettygirl
ubav den na site:) ete sum jas i uste nema nisto kaj mene kako ste zenski denes? jas jadam cresi se prejadov i da ve citnam si vikam d kaj ste da ne ima nekoe novo .Abe i nella ja nema da ne ima nesto novo i kaj n ea? Vcera odvaj zedov specijalisticki upat za ctg pa utre na bolnica da vidime do kaj sme.Gospogicava me mrdna od klocanje pa ke vidime cicko doktor so ke kazi utre
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 24.6.2011 12:03:05
blond
И јас сум тука, немојте да ме мислите Денес имаме дома пак мајстори (аман веќе), го средуваат приземјето. Се надевам до недела ќе завршат. Како и да е, и сега да одам да раѓам, додека се вратам дома јас, би требало се да е средено. Ми прекисна веќе ова чукање, тропање, мирис на малтер и вар... Ама ајде, ќе биде...Ќе издржам некако.
нема абер и денес изгледа. А секој момент си мислам дека ми пукнал водењакот, бидејќи имам појачан секрет овие три-четири дена ама најверојатно ми е тоа од климата (и што спијам навечер со неа) и си ги проверувам гаќичките на 5 минути И то. Сеа да се фатам дома за работа нешто оти ми е хаосна спалната, па и кујната, а и дневната богами (иако вчера чистев)
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 24.6.2011 12:05:39
hoho
Леле Carelija браво што за 2 месеци си качила само килце. Иначе јас не сум измерена,ми е страв да не ја скршам вагата, да почнат стрелките неконтролирано да се вртат А и јас во вторникот кога бев на контрола ми кажа докторот дека е надоле свртена со главата и ќе одиме на природен пораѓај. Цело време бев силна и се правев фраерка дека ке пробам со нормален пораѓај и сга кога ми кажа некако се успаничив Prettygirl уште си ти тука? Ајде што чекаш досадна си више Него денес ни ја нема Blond. Ајде дај боже да ни се пофали скоро а и сите вие што сте при крај а дремете на форумов
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 24.6.2011 12:30:15
hoho
Па ве праќамеее. А денес стварно е многу жешко, ај издржете уште денес, утре ќе биде поладно, ако нема клима во болница ќе се сварите. Вака седете си денес дома на ладничко, а утре торбиците на рамо и гитла на пораќање
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 24.6.2011 12:36:11
prettygirl
ИЗВОРНА ПОРАКА: blond
И јас сум тука, немојте да ме мислите Денес имаме дома пак мајстори (аман веќе), го средуваат приземјето. Се надевам до недела ќе завршат. Како и да е, и сега да одам да раѓам, додека се вратам дома јас, би требало се да е средено. Ми прекисна веќе ова чукање, тропање, мирис на малтер и вар... Ама ајде, ќе биде...Ќе издржам некако.
Istoto i kaj mene.Jas mu rekov doma, od koga ke se porodam da ne vidam majstor doma.Pa odvaj se kurtulivme navreme od niv eve uste vnatresnite ogradi i vrati da se namestat pa posle samo mebelot da ostani. Za cukanjeto, bushenjeto da ne zborame preku glava mi e ama toa e blond izdrzi neka srabotat i neka si odat pobrzo
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 24.6.2011 12:43:57
blond
ИЗВОРНА ПОРАКА: prettygirl
ИЗВОРНА ПОРАКА: blond
Istoto i kaj mene.Jas mu rekov doma, od koga ke se porodam da ne vidam majstor doma.Pa odvaj se kurtulivme navreme od niv eve uste vnatresnite ogradi i vrati da se namestat pa posle samo mebelot da ostani. Za cukanjeto, bushenjeto da ne zborame preku glava mi e ama toa e blond izdrzi neka srabotat i neka si odat pobrzo
Оф за среќа ние нашиот спрат го средивме, само уште довод и одвод да се среди и готови сме. Ама ова не се трпи долу чукање трескање. Си велам може малото ова го чека, да заврши тропањето долу па да излегува Ајде па сега новичко дома се, е многу поубаво отколку претходно што беше (уф кога ќе ми текне какво беше, се ежам).
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 24.6.2011 13:05:24
kikitina
Среќа ваша вие бар завршивте, мене ме чека реновирање откако ќе се породам, не стигнавме пред тоа , а и не ни беше планирано да го менуваме живеалиштето.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 24.6.2011 13:32:47
hoho
Стварно за Хеба никој не знае. А од нејзе новости дури накај понеделник-вторник, толку држат со царски. А ептен ме интересира како се Ако некој чуе нешто одма да пише
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 24.6.2011 13:34:21
SkCura77
Eve i jas da ve pozdravam i da se prijavam za budna i najadena Vcera koga me presece edna bolka vo dolniot del od stomakot, mislev deka ili stomakot mi se raskina ili deka jas kje eksplodiram! Srekja potraja dve-tri sekundi i ne se povtori, inaku kje go krenev celo maalo na noze! Od shok duri zaboraviv da vrisnam od bolka! Ama se smiriv, se setiv deka sto i da e ne smeam da se panicam i samo se motkav okolu MM da mi vrti drugi muabeti. A za renoviranje i nie nesto podfativme po doma, krecenje i premestuvanje mebeli, kolku da se adaptira za potrebite na bebushot. Uste ne sum resena kade kje se poroduvam i toa pocna strasno da me maci. Jas sum od SK pa mnogu mozgam dali na GAK dali privatno za kade sto nemam pari i mnogu se sekiram sto e najdobro da odlucam. Deneska nesto mi e naopaku trgnato, imav losi sonista i prvpat da mi posmeta toplovo. Kako se snaogjate denes na toplovo, ne e mozno samo vo SK da e olku tesko, pretesko... Ako denes mi e vaka, doprva vo juli i avgust kako kje izdrzuvam, ne znam
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 24.6.2011 13:37:17
SkCura77
I stvarno, cestitki na site sto vo megjuvreme isceznaa od forumov, neka si se gushkaat so i neka im pominalo se vo red, pa kje ne izvestat kaj i da e. Site ne maci istata neizvesnost
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 24.6.2011 13:41:19
hoho
SkCura77, зошто и август спомнуваш, па не си негде 35 недела? Колку што ме држи сеќавање. А иначе и јас сум од Скопје и стварно е пекол, со клима цел ден. За пораѓај види кај имаш можности, ама сегде кај и да е трае 4,5 дена,така да какви и да се условите се издржува, битно е бебенцата да ни се живи и здрави. На клиника има и апартмани, можеш и таму ако ти е до хигиена. По две се во соба и ќе прашам колку пари е па ќе пишам.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 24.6.2011 13:46:16
libra.n
Jas da se pofalam sega se razbudiv, domakinka... I mene nekako od sabajle me stegna stomakot kako za menstruacija koga mi doaga, ama taka kratko nekolku pati, pa sega eve nisto. Od edna strana sakam da me fatat bolki,oti sum skoro polni 37 ned.od druga strana doktorot mi e do 15-ti na odmor, si vikam dobro ke bide toj da me porodi. Ama pa ako resilo da izleguva i koj saka neka me porodi samo Gospod da e so nas vo tie momenti.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 24.6.2011 13:51:35
SkCura77
Hoho, jas sum 35 GN i bas sega treba da se donese odluka, neli, kaj i da e Ne samo za higienata, tuku i za uslovite za bebinjata se mislam. Na GAK se odlicni strucnjaci, ama treba da si "podadam race", sekoja cest na isklucocite. Na privatno se vekje plateni dovolno da bidat strucnjaci, ama pak treba da si platam jas sve na recepcija, zdravje Boze koga kje si odam od tamu. Koga kje vidis, isto mi se fakja... Zatoa jas ne gi mozgam parite i uslovite, tuku strucnosta za poroduvanje i posle za prvite momenti na bebeto. Me spobudalea so sekakvi preziminja i vamu i tamu i stvarno ne znam sto da mislam vekje... Normalno e neli da se sekiram dali kje pomine se vo red. Za avgust se mislam sto kje se pravi koga zdravje Boze kje se donese bebuskoto doma, da ne mu bide pretoplo.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 24.6.2011 13:52:06
bombica
Znaci standard ekipava nikoj ne fali Blond ako ne se porodis do nedela gotovo te prevarivme Denes dr. mi zakaza carski za ponedelnik sabajle i iskreno vo del od sekundata me fana panika Vo nedela najkasno do 19:30 treba da bidam vo Sistina.Neznam kako ke mi minat denovive, ne ke da e loso dijazepam da si pijam
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 24.6.2011 14:00:16
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: bombica
Znaci standard ekipava nikoj ne fali Blond ako ne se porodis do nedela gotovo te prevarivme Denes dr. mi zakaza carski za ponedelnik sabajle i iskreno vo del od sekundata me fana panika Vo nedela najkasno do 19:30 treba da bidam vo Sistina.Neznam kako ke mi minat denovive, ne ke da e loso dijazepam da si pijam
bombica ne se sekiraj ke mine i toa samo da ste zivi i zdravi ti i denovite ke ti minat brzo pozdrav i so lesno
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 24.6.2011 14:06:19
kikitina
ИЗВОРНА ПОРАКА: libra.n
Jas da se pofalam sega se razbudiv, domakinka... I mene nekako od sabajle me stegna stomakot kako za menstruacija koga mi doaga, ama taka kratko nekolku pati, pa sega eve nisto. Od edna strana sakam da me fatat bolki,oti sum skoro polni 37 ned.od druga strana doktorot mi e do 15-ti na odmor, si vikam dobro ke bide toj da me porodi. Ama pa ako resilo da izleguva i koj saka neka me porodi samo Gospod da e so nas vo tie momenti.
И мене ми се случи истото сабајлево во 7 и си помислив, готово денеска е денот, ама ништо ни Б од вистински болки. Тоа до денот ќе да е. Инаку и јас размислував за Систина, таму идев на прегледи, ама што е тука е премногу ми е скапо за наши услови. Со тие пари ќе му ја средам собата на .
Ако мислевте дека вкусното и здравото не одат заедно, време е да ги за...
Анкета
Како да се ослободите од цуцла? Admin
Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?