|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  84 85 [86] 87 88   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до...
23.6.2011 22:43:08   
lete
mimi imas skoro vo sekoja apteka mene na fakultet profesorite mi kazaa na edna lazica med stavas edna lazica seme od kopriva pola kilo zemisi vo tegla od edno kilo pomesaj taman ti ide pola od toa pola od toa polesno e dasigo pripremis posle samo da lapas a i vkusno e cim jas mozam dago jadam ke mozete site posto jas mnogu odbiram i taka ama navistina e lek nemam zborovi ni feroglobin i mamavita ni nisto prirodno sie prirodno

Веруваме само во oна на кое што се надеваме
и се надеваме на она во кое што веруваме

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 2126
23.6.2011 22:43:59   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: blond

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka77

ne jas prasav ne poragaj toj,tamu bile samo nekoj Sumanski i toj bil od Stip nekoj od skopje dovagal doktorkata moja sto mi e maticna Valentina,nekoja nova sega skoro e dojdena Katerina i na Ognen zenamu zaboraviv i go imato

Шумански беше во Бугарија (не ги наведувам причините) и се врати пред неколку месеци и пак си е гинеколог како и претходно и добро работи.
Катерина е ново примана и сеуште не и даваат на неа сама да работи (под надзор е на постарите).
Магдалена (на Огнен жена му) - само пофални зборови за неа имам.
Валентина претпоставувам дека е таа со кратката коса ??? Како и да е не и го знам името на онаа мирна, љубезна докторка, но колку што сум имала прилика да видам, и таа добро си ја работи работата.
Стаменка е прича за себе user posted image (кој знае за која зборувам, јасно му е што сакам да кажам).
И оној од Ск што доаѓа не знам како работи, само знам дека поради дефицит на гинеколози него го викаат.
Органџиски НЕ породува.
Ви треба друга информација ? user posted image

fala ti mnogu Blond da valentina e taa so kratka kosa ne bas kratka ali do sijata nekade i mi se vodi kako maticna da dobra e i fina doktorkata no ne znam dali ke se pogodi taa na smena a sto gi ti znaes i davas dobro mislenje za niv sigurno deka nema potreba da trazam nekoj poznat a za magdalena znam bratucetkami se poragase mi kaza deka super pominala so nea ne ni osetila koga se porodila,a edna moja snaa sega pred dva meseca se porodi katerina ja porodi  ama ne znam dali e bila po nadzor na drug a i za toj sumanski i ja slusnav deka e dobar i imal li svoja privatna ordinacija skoro ja otvoril a toj od skopje znaes li kako se vika pozdrav ti dali planiras tamu da se porodis

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 2127
23.6.2011 22:55:26   
mamicka77

ИЗВОРНА ПОРАКА: blond

ne jas prasav ne poragaj toj,tamu bile samo nekoj Sumanski i toj bil od Stip nekoj od skopje dovagal doktorkata moja sto mi e maticna Valentina,nekoja nova sega skoro e dojdena Katerina i na Ognen zenamu zaboraviv i go imato

Шумански беше во Бугарија (не ги наведувам причините) и се врати пред неколку месеци и пак си е гинеколог како и претходно и добро работи.
Катерина е ново примана и сеуште не и даваат на неа сама да работи (под надзор е на постарите).
Магдалена (на Огнен жена му) - само пофални зборови за неа имам.
Валентина претпоставувам дека е таа со кратката коса ??? Како и да е не и го знам името на онаа мирна, љубезна докторка, но колку што сум имала прилика да видам, и таа добро си ја работи работата.
Стаменка е прича за себе user posted image (кој знае за која зборувам, јасно му е што сакам да кажам).
И оној од Ск што доаѓа не знам како работи, само знам дека поради дефицит на гинеколози него го викаат.
Органџиски НЕ породува.
Ви треба друга информација ? user posted image

fala ti mnogu Blond da valentina e taa so kratka kosa ne bas kratka ali do sijata nekade i mi se vodi kako maticna da dobra e i fina doktorkata no ne znam dali ke se pogodi taa na smena a sto gi ti znaes i davas dobro mislenje za niv sigurno deka nema potreba da trazam nekoj poznat a za magdalena znam bratucetkami se poragase mi kaza deka super pominala so nea ne ni osetila koga se porodila,a edna moja snaa sega pred dva meseca se porodi katerina ja porodi  ama ne znam dali e bila po nadzor na drug a i za toj sumanski i ja slusnav deka e dobar i imal li svoja privatna ordinacija skoro ja otvoril a toj od skopje znaes li kako se vika pozdrav ti dali planiras tamu da se porodis

ako nekoj druga informacija mi zatreba moze li da ti se obratam ?

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 2128
23.6.2011 23:30:26   
blond
Maмичка77 слободно обрати ми се за се што те интересира. А тој од Ск што доаѓа не знам како се вика, ама ќе се распрашам па ќе пишам. Шумански порано одамна беше гинеколог во болницата, ама од Х причини неколку години беше надвор од државата, па еве сега скоро пак се врати и си е на старото работно место. Колку што знам јас, нема приватна ординација. Јас ќе си се породувам во Струмица.

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 2129
23.6.2011 23:41:58   
blond
Инаку јас сега се вратив од шетање. Браќата ми се на гости, па ги шетав малце. И од време на време ме пресекуваше во долниот дел (ај да се надевам дека тоа е тоа user posted image ). Инаку браќата ми се пуни со глупости, цела вечер се смеам од нив, им велам ако вака продолжат ќе ме породат до вечер,па запнаа сега цела ноќ ќе ме држеле будна user posted image
Ај да идам да ги дружам, да се посмеам уште малку.

Непосредна врска до пораките: 2130
24.6.2011 0:15:54   
kikitina

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany

Имам едно прашање: кога бев на контрола, докторот ми кажаа дека имам габ. инфекција, тачније кандида и ми преписа Мycoril.
Читав таму во упатство дека се дава во бременоста само ако е неопходно. Сега јас не чувствувам никакви посебни симптоми, ни пецкање, ни чешање, освен поголемиот секрет што имав уште од самиот почеток.
Има ли некоја користено овие вагинални таблетки?

Јас во текот на бременоста трипати ги користев Микорил, матичната ми рече дека тие биле за трудници дека јас порано Полигинакс ги користев. Инаку овие се добри помагаат, и јас немав симптоми на кандида освен исцедок.

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 2131
24.6.2011 0:15:55   
Carelija
I jas pred pola saat se pribrav od setanje, ama se iznaodiv kvalitetno i sega nozete mi se ko tapani user posted image
Inaku utre uste od sabajle sum na kontrola kaj maticnata pa koga ke se vratam ke vi pisam kako sum pominala.
A vo vrska so dr Organdziski, znam mamicka77 deka toj ne poragja vo stipskata bolnica i deka ne e maticen doktor poveke, no jas kaj nego ja vodam bremenosta na privatno i samiot toj mi predlozi deka moze da mi go organizira poragjanjeto kaj sto jas ke sakam ( vklucuvajki gi i sistina i remedika ) i voedno da prisustvuva sto mene licno mnogu bi mi znacelo posto vo nego imam potpolna doverba za razlika od mojata maticna ( kade sto moram da odam ).
Pozdravce na site i dobra nok user posted image

Непосредна врска до пораките: 2132
24.6.2011 0:46:53   
eleonorastrumica
jas samo sto se vrativ od setanje izlezena od 6 saatot porucek,lele jadev sendvic sega ako me fatat kako snosti kiselini sto ke se pravi kojznae

(Одговор на членот Carelija)
Непосредна врска до пораките: 2133
24.6.2011 1:13:04   
blond
ИЗВОРНА ПОРАКА: eleonorastrumica

jas samo sto se vrativ od set_anje izlezena od 6 saatot porucek,lele jadev sendvic sega ako me fatat kako snosti kiselini sto ke se pravi kojznae

Морам да те пофалам дека многу секси се движеш ко се шеташ. Како паторче си, лево-десно, опа цупа user posted image Ти се смеам а и јас сум истата user posted image
Туку си излегов ја вечерва во исцели панталони, цел стомак ми се оцртуваше и сите ама баш сите со кои се разминав ме гледаа во мешето. Да му јадат курето на тој што е во мешето user posted image , не смее трудница да е во потесно (да не речам секси) облечена???? Пууууу

< Поракaта ја уредил blond -- 24.6.2011 1:16:11 >

(Одговор на членот eleonorastrumica)
Непосредна врска до пораките: 2134
24.6.2011 1:24:21   
eleonorastrumica
e epten seksi kako slonce od 75,5 kg ,samo gledam sto da dokacam da jadam ,cel stomah mi stana strii se pravdam demek bebeto mnogu kloca zatoa e toa taka(inaku ke mi stavat rezim na ishrana,a ako ne jadam loso mi stanuva i dodeka pisam mi se jade,abe ne mozam da gi razberam onie koi si cuvaat kilazata

Непосредна врска до пораките: 2135
24.6.2011 6:48:08   
mamicki
eleonoraodstrumica jas ne si ja cuvav kilazata, ama koga se vidov vo sedmi mesec +13 pocnav da pazam i vo slednite 6 nedeli namaliv 1,5 kg, a bebeto si e super. Plus i mene mi e polesno vaka, 34 nedeli sum user posted image , a se dvizam lesno, nemam otoci, odlicno. Daleku od toa deka gladuvam, no jadam samo zelencuk i po malku ovosje, mleko i jajca. Ne jadam leb, blago, meso, sirenje i ne pijam sokovi. Jadam sekojpat koga sum gladna, znaci, sekoi 2 saata user posted image , ama toa e po edna praska, jabolka, cinija salata ili jagodi... plus 2 pogolemi obroka, t.e nekoe mandzice bez leb.

(Одговор на членот eleonorastrumica)
Непосредна врска до пораките: 2136
24.6.2011 7:40:22   
hoho
Добро утро на сите, ајде денес да има бебенца кај тие што се на крај. Да и пуштиме среќа на mamapi, она е денес на царски и Blond и Prettygirl ајде ви држам среќа да биде денес, доста ви е веќеuser posted image ( Море Prettygirl ја нема од вчера сабајле или се лажам, може има нешто?)
Mamicki браво што можеш така да си се воздржиш на здрава и диетална храна. Јас сум сама по цел ден дома у хоризонтална положба и цело време ми се јаде од досада. И јас јадам многу овошје ама пропратно и други работиuser posted image Ајде ќе слабеам понатаму, и така цело лето здравје ќе бидам со стомаче, терминот ми е почеток на септември, се да биде со убаво па после ќе му ја мислам.

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 2137
24.6.2011 8:17:31   
kikitina
Добро утро и од мене. Јас се разбудив со болка сабајлево, која што двапати си се јави, ама еве сега престана user posted image . Сигурно се од лажните или којзнае. Си сфатив здраво за готово повеќе секс во 9 ти месец, па може ќе го убрзаме процесот user posted image . Како и да е со лесно на сите овој ден, па ако даде господ и јас во тие user posted image .

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 2138
24.6.2011 8:25:42   
hoho
Kikitina уште колку имаш ти? Која недела си?Ајде ако треба и за твоево да ја убрзаме работаваuser posted image
Него незнам дали ја прочитавте на првата страна на рингераја, преубава е

Дневникот на Martins mom

Во празната соба, сама на стол,
Останав да те чекам во среќа и бол.
За прегратка со тебе, мигови не’ делат,
Чувства на страв срцето го стрелат.

Часови минуваа, а тебе те нема,
Силата одеднаш ко некој да ми ја зема.
Во глува доба, се слушна крик,
Давав се’ од себе за побрзо да го видам твојот лик.

Слушнав плач што радост носи,
Две рачиња мали видов и бујни црни коси.
На гради осетив нежен допир твој,
Очиња ко искри имаш најубав ангел мој.

(Одговор на членот kikitina)
Непосредна врска до пораките: 2139
24.6.2011 8:32:34   
kikitina
Јас сум 37+5 имам уште 2 недели до термин, инаку стиховите се прекрасни.

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 2140
24.6.2011 8:41:13   
hoho
Епа ајде стискам и за тебе палци,нека биде побрзо и најлесно. Ама после кога ќе се породите сите да се вратите на форумов, сигурно ќе имаме многу прашања за вас поискусните што сте пред нас и ќе го поминете највозбудливиот чин.Ок?

Непосредна врска до пораките: 2141
24.6.2011 8:49:26   
kikitina
Па нормално дека ќе сме на форумов, само почесто ќе ја посетуваме категоријата бебе, а ќе ве следиме и вас тоа се подразбира. Само нема да сме во можност да висиме по цел ден како сега, ама колку толку user posted image

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 2142
24.6.2011 9:06:10   
lilicka
Добро утро милиuser posted image како сте денес?Јас сум будна од 6h а заспав во 3huser posted image имам некој болки краткотрајни и им се радувам си викам ајдее доаѓа моментотuser posted image .....што ли ќе се прави цел ден?Не се доседува повеќе од досада
user posted image user posted image user posted image
Имајте убав денuser posted image

Непосредна врска до пораките: 2143
24.6.2011 9:41:54   
dushice
obro utro i od mene imam bolki od sabajle stanav piev tothema jadev i imam nekakvi bolki na moment jaki na moment slabi ama mi ja zemaat silata i crevata mi krkorat a bev do sega 2 pati vo vece sega ke odam na lekar pa nedaj boze da se kontrakcii mnogu strav me faka 32 +1 sum

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 2144
24.6.2011 9:43:58   
kikitina
Душиче се надевам дека не ти се контракции, дај прати ги наваму, тебе нека те остават на мира, рано ти е user posted image . За сигурно отиди на контрола да не му ја мислиш.

(Одговор на членот dushice)
Непосредна врска до пораките: 2145
24.6.2011 9:46:54   
hoho
Dushice да не ти се болки како за во вц, и мене така ме факаат ептен одсабајле, после пиење какао со млекоuser posted image Дури се препотувам цела. Ај не се секирај, ќе си одиш ете и така на контрола ќе ти кажат. Пиши кога ќе дојдеш.

Непосредна врска до пораките: 2146
24.6.2011 9:54:25   
dushice
go cekam brat mi da dojde  stvarno sum uplasena vela bremenost mir nemam uste ova mi fali malku se smirija ama ke odam da vidam kjo ke ceka do sreda
dajj boze da nema nisto daj bboje sam da stignam do 36 nedela so mm samo toa se molime
dosega ne me bolelo vaka dva pati bev i plus mnogu mi krkorea crevata abe cela sila mi se zede edvaj stanav od krevet

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 2147
24.6.2011 10:01:37   
lilicka
dushice не се паничи може се само болки предизвикани од цревата и на мене неколку пати ми се има случено...не си прави стрес непотребно,не се секирај ќе стигнеш до 36н.

Непосредна врска до пораките: 2148
24.6.2011 10:05:23   
hoho
Еее Dushice не ми збори за нервози во бременост, на 3 пати одев на дежурен дека милсев дека ми пукнал водењакот од трауми од првата неуспешна бременост, и уште незнам колку пати преку ден де за крварења, де за болки, секоја недела сум на доктор. Не се секирај, болките се мн јаки, јас со првата неуспешна бременост ги осетив болките, неможе од кревет да се стане од болките и се здрвува доле стомакот ептен. Сигурно ти е нешто од цревата. оди на контрола колку да се смириш.

Непосредна врска до пораките: 2149
24.6.2011 10:42:03   
temjana
ајде стомачиња смирено само, со вас сме сите и едвај чекаме да јадеме мекици од сите вас. Бакнежи и прегратки милион од сите рингераја пријателкиuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 2150
Страница:   <<   < Претходна страница  84 85 [86] 87 88   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  84 85 [86] 87 88   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Како да се ослободите од цуцла?
Admin

Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?