Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 23.6.2011 13:01:39
hoho
еее Blond баш сакав да прашам кога се имате поправено најмногу. Јас најмногу осетив од 6 месец наваму поправање, па сакав да прашам дали во 8 и 9 месец се поправа многу, зошто ако се поправа незнам до кај ќе одам Или тоа си е индивидуално? Ај кажете вие што сте во 9 месец какво искуство имате со поправањето во 8 и 9 месец?
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 23.6.2011 13:05:58
blond
ИЗВОРНА ПОРАКА: libra.n
Tuku drugo, dali gi mackate gradite so nesto,potocno bradavicite, mislam deka mi se nekako pogrubi vo posledno vreme pa da ne treba da gi mackam so nesto? do sega nekolku pati se imam so pavloviceva namackanoi momentalno mi omeknuvaat, drugiot den povtorno mi se pogrubi
Јас ги мачкам градите со Lansinoh ете ваков е многу е малечко, 400 ден го купив, ама доволно мрсно е. Мислам дека со каква крема и да ги мачкаш градите треба да е само доволно мрсна. И треба повеќе пати во денот да ги мачкаш.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 23.6.2011 13:06:09
kikitina
ИЗВОРНА ПОРАКА: hoho
еее Blond баш сакав да прашам кога се имате поправено најмногу. Јас најмногу осетив од 6 месец наваму поправање, па сакав да прашам дали во 8 и 9 месец се поправа многу, зошто ако се поправа незнам до кај ќе одам Или тоа си е индивидуално? Ај кажете вие што сте во 9 месец какво искуство имате со поправањето во 8 и 9 месец?
Јас се на се качив 12 кг и тоа баш овие последни два месеци 8и9, ќе му дојде по 5 кг месечно, ја така си мислам дека не се мерев баш редовно, а може распределено си ги качив од 7 ми месец до сега.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 23.6.2011 13:09:43
blond
Иако некои велат дека во 8 и 9ти најмногу се поправало, кај мене не беше тоа случај. Си качи бебето на тежина, а мојата тежина остана иста. Е сега се немам мерено 3 недели, ама не се осеќам воопшто поправено, само што ми е паднат надолу стомакот од тежината на
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 23.6.2011 13:29:16
hoho
Лелелел завршив работа ако се качуваат по 5 кила последните месеци, кузнае како ќе излезам од врата за на пораѓај здравје Blond ај јас може како тебе последниве месеци нема да качам многу, па и јас качив на килажа многу ( додуша не сум мерена , ама вака што се гледам ) овие месеци, ваљда нема да продолжам со ова темпо
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 23.6.2011 13:35:31
SkCura77
Јас брадавиците не ги мачкам со ништо, мене ме уплашија да не сум фатела некоја инфекција на некој внатрешен канал па ќе сметало на доење, не знам што да ви кажам. Јас ги третирам само со обичен сапун и вода на секое туширање и она триење со пешкир потоа за да зацврснат, да не распукаат и да не раскрваруваат при доење. понекогаш ги премачкувам со Павловиќевата крема со која го мачкам целото тело периодов, нели. А за тежината качив од 6-ти месец до сега 35 ГН едвај 10 кила со молење, се убив од јадење се и сешто, и благо и мрсно и здраво, ама цел живот бев спортист и немав проблем со тежината. И плус сум многу активна, све нешто чепкам по дома, мрдам, потсредувам, готвам, нагоре-надоле по скали до дуќан и сл, го бркам кучето низ двор и скоро секој ден обавезно пешачиме со ММ. Можеби последниве недели ќе се залежам па сигурно и тежината ќе ми се зголеми. Додека докторот ми вика дека бебушко е ОК со тежина и големина на секој преглед, за мене ич не се секирам.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 23.6.2011 13:52:28
hoho
И јас брадавиците не ги мачкам со ништо, а треба? И ако треба од кога треба да се мачкаат? А да ве прашам и за стрии со што се мачкате и дали ви излегоа стрии? Јас до сега немам ама колкав е стомаков каји да е ќе почне да пука. Јас моментално се мачкам со Pregnacare ама колку е мала а скапа, трае 2 недели може а 650 денари е. Павловичевата неможам да ја трпам, многу ми е мрсна и ме нервира. Кога излагаат стрии или тоа е кај секој различно?
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 23.6.2011 14:00:30
libra.n
Mene mi izlegoa trii mislam deka preku nok. Vo dolniot del na stomakot pocnaa da mi izleguvaat vo 32 nedela i do sega za ovie 5 nedeli mi se imaat nagore prositeno kako reljefna karta mi e stomakot Ama ne se sekiram toa e ajmnogu do elasticnosta na kozata, se mackav so paavloviceva celo vreme ete najmrsna krema e pa pak mi se pojavija. Nekoj so nisto ne se macka pa ne mu se pojavile voopsto
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 23.6.2011 14:09:54
kikitina
И мене после 33 недела ми се појавија стии на слабините, назад на половината и вчера приметувам и на внатрешноста на бедрата. Џабе мачкање цела бременост, не се спасив од нив
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 23.6.2011 14:11:53
dushice
od sabajle imav strasni vrtoglavici duri zapagav ne mozev da stanam od krevet duri sega mi se smirija mnogu se isplasiv vi se slucilo li da imate tolku mnogu vrtoglavici
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 23.6.2011 14:17:20
hoho
Значи јас кај и да е да си ги очекувам деновиве стриите Dushice измери си притиок да не е до тоа или од крвта, имаш скоро проверено крв? И преска кажаа на тв денес а особено утре никако излагање од дома, многу ќе биде тешко и нешто со ув зраците. затоа сите дома и на форумов
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 23.6.2011 14:25:46
milobebence
Zdravo mamicki, Eve i jas od slednata nedela ke vi se priklucam vo tretoto tromesecje,samo da ve pozdravam site i za kilogramite ic da ne mu ja mislite,bebceto si zema se sto mu treba.Nekoi ke se zdebelat poveke nekoi pomalku.Jas do sega se zdeveliv 12 kila.Pred da zabremenam bev slabicka i mozebi zatoa vo prvite meseci naglo se popraviv.Posledniov mesec samo kilo se imam popraveno.Uzivajte si i pozdrav do site
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 23.6.2011 14:32:49
dushice
pritisokot mi bese 100 so 60 a imam uste 6 ampuli tothema da gi dopijam vikendov i ke ja proveram ne mozev da zboram od vrtoglavici gi imav i koga lezev i sega me zanesuva koga odam ama ne e kako sabajle
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 23.6.2011 15:21:53
blond
И кај мене стриите се појавија преку ноќ. Цеееееела бременост немав една линиичка и во 8ми мислам дека кога влегов, некаде во средината на 8ми забележав по две стрии од лева и десна страна на стомакот. Ама ај си реков добро е не се многу големи. И оп во 9ти цел стомак ми се ишара. Некои се портокалови, некои бели, а некои модри . И мене стомакот ми е како географска карта Џабе што се мачкав. Туку ние и нашите да сме живи и здрави, па не може да имаме вечно манекенски тела и беспрекорен изглед.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 23.6.2011 15:40:31
hoho
Де де ќе си одиме на плажа со целосни купачи ништо нема да ни се гледа, а до лето ќе се направиме манекенки Абе да не има некој нешто чуено за Heba? Па и elce
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 23.6.2011 15:44:34
hoho
Dushice мене цела бременост ме мава доле бебушов и одам во вц на 10 минути. Не е тоа до настинка, така си е наместено бебето. Јас колку сум се тресела така доле што ме мава ама веќе отрпнав. И од тоа ти се оди во вц цело време. Јас сум иста, најголем потрошувач на тоалетна хартија сум
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 23.6.2011 15:47:36
blond
Оф леле не спомнувајте за тоалетна хартија Ако порано купувавме еден пакет месечно, сега купуваме 3 Нема лек на тоа освен да не пиеш многу течности (што не доаѓа во предвид со оглед на тоа дека времето е пекол и мора да се внесуваат доволно течности).
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 23.6.2011 15:49:35
hoho
Хахахахах исто и јас. ММ само ме прашува кога се врака од работа дали има тоалет. Сите прашуваат дали треба леб а мене ме прашуваат за тоалет. Мислиш го јадам, хахахахахах
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 23.6.2011 15:58:25
Carelija
И јас брадавиците не ги мачкам со ништо, а треба? И ако треба од кога треба да се мачкаат? А да ве прашам и за стрии со што се мачкате и дали ви излегоа стрии? Јас до сега немам ама колкав е стомаков каји да е ќе почне да пука. Јас моментално се мачкам со Pregnacare ама колку е мала а скапа, трае 2 недели може а 650 денари е. Павловичевата неможам да ја трпам, многу ми е мрсна и ме нервира. Кога излагаат стрии или тоа е кај секој различно?
Hoho na bradavicite ne se preporacuva da se mackame so krema za strii, toa ti e navedeno i vo upatstvoto na pregnacare kremata. Inaku i jas ja koristam nea i navistina e mala a solena :). E sega zemav i eden melem za strii se vika menta, mi go ispofalija mnogu a na cena e napola od pregnacare, pa da probam aptekarkata veli jas cela bremenost od nego se mackav i nemam nitu edna strija, mada jas mislam deka tuka uloga igra i goleminata na stomakot i elasticnosta na kozata.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 23.6.2011 16:10:28
mamicka77
A znete li dali se dozvoleni poseti vo Cair? Ako ne se dozvoleni zosto bi doagale kaj tebe mamicka77 tvoite od Probistip sekoj den?
ne se dozvoleni no od prozor moze da se gledame i od tamu da mi podavaat se sto mi treba i i taa sto e dole na portirna sto gi prifaka tie raboti ni e poznata od isti grad sem taka da koga lezev so prethodnata bremenost i ne dovrsena za zal na patoloska i mi se sluci abortusot dovagaaa sekoj den i niz prozor se gledavme a taa ja najdovme kako poznata i mi prifakase se sto ke donesat bidejki jadenjeto tamu bese uzas a ne dozvoluvaat se da se nosi samo voda i pribor za licna higena i sok i zatoa i mi e dvoumenjeto da utepaat dva saata pat do skopje samo niz prozor da me vidat nekako ne mi se sviga a i vo stip ne davat poseta ama barem niz vratata ima dzamce i se gledaat samo tatkoto go pustat da go vide bebeto ako imas poznat ako ne nema i za toa se dvoumeme
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 23.6.2011 16:17:19
blond
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka77
A znete li dali se dozvoleni poseti vo Cair? Ako ne se dozvoleni zosto bi doagale kaj tebe mamicka77 tvoite od Probistip sekoj den?
ne se dozvoleni no od prozor moze da se gledame i od tamu da mi podavaat se sto mi treba i i taa sto e dole na portirna sto gi prifaka tie raboti ni e poznata od isti grad sem taka da koga lezev so prethodnata bremenost i ne dovrsena za zal na patoloska i mi se sluci abortusot dovagaaa sekoj den i niz prozor se gledavme a taa ja najdovme kako poznata i mi prifakase se sto ke donesat bidejki jadenjeto tamu bese uzas a ne dozvoluvaat se da se nosi samo voda i pribor za licna higena i sok i zatoa i mi e dvoumenjeto da utepaat dva saata pat do skopje samo niz prozor da me vidat nekako ne mi se sviga a i vo stip ne davat poseta ama barem niz vratata ima dzamce i se gledaat samo tatkoto go pustat da go vide bebeto ako imas poznat ako ne nema i za toa se dvoumeme
Мамичка, во Штип ако тој на портирница ги пушти, може и да си се видите убаво а не само преку прозорот. Може преку лифтот да се шверцуваат , или преку мостот на хирургија, или преку гинекологија (а ти да го поминеш оној премин од акушерско на гинекологија) и да ги дружиш таму. Сепак сестрите се фини и ако им кажеш дека од далеку доаѓаат твоите, ќе те пуштат слободно да излезеш надвор или нив ќе ги пуштат во ходник на гинекологија. Само ако се породуваш таму да си знаеш, да бидеш фина со нив малце таква наивна фациќка и решен проблем.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 23.6.2011 16:19:15
hoho
Carelija и мене ми ја нудеа таа крема ама незнам зошто се улетав по pregnacare, викам ај да пробам. Ај види со мелемот мента па ќе кажеш. А иначе на брадавиците скроз не ставам ништо. Значи да почнам да ставам? Не осеќам некоја промена кај нив освен што ми се ептен потемнети
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 23.6.2011 16:23:13
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: prettygirl
i jas vecerva odam na kontrola i na ctg pa ke vidime so ke pokazi. Inace kako izdrzuvate so ova zeskoto? mene mesto ne me faka cel den mi se losi neznam so mi e.Nadvor pekol e ne se izleguva, doma smrdi kreva na lakot od parketot denes majstorite so go mackaa se otruv neznam kaj da begam
mora da se zastitis da ne go vdisuvas toj miris i trebalo uste na pocerok da se zastitis pred da pocnat da lakiraat da otides nekade na gosti ili kaj tvoite ili bilo deka a pa i ne e bilo sega zor da se lakira bidejki toj miris nema da izleze mnogu brzo nasite prozori se za farbanje no namerno gi ostavivme za do godina bidejki da ne go vdisuvam planiravme da otidam kaj mpite dodeka da se isfarbaat i zasusat no toa pak ke si mirisa ke nema da moze odma da se izluvtira i najbitno ni e sega bebceto da e dobro pa za prozorite moze da pocekaaat ako ne dogodina po dogodina ke go odvedeme bebceto kaj moite pa ke farbaat ne e mnogu zor trebalo da se zastitis na vreme
Малечко е, нежно, плаче без престан, го држите и го нишате, а сепак ни...
Анкета
Како да се ослободите од цуцла? Admin
Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?