baby_bump -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (3.9.2010 16:04:56)
|
И мене стомакот ми е голем и имам вишок плодова вода. Сега сум 31 недела а изгледам како да сум веке 9-ти месец. Докторот ме прати да паравам ГТТ тест за шеќер и веднаш на диета, никако да не јадам благо, затоа што бебето е големо како за 33 недела. Јас немам проблеми со шекер туку со вишок на инсулин (и пред да останам трудна секогаш бев на умерена диета за шеќер), но откако останав трудна неможев да се контролирам и си јадев се и сешто. Но сега веќе внимавам. И еве веќе цел месец на диета, а јас едвај 500гр се здебелив и да ви кажам веќе немам отоци ниту на раце ниту на нозе, иако овој последен месец беше пожешко од претходните. За стравовите од умрени родилки и новороденчиња да не ви кажувам, секој ден се грижам и се секирам за нешто, ум во глава немам кој и како ќе ме породи. Киселини имам ептен многу, посебно од 5 до 10 навечер. Ми помага само Рупурут. За спиење не можам да се наместам никако, во текот на ноќта 2-3 пати во вц, колковите ме болат................ Си плачам, се карам со сите околу мене, абе што да ви кажувам... убаини
|
|
|
|