|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  81 82 [83] 84 85   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до...
23.6.2011 8:24:17   
kikitina
Јас стомак немав до 5 ти месец и тежината ми беше покачена само 2 кг до тогаш. Потоа од 6 ти почнав да качувам и качив 10 кг и ми порасна стомакот, да заличам на user posted image . Инаку магнезиум ја си земав во шумливи на своја рака бидејќи имав грчеви во нозете, сега сум 37 ма недела и веќе не ги пијам, престанав пред две недели, сакам да се породам де user posted image

(Одговор на членот Lara2224)
Непосредна врска до пораките: 2051
23.6.2011 8:52:41   
hoho
Добро утро на сите. Како што гледам вчера имало многу несоница, додуша сабајлево, па сега сите ќе спиете до 12 user posted image
Libra.n јас пред некое време исто така имав страшни бодежи доле , неможев да дефинирам кај ме боли. Така кога ќе станев ме боцкаше доле како на коската и внатре, а кога лежев ништо не осеќав, а стапнев на некоја нога ептен ме бодеше исто како тебе. И ја дека паничарка се спремив и директива на преглед. На преглед ништо не ми најдоа, бактерии немав, така да остана дилема од што ми беа тие болки. Докторот ми препиша некоја течност што се прска вагинално и се користи 7 дена,па така ми помина. Не е страшно во секој случај ако е истото како кај мене.
Blond сакаш да кажеш дека во недела ќе биде царскиот или тогаш ќе се договорите?
А што се однесува до стомакот мене почна да ми расте уште во 4 месец и сега сум како за 9 user posted image Од што зависи големината на стомакот, кога и луге со огромен стомак си раѓаат бебенца со тежина како и кај некои што си имаат нормален стомак? Стварно не ми е јасно.

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 2052
23.6.2011 8:56:20   
Lara2224
abe i mene vo 7mi mi porasna stomace, pa vo 8mi malku produzi, samo ne znam uste kolku ke rasne, 36ta sum... a so magneziumot ke prekinuvam i jas za brzo, do sabota ke gi pijam, na svadba sum kaj drugarka mi pa posle so saka neka bide :D

(Одговор на членот kikitina)
Непосредна врска до пораките: 2053
23.6.2011 9:40:48   
lilicka
Добро утро user posted image и јас сум рано будна неможев да спијам цела ноќ едвај неколку часа поспав со често будење!Денес пак ќе имам долг напорен топол денuser posted image ајде бебушко роди сееее!!!!!!!

(Одговор на членот Lara2224)
Непосредна врска до пораките: 2054
23.6.2011 9:50:47   
hoho
Lilicka и јас не сум спиена,изгорев од жештина и станував сред ноќ отварав врата од спална,па се карав со мм ладно му било бе, па се покриваше мислиш минус е надвор. Не разбира дека горам цело време од жештина. Кога видов дека затворил врата здивев. И плус станував за мочање на еден саат. А преку ден ич неможам да спијамuser posted image

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 2055
23.6.2011 10:32:25   
libra.n
Jas dezurav do 5:30 utrovo, ne zaspav cela nok, samo podlegnav malku od 5:30 do kaj 9, i eve tuka sum sega pak. Si go izmeniv bioritamot neusetno, denje spijam, noke dezuram. Denes ne legnuvam cel den za da se izmoram da mozam vecer barem da spijam.
Hoho, ako se sekavas pisi mi kako se vika sprejot, da se konsultiram so doktor dali moze i jas da go zemam. Inaku vo tie tri casa dodeka dremnav, trista sonista iznasonuvav, ne znam od kaj mi dojdoa site tie lugeuser posted image , zemav nesto davav, nekoja zelenika sum zasaduvala...i sekogas se soniuvam bez stomak lesna i vo farmercinja kako sto si bev poranouser posted image ...  moze toa sto sakame da bide toa si sonuvame

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 2056
23.6.2011 10:51:18   
hoho
Спрејов се вика Octeni sept, и пишува дека е антисептик за третман на вагинални инфекции и дека се употребува и во бременост. Еве види нешто пишува на странава http://www.oktal-pharma.hr/hr/zastupstva/proizvod/147/, ама ти сепак ќе си се консултираш со докторот. Иначе ми кажаа и едни вагиналети ако ги најдам дека ги немало тука, па ги нарачав од хрватска се викаат ваги-ц, прашај си. растворот е 1 000 денари.

Непосредна врска до пораките: 2057
23.6.2011 11:03:29   
libra.n
Fala mnogu Hoho, ke si prasam user posted image

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 2058
23.6.2011 11:18:35   
hoho
Нема на што Libra.n, затоа сме тука user posted image
Леле не поминува времево, како да стои во место или ја така осеќам, на тв ништо, страниве на интернет излистани сите, надвор е пекол не се шета, што правите по дома? Дајте предлог за побрзо поминување на време. (освен пеглањеuser posted image )

Непосредна врска до пораките: 2059
23.6.2011 11:24:24   
kikitina
Истото што го наброја ти се случува и кај мене user posted image . Ова е божја работа, припрема за она што ни следи user posted image .

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 2060
23.6.2011 11:33:18   
SkCura77
I jas se cuvstvuvam taka, kako se drugo odednas da izgubi vaznost i smisla user posted image
Jas preku den si fakjam nekoja polesna rabota doma, nesto kje potsredam i podzacistam niz kukja kolku da pomine vreme. Imam kuce vo dvor paso nego na momenti se galam i si igram, ama pod senka. Edno vreme bev opsednata so bremenost, poroduvanje i bebinja i so saati kisnev na internet i citav kako budala, kako da spremam doktorska teza user posted image Se opsednuvav so secii iskustva i pagjav vo nesvest za se loso sto kje procitav. Pa sega se podpribrav malku psihicki i nekako si go podeliv zivotov na "pred" i "potoa" i so MM dovrsuvame nekoi raboti po doma za da ne ni precat posle. Odam na gosti ili gi vikam doma lugjeto, mozgam uste sto se treba za bebe i go planiram perenjeto i peglanjeto. A se soglasuvam so Kikitina deka ovoj period e samo podgotovka i odmor za se sto kje sledi potoa

Непосредна врска до пораките: 2061
23.6.2011 11:35:15   
mimi*
ИЗВОРНА ПОРАКА: lete

ee navistina ne mozev da stignam dave citam jas na 37ma sum uste si odam po ispiti se maltertiram po zestinive dusice ranoe cim si 32 nedela zemi pola kilo livadski med i seme od kopriva od alkaloid se prodava suseno meleno i mesajgo so medot i sekoj den koj ke stanis i koj ke legnis po edno lazice dasi pies bas e ubavo za jadene i keti bidi barem 10 zelezoto jas go prekinav eden mesev i odma mi padna 8 ama eve pak pocnav cela bremenost taka ja koregiram krvta posto meso nikakko ne jadam cela bremenost sve mi mirisa i seuste mi mirisa i taka so lesno blond heba prettegirl se molam na gospod moevo dase strpi do 1 juli  pozdravce

zdravo Lete

Smesata od med i seme od kopriva ja cuvas izmesana ili pred da lapnes gi promesuvas. Na pola kilo med koilku stavas seme od kopriva i od kade go kupuvas, od bilna apteka ili?
pozz

(Одговор на членот lete)
Непосредна врска до пораките: 2062
23.6.2011 11:39:26   
hoho
Што би се рекло затишје пред бура user posted image user posted image user posted image
Јас сум 30 недела и до завчера кога бев на контрола морав да лежам, и така 6 месеци и сега кога смеам да шетам надвор е пекол. Не се доседува више дома, сама по цел ден сите по работа, одмори.Најверно другарче ми е лаптопот user posted image

(Одговор на членот SkCura77)
Непосредна врска до пораките: 2063
23.6.2011 11:39:53   
eleonorastrumica
snosti ama ic ne spav pa i maz mi me razbudi sabajle vo 9 a samo sto bev zaspala,preku den tesko da spijam,deneska baba mu kupila lulka pa ajde da ja vidam pa posle so maz mi da ja doneseme doma,pa ovoa palavkoto mrda vo meseto se raduva na lulkata,inaku snosti i na mene taka loso a on preta da mi bide uste poloso,abe cela vecer me utepa

(Одговор на членот mimi*)
Непосредна врска до пораките: 2064
23.6.2011 11:44:54   
kikitina
Леле моево не да ме утепа, не знам дали на вас така ви прават, ама ова се собира на една страна, му викам на мм се чувствувам ко магаре претоварено на една страна user posted image . Инаку сабајле рано, рано одам на пазар, за да не излегувам сега и поминувам покрај базенот во маало. Ми се плаче колку ми се оди на одмор user posted image

(Одговор на членот eleonorastrumica)
Непосредна врска до пораките: 2065
23.6.2011 12:04:04   
prettygirl
masala masala salam ste se raspisale.Ne bev priklucena nekoe vreme i gledam 4-5 stranici ste popolnile pa odvaj da ve docitamuser posted image bravo za aktivnostauser posted image . Ovie user posted image nikako da izlezat a? valjda i niv zesko mu e.Jas go molam boga bolki da me fatat posto dvata doktori mi rekoa deka plodot zrel e ama eve uste nisto.Snosti bev na bolnica ama nisto od ctg-to, trebase bez upat da plakam 1200 den a doktorot ne dozvoli i mi vika sabota ke dojdis.Abe em plakas na privatno em ni upat ne sakaat da ti dadatuser posted image .Samo vaginalno me pregleda i sabota ke kazi dali ova planira za brzo da izleziuser posted image .Umiram od dosada a ova vremeto nikako ne pominuva.Sega vo zeskoto ke izlezam da si go kaparam lezajot za vo novata spalna da ne ostanam i bez negouser posted image pozz zenski

Ona sto moze da go donese momentot, ne moze ni celiot zivot

Непосредна врска до пораките: 2066
23.6.2011 12:13:33   
SkCura77
More neka ne klockaat i neka ne tepaat, taka barem me smiruva deka se mu e OK.
Vcera i deneska nesto poslabo mi reagira pa samo me panici user posted image Za magneziumot mene mi rekoa da go pijam do kraj na bremenost, a bas se zamisliv deka toj gi smiruva grcevite i kontrakciite, pa zasto da se pie do sam kraj, ne znam... Toplovo nekako polesno go podnesuvam, zasto nautro luftiram site sobi na svezoto pa posle zatvoram prozori i zavesi, kako bunker e kukjava user posted image Navecer koga kje zaduvka obavezno odam na pesacenje na kej i super mi e, muabetam so MM na razni temi i taka mi proagja denot.
Kako sto se priblizuva "golemiot nastan" covek mora za mnogu raboti da promozga user posted image

Непосредна врска до пораките: 2067
23.6.2011 12:19:29   
Andriance
hoho, eve ja da ti kazam deka nie si bevme na odmor i toa vo Grcija..terma 7-mi mesec i sum ogromna..najogrimna..ama sepak..minatiot vikend bev i do Ohrid si se abnjavme si plivavavme i taka...lugee dajde ideja kako sa ne kacuvam toilku na kilaza...jadam, ne deka ne jadam..ama ne bre za da se zdebelam 18 kila za 28 nedela..

pozdravce

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 2068
23.6.2011 12:19:47   
SkCura77
Pa ajde Prettygirl i Blond, neka vi e so srekja i so lesno i neka izleguvaat vasite user posted image  user posted image
Gledam i sfakjam zosto ste nestrplivi da gi vidite user posted image
Kojznae sto e so Heba i Lidina, daj Boze da e se vo red i naskoro da cueme dobri vesti.

(Одговор на членот SkCura77)
Непосредна врска до пораките: 2069
23.6.2011 12:23:38   
eleonorastrumica
jas ne pijam magnezium doktorot mi rece ako pijam dovolno mleko nemalo potreba od magnezium,i taka nautro dorucok mleko,navecer vecera pak mleko,a uspat deset pati jadam i sto nema da imam kiselina,a i mislam deka mnogu se popraviv 35 nedela 20,5 kg do kraj kojznae kolku ke kacam,kakvi se vasite iskustva,treba da odam na pregled po drugata nedela,za ctg pa nisto ne se mi kazale od koga treba toa da se pravi

Непосредна врска до пораките: 2070
23.6.2011 12:37:34   
sladjana ms
ИЗВОРНА ПОРАКА: mimi*

ИЗВОРНА ПОРАКА: lete

ee navistina ne mozev da stignam dave citam jas na 37ma sum uste si odam po ispiti se maltertiram po zestinive dusice ranoe cim si 32 nedela zemi pola kilo livadski med i seme od kopriva od alkaloid se prodava suseno meleno i mesajgo so medot i sekoj den koj ke stanis i koj ke legnis po edno lazice dasi pies bas e ubavo za jadene i keti bidi barem 10 zelezoto jas go prekinav eden mesev i odma mi padna 8 ama eve pak pocnav cela bremenost taka ja koregiram krvta posto meso nikakko ne jadam cela bremenost sve mi mirisa i seuste mi mirisa i taka so lesno blond heba prettegirl se molam na gospod moevo dase strpi do 1 juli  pozdravce

zdravo Lete

Smesata od med i seme od kopriva ja cuvas izmesana ili pred da lapnes gi promesuvas. Na pola kilo med koilku stavas seme od kopriva i od kade go kupuvas, od bilna apteka ili?
pozz

Mimi i jas jadam od ovaa smesa po edno lazice sekoj den ama navecer bidejki mi e tesko na zeludnikot.Vo bilna apteka  go kupiv semeto od kopriva(100 gr.) i vo edna tegla med  se stava(taa e okolu 800 gr.)okolu 80 gr. od semeto.Se mesa ubavo i se dodava sok od dva iscedeni limoni bidejki vit.C  go vrzuva zelezoto vo krvta,e sega jas go staviv vo pogolem sad bidejki tesko se mesa i pred da zemes edna lazicka dobro promesaj zatoa sto semeto ostanuva gore,a medot dolu.Kako i da e ova e dobar recept za podobruvanje na krvta.Pozdrav!

(Одговор на членот mimi*)
Непосредна врска до пораките: 2071
23.6.2011 12:38:48   
hoho
Andriance што убаво леле, ја несмеев до двор да се симнам а не па на одмор да мислам. А за килажата и ја се поправам а не јадам многу,навечер никогаш не ни вечерам, ама пусто дремење 6 месеци на тросед си го прави своето. Уживај си и ако можеш да одиш пак негде да си одиш, оваа пеколна наша клима не ја трпи и нормален човек а не па труден.

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 2072
23.6.2011 12:46:54   
blond
Лелее жени, сте се изнапишале user posted image

Јас синоќа фино лепо си го оставив мм да се шири на спална а јас во дневна си легнав, си пуштив клима и до сабајлето до 7 се разбудив најмалку 20 пати. Станував да мочкам, па удрив еден туш набрзина, па таман си се укотвив со лап топ пред мене, гледам интернет нема :( и затоа ме немаше од сабајлево да ве дружам.
Имав и изненадна посета од татко ми (кој живее на 80км од мене), ептен ме усреќи, не седеше многу ама битно дека си го видов пак user posted image

Хохоо, во недела ќе ме види каква ми е состојбата (вагинално) па ќе се договориме што како, или царски или со провокација.

Жени, ви недостигаат мајките ? Дали дека мојата е далеку од мене па толку многу ми фали, не знам. Се ќе ми беше полесно да беше таа близу до мене user posted image Делувам како некое мамино и татино галениче (а не сум) ама ми фалат user posted image

(Одговор на членот eleonorastrumica)
Непосредна врска до пораките: 2073
23.6.2011 12:50:38   
blond
За тежината, јас најмногу качив првите 3 месеци. Кога бев прв пат на преглед кај новиот доктор ме прашува кој месец сум јса велам 4ти он ми викаше многу сум била голема за 4ти user posted image
Ама потоа од 6ти натаму, дали по 1 кг месечно се поправав. И јас речиси цела бременост ја поминав лежерно, во одмарање (нормално тоа влијае на килограмите), плус ги оставив цигарите кои претходно ги пафкав по 1 кутија дневно, престанав да пешачам и да шетам, а претходно си бев многу активна. Јадев нормално, не претерував со храната. И еве ме сега 40та недела, околу 20 кг имам вкупно качено user posted image .
А магнезиум мене др ми рече да си пијам и сега по едно дневно обавезно, а зошто така не знам user posted image А јас пак не сум се напила можеби 5 дена веќе, па заборавам user posted image

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 2074
23.6.2011 12:59:12   
libra.n
Jas sega slusam deka semeto od kopriva go mesate so med za krvta, inaku nie doma go upotrebuvame kako zacin vo salata, ne znam dali go imastoto dejstvo kako i mesano so med, ama mene mi e dobro zelezoto od kako pocnav salati da jadam so semeto kako zacin. A vitamin C si zemam oddelno vo tableti. Tuku drugo, dali gi mackate gradite so nesto,potocno bradavicite,  mislam deka mi se nekako pogrubi vo posledno vreme pa da ne treba da gi mackam so nesto? do sega nekolku pati se imam so pavloviceva namackanoi momentalno mi omeknuvaat, drugiot den povtorno mi se pogrubi

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 2075
Страница:   <<   < Претходна страница  81 82 [83] 84 85   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  81 82 [83] 84 85   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Како да се ослободите од цуцла?
Admin

Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?