Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 22.6.2011 21:24:44
kikitina
ИЗВОРНА ПОРАКА: dushice
mozno li e zaradi krvnata slika bebceto da zostanuva so rastot noginjata za 32a teloo za 29 nedela va se merki zemeni na 15 junivaljda do narednata kontrola ke ima podobruvanje sama si davam sila i nadez
Тоа со мерките мислам дека е различно кај секој, кај мене на сите мерења главата му идеше за една до две недели напред, пр сега сум 37 ма а главата одговара за 39 та, а сите други органи за 37 ма.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 22.6.2011 21:28:01
kikitina
a so suliv vt c ili so 500 mg posto eve i jas pijam dve na den dosega imam 4 povrateno ama sega gi pijam posle jadenje
и јас ги повраќав првите неколку, па затоа додека да ги навикнам два три дена си пиев по една, со витамин ц во таблети 500 мг.Можеш и да ги раствораш во лимонада повеќе ќе ти дејствуваат или во сок од боровница.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 22.6.2011 21:29:54
blond
mozno li e zaradi krvnata slika bebceto da zostanuva so rastot noginjata za 32a teloo za 29 nedela va se merki zemeni na 15 junivaljda do narednata kontrola ke ima podobruvanje sama si davam sila i nadez
Ич не се секирај за тоа. Цела бременост бебето беше наводно ептен буцко, а ете денес бутната коска и мешето покажуваше 38ГН,а главата 40ГН.
Колку за споредба претходно на се покажуваше 2 недели плус.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 22.6.2011 21:33:49
lilicka
Трудници не се издржува жесково пукнав денессс....многу тежок ден ми е Кажете некоја финта за побрзо породување......мислам до крај ќе збеснамм...не ме фаќа место! Се ме чеша,се ме боли уффф!!!!
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 22.6.2011 21:47:56
kikitina
ИЗВОРНА ПОРАКА: lilicka
Трудници не се издржува жесково пукнав денессс....многу тежок ден ми е Кажете некоја финта за побрзо породување......мислам до крај ќе збеснамм...не ме фаќа место! Се ме чеша,се ме боли уффф!!!!
ООО на кого кажуваш, мене цел ден ме уби кичмава и слабините, па потајно се надевав дека ќе ме фатат болки, ама ништо
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 22.6.2011 21:48:18
Berliner7
Zdravo na site mamicki,jas sum vo 37mata nedela,normalna bremenost od samiot pocetok.vo momentot sum vo svajcarija,ovde ke se porodam,pa pred 3 nedeli bev na ginekolog ovde i mi zimaa vaginalen bris,mokraca i krv,pa koga bev sega vo ponedelnikot mi rekoa deka bebeto imalo nekoja infekcija od virusot Hepatitis B,i deka koga ke se rodilo trebalo da prima nekoi vakcini za da ne dojde do toa.a sega ne bilo nisto strasno i seriozno.no sepak mi ostana edna tocka da recam,i se na toa mislam.dali nekoj go imal toa i da mi kazete ako znaete nesto poveke,od sto nastanala,kolku e seriozno sega i potoa? vi blagodaram odnapred,i so netrpenie go ocekuvam odgovorot
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 22.6.2011 21:50:48
blond
oсеќате ли понекогаш во стомакот нешто да ви прави пфффффффффффффффф како да издишува нешто ? Како да прди бебето внатре
Лиличка да знаев некоја финта за побрзо породување, ќе ја искористев и јас. Велат повеќе секс, еве си го доправуваме речиси секоја вечер, ама не сака бре да излегува.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 22.6.2011 22:06:14
lete
ee navistina ne mozev da stignam dave citam jas na 37ma sum uste si odam po ispiti se maltertiram po zestinive dusice ranoe cim si 32 nedela zemi pola kilo livadski med i seme od kopriva od alkaloid se prodava suseno meleno i mesajgo so medot i sekoj den koj ke stanis i koj ke legnis po edno lazice dasi pies bas e ubavo za jadene i keti bidi barem 10 zelezoto jas go prekinav eden mesev i odma mi padna 8 ama eve pak pocnav cela bremenost taka ja koregiram krvta posto meso nikakko ne jadam cela bremenost sve mi mirisa i seuste mi mirisa i taka so lesno blond heba prettegirl se molam na gospod moevo dase strpi do 1 juli pozdravce
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 22.6.2011 22:31:33
Lara2224
Lele pa covek stvarno da ne moze se da docita, za 5 saati lom ste napravile... Jas pak bev na setanje, se iznasetav ke zaspiev po pat... Inace Hoho kaj mamicka sum na pazenje vo Ohrid, posto toa Skopjeto ne se izdrzuvase... Sega spadnaa i otoci i tezini i se... Samo strav me fakja da ne me fatat bolki tuka a doma nisto ne mi e spramno... mnogu raboti (bodinja, spikoznicki, kebenca narakvicinja, paticinja...) imam kupeno, ama glavnite (pelencinja, ampersi itn) ne mi sekupeni i baska nisto ne mi e uste ni isprano ni ispeglano... ama ic ne mi e gajle be, ke im se javam se da sreduvaat taman jas dodeka da zavrsam na boks oni se da donesat :D hahahahahhaha se salam. Ajde vo sabota sum na svadba, pa ako ne me fatat bolki na pajdusko ke zapnam malku povise na srpskoto.... hahaha se mislam posle svadba i edna nedela do Grcka da trkneme i mazence da mi se odmori, se iznaraboti ovie dva meseci kutroto. Taman nazat 37ma 38nedela i neka se ragja. Ili ako bidne vo Grcka bar sin mi (poso nie ne mozeme bar uste 120 god) e bide gragjanin i na EU :D
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 22.6.2011 22:59:45
lilicka
Blond ова со сексот не бидува веќе кај нас мм треба да го бркам околу спална како е исплашен тешка ситуација ама и јас сум си како буренце Ако има друга финта казувајте
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 22.6.2011 23:08:17
bombica
ИЗВОРНА ПОРАКА: blond oсеќате ли понекогаш во стомакот нешто да ви прави пфффффффффффффффф како да издишува нешто ? Како да прди бебето внатре
E me iznasmea Ne sum osetila do sega takvo nesto.Ajde do nedela neka ispaga neka ne tera mnogu inat Kaj mene ctg to i denes dobro vo petok pak i se nadevam konecno dr. ke kaze termin za carski.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 22.6.2011 23:35:09
Carelija
Lele abe so napravivte jas duri se vratam od rodenden vie ste rasturile od pisenje covek da nemoze krajot da go najde da procita se sto e napisano Blond milo mi e duso sto si pominala ubavo kaj dr i sto plikovite ustvari ne se nisto strasno. Ubavo si kaza ti ako nejke do nedela da ispaga , za usi i nadvor . Lara2224 uzivaj si kaj mamicka duri si mozes oti posle kolku i da odis nema da e toa toa :), i ic ne mu ja misli neli imas kupeno alistenca za ke se najde koj da gi ispere, zosto se babite
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 23.6.2011 1:13:43
libra.n
Sigurno ste zaspale site, jas kako si fativ red, do 4 ne mozam da zaspijam. Tuku poslednava nedela kako da me seci nesto dole, nisko kako niz mocnite kanali nekoj so noz da mi pminuva. Ustvari predpostavuvam deka se toa mocnite kanali, neznam tocno da opisam kade, bitno toa mi se slucuva vo momentite samo koga stapnuvam na edna ili druga noga.koga sedam ili stojam ne.Moze da e i od ureoplazmata sto mi ja najdoa, eve sega pijam eritromicin, pa ke vidime, se nadevam deka nema da se porodam dodeka ne ja zavrsam dozata pa da se procistam. Inaku kako svajcarski saat sega ke pocne da me cesa se, i do 4 ke dezuram
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 23.6.2011 1:42:22
bombica
Eve me i mene ko vampir po nokevite ne si samo ti Libra Mi se spie ama nemozam da zaspijam mnogu me boli grloto.Utre moram da odam na lekar da mi dadat antibiotik da se izlecam do poragaj da ne go zarazam i Inaku toa secenje sto do osekas ne e od ureoplazmata.Hlamidijata, ureo i mikoplazmata ne davaat simptomi i zatoa predizvikuvaat problemi.Ako davaat simptomi kako kandidata i drugi nekoi bakterii navreme ke se izlecat i nema da doaga do spontani i predvremeni raganja predizvikani od niv.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 23.6.2011 1:50:34
libra.n
Od kaj ke znam deka mi e izlekuvana ureoplazmata posle terapijata? Treba da napravam uste edni mikrobioloski brisevi ili? Za predvremen poragaj ne se plasam veke sum 37-ma tuku ako ne e izlekuvana dali moze da se prenesi na bebeto niz porodilnite kanali ili moze ke mi predlozat carski. Jas ic ne sakam carski sakam prirodno da si se porodam ama ako mora...toa e.A za grloto bombica ako ne e virusno nema da mu preneses na bebeto, sigurno ti e od ladni napitoci ako zemas.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 23.6.2011 1:58:57
bombica
Nesum sigurna od sto mi e , mozno e alergija posto mi se sleva od nosot, a moze i virusno da e mm bese iznastinat pred nekoj dem. Za da vidis dali e izlecena ureoplazmata mora pak da ti zemat bris, a mislam deka i da se prenesuva vrz bebusot pri raganjeto ne e opasna.Vo sekoj slucaj vo termin si, znaes deka ja imas, ke im kazes pri raganje i ako ima potreba ke prevzemat nesto. Tuku ja gledam Lidina online a ne ni pisuva Lele ama spiuniram Eve i corpus delicti
Lidina 23.6.2011 1:47:34: Прегледува порака : Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела Страница:
Lidinaaaaaaaaaaaa javi seeeeeeeeeeee
< Поракaта ја уредил bombica -- 23.6.2011 2:01:59 >
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 23.6.2011 2:38:56
eleonorastrumica
леле едвај заспав од жешкото и сега се будам пред 10 мин загушена од киселини,леле луѓе мислев ќе се задушам такви киселини ми надојдоа не можам да ви опишам не можам да спијам,а маж ми си рчи гајле си нема,како ќе спијам кој ме знаекај ми е крајот 35 недела сум поздрав
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 23.6.2011 3:20:36
libra.n
Jas vo prvite tri meseci imav jaki kiselini, se davev vo niv, postojano bev so legence do mene za da povrakam. Probav se sto ke procitav na forumov ama nisto ne mi pomogna se dodeka ne pominaa tite meseci. Sto ne e slucaj so site trudnici: na nekoi im pomaga Rupurut, nekoi goltaat koska od maslinka, pijaat kisela voda, ceden limon itn. Probaj so nekoi od ovie raboti ako nemas veke isprobano se, i gledaj da ne veceras kasno barem 2 casa pred da legnuvas i jadi nesto polesno. Ajde ke izdrzis uste malku oa ke se spusti bebeto nadolu i nema da te pritiska na zeludnik.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 23.6.2011 7:34:08
kikitina
Добро утро РР . Гледам многу дежурни имало синоќа. Јас цела ноќ спијам како топ, ама затоа еве ме со сонцето и мене на нозе .Си се научи си спие ноќеска не ме клоца, ама сабајле рано станува и нема спиење, мора мамичка да јаде .
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 23.6.2011 8:02:20
Lara2224
eh... a jas se odmoriv 3 dena i sega pak dezurna i noke i denje... de za WC, de za kiselini, de od donista bitno jas sum budna cela nok... vcera i denes veke si se ikazuvam nema spienje za mene, si lezam dodeka ne me zabolat klucnite koski i si stanuvam... Koj e pri kraj neka mi kaze ve molam kolku vi porasna stomakot (a i vie so kilaza) vo posledniot mesec? jas do sega dobro se drzam mi e strav da ne se zeznam na krajov!\I uste nesto, tie sto vi bese preporacan magnezium, koga prestanavte da go zemate? Zaso mene ako ne se napijam dva vo denot me fakjaat grcevi, ama od druga strana pa gi smiruva i kontrakciite a jas veke sakam da me fakjaat....
Малечко е, нежно, плаче без престан, го држите и го нишате, а сепак ни...
Анкета
Како да се ослободите од цуцла? Admin
Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?