|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  49 50 [51] 52 53   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2...
23.11.2011 8:58:10   
miana
a koja e procedurata ke moze da ni objasnis?Koi dokumenti vo koja opstina?Kaj ti stigaat parite isl??Aj plis site ne interesira 

(Одговор на членот riba79)
Непосредна врска до пораките: 1251
23.11.2011 8:58:24   
riba79
se nosi potvrdata od ginekologot i izvod od bebeto vo opstina so fotokopija od licna karta i transakciska smetka..nadomestot za vtoro dete koj se primase 9 meseci po 5000 den. e ukinat na 11.04.2010.

Непосредна врска до пораките: 1252
23.11.2011 8:58:37   
ana mari
ajde dobro utro i od mene vi posakuvam na site ubav den i ajde vise da slusneme nekoja ubava vestuser posted image user posted image user posted image mi se jade mekici

(Одговор на членот DoroteaDj)
Непосредна врска до пораките: 1253
23.11.2011 9:00:34   
riba79
parite ke vi gi prefrlat posle 2 meseci otprilika na trans.smetka otkako ke podnesete..e mislam deka samo opstina karpos isplaka 10000den a drugive po 5000...

Непосредна врска до пораките: 1254
23.11.2011 9:04:50   
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: riba79

se nosi potvrdata od ginekologot i izvod od bebeto vo opstina so fotokopija od licna karta i transakciska smetka..nadomestot za vtoro dete koj se primase 9 meseci po 5000 den. e ukinat na 11.04.2010.
A vo koj  opstinata kaj sto ziveeme podnesuvame? Znaci samo izvod,potvrda l.karta i transakciska...Fala Riba79 user posted image

Непосредна врска до пораките: 1255
23.11.2011 9:21:35   
miana
auuu ovie laznive bolki od vreme na vreme - me ubivaat....user posted image

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1256
23.11.2011 9:30:40   
DoroteaDj
Ikana

cekame mila cekame site se na strek po doma samo jas neam gajle

losoto pomina...sega samo vreme e vo prasanje

ti ja posakuvam seta srekja i tebe i se ke bide super ke vidis

Непосредна врска до пораките: 1257
23.11.2011 9:34:52   
Cooper
lele izgleda samo jas sum 29 nedela..nekoj blizo do mene ima li?mn sum nazaduser posted image ..nema veza taka si citam iskustva i se spremam psihicki ma da znam deka ke sum so carski..a be luge sto se sluzi so vodickata?ja nema da piseuser posted image .

(Одговор на членот DoroteaDj)
Непосредна врска до пораките: 1258
23.11.2011 9:43:06   
Ikana
ajde koj ceka ke si doceka dorotea, uste malku ostana!!!
Cooper sto da ti kazam, nedelive letaat, ke vidis i sama! A zosto znaes deka na carski? Ne moze prirodno?

(Одговор на членот Cooper)
Непосредна врска до пораките: 1259
23.11.2011 9:52:40   
Cooper
Ikana jas ostanav so IVf bremena i mi kaza deka 100 % ke e carsi,taka bilo na praktika i ako sum sakala prirodno ima eden kup dokumenti za popolnuvanje i na psiholog da odamuser posted image .deka sum zapoznaena oti ako e IVF treba da e carsi i deka po moja zelba sum izbrala prirodno..i ako neshto se utne da ne mozam da go sudam lekarot..jas ne ziveam vo mk..i tuka e takauser posted image ..zatoa prasav za vodickata i taa e so IVF no vo mk ke raga prirodno..no eve ja nema podolgo vreme..moze veke rodila

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 1260
23.11.2011 10:05:34   
Ikana
uf neznaev, izvini! Pa da, jas imav cimerka vo soba ostanata so IVF bliznaci nosese i so carski ja porodija, bebulinjata zdravi pravi vo 36 nedela mislam deka bese, ili 35.
Vodickata 100% se porodila do sega i uziva so bebuleto!!! Blaze si i, sakam i jas, ama za edno 4 nedeli ne sega hiiihih more da imam srekja 10 dena da izguram, odlicno ke bide!
Me fakja nekoja blaga panika, euforija....

Непосредна врска до пораките: 1261
23.11.2011 10:07:48   
vitalis
Dobro utro, eve jas sum na boleduvanje me grebe grloto i usite, nosot tece, ke odam sega po nekoj morski sprej.
Mislam deka lekot mi e samo topla supa so biber i caj, i mora da sum vo domasen pritvor od ladnoto.user posted image
Ako imate nekoj domasen lek + kazuvajteuser posted image

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 1262
23.11.2011 10:30:32   
@Mila@
Zdravo zenski, da se prijavam jas ushte sum si domce aber nemame...a bash imav nekoe cuvstvo deka ke se rodi bebevo pred termin ...imame ushte 10 dena do termin i si cekame,ovie 3 dena navecer po malce me podboluva ama momentalno samo ne se povtorlivi i konstantni bolki....ufff samo se strekam i vishe ne mu ni spominjam na mm zs i on mi e malce rastroen a se praveshe deka on muka ke nemal ova ona kikiki lele mozam da zamislam kakov ke bide koga stvarno ke me fatat bolki...samo sakam da bide preku den dur e na work na raat da se sredam i ke go baram koga ke bide vreme za idenje kikiki da nema vreme da se potresuva on kikiki a gospodinot sakashe i na poragjaj da dojde ahahahha moze i dobra idea ke bide toa ke mi pripadne tamu pa za nego ke se zamaram nema da mislam na bolkite.
Nie sme kompletno spremini ushte krevetceto da go sklopime i dushekot trebalo da otstoi 12 saati ama moze toa i pokasno da se mesti.
Kako ste mi vie????
Mi spremaat sega americki palacinki da papam aaaaaaaaaaa kolku me cuvaat

pozzz

(Одговор на членот vitalis)
Непосредна врска до пораките: 1263
23.11.2011 11:37:43   
fanicka
Cooper, toa e zastarena praksa da mora VTO trudnicite da se poragaat so CR, sega vo MK ako e se normalno, se poragaat prirodno i do sega komplikaciite se isti kako i trudnicite koi ostanle prirodno. Ne znam zosto vo drzavata kade sto zivees uste go praktikuvaat CR. 

(Одговор на членот @Mila@)
Непосредна врска до пораките: 1264
23.11.2011 11:38:00   
miana
OO Mila blaze tebe...cekaj i uzivaj..mene panika me faka nisto nemam ispeglano....Krevetceto ne mi e sklopeno..Nekako sakam da cekam do sreda da odam pak na GAK da gi prasam uste ednas za polot - nekako ne sum sigurna bas,bas.... Doktorot rece 100 % devojce ama stomakot mi  e mnogu maski  a i sonuvav nekoj son i si vikam aj pred da ja isperes postelninata prasaj si uste ednas pa ako treba da ja zamenis user posted image user posted image user posted image user posted image ( nadezna sum) inaku cela detska soba ja uredivme na lila so belo za dve devojcinja a mene mi doslo do postelninata user posted image I taka....Inaku se pocesto imam lazni bolki i nekako se spravuvam so niv user posted image

(Одговор на членот @Mila@)
Непосредна врска до пораките: 1265
23.11.2011 11:40:02   
fanicka
Cooper izgleda jas sum ti najblisku 27 nedeka sum. So se sekiras ke pomine vremeto mnogu brzo.

(Одговор на членот fanicka)
Непосредна врска до пораките: 1266
23.11.2011 11:47:09   
@Mila@
Miana nadezta posledna umira kaj nas i jas koga bev na pregled vo 38 nedela si sedam vo cekalna i vikam aj zamisli sega kazae deka e zensko ahahahha ke treba da dokupam raboti vo zenska boja a doma se spremno ahahahahah i sega mi ostana samo ushte na poragjaj da mi kazat zensko e ahahahahah ne sum zdrava.
A za strav epten mi e strav se dur nemam bolki si ramisluvam spokojno logicki si se smiruvam ama koga realno ke pocne se nadevam nema da ispanicam i da si go iskompliciram poragjanjeto. Ufffff samo sakam da pomine zs site otkako ke im pomine se mng oki :))))

Непосредна врска до пораките: 1267
23.11.2011 12:04:19   
riba79

ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

ИЗВОРНА ПОРАКА: riba79

A vo koj  opstinata kaj sto ziveeme podnesuvame? Znaci samo izvod,potvrda l.karta i transakciska...Fala Riba79 user posted image

da,vo taa kaj sto ziveete..t.e adresa sto vi e na licna karta

Непосредна врска до пораките: 1268
23.11.2011 12:14:57   
marinka80
ИЗВОРНА ПОРАКА: Cooper

lele izgleda samo jas sum 29 nedela..nekoj blizo do mene ima li?mn sum nazaduser posted image ..nema veza taka si citam iskustva i se spremam psihicki ma da znam deka ke sum so carski..a be luge sto se sluzi so vodickata?ja nema da piseuser posted image .
ne se sekiraj ne si samo ti eve i jas sum 29 nedela nie dve ke se druzime do kraj i ke razmenuvame iskustva pozdrav

Непосредна врска до пораките: 1269
23.11.2011 12:17:33   
*mika*
Me iznasmeavte so polovite.. mene ic ne mi e gajle, jas vise kupiv se na roze, duri i fustance za iznesuvanje, pa ako izleze masko, ima u fustance da go iznesam user posted image  pa nemam vise pari za trosenje user posted image  inaku nokeska imav lazni kontrakcii user posted image  edno polaa saat mi traea, 3-4 bea, mnogu interesnouser posted image  bolkata ista kako menstrualni grcevi, samo sto se siri i kon kicmata pozadi, i nisto strasno, jas pa si mislev kojznae so ke bide user posted image  onie sto imale bolni menstruacii (ko jas) nema oko da vi trepne user posted image  jas sum zaspala cekajki da vidam dali se lazni. I nikogo ne razbudiv user posted image  a nemate pretstava koj korkac sum user posted image  ako e vaka, nemam gajle, 10 ke gi rodam user posted image

Непосредна врска до пораките: 1270
23.11.2011 12:26:25   
miana
Mika sonce,laznite i vistinskite se isto no vistinskite se mnogu pojaki i pocesti i podolgotrajni....A veke momentot na poroduvanje e cudo edno kako si davate napon prirodno ..mene mi vikaa da izdisam edna kontrakcija da ne napnuvam,ama cudo edno nemozev bez da napnam..Ednostavno samo vi doaga davanjeto napon-ubavo e,interesno e user posted image .... 

(Одговор на членот *mika*)
Непосредна врска до пораките: 1271
23.11.2011 12:47:26   
*mika*
Pa pretpostavuvam deka se pojaki, i baska ne traat samo pola saat user posted image  ke me macat so saati, ama jas sum izdrzala eheeeee. A stanav ziva voda, prepotena, znaci bolelo, ne deka ne. Ama koga ke mi tekne kakvi mi bile menstrualnite, isti, a stvarno jas gi zamisluavv mnogu pobolni. Ono ne deka ne boli, daleku od toa, ama cel zivot si gi trpam, pa ke se napijam apce, pa ke se butnam u krevet, pa dur da pocne apceto da deluva imam min pola saat, e vo tie pola saat, mislam gospod sum go gledala. Ke se prepotam, ladna pot ke me oblie, ne disam ne zboram ne mrdam, ko nekoj so noz da mi go para stomakot. Jas cel zivot imam fobija od tie menstrualni bolki, i sum gi trpela, za sto?? za da pominel ciklusot....user posted image   A sega barem imam za sto da gi trpam user posted image  koga ke mi tekna na nagradata posle, nekako, mislam mozam da izdrzam uste 10 pati po tolku user posted image  daj boze da e vaka kako sto mislam, bas ke pisam i posle poragjaj, ama ne veruvam deka mnogu gresam user posted image  a mi e smesno, prvpat da se raduvam na taa bolka user posted image

< Поракaта ја уредил *mika* -- 23.11.2011 12:48:30 >

Непосредна врска до пораките: 1272
23.11.2011 13:00:32   
miana
I jas imav mnogu jaki menstrualni bolki i toa epten jaki so ketonali mi pominuvaa ama ova e nesto mmm,aj da ne te plasam kaj sitee razlicno.... Moze nema ic da imas i taka iti posakuvam i na site v psoakuvam najlesno da si pomineme user posted image

Непосредна врска до пораките: 1273
23.11.2011 13:38:04   
*mika*
lele miana, stvarno, aj so lesno neka ni bide samo user posted image  tuku ajde uste 5 rabotni denovi imame do 1vi user posted image  ako uspeeme da gi isturkame, pa posle konecno domce user posted image  edvaj cekam user posted image  mene skoro se mi e spremno, sklopeno, pa duri i ispereno i ispeglano (sto ne e voobicaeno za mene user posted image ) uste samo postelnini da kupam , i ajde vise sakam da se guskame so user posted image   user posted image user posted image user posted image  uffff...edvaj cekam...

Непосредна врска до пораките: 1274
23.11.2011 13:42:38   
miana
Tebe koga ti e termin mika??? Mene 19 ti dekemvri ama,znaci sum 36+3 dena i ke teram i jas na rabota do 1vi user posted image   Inaku si kupov postelnina vo enci menci 2890 denari ekstra e,ama ti vikam ne ja peram dodeka pak ne mi kazat DEVOJCE user posted image

Непосредна врска до пораките: 1275
Страница:   <<   < Претходна страница  49 50 [51] 52 53   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  49 50 [51] 52 53   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Како да се ослободите од цуцла?
Admin

Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?