|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  48 49 [50] 51 52   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2...
22.11.2011 20:50:38   
lili31
anamari mila aj so lesno neka ti e,mozebi se tie vistinski bolki,aj ke se olesnis,ili veke si se olesnila......cekame da ni kazuvas radosni vestiuser posted image user posted image i ti posakuvam se ama se najubavo i najlesno da si pomines.......ke te cekame da ni pisuvas...user posted image

(Одговор на членот zaibi)
Непосредна врска до пораките: 1226
22.11.2011 20:53:49   
ana mari
abre srcke ajde da jademe mekici alooooo
epa ke pocekame za mekici user posted image

(Одговор на членот Mrs.Tinka)
Непосредна врска до пораките: 1227
22.11.2011 20:55:13   
ana mari
anamari mila aj so lesno neka ti e,mozebi se tie vistinski bolki,aj ke se olesnis,ili veke si se olesnila......cekame da ni kazuvas radosni vesti i ti posakuvam se ama se najubavo i najlesno da si pomines.......ke te cekame da ni pisuvas...
nema uste nisto toa bile kako pred porodilni bolki nesto taka pojma nema ni jas, A KADE SI TI CEL DEN NI SE IZGUBI DENESKA

(Одговор на членот ana mari)
Непосредна врска до пораките: 1228
22.11.2011 21:03:51   
lili31
jas cel den sum prosetala niz grad,ama se izmoriv,bozem ako pesacam ke se otvaram povekeuser posted image ,trebase uste nekoi sitni raboti da gi kupam,do deneska nemav kupeno pampers,pa aj konecno kupiv,neznam zosto,nesakav do kraj da kupam,ali custvuvam deka veke denot se priblizuvauser posted image user posted image jas pak tolku se zgriziv za tebe,si mi bila mnogu bliska i te imav kako podrska....aj so lesno neka ni e........

Непосредна врска до пораките: 1229
22.11.2011 21:15:50   
lili31
zaboraviv i ova da go kazam,vcera na kontrola mi rece tri prsta sum otvorena,sto mislite,uste kolku moze da cekam?
Dorotea ti od koga si otvorena tri prsta?aj ako znae nekoja nesto poveke za ova da ni pise,,,,,,pozz

(Одговор на членот lili31)
Непосредна врска до пораките: 1230
22.11.2011 21:20:26   
elenak
Elenak pa mene mi e terminot 22 dekemvri sto moze i ke se videme ama nesto me fati euforija i starv da ne bide porano kaj koj dr odis gvg ?

Јас сум кај д-р Гетов во Валандово,ама ќе се пораѓам тука во Гевгелија оти морам со царски. Инаку терминот ми е 31.12. ама би сакала да си го закажам царскиот пред Нова година, да не чекам болки да ме фаќаат, а и убаво би било дома со user posted image за празниците...

(Одговор на членот zaibi)
Непосредна врска до пораките: 1231
22.11.2011 22:03:27   
KRISTIJANA*
eve me i mene bev deneska na kontrola , i nema nisto , ni bolki ni kontrakcii doktorkata vika ke ideme do kraj .....30 ti noemvri mi e kraen termin ....ana mari mislam tuka nekade bevme taka ? ajde ke izdrzime uste malku vreme ostana .......baknezi za site....

Само една работа е поубава од тоа да бидеш жена, а тоа е да бидеш мајка....

(Одговор на членот elenak)
Непосредна врска до пораките: 1232
22.11.2011 22:19:28   
ana mari
eve me i mene bev deneska na kontrola , i nema nisto , ni bolki ni kontrakcii doktorkata vika ke ideme do kraj .....30 ti noemvri mi e kraen termin ....ana mari mislam tuka nekade bevme taka ? ajde ke izdrzime uste malku vreme ostana .......baknezi za site....
da da tuka bevme mene kraen termin mie na 27 ete sto da pravime resile da ne macat bebuskive mrzi nekako ne sakaat nadvor heheeh pozz i so lesno neka e samo

(Одговор на членот KRISTIJANA*)
Непосредна врска до пораките: 1233
23.11.2011 8:08:05   
Ikana
ajde dobro utro na site, kako ste mi zenski, mirno bilo nokeska gledam user posted image

Непосредна врска до пораките: 1234
23.11.2011 8:23:00   
riba79

Инаку терминот ми е 31.12. ама би сакала да си го закажам царскиот пред Нова година, да не чекам болки да ме фаќаат, а и убаво би било дома со user posted image за празниците...

[/quote]
ako ne te fatat bolki do 31.12 zakazi si go carskiot posle nova godina,greota da mu se broi na user posted image edna godina plus...user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот elenak)
Непосредна врска до пораките: 1235
23.11.2011 8:23:13   
miana
dobro utro i od mene i od bebulevo moe-mnogu e razmrdana od sabajlevo....
Dobro ja proteravme nokva....user posted image 2-3 pati stanav samo..mene me maci hemoroidot - te ke se povlece ,te ke se pojavi..SEga ja kupiv novana krema pa ke vidam kako deluva...Inaku vo nedela sum na krstevka i nemam sto da oblecam a ne mi se kupuva garderoba za dva saati user posted image I taka si imam sega maka user posted image Pozdrav i ubav den na site

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 1236
23.11.2011 8:29:00   
Ikana
lele ne se zafrkavaj, obleci nesto klod onaka pa iskombiniraj so lance nekoe ubavo, na primer maica temna boja i odozgora nekoj ukras i dzemperce dolgicko so cizmicki i helanki ili pantaloncinja.
A stvarno, elenak zakazi si na 1 ili 2 januari barem da dobie deteto 1 godina, ako ne se porodis do togas :)))))

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1237
23.11.2011 8:29:21   
kremco
Ikana izleze li od bolnica be srcka?
sinokja mirno,zenive pred termin nestrplivi a sto da receme nie uste vo osmiot mesec sto smeuser posted image
Jas sinokja ubavo si pominav,otkako sum sama doma zivot mi se smeni,nikoj ne mi smeta,obvrski imam ama sama si gi planiram,nikoj ne mi otvara uste povekje rabota,setam koga sakam,odmaram ,sloboda be lugje...

Stanav vo 4 pak,mi teknalo i go razbudiv maz miuser posted image nemojte da me osuduvate do hormonite euser posted image
Posle jadevuser posted image ,bev gladna neizdrzlivouser posted image
Utre imam nekakvi obvrski po gradot i kje odam za rezultati i na ginekologot kje mu baram potvrda za vtoro dete nadomestot,davale 8-9meseci,miana znaes li? yummy mammy a ti? koj uste e vtorpat mama?

Pozz za site...user posted image i magnezium za siteuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1238
23.11.2011 8:32:11   
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

lele ne se zafrkavaj, obleci nesto klod onaka pa iskombiniraj so lance nekoe ubavo, na primer maica temna boja i odozgora nekoj ukras i dzemperce dolgicko so cizmicki i helanki ili pantaloncinja.
A stvarno, elenak zakazi si na 1 ili 2 januari barem da dobie deteto 1 godina, ako ne se porodis do togas :)))))
Pantaloncinjata mi se problem...Mm ne me bendisa vo helanki,a drugive sto gi imam ne mi se sveceni user posted image A i site dolgi dzempercinja ne mi se veke dolgi user posted image

Непосредна врска до пораките: 1239
23.11.2011 8:33:57   
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: kremco

sinokja mirno,zenive pred termin nestrplivi a sto da receme nie uste vo osmiot mesec sto smeuser posted image
Jas sinokja ubavo si pominav,otkako sum sama doma zivot mi se smeni,nikoj ne mi smeta,obvrski imam ama sama si gi planiram,nikoj ne mi otvara uste povekje rabota,setam koga sakam,odmaram ,sloboda be lugje...

Stanav vo 4 pak,mi teknalo i go razbudiv maz miuser posted image nemojte da me osuduvate do hormonite euser posted image
Utre imam nekakvi obvrski po gradot i kje odam za rezultati i na ginekologot kje mu baram potvrda za vtoro dete nadomestot,davale 8-9meseci,miana znaes li? yummy mammy a ti? koj uste e vtorpat mama?

Jas sum vtor pat mama ama nemam poima zosto ni za prvoto ne zemav - mi rekoa deka ima mnogu proceduri i maltretaza i zatoa i gi ostaviv na drzavava -neka se pocastat user posted image

(Одговор на членот kremco)
Непосредна врска до пораките: 1240
23.11.2011 8:34:46   
Ikana
hahahah kremco, i jas vo 5 i pol ocite kako dzamlii ama si prespav do 7 pak, nemav izbor, ne mozev da se strkalam za da stanam od krevetuser posted image
da me pustija vcera, ke vidime do koga ovoj pat! Denes na ctg kontrolno treba da odam vo 11h 30, pa posle toa so gospod napred. C estit den na drvoto user posted image
jas sega ke si kasnam, vaerni jajca, jogurt i kaskavaluser posted image

Непосредна врска до пораките: 1241
23.11.2011 8:45:37   
kremco
user posted image DEN NA DRVOTO...
Mnogu sum nasmeana ovaa bremenost,bukvalno se kesam za se,ama koga kje me mavne odvreme navreme depresija.user posted image
Miana ne zezaj jas kje se rasprasam i kje ti kazam toa e povekjekratno komsii moi zemaat,sto nema da ti dojdat dobro 9 meseci po 4 iljadi?taman za pampersi i kasicki..I jas taka mnogu darezliva bev a bratucetka mi si zema 100 evra za prvoto i odma epiduralnata si ja plati od remedikauser posted image

Ikana nazdravje dorucek!i jas se vrativ do pred malku spiev.

Непосредна врска до пораките: 1242
23.11.2011 8:46:27   
DoroteaDj
lili31

jas vekje 3-4 dena
mi dadoa upat vekje za bolnica i mi rekoa spremna da bidam sekoj moment :-) a mozes i 2 nedeli da bides otvorena 3 prsta

Aj sega dobro utro i od mene na site

vcera bese posledniot pregled..dobri sme fala bogu
spremni vo sekoj moment..doktorot mi vika 5-8 dena maksimum
spienje nema..bolki vekje normalni za mene i se nadevam ke se olesnam sto poskoro

si pocnav da si sreduvam po doma se...si spremiv torbickata i sega od Dedo Boze i mojata princeza zavisi se ..koga ke se guskame

pozdrav i ubav den na site

Непосредна врска до пораките: 1243
23.11.2011 8:49:37   
miana

Mnogu sum nasmeana ovaa bremenost,bukvalno se kesam za se,ama koga kje me mavne odvreme navreme depresija.user posted image
Miana ne zezaj jas kje se rasprasam i kje ti kazam toa e povekjekratno komsii moi zemaat,sto nema da ti dojdat dobro 9 meseci po 4 iljadi?taman za pampersi i kasicki..I jas taka mnogu darezliva bev a bratucetka mi si zema 100 evra za prvoto i odma epiduralnata si ja plati od remedikauser posted image

kako be  meseci po tolku? Pa neli e ednokraten nadomest i tolku? Aj be neka pise nekoja sto zemala ( ako zemala) i obavezno da mi pises vo PP koja e procedurata..Ke go prasam jas i maticniot...A ti vikas oklestena - nasmeana a ?EEeee pa i jas ke bev nasmeana da go budev mm  u sred nok user posted image i da nemav hemoroid user posted image user posted image user posted image user posted image ....Bravo za tebe srcka taka treba...user posted image

Непосредна врска до пораките: 1244
23.11.2011 8:49:46   
Ikana
ajdeee dorotea se blizi momentot!!! Blaze si ti, samo so ubavo i so lesno da si pomines user posted image
Ti prsna li vodenjakot ili uste cekame?
Kremco fala, zdravje da imas pa poveli na dorucek kikikiki

< Поракaта ја уредил Ikana -- 23.11.2011 8:53:13 >

(Одговор на членот DoroteaDj)
Непосредна врска до пораките: 1245
23.11.2011 8:51:48   
riba79

kremco.potvrda za vtoro dete ke ti dade ginekologot koga ke se porodis zaedno so otpusna lista od bolnica...ne pred da se porodis...pozz

Непосредна врска до пораките: 1246
23.11.2011 8:52:31   
miana

Kremco da ne zimaat za treto dete nadomest komsiite??? Tuu pa mene patronaznata so prvtot mi rece davaat samo 5000 i toa ke se okozis za da gi dobies..Trebalo vo edna opstina pa vo druga,pa vo zavod pa vo UJP deka nemame imot na nase ime i se otkazav....Si vikam gorivo ke potrosam poveke od 5000 i taka krenav race ama ako e poveke kratno ke podnesam i te kako ..Aj pisi

Непосредна врска до пораките: 1247
23.11.2011 8:53:37   
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: riba79

kremco.potvrda za vtoro dete ke ti dade ginekologot koga ke se porodis zaedno so otpusna lista od bolnica...ne pred da se porodis...pozz

Riba79 i posle koja e procedurata? Davaat pari za vtoro dete??? Poveke kratno ili ednokratno???? Aj pisi ako ja znaes procedurata?

(Одговор на членот riba79)
Непосредна врска до пораките: 1248
23.11.2011 8:54:36   
dostickage
Za vtoro dete e devet meseci , za prvo dete e ednkratno.

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1249
23.11.2011 8:55:51   
riba79
za vtoro dete samo dava opstinata 5000 den..drug nadomest veke nemauser posted image

(Одговор на членот riba79)
Непосредна врска до пораките: 1250
Страница:   <<   < Претходна страница  48 49 [50] 51 52   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  48 49 [50] 51 52   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Како да се ослободите од цуцла?
Admin

Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?