Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 7.12.2011 22:04:29
Mrs.Tinka
Lele Kockicka, ako ne si osetila menstrualna bolka, ti si sreken covek. Jas sekoj mesec so 5 ketonali i ubiena od bolki. A za porodilnite, ne se sekiraj-ke gi osetis ! Nesto ve nema vecerva? Jas sega ke pocnam da si ja citam omilenata kniga- ja cuvav za koga ke zavrsam so obvrskite. Veke zavrsiv ama bas so se- i cistenje po doma i perenje i peglanje, krevetce, kadicka, transporterce, kozmetika, peleni, torbicata na vrata- se na svoe mesto. moze da poveli da izleguva .
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 7.12.2011 22:15:32
Ikana
Tinke alal da ti e... I mene mi se zacistuva po doma sega, da vovedam red malce :p Maca nisto od mekicive, jas mislam deka ako me fatat bolki nema da veruvam deka e toa toa, posto do sega taka dobro me zafrkava, sto jas neznam sto da pravam:)))) jas cela bremenost imav belo pranje, ama od kandidata!
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 7.12.2011 22:16:46
Kockicka
hahahahha jas na moeto sekoj den i vikam da posedi uste nekoj den sekoj den se novi celi pred mene kreveceto e sklopeno lulakata e spremana torbata e spremna ispeglano ispereno ama se nesto mi fali se milam deka ne mi e sredeno :) pa sega nesto mi tekna i da baram novi spikozni a od bolnica :D mi se navrtija crveni a mm veli sto dedo mraz ke mi ja pravis :D A za bolki stvarno neznam i od toa me faka strav non stop isti misli sto ako ne gi prepoznam sto ako ne gi osetam :D
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 7.12.2011 23:08:53
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana
Tinke alal da ti e... I mene mi se zacistuva po doma sega, da vovedam red malce :p Maca nisto od mekicive, jas mislam deka ako me fatat bolki nema da veruvam deka e toa toa, posto do sega taka dobro me zafrkava, sto jas neznam sto da pravam:)))) jas cela bremenost imav belo pranje, ama od kandidata!
Pa neka posedi tvoeto uste malce. Jas sum 38+4. Em ne mozam da se dvizam, em sakam da se spasam od clexane inekciite, abe zdravo mesto ne ostana na mene. I mnogu bolat na stavanje, a boli i cenata sto ja plakjam za niv- sekoj den mi e 11 evra . Veke so meseci gi primam. I sto ke mu fali da si izleze. Vo 35 nedela bese 2800g, sega e nad 3300.
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 7.12.2011 23:23:53
Kockicka
abe isto sme i jas sum 38+2 ama na moment sakam da izleze na moment ne :D Nesto ovaa ecer nikade gi nema RR mene mi e krajno dosadno doma a kako za inaet ne mi se spie a mm e na rabota do 4 :(
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 8.12.2011 0:35:07
mila28
Eve me i mene..nemozam da spijam..nema nisto na tv, a nemozam ad se skoncentriram ad citam nekoja kniga..pametot mi leta ..site mozni igrici na fb gi pominav poslednava nedela kako nemozam da spijam A i vcera se ispofaliv kako nemam kiselini poveke..i eve gi pak, pa probav sega so semka od maslinak goltnav(imase pisano nekoj) i navistina se smirij..se nadevam nema da mi se povtorat do sabajle. Dobra nok na site koi mozat seuste da spijat bez problem
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 8.12.2011 9:28:23
kremco
Dobro utro i od mene, si go ispiv,jas vo ponedelnik sum na kontrola vo re medika togas kje imam polni 37nedeli
Lele sinokja kolku mi se placese i morav prozor da otvoram da zemam vozduh kolku se gusev pa go zadevav maz mi somo taka mu kontrirav za da me rasplace,i on koga mi se razvika odma me pomina,malku se svestiv pa si izlegovme so deteto i brat mu so zena mu do jumbo,mene mi deluvase kako psihoterapija izleguvanje od doma-nemanje obvrski od vecer mi veti sekoja vecer peski kje setame...
Mrs Tinka,ti vo re medika li odis? ti li bese taa trudnica so golemo stomace ?
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 8.12.2011 10:05:46
Ikana
Ajde dobro utro:)) kako ste mi zenski? Nie super, naspani i aber nemame hihihi sto ima novo kaj vas? Vcera na eho se gledavme, pu pu raste bebcho od 2500 do 2800 gr bila, denes ctg pokazuva nekoja bolka ama ne se redovni:) ke si polezime nie uste malce... Gushki zenski!! Btw srekjen praznik:))
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 8.12.2011 12:15:42
Viki83
Zdravo na site!! Ako moze nekoj da mi kaze dali ima primano line spor vaginaleti na prirodna baza se? Jas sega gi primam ama izgleda i tie ne deluvaat do sega imam primeno se za candida ama bez efekt.pozdravce i so lesno na site kako sto gledam site ste pri kraj i sekoj moment se ocekuvaat novosti
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 8.12.2011 12:26:15
*Elena*
Ajde dobro utro:)) kako ste mi zenski? Nie super, naspani i aber nemame hihihi sto ima novo kaj vas? Vcera na eho se gledavme, pu pu raste bebcho od 2500 do 2800 gr bila, denes ctg pokazuva nekoja bolka ama ne se redovni:) ke si polezime nie uste malce... Gushki zenski!! Btw srekjen praznik:))
Ikana mozno e vecer da ti se pridruzam vo GAK, koja soba si? Treba a idam pak vecer vo 20h na ctg, mi rekoa deka moze i da me zadrzat , iako nema bolki, nema ni dovolno plodova voda veke
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 8.12.2011 12:33:22
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: kremco
Dobro utro i od mene, si go ispiv,jas vo ponedelnik sum na kontrola vo re medika togas kje imam polni 37nedeli
Lele sinokja kolku mi se placese i morav prozor da otvoram da zemam vozduh kolku se gusev pa go zadevav maz mi somo taka mu kontrirav za da me rasplace,i on koga mi se razvika odma me pomina,malku se svestiv pa si izlegovme so deteto i brat mu so zena mu do jumbo,mene mi deluvase kako psihoterapija izleguvanje od doma-nemanje obvrski od vecer mi veti sekoja vecer peski kje setame...
Mrs Tinka,ti vo re medika li odis? ti li bese taa trudnica so golemo stomace ?
Da kremco, vo remedika odam i imam golem stomak ama ne sum taa ti sto ja opisa so helankite Dodeka rabotese ctg-to, imase edna zena sto go barase dr.Efremovski, bas toj istiot den koga si bila i ti, da ne bese ti taa? Jas sum 38+4, moze da bideme cimerki.
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 8.12.2011 12:38:51
Mrs.Tinka
Znaci istoto i na mene mi se sluci, uka buka i nisto. Leleele sto stravovi pretrgav. Mene ctg-to mi pokazuvase dosta bolki i redovni. Posle 6-7 h kako nisto da ne bilo. Ajde Ikance, cekaj neka padne sneg, nakiti ja elkata pa posle poragjanje .
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 8.12.2011 13:45:45
miana
Dobar den mamicki i od mene.... Gledam deka site sme imale teska nok...Cudna rabota em ziva nenaspana,em son ne me faka Si bev na pedikir ,si gi srediv stapalata - sega moze da se poragam I vcera familijarno bevme izlezeni na vecera i se prejadov i koga dojde vreme za spinje,nit mi se spie nit nisto.... edinstveno nesto sto do skoro mi odgovarase bese lezenjeto a sega i toa ne go mozam...Se vrtam na sekoja minuta a ne sekoi 5-10 odam vo toalet... Se nadevam deka denes ke uspeam oko da sklopam popladnevo iako kerkami se razdrdorela i aber nema od spienje... Gledam nekoe novo bebe nemame seuste..,Jas sum utre na pregled vo GAK,inaku denes sum 38+4 dena ....Torbata mi e spremna..... GI slusam domasnive kako si planiraat za mekici kako si se raduvaat a jas preplasena mudro si molcam Denov e mnogu grozen,za nikade i poveke me uspiva
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 8.12.2011 13:54:35
kremco
Da kremco, vo remedika odam i imam golem stomak ama ne sum taa ti sto ja opisa so helankite Dodeka rabotese ctg-to, imase edna zena sto go barase dr.Efremovski, bas toj istiot den koga si bila i ti, da ne bese ti taa? Jas sum 38+4, moze da bideme cimerki.
Ne bi trebalo da sum go barala doktorot,znaev deka ne e na smena toj me primi koga bev taa vecer,bev kaj Zoran Jovanovski e pa sto znam da ne bese plava,e pa da bideme cimerki neznam jas sum 36+3 ama kojznae moze da se sretneme se e mozno a jas bev 2 prsta otvorena moze i kje se sluci porano,stalno imam lazni bolki...
E miana jas zavcera bev na pedikir,pa i manikir si napraviv so gel na noktite,samo se nadevam kje stignam uste ednas da se izdepiliram vo 39 nedela
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 8.12.2011 14:03:41
miana
a jas taman na vreme se srediv inaku grebev so nozete Ne sakav da go maltretiram mm da mi gi sreduva pa si zapaliv kola i si otidov,...Na depilacija ne odam...Vlakna nemam po teloto ( prirodno ) a na intimata ke se sredam so bric i so ogledalce pa otom potom posle poragaj ke se doteruvam Lele kakov bos deeeeeen,mnogu mi se spie..neznam koj pisuvase na prethodnaya strana za bolniot vaginalen pregled..mene koga me pregledaa minativ pat isto mi butaa spekulum i me bolese uzasno a doktorkata sto me pregleda mi kaza deka me boli zaradi infektot inaku toj pregled ne bi trebal da me boli tolku mnogu... Utre ke bide jako sigurno pak ke me gledaat za da vidat kako e infektoto pa taman ke vidam i kolku i dali sum otvorena....Sega uste treb da uplatam depozit za maticni kletki i raat da si cekam...Uffff mm zapnal da i slavam rodenden na drugava kerkicka a jas edvaj disam
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 8.12.2011 14:16:49
kremco
Ti veruvam za disenjeto,jas sekoja vecer mnogu tesko disam,dodeka postavam vecera mnogu mi e tesko ic vozduh nemam,samo gledam da ne e pretoplo,pa duri i namalivme so parnovo,maz mi mi veti sekoja vecer setanje,i na dvajcata dobro kje ni dojde.. Jas sin mi go supav,pocna vo svoja soba da spie sam,nego rodenden vo april mu e,a vo igroteka da sredite?kje se iscrpis a mazite se site bez oset ..
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 8.12.2011 14:41:19
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: kremco
Ne bi trebalo da sum go barala doktorot,znaev deka ne e na smena toj me primi koga bev taa vecer,bev kaj Zoran Jovanovski e pa sto znam da ne bese plava,e pa da bideme cimerki neznam jas sum 36+3 ama kojznae moze da se sretneme se e mozno a jas bev 2 prsta otvorena moze i kje se sluci porano,stalno imam lazni bolki...
E miana jas zavcera bev na pedikir,pa i manikir si napraviv so gel na noktite,samo se nadevam kje stignam uste ednas da se izdepiliram vo 39 nedela
kremco, ti bese so maz ti i sinceto? Maz ti e mn visok taka? a maliot so cuclice bese? da, jas plava sum i me primi d-r Zoran Jovanovski Da, bas na mm mu vikam, vidi ja zenava kolku e slabicka i mal stomak ima a stom ide na ctg e 9-ti mesec sekako . E kremco ako si 36+3 ne bi trebalo da se sretneme, tuku kojznae?!
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 8.12.2011 17:37:42
ana mari
Eve uste se ceka na . Kako e tvoeto, uzivkate li? pozz...
*Elena* super e moevo bebce sega za sega e dobra samo si spie ke vidime ponataka ehhe pozz pa vi posakuvam sto pobrzo i kaj vas da ima novo i vie da si se guskate so vasite bebcinja pozzz baknezi do siteeee
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 8.12.2011 18:24:03
KRISTIJANA*
zdravo na site samo da se prijavam deka uste sum tuka hahhah41+1 CTG super od denes pocnav so inekcii za otvaranje pa ke vidime pozz i cestitki za site novi mamicki
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 8.12.2011 18:44:19
Ikana
Vo 106 sum elena, ako doagas tamu sum, se gledame! So lesno neka ti e srcka:))
ИЗВОРНА ПОРАКА: *Elena*
Ikana mozno e vecer da ti se pridruzam vo GAK, koja soba si? Treba a idam pak vecer vo 20h na ctg, mi rekoa deka moze i da me zadrzat , iako nema bolki, nema ni dovolno plodova voda veke
< Поракaта ја уредил Viktori RR -- 9.12.2011 7:35:50 >
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 8.12.2011 21:55:46
kremco
Ne Tinke ne sum jas maz mi e visok i imam since ama bev so jatrva mi (bratucetka) na pregled toj den...Ne bi trebalo da se sretneme osven ako mojava ne podrani...
Jas pak so pagjanje na pritisok navecer,znaci nemalo vrska svez vozduh pak se gusev,prosetavme pes i veceravme pa odmorivme i pak isto bez humana i cocacola kje bev kako mrtovec...Edvaj cekam da se porodAM
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 8.12.2011 22:42:09
miana
dobro vecer mamicki... Denes slabo ve imalo,a i jas si se iznaodmoriv denes.... SEga nesto slabo sum raspolozena...Imam domasni problemcinja i mnogu mi e tesko... I majkami i bratmi bea na gosti i taka...Kicmata mnogu me boli,neraspolozena sum do nemaj kade..
Оваа ситуација им е добро позната на многу родители, бебето е смирено ...
Анкета
Како да се ослободите од цуцла? Admin
Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?