Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 7.12.2011 12:02:23
*mika*
Dobro utro i od mene Ova so pregledite, stvarno ne deka ne boli ic, jas imam do sega pominato 5 takvi pregledi, kaj 3ca razlicni doktori, ima razlika od dr do dr, ama ne e tolku mnogu bolno ako se opustite. Bolkata e kako menstrualna, taka nesto, kako pritisok, ama nisto strasno. Posledniot pat i za infekt da proveri mi gi butna tie zelezata, mislev ke boli, ama toa pa ic ne bolese. A malovo mrda li mrda, jas mislev ke se smiri poslednive denovi ama....jok.. aj neka e ziva i zdrava, ke ja vadime mrdajki ako ne imam epten srekja sto e taka svrtena da koga kloca napred na kozata me kloca i ne me zabolelo do sega ni ednas, inace ke go jadev stapot
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 7.12.2011 13:18:02
vitalis
Bravo Ikana sto razmilsuvas pozitivno i sto taka ni vlijaes. A ti Kremco si smeski takvi se mazite duvnati, samo da ne letaat daleku da mozele da go podnesat tovarot Gospod i niv ke gi blagoslovel so ova custvo.Zatoa site vikaat lele majko
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 7.12.2011 14:03:27
mila28
zdravo mamicki..kako ste/? Me interesira kolku cesto odite na ctg? Eve jas bev minatat nedela vo 37+3 vo cair , sega sum 38+3 i ne sum bila povtorno, vo cair ne mi kazaa da dojdam povtorno, eventualno ako dobijam bolki, mi pukne vodenjak ili pak nedaj boze ako ne go custvuvam ili pak ako e premnogu aktivno(nevoobiicaeno), vo drug slucaj dokolku do kraen termin ne bide nisto da se nacrtam kaj niv. Citam tuka nekoj od vas prv pat vo 38, 39 bil na ctg a nekoj odi po 2-3 pati nedelno, pa nenzam dali da odam i sega ovaa nedela iako enmam nikakvi bolki?
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 7.12.2011 14:07:11
miana
Mila ako ne ti kazale da odis ,nema potreba da odis...Jas do sega bev dva pati i vo petok odam pak ...Prviot pat vidoa deka e pomalo 2 nedeli pa me stavija na ctg i mi rekoa za dve nedeli pak da dojdam..Sega bebeto bese vo red ama vaginalno mi vidoa infekcija pa mi dadoa polyginax,ne me stavija na ctg mi rekoa za 10 dena na pregled pa sega vo petok ke me stavat pak na ctg..Ako nema potreba ne treba da odis..uzivaj i cekaj bolki
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 7.12.2011 14:13:01
fetusce
Pred malku bev na pregled se e odlicno, bebeto i bez da jadam ima dovolno hrana do kraj na poroduvanje. Taka mi kaza ginekologot. Za odrzuvanje na ph vednosta mi prepisa vaginaliti vagisan. Koga mu kazav deka bremenosta do sega ja pominav so belopranje toj duri mi kaza deka niedna trudnica nesmee da ima belopranje. Pred nekoe vreme Vi pisav deka mi se paraliziraat racete i deka me bolat mnogu sabajle i navecer. Toa bilo od nervoza pa mi prepisa da pijam bekompleks dvapati na den po edno. Toa bilo vitamin 6 za smiruvanje. Jas navistina ne se nerviram a toj mi vika se nerviras vo sebe, taka navistina moze da mi se paraliziraat racete, me karase deka so takvi bolki na racete nema da bidam sposobna deteto da si go drzam. Me isplasi , pa sega navistina nema da se nerviram.
< Поракaта ја уредил fetusce -- 7.12.2011 14:21:15 >
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 7.12.2011 14:16:21
*Elena*
Ova so belovo pranje prv pat slusam, kolku si pri kraj na bremenost tolku pogolem stanuva i iscedokot od belo pranje i toa e normalno. ako go nemas ke bides popodlozna na infekcii i bakterii...ova doktorive znaci, koj od koj...
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 7.12.2011 14:28:56
*Elena*
ИЗВОРНА ПОРАКА: fetusce
Pred malku bev na pregled se e odlicno, bebeto i bez da jadam ima dovolno hrana do kraj na poroduvanje. Taka mi kaza ginekologot. Za odrzuvanje na ph vednosta mi prepisa vaginaliti vagisan. Koga mu kazav deka bremenosta do sega ja pominav so belopranje toj duri mi kaza deka niedna trudnica nesmee da ima belopranje. Pred nekoe vreme Vi pisav deka mi se paraliziraat racete i deka me bolat mnogu sabajle i navecer. Toa bilo od nervoza pa mi prepisa da pijam bekompleks dvapati na den po edno. Toa bilo vitamin 6 za smiruvanje. Jas navistina ne se nerviram a toj mi vika se nerviras vo sebe, taka navistina moze da mi se paraliziraat racete, me karase deka so takvi bolki na racete nema da bidam sposobna deteto da si go drzam. Me isplasi , pa sega navistina nema da se nerviram.
Не можеш да го иксорениш белото прање - тоа е нормална појава кај сите жени, кај некои е повеќе изразено, кај други помалку. А самото бело прање е резултат на природното самочистење на вагината и не е ништо страшно. Доволно е секојдневно миење со млака до топла вода, без средства за интимна хигиена (ако ептен има потреба, тогаш бебешки препарати доаѓаат предвид). Средствата за интимна хигиена дополнително ја иритираат слузокожата на вагината и се создава повеќе бело прање, како резултат на активноста на бактериите кои работат на тоа да ја одржуваат нормалната киселост (ph вредноста) на вагиналната слузокожа. Како и да е, најбитно е дека белото прање е нормална појава, и не се трудете да го искорените. Ако е поизразено, може да се одмивате со сода бикарбона или камилица. Доколку има променета боја и мирис тогаш треба да се обрне внимание и да се реагира.
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 7.12.2011 15:12:24
Ikana
Tuka sum zenski moi, uste cekam, sega me teraat da setam a ne da lezam! Mi se smee cela klinika, kakvi dubari mi stega bebcho:))) za ctg ako nemate bolki mislam deka e ednas nedelno posle 38 nedela:) obavezno ke pisam ako ima nesto:))
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 7.12.2011 15:34:27
@Mila@
Lele sonce heroj si !!! ako setkaj si i ako si odela na vezbite za trudnici pravi gi za da se spushti bebeto,podnavedni se na krevet ili povisokiot del od stolot podrashiri gi nozete ko polunatrtena i mrdaj so kukovite,pomaga vo shirenje na karlicata opushtanje i bebeto da se spushti...izvestuvaj ne redovno !!!! Moze i jas ke ja imam tvojata sudbina da dremam vo bolnica zs ni B od bolki nemam a ni kontrakcii.
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 7.12.2011 15:42:22
dostickage
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana
Tuka sum zenski moi, uste cekam, sega me teraat da setam a ne da lezam! Mi se smee cela klinika, kakvi dubari mi stega bebcho:))) za ctg ako nemate bolki mislam deka e ednas nedelno posle 38 nedela:) obavezno ke pisam ako ima nesto:))
drzi se ,samo prodolzi taka hrabro. kolku tezi bebcho? jas imav predvremen poragjaj i sekogas vikaj za nekoja koga e bremena bebeto da si posedi uste nekoj den da se zbucka uste malku
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 7.12.2011 16:12:25
Ikana
Lele fala ajde i ti mila pobrzo da se olesnis pa da cestitame za bebcho;) koga saka ke trgne ic ne go misli, samo pregledi redovni i ke si bide se ko sto treba, majka priroda si znae:) dosticka go sledam tvojot primer, samo pozitivno:) neznam kolku e bebco, samo nabrzinka na priem na eho me vidoa, bi trebalo nakaj 2700 da tera vekje, se nadevam... Ako neka posedi uste malce, pa koga konecno ke se resi sto saka, spremna go cekam hihihi! Ajdeeeee mila i site sto ste pri kraj, najubavo e koga ke zaplace toa pileto malo za prv pat... Najubav zvuk:)) ve guskam!!!
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 7.12.2011 16:23:24
miana
Ej mamicki kako ste???? Jas eve od bolestive na kerkami glava nemozam da krenam...Pak e nastinata a denes i uvceto ja boli Jas sum dobra,primetuvam deka koga lezam mnogu me boli stomakot i mnogu mi e cvrst kako kamen... Inaku bolkicki imam ama retko i malce..Sega ke odam konecno na pedikir zosto veke grebam so noktive a nemozam da si gi dokacam zakazano mi e za vo 17 ipol casot. Inaku drugo nema nisto novo..Ikance ti si glavna uloga na forumov ,site ti pustame sreka i ti posakuvame da si se olesnis i guskas so bebuleto - konecno... I koga ke porasne da i kazuvas kolku te maltretirala
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 7.12.2011 18:28:43
Maca25
Lele fala ajde i ti mila pobrzo da se olesnis pa da cestitame za bebcho;) koga saka ke trgne ic ne go misli, samo pregledi redovni i ke si bide se ko sto treba, majka priroda si znae:) dosticka go sledam tvojot primer, samo pozitivno:) neznam kolku e bebco, samo nabrzinka na priem na eho me vidoa, bi trebalo nakaj 2700 da tera vekje, se nadevam... Ako neka posedi uste malce, pa koga konecno ke se resi sto saka, spremna go cekam hihihi! Ajdeeeee mila i site sto ste pri kraj, najubavo e koga ke zaplace toa pileto malo za prv pat... Najubav zvuk:)) ve guskam!!!
денес цел ден без интернет на работа не можев да видам до кај си...мислев готово е..мекици на рингераја да јадеме ајде шеткај ти таму, ќе си одлучи само кога треба да излезе!!
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 7.12.2011 18:40:57
Kockicka
hello i od mene. Pozdrav Ikana ajde cekame mekici :) a sto se odnesuva do mojot pregled denes i zakazuvanjeto na datata za cerski nito ne bidna :( bev na ctg ne mi gi kazaa rezultatite i rekoa samo dobro e a za eho i za site dogovaranja okolu mojot carski mi rekoa da odam vo Petok. A jas neznam dali od samata napnatost ili sto mi e vcera nekako ne go osekav tolku bebusot da mrda a denes custvuvam nekakvo tegnenje dole vo stomakot kako nesto da me rastegnuva a neznam sto e inaku sum 38 nedela
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 7.12.2011 19:27:52
Mrs.Tinka
Zosto be Ikana da setas? Neli nemas bolki? Sto ne te pustat, pa bebcho da si posedi uste malku vo stomaceto?
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 7.12.2011 19:29:43
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: *mika*
Dobro utro i od mene Ova so pregledite, stvarno ne deka ne boli ic, jas imam do sega pominato 5 takvi pregledi, kaj 3ca razlicni doktori, ima razlika od dr do dr, ama ne e tolku mnogu bolno ako se opustite. Bolkata e kako menstrualna, taka nesto, kako pritisok, ama nisto strasno. Posledniot pat i za infekt da proveri mi gi butna tie zelezata, mislev ke boli, ama toa pa ic ne bolese. A malovo mrda li mrda, jas mislev ke se smiri poslednive denovi ama....jok.. aj neka e ziva i zdrava, ke ja vadime mrdajki ako ne imam epten srekja sto e taka svrtena da koga kloca napred na kozata me kloca i ne me zabolelo do sega ni ednas, inace ke go jadev stapot
Ne znam kako mozete za toj pregled da kazete deka ne boli. Mene me bolese do ludilo. Ne znam zosto e tolku razlicno kaj site.
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 7.12.2011 19:33:34
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: fetusce
Sto mu znaci na doktorot tvoj, "niedna trudnica ne smee da ima belo pranje"? Jas takva ne poznavam, bas site vikaat, i onie koi vo normalna sostojba nemale, deka vo bremenost se pojavuva. Eve jas na brisevite nitu ednas ne mi pokazaa bakterija a belo pranje kolku sakas. Ke stavam canesten, ke se smiri, po 2 nedeli pak.
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 7.12.2011 19:58:17
ss80
Ne znam dali ste slusnale za goltanje na semka od maslinka-interesno e, nelogicno mnogu, ama deluva! Jas nemam problem, znam od koja hrana imam kiselini i si goltnuvam semka (so voda) i raat sum:) Se nadevam deka ke vi podeluva i na vas. Ne se plasete, semkata e meka, od kiselinite vo zeludnikot se rastopuva. Ne ostanuva celata, Se veli deka i ako ja drzis vo usta doooolgo ke pocne da se rastpuva...
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 7.12.2011 20:01:13
Kockicka
Nemora da znaci deka mora da imas belo pranje jas sum 38 nedela pa imam mnogu malko ama i nikogas sum nemala a isto taka nikogas sum nemala i mensrualni bolki sto me faka strav dali ke gi prepoznam porodilnite bolki so ogled na toa sto mnogu mozam da trpam bolka :d
Растителните влакна – невидливи, но моќни сојузници на здравјето.Иако ...
Анкета
Како да се ослободите од цуцла? Admin
Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?