Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 24.11.2011 12:49:16
*Elena*
Mamicka1987, na pocetokot jas odev na pregledi sekoj mesec, na 4-5 nedeli, a pokasno i na dve nedeli. Obicno doktorkata ti kazuva koga da dojdes nareden pat. Ti si bila pred 8 nedeli na pregled, pa pozelno e da otides sega, pa posle vo 35-36 nedela da napravis mikrobioloski brisevi. Pozdrav.
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 24.11.2011 12:53:41
*Elena*
Mila28 mene bolovanjeto maticnata nejkese da mi go izvadi nekolku dena porano, mi rece deka moralo da bide na denot koga go pocnuvas bolovanjeto ili eden den potoa...
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 24.11.2011 12:58:15
*Elena*
Inace devojki jas cela nok imav bolki vo kicmata i stomakot, i bebusko me pritiska na rebrata pa i tie me bolat, i hemoroidot kako kapak uste ne pominuva, na kiselinite veke ne im obrnuvam vnimanie (rupurut pijam od vreme na vreme). Oficijalno ja pocnuvam 40 nedela, denes mi e 39+1 i malku me faka nervoza. Dali nekoj ima iskustvo so epiduralna na poraganje i sto mislite za nea? pozz....
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 24.11.2011 13:20:11
mila28
Faal vi na brziot odgovor Ke odam denes..da vidam dali ke mi dade za od 1 vi..taman da zavrsam i toa. Jas od 1vi ke bidam 37+3...taka da se nadevam do 40ta ke se porodam.
Za kiselinite pijam rupurut..i dejstvoto e 1h...tamn ke zaspijam povtornoke me razbudat.. imam i bademi i lesnici ne peceni do mene pa jadam vo 2-3-4h navecer mm koga i da otvori oci ajs sum budna sedam na krevet i grickam nesto
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 24.11.2011 13:32:11
ana mari
zdr zenski kako ste ? Jas sum super eve nisto od bolki a uste 3 dena mi e termin pa ke vidime do koga ke teram jas mislam ova vo dekemvri saka da izleze samo me zaebava so tie lazni bolki da se rabuvam na prazno ali toa e ke se izdrzi uste malku pozz do site imajte ubav den
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 24.11.2011 13:37:36
elenak
Nemam nisto elenak od tebe vo privatni poraki :)
Епа не знам зошто не можам да испратам порака. На кратко, ме интересираше дали д-рот твој е вработен во болницата во Гевгелија и дали тој ќе те пораѓа?
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 24.11.2011 14:53:04
ana mari
ej zenski dane znae nekoj dali e normalno ova sto mi se slu4uva deneska: Mi se stega cel stomak i koga ke se stegne me bockaat jajnicite ili da recam po nekogas kako da me sece nekoj so noz dole dali e nekoj znak ili pak toa e normalno da custvuvam taka sto mislite imal li nekoj do sega nesto vakvo
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 24.11.2011 15:01:08
Ikana
zapisuvaj na kolku vreme gi dobivas primer...sega...pa narednata vo kollku saat....ako dojdat na 5 min togas poragjajot zapocnal...najubavo dodeka ti se uste na 15 ili 10 min da si pojdes vo bolnica....? Neli? Neka kazat drugite!!!
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 24.11.2011 15:28:43
*mika*
Bas denes bev na dr, i mi objasni deka ako se ritmicni, na 3..na 5.. na 10 min, ne e bitno, kaj sekoj razlicno, bitno da se na isti vremenski intervali, toa znaci deka se pravi kontrakcii. Jacinata ne e tolku vazna, kaj nekoj se pojaki kaj nekoj poslabi, ama kaj site se ritmicni ajde so lesno neka e samo
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 24.11.2011 15:35:05
ivoni4ka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Mrs.Tinka
I jas imam kontrakcii ama ne redovni
mrs.Tika jas znam deka treba da se vo pravilni vremeski intervali t.e. ritmcni ako ne se mislam deka tvoite se lazni sepak treba da se prave ctg za da se vide oti akoo se lazni ctg ne gi registrira
Бананата не е само вкусно овошје кое можете сегде со себе да го понесе...
Анкета
Како да се ослободите од цуцла? Admin
Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?