Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 24.11.2011 9:27:28
elenak
Абе миана арно оти ти купила нешто, некој како мене тоа може само да сонува Кај мене само мајка ми купува и тоа без контрола, мислам дека нема да успеам да искористам се, побудале женава кога слушна дека ќе има внука Инаку и јас знам така, свекрвата го купува она со што треба да го извадиш бебето од болница, твоја свеки требала само да те консултира да не си купува така по свој вкус.
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 24.11.2011 9:36:18
Ikana
lili uste nisto? ah trpenie spasenie taka vikaat srcka, za zal drugo ne ni preostanuva... Pesacis li? Udrete ako ne na shumska terapija malku...dokolku ti e dozvoleno... jas imam procitano deka spermata sodrzi prostaglandin i deka taa supstanca pomaga vo zreenje na cerviksot i pomaga pobrzo da dojde ocekuvaniot moment...prasaj sepak doktor dali smee toa da se praktikuva sega... Za gelot, posledna nadez mi e bukvalno, mi rekoa deka e nov lek i go imase samo vo Sistina aptekata, sega duri pocnuvaat doktorite po drugite bolnici da go preporacuvaat. Bolkite jas mislam ne treba da se plasis, na noze ke gi istrpis, barem jas sto vidov do sega, kaj sekoja trudnica bese taka, so setanje gi pominaa, i rekoa deka boli no deka se izdrzuva normalno neli. Bez strav samo, koga ke dojde momentot, togas teloto ti kazuva sto treba da pravis! Gushki!
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 24.11.2011 9:59:25
Kockicka
Dobro utro i od mene nesto citam deneska poveketo sme naspani ijas sum od taa kategorija :) konecno samo 2 pati vo wc i cela vecer naspana inace eve moze i zatoa mesto denot so kafe go zapocnav pozdravo so jogurt i leneno seme :) inaku porucok sum na pregled i ke si ja vidam bebuskata
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 24.11.2011 10:01:29
Cooper
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana
dobro utro na site jas nokeska mnogu ubavo se naspav, za cudo duri, samo 2 pati stanav za do toalet. Sonuvav ubav son, da recam, megjutoa ke si go napisam vo temata za sonovi Vie kako ste mi, gledam mirno bilo i nokeska, bebuskite sakaat na toplicko da si sedat vo meshinjata! Jas pocnav so aplikacija na Crinone, progesteronski gel, koj se aplicira vaginalno i go sprecuva omeknuvanjeto na cerviksot. Vekje 2 dena go kosristam i navistina cuvstvuvam nekoe olesnuvanje, mnogu poubavo otkolku koga se bockav so progesteron depo ampulite. Nejse, vremeto ke pokaze kolku e efikasen. Gushki!
Ikana jas koristev Crinone gel 2% koga mi pravea IVF 12 sedmici..tuka se smeta za mn dobro lekarstvo..vsushnost ne prepisuvaat drugo osven Crinone..gledam sega pocnale i vo mk a go davaat za IVF..od iskustvo ke ti kazam deka ispaga na golemi parcinja vo tekot na cel den..da ne se plasish normalno e..jas citav i pisese deka e so takva konzistencija za da moze da ostane vo tekot na cel den vo vaginata i da priimash od hormonot postepeno...da se nadevame deka ke ti zavrsi dobra rabota.
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 24.11.2011 10:08:35
Ikana
Cooper zdravo, kako si? I jas citav deka go preporacuvaat pri IVF procedura, i deka za taa namena bil mnogu efikasen. Jas go koristam toj od 8%, navecer pred spienje, bas poradi taa pricina podolgo vreme da ostane vnatre! # razlicni doktorki istiot gel mi go preporacaa, i bas citav na internet studija nova nova za nego i imase dosta dobri rezultati. Se nadevam iskreno deka ke pomogne!
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 24.11.2011 10:09:50
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak
Абе миана арно оти ти купила нешто, некој како мене тоа може само да сонува Кај мене само мајка ми купува и тоа без контрола, мислам дека нема да успеам да искористам се, побудале женава кога слушна дека ќе има внука Инаку и јас знам така, свекрвата го купува она со што треба да го извадиш бебето од болница, твоја свеки требала само да те консултира да не си купува така по свој вкус.
Ama ona znaese deka jas si imam kupeno veke ( ama ne i se svogalo sigurno ) pa da ne bide direktna odokolu...Hahah aj da ne bideme of topic Inaku sega doruckuvam...
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 24.11.2011 10:17:33
Ikana
rece deka e spremna i deka cekaat moment...da ne otisla vo bolnica? kako da ja vidov sabajlevo na forumov ama mislam kratko, ili mi se pricinilo...samo so lesno i so pomin neka e!
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 24.11.2011 10:18:33
Cooper
dobro sum Ikana..pocnaa nekoi sonishta da me macat..vi pisav deka mi kazaa 100 % CRa jas ne sakaam..mm me ubeduva deka taka e podobro..ima i dokumenti za potpisuvanje mn ako sakam prirodno..i se toa e rizik posle na moja glava ako neshto mu se sluci na . treba da se smiram i da se podgotvam psihicki za Cr.. inaku site kazuvate za svekrvi pa da kazam i jas za mojata 29 sedmica sum,zivee 2 min od mojata kuka..i posledno dojde koga bev 7 sedmica.ne me prasala kako sum a kamoli da kupi neshto za bebco .taka da raduvajte se sto kupuvaat i shto se interesiraat
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 24.11.2011 10:19:39
Mrs.Tinka
Dobro utro, kako ste mi? Navistina Dorotea ja nema. Lele vaka nekogo koga ke go snema naglo, me fakja panika. Aj tie sto se vo termin da, se raduvam ama za Dorotea?! Aj da se nadevame deka se ke bide kako sto treba. Mnogu srekja i posakuvam na Dorotea i nejzinoto !
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 24.11.2011 10:22:30
lili31
fala za podrskata ikana......... i jas prasuvav vcera bas za dorotea kaj e,da nema nekoe novo ..... inace ne znam dali da go spomnam,vcera pak ja zatvorile GAK poradi infekcija,rabotat samo 2 sali,znaci ke ima mesto za mene kakvi doktori se ovie bre sto nemozat edna dg da stavaat,da ispituvaat,kutrata zena kojznae kolku patela,niz kakvi bolki pominala ......
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 24.11.2011 10:28:21
Ikana
Kockicka koja nedela bese ti? Pri kraj ili mene mi se uvrtelo taka? pisi kako si pominala te cekame!! Ivonicka ni ja nema nesto, so sveki da ne debatira pak??? Ah sveki sveki
ИЗВОРНА ПОРАКА: Kockicka
Dobro utro i od mene nesto citam deneska poveketo sme naspani ijas sum od taa kategorija :) konecno samo 2 pati vo wc i cela vecer naspana inace eve moze i zatoa mesto denot so kafe go zapocnav pozdravo so jogurt i leneno seme :) inaku porucok sum na pregled i ke si ja vidam bebuskata
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 24.11.2011 10:43:46
Kockicka
36 nedela sum Ikana inaku posleden termin ni e 22 dekemvri ke vi pisam vecer kako ke pominam porcek :D inace do denes si bev na odmor si gi iskoristiv site 22 dena sto me sleduvaa kako godisen odmor za 2011( preku godinata ne si zedov ni eden den odmor ) i od denes sum na boleduvanje. Tuku kazete mi dali ima nekoj od vas iskustvo kako e podobro da go otvoram denes boleduvanjeto kako pretporodilno otsustvo ili da go zamolam doktorot za obicno boleduvanje za da mi ostanat poveke denovi so bebusot od koga ke treba da se vratam na rabota ?
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 24.11.2011 10:59:24
Fiao
Dobro utro! Navistina ja snema Dorotea, se nadevam deka se e vo red i deka sto poskoro ke ne izraduva so ubavi vesti . Ikana mi pravis seriozni problemi so slikickava so blagoto... Kaj da mi bara sega mm korpici vakvi?! Inaku jas koga bev sega vo vtornikot na kontrola doktorot mi rece deka veke sum 36 polni nedeli plus 5 dena, sto znaci deka denes polnam 37 nedeli, odnosno vleguvam vo 38mata. Mislam toa se merki po parametrite od ehoto. A inaku padna muabet i za "sumskata terapija" i nas ni rece deka mozeme da si prodolzime so normalno tempo i bas mi potencirase deka spermata vo ovoj period moze da bide dosta korisna od istata pricina sto ja spomna Ikana. Ali sekako za sekoja od vas preporacuvam da dobiete prethodno dozvola od doktorot, zosto ne sekoja ima ista bremenost. Ikana, ako nisto drugo, lezenjeto vo bolnica barem ti pomina sobirajki iskustvo , se iznagleda trunici pred poragjaj... ja pa go prevrtev internetot da gleam poragjai za da mozam da dolovam barem otprilika sto bi mozelo da me ocekuva
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 24.11.2011 11:20:35
elenak
Коцкичка мислам дека предпородилното од 28 дена ако не го искористиш додека се породиш ти пропаѓа,барем мене така ми рекоа. Откако ќе се породиш фондот се враќал назад за 28 дена и не сватив зошто ама ми спомнаа нешто дека ако немаш познати таму може да изгубиш до 45 дена од боледувањето со тоа враќање назад Ај поискусниве сепак нека ни објаснат, јас имам термин на 31.12. а планирам да го отворам боледувањето од 15.12. па како ќе биде така, има варијанти за после, нега,ова она...
< Поракaта ја уредил elenak -- 24.11.2011 11:23:51 >
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 24.11.2011 11:25:20
miana
36 nedela sum Ikana inaku posleden termin ni e 22 dekemvri ke vi pisam vecer kako ke pominam porcek :D inace do denes si bev na odmor si gi iskoristiv site 22 dena sto me sleduvaa kako godisen odmor za 2011( preku godinata ne si zedov ni eden den odmor ) i od denes sum na boleduvanje. Tuku kazete mi dali ima nekoj od vas iskustvo kako e podobro da go otvoram denes boleduvanjeto kako pretporodilno otsustvo ili da go zamolam doktorot za obicno boleduvanje za da mi ostanat poveke denovi so bebusot od koga ke treba da se vratam na rabota ?
Kockicka jas i ti sme istoo..Jas sum 36+4 termin mi e 19-22 ri dekemvri.. inaku doktorot nemora da go molis da ti dade boleduvanje obicno- mislam deka ke ti dade bez problem,tuku na rabota kako ke te svatat..Eve jas sedam do 1vi dekemvri iako sum vlezena vo 9 ti samo za da zemam cela plata a posle kogake treba da se vratam na rabota ke zemam leten odmor i taka ke si posedam so poveke ...
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 24.11.2011 11:26:02
Kockicka
Elenak nega veke tesko davaat gi gledam jas kolskite od rabota osven pak nekoe boleduvanje aj ke mi kaza belki porucek dr inace jas ako go otvoram sega taman ke imam tocno 28 dena do termin ako mi bide bas toj den :D Ali aj i jas koga ke treba da se vratma na rabota ke si imam uste 22 dena od 2012 godina odmor :D
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 24.11.2011 11:38:06
elenak
Па ќе се снаоѓаме некако се разбира, нема да ја оставам на 7-8 месеци сигурно, ќе си најдам нешто,а и да одморот за 2012 ни следува. Како ќе излезе така, туку ти кај кој д-р си што одиш поручек на контрола?
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 24.11.2011 11:40:24
Ikana
Kazi ama se dobri neli? Ima Fiao po slatkarive, palma znam so sigurnost i pastel! Prva zicka za vodicka rabotava Za iskustvoto samo do bolkite i pukanje vodenjak stignav hahaha posle toa nemam poima ke kazat patalcite Lele luge jas najdov eden bloger na net, citam vekje saat vreme se zgaziv od smeenje, ne smeam link da stavam ama blogot se vika zdravorazumen hejterizam i e mnogu smesen!
ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao
Dobro utro! Navistina ja snema Dorotea, se nadevam deka se e vo red i deka sto poskoro ke ne izraduva so ubavi vesti . Ikana mi pravis seriozni problemi so slikickava so blagoto... Kaj da mi bara sega mm korpici vakvi?! Inaku jas koga bev sega vo vtornikot na kontrola doktorot mi rece deka veke sum 36 polni nedeli plus 5 dena, sto znaci deka denes polnam 37 nedeli, odnosno vleguvam vo 38mata. Mislam toa se merki po parametrite od ehoto. A inaku padna muabet i za "sumskata terapija" i nas ni rece deka mozeme da si prodolzime so normalno tempo i bas mi potencirase deka spermata vo ovoj period moze da bide dosta korisna od istata pricina sto ja spomna Ikana. Ali sekako za sekoja od vas preporacuvam da dobiete prethodno dozvola od doktorot, zosto ne sekoja ima ista bremenost. Ikana, ako nisto drugo, lezenjeto vo bolnica barem ti pomina sobirajki iskustvo , se iznagleda trunici pred poragjaj... ja pa go prevrtev internetot da gleam poragjai za da mozam da dolovam barem otprilika sto bi mozelo da me ocekuva
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 24.11.2011 11:48:25
ivoni4ka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana
Kockicka koja nedela bese ti? Pri kraj ili mene mi se uvrtelo taka? pisi kako si pominala te cekame!! Ivonicka ni ja nema nesto, so sveki da ne debatira pak??? Ah sveki sveki
hhehehehe ikana sveki e na rabota osd sabajle ne sme se videle tuku ne mozev da spijam nokeska nesonca me fati pa pokasno stanav a za cudo bebusot bese mirna ne mrdase mnogu za promena i ne odev vo wc ama te sega mene me fati nesonica ko da vidis isto i sega go pijam a kolku pari e toj gel sto go stavas? aj dorotej daj boze da se olesnla pa da ne mora veke da se maci so bolkite
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 24.11.2011 11:51:30
Kockicka
Sprotiven od tvojot :) jas go smeniv tvojot imav za cudo loso iskustvo so nego ( a tolku golemi vrski barav za da stignam do nego ) i sega odam kaj Dr Ppo Kocev vo Bogdanci
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 24.11.2011 12:46:46
mila28
Zdravo kako ste mi denes? Jas eve po doam se dosaduvam..sega ke uklucam uste edna masina od na bebusko alistata, pa ke imam zanimacija da peglam.
mamicka1987 kaj adamova si bila na prv i vtor skrining i sega za tret treba da se konsultiras so maticniot koj ti ja vodi bremenosta, on ke ti kaze dali ima potreba od toj 3 swkrining za fetalen rast ili nema. Ovde ima dosat ...nekoi bile na tret nekoi ne .
Inace kiselinite ne se smiruvaat ..navistina neznam veke stio da pravam..neizdrzlivo e
Kazete mi za bolovanje ke otvoram sega od 1 dekemvri..moze denes da odam i da mi dade za od 1 vi ili mora na prvi da odam ??? I dali treba nekoj posebni dokumenti?
Бананата не е само вкусно овошје кое можете сегде со себе да го понесе...
Анкета
Како да се ослободите од цуцла? Admin
Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?