namesp во 10:12
Заборавете на мајонезот, кечапот и павлаката
Редакција Рингераја, 5.11.2013
Мајонез
Индустриски направениот мајонез се прави од соино масло, едно од најштетните масла кои можат да се најдат на пазарот, а со кое индустриски обработената храна е премногу богата. Соиното масло содржи многу штетни транс масти, а се верува дека повеќето соини зрна, од кои се прави маслото, се генетски модифицирани. Исто така, мајонезот може да содржи фруктоза од пченкарен сируп, која многу токсично делува на црниот дроб.
Можете во замена да користите домашен мајонез кој содржи само жолчки, маслиново масло, малку лимонов сок, сол и сенф и кој може да биде добар за Вашето здравје.
Кисела павлака
Киселата павлака е многу вкусен додаток за јадења, но многу токсичен, во зависност од тоа што производителите ставиле во неа.
Заситените масти и мастите од животинско потекло, спротивно на втемеленото мислење – не се неопходни за човековата егзистенција.
Млечните производи кои не се од органско потекло често содржат опасни хормони rBGH кои се забранети во многу земји од светот. Овој хормон го зголемува ризикот од појава на рак на дојка.
Пред да купите павлака прочитајте дали има ознака rBHG.
Кечап
Пченкарниот сируп преполн со фруктоза е еден од најголемите проблеми на индустрискиот кечап. Повеќето од индустриските кечапи содржат варени домати, вода и супстанции кои стојат зад називот природни ароми, а зад кои се кријат штетни хемикалии.
Само една лажица кечап содржи 4 грама шеќер, а повеќето луѓе на дневно ниво користат многу повеќе од една лажица, што нагло го зголемува шеќерот во организмот. Наместо индустриски кечап, направете домашен доматен сос.
Ти се допаѓа статијата? Кликни “Like” и додај свој коментар:
Кога ќе се спомне кортикостероид, кај родителите веднаш се појавува страв, недоумица и се поставуваат безброј прашања - ...

Вежби кои со дозвола на лекар можат да се прават следниот ден по породувањето со цел да го вратат телото и организмот во...
